jel se samo meni cini da od kampanje nema ni k?
pocelo je zabavno sa zokijem i glupostima, al onda se sve to razvodnilo, pa i dalje imamo zokija i gluposti
nije bas da pratim aktivno politiku ali ja nista od kampanje ne vidim, nikakve skupove, nikakve reklame, nikakve slogane, nikakve programe...
kao da se izbori ne dogadjaju za tjedan dana
Posts by zdenkic
-
-
ovo su iste gluposti kada se hvale da su potrosili vise novaca nego prosle godine, porasle su cijene, sigurno promet nece biti manji sa vecim cijenama
ove godine ce biti rekordna godina, kada je sve skuplje 50 posto neg proslei da trose manje, ponovno potrose vise
-
kolega malo bolje procitajte clanak
Evo SS napravljen prije minutu:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. to je to? index je napisao da je trump rekao?
posto toga nema u videu, pretpostavljam da je rekao nesto u kontekstu, ilegalni imigranti rade sranja, i ako to ne rijesimo, zavladat ce kaos
nesto slicno kao kada je rekao da ce biti bloodbath sa elektricnim autima kad kina pocne prodavat jeftine aute, pa su svi dezurni mediji prenijeli da je trump rekao da ce biti bloodbath ako ga ne izaberu
i pokazali video od 2 sekunde i odrezali pocetak recenice gdje se vidi da prica o elektricnim autima
kolega, nemojte padati na jeftine medijske fore
to vrijedi i za lijeve i desne -
u clanku..."i upozorio da će Amerikom zavladati nasilje i kaos ako ne bude izabran za predsjednika 5. studenoga."
toga nema u clanku.
Mene je saznanje da oni mogu na izbore bez identifikacije zaprepastilo.
i mene, ali meni kolege iz amerike kazu da glasanje uz identifikaciju je rasizam
Namjerno to demokrati neće da srede tako da ilegalci mogu glasati za njih i da se može krasti na glasovanju poštom. Tamo doslovno vaš susjed može za vas ispuniti glasački listić i poslati ga s vaše adrese.
ne samo to, vec neki cak dobijaju vise od jednog glasackog listica (slucajno)
-
s obzirom kako i tko radi i kakve su kontrole, i novogradnje koje tvrde da su sigurne, nebih se bas kladio da su gradjene po PSu
-
gdje je trump rekao da ce izazvati kaos i nasilje ako ne pobijedi?
btw trump prica o ilegalnim migrantima, a ne o legalnim
velika je razlika ali to cnn i msnbc uvijek "zaborave" napomenut -
uf ovo je tako dobra ideja...
zamisli da moraju odraditi x posto sa upitnika da bi bili placeni....hjao, bili bi amerika za 4 godinetj ne znam sad dal amerika znaci dobro ili lose
-
a gle, to je politika
imas preko bare bidena koji je u politici 130 godina, i spika mu je morate me izabrat jer eto budem sada samo sto nisam, bas mi fale te 4 godine da uspijem sve sto nisam mogao zadnjih 150
i ekipa isto pusi, sto je i normalno jer ljudi imaju jako kratko pamcenje
meni je najveci problem sto se cijela izborna kampanja svela na preseravanje, a nitko nema nikakav konkretan plan osim:
1 sdp veci porezi i porez na nekretnine jer ce to smanjit cijene2 mozemo zeli dovesti obitelj migranata jer to je dobro za nas
3 kata zeli ukinut privatno vlasnistvo jer u jugoslaviji je bilo bolje
-
i jos nek tu prvu delozaciju objave na dnevniku, kako se zakon promijenio i sada su najmodavci zasticeni, i vidjet ces trziste dugorocnog najma kako se budi....
sve ostalo mogu objesiti macki za rep dok to ne rijese -
problemi od mojeg susjeda:
1) majka je imala malo dijete, nije uopce izlazila iz stana, nisi mogao uci u stan i izbacit ih ili promijenit brave. cak je i ona zvala policiju da joj susjed zeli uc u stan kad je zvao bravara, kad su vidjeli malo dijete hjao...pisi kuci propalo nitko ne zeli prici. ona stoji na vratima i dere se, beba place...nitko nema muda nista napravit2) rekli su mu da je PROBLEM sto ima ugovor o najmu, jer se ovako vidi da je ona u biti najmoprimac, da bi bolje prosao da nema nista i da je na crno unutra. ( pazi hrvatske logike )
sa ugovorom ovjerenim kod biljeznika si mozes guzicu obrisati, imao ga je i susjed. -
Nije tocno.
Turisticki najam je isplativiji (izbacujem neusporedivo), ali zahtjeva i jako puno posla/angazmana.
Mnogo ljudi bi se prebacilo na dugorocni najam da su sigurni.
Matematika je jednostavna:
Kod nas udarna sezona traje 3 mjeseca, sto ti je 90 dana. Popunjenost ne moze biti 100%, al ajmo reci da je, iako je doslovce nemoguce.
Uzet cemo prosjek najma 100 eura, (sto isto nije tocno, vec je puno manji), i dolazimo na 9000 eura prihoda.
Od tog prihoda oduzmi proviziju bookinga/airbnba, pdva koji placas na tu proviziju, porez i turisticka clanarina, i najbitnije ciscenje, koje danas dodje kao suho zlato.
Naravno, mozes i sam cistiti, ali zato sam i spomenuo, onda ces se naraditi.
Dok kod dugorocnog najma mozes bez problema danas iznajmiti za 600 eura bez pardona.
Cijene su otisle u nebesa i 600 eura je stvarno prilika.
600 eura dogorocno je 7200 godisnje, na koji placas porez samo od 10% na 70% prihoda.
Znaci samo po prihodu imas 9000 apartman vs 7200 stan
A sa troskovima od apartmana si cak i ispod 7200.
Pricam o PROSJEKU.Normalno da vrhunski apartman/vila na vrhunskoj poziciji naplacuje 200 eura za noc u spici sezone., i bookiran je cijelu sezonu. Ali takvih apartmana naspram obicnih/prosjecnih je malo.
Ja znam da ljudi misle da od 40m2 apartmana ljudi zaradjuju 30 tisuca godisnje bez troskova, ali realnost je puno drugacija.
Isplati li se kupiti apartman za iznajmljivanje i kolika mora biti popunjenost da biste poslovali s dobiti? (dnevnik.hr)Ove brojke su veoma realne.
Upravo zato vidimo sada shift od turistickoj iznajmljivanja na iznajmljivanje nepalcima. Jer je puno sigurnije, vise para, a manje rada.
Ja osobno znam barem 10ak apartmana koji sada imaju nepalce unutra.
Naplacujes im ciscenje, placa ti poduzetnik svaki mjesec (jer on njima skida sa place), a uzmes 250 eura po glavi.
Ne postoji stan u kojem ima manje od 4 radnika, pa koliko god mali apartman bio. A to ti je 12 tisuca eura godisnje, bez da si prst pomaknuo.U jednoj kuci koja je preko puta kafica gdje redovno pijem ( nisam alkoholicar ), je 12 indijaca.
Vlasnik uzima 300 eura po glavi, sam centar grada.Zaradjuje nekoliko puta vise nego sto je zaradjivao u turizmu, a ne radi nista. Pije sa nama.
-
PUTINOFIL!
Uopće ne, ja ne navijam za Rusiju. Samo sam realan i gledam u kom smjeru sve ide. Ne pobjeđuje na ovom svijetu uvijek pravda. Ukrajinci osim manjka naoružanja jednostavno više nemaju ljudstva za taj rat.
ma zajebavam se
-
Ukrajinci rat odavno ne mogu dobiti, to je već svima jasno.
PUTINOFIL!
-
Ne vidim nijedan drugi način motiviranja vlasnika nekretnine na prelazak s kratkoročnog na dugoročni najam osim subvencije. Vidite li ga vi?
vidim, pisao sam na forumu nebrojeno puta, pa sam kao papiga koja se ponavlja
urediti pravne odnose izmedju najmodavca i najmoprimca, samo to treba napraviti i problem ce se poceti rjesavati sam od sebe.
nitko nece u dugorocni najam jer ako ti najmoprimac ne placa najam ili rezije, ne mozes mu nista osim se povlacit po sudu godinama. a ako je u obitelji malodobno dijete, zaboravi na stan.
zato svi se orijentiraju na turiste ili studente, jer turist dodje, i ode.
kada se to rijesi, ljudi ce se pocet vracat dugorocnom najmu.
a dok god je situacija ovakva kakva je, nikakvi porezi nece natjerat ljude da svjesno idu u moguce probleme. radje ce imat prazan stan nego si nabijati rezijske troskove od najmoprimaca i povlacit se po sudovima -
Ma to je biznis svima samo takav.
Fino sređujes posao tim radnicima i uspust im rentas neki jeftin stan koji kupis samo za te potrebe. Unutra ih smjestis samo 4-5-6, po 200€ svaki +rezije i ziher sam stan bez beda isplacujes kroz dosta brzi period.I onda samo multipliciras koliko imas tih radnika da ih zaposlis. Nakon 15-20 godina si vlasnik nekretnina se se ukenjas 😅
pa u zagrebu je tip iznajmio drzavni stan za 780 eura, i unutra stavio 32 radnika, i dizao 8000 mjesecno.
FOTO U državni stan u centru Zagreba nagurao 32 strana radnika. Dio ih je iseljen - Index.hr
-
Ima tko raditi, to su glupe fore kojima se opravdava ovo sto se sada radi da se ne plati normalna placa vec se uzme nepalca kojemu se jos uzme 200 eura sa place za smjestaj.
To me ajde jos tolko ni ne smeta kao sto me smeta to sto nitko ne prica hrvatski.
Takvim radnicima nema mjesta u usluznim djelatnostima, gdje ne mozes naruciti kavu, ili se ne mozes sporazumijeti sa taksistem.
Dopustamo si to da u vlastitoj zemlji postajemo stranci.
Hi please, one kiflu and burek with cheese.
Ne hvala. -
a gdje je plus?
-
ili bi rekli nasi, mali od piture
-
jesam li propustio neke izjave ili neku vijest? uopce ne kuzim povezanost bruta 2 sa nepalcima
-
Ne kuzim bruto 2 foru.