kaze plenki sa 10 na 12, drago mi je da sam bio u krivu
Posts by zdenkic
-
-
-
Gdje to kolega piše???
ma ne pise to nigdje nego sam ja bubnuo da ce dignut na 15 posto, jer mi je nekako ocito da ce tako nesto napravit kada se kod nas sve zaokruzi na vise bez ikakvog razmisljanja
nadam se da sam u krivu, ali ako sada moze biti 11%, nekako sumnjam da ga budu digli na 12%
-
mislim da necemo jer ni nakon jugoslavije i socijalizma nismo se opametili, vec 30 godina
-
debili nad debilima
pa gdje mi zivimo da jedino sto znaju radit je dizat porez, i nista vise
samo uzmi uzmi uzmi
dignut ce garant na 15, a to je 50% povecanje poreza
upucat cu se
EDIT:
malo jos ranta jer je taman proslo podne pa mogu po pivi
zasto u zakonu postoji mogucnost da se ovako olako dize porez?
pa dizanje poreza utjece na puno toga
ne mozes samo preko noci odlucit da ces dici porez 50%, pa nije to mala stvar
-
Mislim da izmisljaju propise i procedure da budu sami sebi svrha.
Ova iz kancelarije 1 nosi u kancelariju 2 na potpis da bi mogla otic do kancelarije 3 na pecat, i onda na gornji kat da bi joj sefica odobrila.
Medjutim sefica je na porodiljnom pa nista od toga jer ova koja je na zamjeni je na godisnjem i vraca se u ponedjeljak.
-
Zato su i isli sa narodnom preko banaka jer su brokeri spori, a i pokrili su proviziju pa je svima bilo free.
Kod trezoraca je bitno napomenut da na njih ide porez , nije kao kod obveznica.
Ako se onda ubroji i naknada brokera, ne izgleda tolko primamljivo kao sto odmah zvuci.
No vidjet cemo, stvarno mi treba ovako neki trezorski zapis od 6 mjeseci ili do godine dana.
-
a napisao sam vec mnogo puta, hrvatska ima brdo love da makne uhljebe
nebi trebali dizat nikakve poreze niti uvodit nove, da se vecina uhljeba makne i zamisli, prebaci se u privatni sektor
ali to nece nitko , laju samo oni koji nisu na vlasti dok ne dodju na vlast, a kad su na vlasti, odmah se uhljebe jer jednom kad omastis brk tudjim novcima i moci koju imas, tesko joj se oduprijeti.
nesto kao prsten iz lotra
vec sam bio stavio sliku jednom al nije se na odmet prisjetiti.
-
A najgore je sto sve vise mladih podrzava ovakve gluposti.
Zamisli ti raspravljat o tome kako bi nekome uzeo njegovu ustedjevinu ili nekretninu, i dao je drugome.
Nemoj ovakve stvari stavljat odmah me na pivo tjera
-
-
meni su majku sa slomljenom rukom/sakom, narucili na CT te iste ruke za godinu i pol dana
sta rec, koju posluku porati
normalno da sam joj platio privatno, no za sto je ona placala zdravstvo 50 godina, ni sama ne zna
-
Radi se o tome da svaki mjesec placas zdravstveno iako ga ne koristis, i to velik iznos od 16.5%
Najgore prolaze zdrave mlade obrazovane osobe, jer umjesto da zdravstveno ima neku cijenu, ono ide na cijelu bruto placu.
Sad zamisli koliko to para ode, na nekog tko ima 3/4 tisuce eura placu, na zdravstveno mu ode 600/700 eura, svaki mjesec
Toliko ni u americi ne placas zdravstveno.
-
Na mirovinsko i zdravstveno nije ok, tamo ode previse puno para koje nikad neces vidjet.
Puno bolje bi prosli svi kada bi te pare stavljali u neki ETF, svi bi bili miljunasi na kraju.
Takodjer znam puno ljudi, a i ja isto koji moraju obavljat preglede kod privatnika jer kod javnog cekas po godinu dvije dana.
Tak da mi je jos gore jer placam nesto sto ne koristim, i jos placam dodatno.
-
i onda oni dignu poreze da bi ovo placali
zato sam protiv poreza
-
Nakon narodnih obveznica, stižu 'trezorci' za građane - tportal
trebalo bi uskoro nadam se, svrbe me pare na racunu
-
sada su i mediji poceli potencirat te napojnice, iako je prije bilo normalno da ne das napojnicu uopce, pa se nekako pocelo zaokruzivat, a sad vec guraju onaj americki 10/20%
nije mi problem ostavit mancu, ali mi je najgore kada se to ocekuje od mene ili prisiljava
ako je tako onda digni cijene 20% i pusti me na miru
poceo sam to primjecivat od uvodjenja eura, jer ne koristim gotovinu vise, mrzim euro i kovanice
i svaki put kad placam karticom i ne ostavim mancu, jer gotovine nemam, mrkli pogledi i uzdisanja
razocaravajuce
-
da sad su im dali jednu lijepu rupu za zaobilazenje poreza.
POS-ove napojnice nece moci prikrivati, a napojnice u kesu nece prijavljivat, kao i do sada
samo sto ce taj limit od napojnica dobiti u vidu place na kojeg nema poreza ni prireza ni doprinosa
ono sto je kod nas uvijek glupo je da umjesto rasterete porez na rad direktno, svima
oni idu ovakvim glupostima pogodovat samo jednoj bransi radnika
a zakaj teti iz konzuma nemrem napojnicu ostavit?
EDIT: ono sto mi jako ide na zivce je to sto donose propise u kunama umjesto u eurima
zasto uopce spominju kune kada ih nema, isto kao i zakone koje imamo u njemackim markama
-
Jel radio netko proracun koliko se potencijalno moze zaraditi od vinjeta, a koliko od novog “pravednije” sistema po km… ali da je radilo neko neovisno tijelo, koje koristi vec vinjete🙃
ja sam gotovo siguran da uvedu vinjete, da bi vecina ljudi imala godisnje vinjete po defaultu
mogli bi uvesti razne popuste za mlade ljude, umirovljenike, studentde, itd...
i onda kada bi dosao na tehnicki pregled, svi bi automatski ljepili vinjetu za godinu dana jer bi im tako bilo najlakse
ovako dosta ljudi voze starim cestama jer im ne pada na pamet placat preskupe ceste
-
Trenutačno je s napojnicama šaroliko. Ako se napojnica plaća bezgotovinski karticom, onda je oporezivana kao plaća i na nju se plaćaju sva davanja, porezi i doprinosi, pa od 10 eura manče konobarima ostane četiri eura na ruke.
ovo je jednostavno krivo, jer se karticom trenutacno napojnica ne moze platit, ne postoji uopce tehnicka sposobnost za to
napojnica kao napojnica u poreznoj upravi bezgotovonskim placanjem ne postoji, ne mozes je naplatit tj prihvatit preko POSa, jer nema stavke za to
trenutacno napojnicu mozes primit samo gotovinski, nikako drugacije
i da, tehnicki bi to trebao prijavit poreznoj, na sto bi se gledalo kao drugi dohodak
ono sto neki restorani rade je da dodaju fiktivni stavak na racunu, ali to nije napojnica, vec prodajes artikal koj nepostoji, i takodjer je porezni prekrsaj jer si naplatio nesto sto nisi prodao, znaci da si izdao fiktivni racun i u prekrsaju si
EDIT: procitao sam sada clanak, i doslovce u clanku pise to sto sam ja napisao, da porezna uprava ne porepoznaje uopce napojnice
znaci ovo sto si to stavio u crveno je tipican novinarski spin, i to fake news, kao i inace
-
a normalno da ih netko gura kada u cijeloj stranci svi zajedno imaju 6 mjeseci radnog staza
na zalost RF je jako opasna mala stranka jer je lako neuke okrenut na te idealisticke i komunisticke fore
joj kad se sjetim samo one 2020 i Kate koja je htjela ljudima stednju uzet sa banaka...
i najgore je sto su to neki ljudi i podrzavali
skicnuo sam joj sada fejsic, kaze tamo da i subotu treba neradnu stavit