Ne mora dovesti do rasta cijena, cijenu odrđuju kupci. Npr. ako turist radije ode u Španjolsku, nego da plati više u HR onda mu ne možeš dići cijenu.
Isto tako, ako se dio praznih stanova potakne staviti na tržište cijena može i padati za najam i/ili kupnju nekretnine.
radi tisucu eura poreza godisnje, cijena stana sigurno nece pasti 20 tisuca
to se nije desilo niti jednom do sada u svijetu, a vjeruj mi da necemo biti prvi
cijenu odredjuje ponuda/potraznja, a u hrvatskoj je potraznja mnogostruko veca od ponude
Cijene stanova rastu. Svaku četvrtu nekretninu kupuju stranci, najviše Slovenci - Index.hr
kao sto sam pisao vec na forumu, mi smo dostupni na EU trzistu, a ne samo na hrvatskom
EU ima 500 milijuna kupaca, naspram samo sacicu dostupnih stanova u ZGu i na obali (to je jedino sto se prodaje)
porez ce uciniti nekretnine nedostupnije hrvatima, a dostupnije i privlacnije stranim ulagacima i strancima
floskule da ce porez na nekretninu dovesti do pada cijena mogu prodavati i pusiti samo ljudi koji ne poznaju osnove ekonomije
niti jednom nikakvo povecanje poreza nije nista ucinio jeftinije. to je cisti oksimoron.