1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • September 26, 2023 at 8:16 AM
    Quote from boca

Ne mora dovesti do rasta cijena, cijenu odrđuju kupci. Npr. ako turist radije ode u Španjolsku, nego da plati više u HR onda mu ne možeš dići cijenu.

Isto tako, ako se dio praznih stanova potakne staviti na tržište cijena može i padati za najam i/ili kupnju nekretnine.

radi tisucu eura poreza godisnje, cijena stana sigurno nece pasti 20 tisuca

to se nije desilo niti jednom do sada u svijetu, a vjeruj mi da necemo biti prvi

cijenu odredjuje ponuda/potraznja, a u hrvatskoj je potraznja mnogostruko veca od ponude

Cijene stanova rastu. Svaku četvrtu nekretninu kupuju stranci, najviše Slovenci - Index.hr

kao sto sam pisao vec na forumu, mi smo dostupni na EU trzistu, a ne samo na hrvatskom

EU ima 500 milijuna kupaca, naspram samo sacicu dostupnih stanova u ZGu i na obali (to je jedino sto se prodaje)

porez ce uciniti nekretnine nedostupnije hrvatima, a dostupnije i privlacnije stranim ulagacima i strancima

floskule da ce porez na nekretninu dovesti do pada cijena mogu prodavati i pusiti samo ljudi koji ne poznaju osnove ekonomije

niti jednom nikakvo povecanje poreza nije nista ucinio jeftinije. to je cisti oksimoron.

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • September 25, 2023 at 10:15 PM
    Quote from D_artagnan

Mene intersira kako misle odredit vrijednost neke nekretnine, to ce biti komedija, jer 2 stana u istom kvartu, zgradi mogu imati poprilicno razlicitu vrijednost

na zalost, mislim da ce ici sa nekim glupostima kao i sa porezom na kuce za odmor, i placat ces po kvadratima

tako da ces moci imat rusevinu od 100 kvadrata i placat ces vise nego 50 kvadrata luksuzne novogradnje

to je i sada situacija sa porezom na odmor, velike stracare placaju vise nego manje vile sa bazenima

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • September 25, 2023 at 10:09 PM
    Quote from D_artagnan

A to ih ne zanima, a sve te cijene idu gore i baz poreza, jbga…

idu, no uvodjenjem poreza ce se podici cijena instantno na cjelokupnom trzistu

ako "ja" moram platiti tisucu eura poreza , "ja" za tih tisucu eura podizem najamninu

i to ce napraviti svatko tko iznajmljuje nekretninu, nitko ne zeli imat tisucu eura manje prihoda

preko noci ce sve cijene instant otici gore, i moguce je da ce to biti pocetak kraja hrvatske kakvu znamo

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • September 25, 2023 at 10:02 PM

U Zagrebu 54.000 praznih stanova, nije bolje ni u Splitu ni Rijeci: 'Rješenje je porez na nekretnine' - Večernji.hr (vecernji.hr)

znaci porez na nekretnine dolazi sigurno, ocito je da su novinari dobili upute kako gurat taj porez jer u zadnjih nekoliko mjeseci takvih je clanaka nebrojeno puno, a mozemo ih ocekivat sve vise i vise

mene samo zanima da mi netko objasni po kojoj logici je rjesenje za sve porez na nekretenine i kako to ljudi puse

porez na nekretnine ce samo uzrokovat:

- cijene najma ce otic gore: najmodavci ce porez prenijeti na najmoprimce

- cijene apartmana ce otic gore: iznajmljivaci ce porez prenijeti na turiste

- cijene nekretenina ce otic gore: prodavatelj ce porez uracunavati kao rashod te ce ga namiriti prodajom

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• zdenkic
    • September 25, 2023 at 3:34 PM

bilo bi u redu da se necijepljenima zabrani pristup forumu

znam da je sansa mala da pokupim coronu od kolega dok citam forum, ali bolje biti siguran

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 11:53 PM

Stiže val rasta poreza. Pogledajte koliko će poreza morati plaćati iznajmljivači - Index.hr

evo svi se u komentarima nasladjuju kako ce placat veci porez! tako im i treba!

nista ne rade, apartmani im padaju besplatno sa neba, dizu 200 tisuca eura mjesecno po sezoni

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 11:11 PM
    Quote from Hrx84

A šta će mi sad obveznice po 5%.

Mogu Microsoftu pozajmit po toliko. Da su išli s 10% možda bi se imalo šta razmišljati.

hm stvarno miki ima pet posto, dospijece 2039...

jel ce postojat microsoft tada? a valjda hoce

zanimljivo

• Politika - općenito

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 11:09 PM
    Quote from Moller

ako i jeste padala, mora se cijeniti da se i dalje hrabro probijala do samog vrhunca

slazem se, i cak 12 puta se je vadila iz blokade obrta

dokazala je da moze

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 7:13 PM

na zalost, ja znam nekoliko mojih prijatelja koji su se samo dvaput cijepili protiv corone i odbijaju naknadne boostere

rekao sam im dok se ne cijepe pet puta kao sto je preporuceno, ne zelim biti u njihovoj antivakserskoj blizini

slazem se da su manje inteligentni

• Politika - općenito

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 7:00 PM

ako mu je to jedina kvalifikacija, da "nebi ukro ko drugi", i nije nesto

• Politika - općenito

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 5:53 PM

nevjerojatno je kolko ovaj senf ima iritirajucu facu

• Politika - općenito

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 1:12 PM

ma naravno da nisu, no radi se o tome da guras jednu osobu koja je kao najbolja i olicenje tvoje stranke i time zelis reci "mi nismo kao vladajuci, bolji smo"

i onda na celo stavis studenticu od 36 godina kao najsposobniju

pa zamisli kakvi su ostali onda

• Politika - općenito

• zdenkic
    • September 24, 2023 at 12:06 PM

Doznajemo: Benčić je čak četiri puta padala godine na fakultetu, a studirala je ukupno 18 godina – narod.hr

ali zasto uvijek ovi mozemovci moraju biti cisti primjer stereotipa, da je barem jedan koj nije takav i da njega gurnu u prvi plan

doslovce su svi napravljeni na isti kalup, aktivizam, udruga i vjecni student koji je opsjednut uzimanjem novaca koji su drugi zaradili

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • September 21, 2023 at 7:29 PM

Jutarnji list - Doznajemo što sprema Ministarstvo financija, građani bi mogli biti vrlo zadovoljni ponuđenim uvjetima

ima netko pretplatu?

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • September 21, 2023 at 3:05 PM

Specijalci spriječili ulazak migranata u RH pa prijavili pucnjavu iz njihova smjera - Index.hr

jesam li jedini koji vidi ovo kao jedan od najvecih problema u bliskoj buducnosti?

ne znam kolko pratite, ali u italiji na jedan otocic lampedusa , na 6 tisuca stanovnika doslo je sada 10 tisuca migranata iz afrike

znaci cista invazija

da se to desi nama, a koliko vidim po reakcijama hoce, pitanje je samo vremena, mislim da cemo imat velikih problema, jer ce to direktno utjecat na turizam

a bez turizma, smo nula

o tome koliko je to destruktivno generalno za domace stanovnistvo, ne treba uopce raspravljat

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • September 20, 2023 at 7:44 PM

HPB - Jedinstveni proizvod na tržištu: HPB nudi štednju uz kamatnu stopu od 3 posto

pocele su banke dizat, 3 posto nije malo

jako velik skok, nisam ocekivao tolko

pogotovo kada se PBZ hvalio na sva usta da su digli na 1.5

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • September 20, 2023 at 7:43 PM

HPB - Jedinstveni proizvod na tržištu: HPB nudi štednju uz kamatnu stopu od 3 posto

• Politika - općenito

• zdenkic
    • September 20, 2023 at 7:41 PM

napisao sam cini mi se negdje na ovom forumu prije, ali ja nebih dopustio nikome da se bavi politikom a da prije nije odradio x vremena u privatnim firmama ili bio poduzetnik

nemozes biti na drzavnoj sisi cijeli zivot, od aktivizma do udruga i inih gluposti, zivis od poreza sto drugi placaju

da bi sad ti nes pametovao kada dodjes na vlast

odmah je pocela kako ce ona "davat onima koji trebaju"

sta ti imas davat nesto uopce, nisu to tvoji novci

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • September 20, 2023 at 2:12 PM
    Quote from Junius

Kolega evo vam HPB daje 3% na godinu dana...na 6 mjeseci 2.8%. Zadnji put je ovakva kamata u HPB bila 2015.

wowza, ovo je velik skok

ne znam kolko ce onda trezorci biti, moraju biti iznad 4 da bi bili primamljivi

• Ulaganje u obveznice

• zdenkic
    • September 20, 2023 at 2:01 PM
    Quote from boca

Nisam znao. Govorimo o porezu na kapitalnu dobit?

da, umjesto 10 + prirez, digli su na 12 , a prireza nema

tu su popusili svi koji su iz opcina gdje prireza nije bilo, diglo im se 20% vise poreza

1. Privacy Policy
  2. Kontakt