1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. baggio89

Posts by baggio89

• DRY BULK

• baggio89
    • October 8, 2021 at 8:31 PM

NM - That 7.375% bond due 1/15/2022 keeps inching up toward par - a couple of trades today for a million each right around $97.75
    It began the year around $52…

Znam da cu se ureci ali nekim divnim cudom NM jedini odolijeva ovom crvenilu na brodarima. Par tisuca komada u njem je ocito dobra luka ovih dana.

Blagi minus na ZIMu. Ali ide to gore brzo.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• baggio89
    • October 7, 2021 at 7:42 PM
    Quote from accountant

danas riješio u premarketu BBIG, uzeo 10% :)

sada ponovni ulaz u SB

a za drugog brodara se dvoumim, GOGL ili ZIM

potonji je izgleda u rasponu $42-$44 našao potporu prije skorog izvješća

što mislite kolege?

Ja isto ZIM cijeli dan na okidacu hehe. Mislim da cu njega po 45 sad uzeti. Gogl mi je manji potencijal na neki period mjesec dva. Btw brutalna su cash masina.

Ako moze neki tehnicar?

Ps skoro NM skoro rijesio na 6,4 odustao. Nekako mi se ne prodaje jos.

Files

20211007_193557.jpg 216.55 kB – 0 Downloads

• baggio89
    • October 5, 2021 at 4:45 PM
    Quote from accountant
    Quote from etoimene

Nema Dow snage za gore.

K'o ga šiša

Ja prodao the rip

NM i SB su zaaaaakon!

Daaa...

Jel tredate ili cekate neki target?

• baggio89
    • October 4, 2021 at 1:04 PM
    Quote from baggio89

Mali update sto se tice NMa. Malo sam provjeravao pa ako nekog zanima...

Oni od 12 capesize brodova imaju cak 8 na spotu. I to jako dobre vozarine, 2 broda su na 95% prosjecnog BCI 5TC i oni su jedini ispod 100% ostali su iznad a penje se i do 120% BCI 5TC TC. $$$

Od 21 panamaxa 9 je na spotu. S tim da od ovih 12 komada 3 su na 30ak tisuca $ ugovoreni.

Pise da imaju 5 handyja meni 4 baca od cega 3 spot. Jedan mi se ocito negdje zametnuo u brzini.

evo i u tablici, ljepotica...

Files

Screenshot_20211004-125605_Drive.jpg 212.55 kB – 0 Downloads

• baggio89
    • October 4, 2021 at 12:15 PM

Mali update sto se tice NMa. Malo sam provjeravao pa ako nekog zanima...

Oni od 12 capesize brodova imaju cak 8 na spotu. I to jako dobre vozarine, 2 broda su na 95% prosjecnog BCI 5TC i oni su jedini ispod 100% ostali su iznad a penje se i do 120% BCI 5TC TC. $$$

Od 21 panamaxa 9 je na spotu. S tim da od ovih 12 komada 3 su na 30ak tisuca $ ugovoreni.

Pise da imaju 5 handyja meni 4 baca od cega 3 spot. Jedan mi se ocito negdje zametnuo u brzini.

• baggio89
    • October 1, 2021 at 8:17 PM
    Quote from looserst
    Quote from accountant

eto, točno kako sam rekao

prodajem PANL na $5.30

NM držim još malo pa ćemo vidjeti

gledam i ZIM Integrated Shipping.. jel netko njega spominjao ovdje? rastu k'o ludi, pogledajte zadnju polugod. prezentaciju, vrlo su okretni

a taman bi dionica trebala okrenuti downtrend u kojem su par dana

ZIM je svakako oversold ali zadnjih dana se pise o padu vozarina. Na indeksu se bas i ne vidi, tek stagnira ali ekipi je to dovoljno za malu paniku (za zim je bitan fbx inace). Trejd da, samo naprijed. Za long neznam iako ce oni u q1 isplatiti mozda i 15-20 usd per share dividende (20% withold drzavi izrael). Ja sam odigrao igru na 25-60, sad bi uletio opet ako jos krkne dole, inace oko 50 pasivno promatram :/ . Pitao sam na forumu gleda li neko davno ali muk i tisina je bila :rolleyes:

Display More

Meni nije bila u fokusu, jednostavno ne stigne se sve.

Ali dobro da smo NM stigli. Bas lijepo danas raste, nije bilo ni prilike za prodati pa probat ponovo uci jeftinije. Danas su naime 10 mil $ duga rjesili. U zadnjih mj dana 50 mil $ duga otplatili. Na veliko ga rjesavaju. Al sad budi pametan pa prodaj pa cekaj nize. Najbolje nista ne raditi mozda.

• DRY BULK

• baggio89
    • September 30, 2021 at 12:02 AM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Hrx84

Bitno bi bilo proučiti tko ima koliko brodova na spotu pa koristi ove lude vozarine, a tko će propustiti zaraditi na ovom hypeu.

Gledam DSX je zadnjih mjesec dana uglavnom ugovarao panamaxe na godinu-godinu ipo po samo 25-28k što je vjerojatno razočaralo špekulante.

PANL navodno na spotu ima oko 30% flote, negdje pročitao, za njih ne mogu naći podatke za pojedini brod.

NMM containershipovi su uglavnom ugovoreni do 2023-4 tako da propuštaju hype, osim par nekih sitnih do 3000teu. Drybulk voze po indexu, za product tankere iz Nna vidim da im brzo ističu ugovori.

Ajde malo pišite, volio bi da imam mjesec-dva dana slobodno da sve istražim, nemam vremena za išta osim površno

Meni je SB zanimljiv trenutni Mcap 580mil, ocekivana dobit 50mil u 3Q i oko 70mil Ebitda, koliko vidim 27-30 brodova od 40 tak im je na nekim kracim TC ili na indexu jos nekih 5-7 zakljuceno povise 20 000 tako da ubiru dobru lovu, nesto su prodavali brodova nesto narucivali trenutno u pomladjivanju i sredjivanju dugova uz to jos na racunu imaju preko 100mil $, dug je oko 500mil bio u proslom kvartalu, smanjili ga za 100mil od pocetka godine doduse zbog novogradnji ce novi dug doc s vremenom ali rade trenutno dobar posao

Gogl isto mlati pare nedavna dividenda bila 0,5$ na cijenu od 10$ je samo u kvartalu povrat 5% na dividendu mislim da su cilu dobit kvartala isplatili u dividendu ali imaju noviju flotu pa ne moraju ulagat bas pa izgleda da ce sve skoro vracat kroz dividendu sta zarade

Ship je isto imao dobre akvizicije pocetkom godine poprilicno rizicna dionica do tada, imali su skoro sve na indexu doduse nesto su konvertirali na fiksne nisam sad popratio koliko ali onako jedna rizcinija prica koja na kraju moze bit zanimljiva

Stalno me kopka stavit nesto sitno u ovaj NM kao kockarski al nikako ga pogledat taj navios je previse ogroman i isprepleten za sve to pohvatat, ali gazdarica vuce poteze rijesavanja samo nema kod nje polako ta je isto igracica pa ce bit jos toga puno zanimljvog sigurno

Previse je za sve to pohvatat u svakom kvartalu se puno toga promini, svi nesto kupuju, prodaju sredjuju i ako stalno ne pratis brzo sve to zaboravis

Display More

Dobro ste to analizirali. Doci ce to na svoje, sutra, za mjesec dana ili 6 mjeseci ali bude. Stpljivo samo.

Navios grupacija i nije toliko komplicirana za shvatiti kad je 14 puta izanalizirate. 🤣 na kraju skuzite da je Angeliki Grkinja 🤣🤣

Salu na stranu tu bi se mogla odviti igra sa preuzimanjima i moguce po mom skromnom misljenju financiranju duga NMa od strane NMMa. On je cash krava trenutno. Koliko pratim po stranim forumima dosta skvadre ima negativna iskustva u proslosti i sentiment je los ali polako se i to mjenja. NMM je podcijenjen najvise od velikih brodara i kad tad ce se pribliziti ostatku ekipe.

Sad dolazimo do meni zanimljivog dijela a to je NM. Imaju veliki dug, istina. Ali rjesavaju ga i mcap im je 72 mil dolara! Imaju 41 brod u floti. Imali su q2 jako solidan. Sheram link od jako dobre prezentacije gdje se vidi koliko im brodova vozi na spotu. P/E ce im biti manji od 1 brzo.

Q2 2021 Navios Maritime Holdings Earnings Conference Call | Navios Maritime Holdings

Ovo je stecajna cijena po meni. I formula uspjeha je naci stecajuse i predstecajuse koje nece zavrsiti u stecaju. E sad moj neki unutarni osjecaj i instinkt mi govori da je ovo must have. Imati dionicu koja je zakucana na dno, uslijed najvecih vozarina unutar 13 godina, moguce vrlo lako i puno duze i superciklusa koji je svakim danom sve izvjesniji za mene je must have. Ako ce pri ovakvom trzistu i buducnosti otici u stecaj onda smo pehisti ali mislim da to nikom nije u interesu. Jednostavno za zaraditi novce (ili osvojiti dobrog komada kako je neko napisao neki dan) moras biti hrabar i kupiti kad drugi ne zele ili se boje. Ja mislim da bi ova dionica mogla ostvariti visestruke prinose i imam je u porfelju.

• baggio89
    • September 24, 2021 at 9:32 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from baggio89

https://seekingalpha.com/article/443307…-value#comments

https://seekingalpha.com/amp/article/44…impression=true

Nadam se da ce pomoći

NMM će bit uvjerljivo najbolji brodar za kupiti.

samo nek ova više završi ta spajanja.

toliko je izmaltretirala ovu dionicu da je to prestrašno

Display More

Bit će, u to nema sumnje. Valuacije su mu presmiješne. Ali ja osobno mislim tek nakon sto se riješi situacija sa NMom. Kad riješe ovaj dug koji imaju, na ovaj ili onaj način. Ostavljam si prostor da će to biti na račun NMMa. Tako da je, NM je rizičnija dionica u ovom trenutku ali vjerujem da je i potentnija. Nešto kao jdpl nedavno cijena niska, stečaj visi nad glavom ali okolnosti su vjerujem predobre da se takvo nešto dogodi.

Može NMM objaviti neko preuzimanje, nešto poput NNA nedavno.

S tim da NM isto pegla lovu, imate na njihovom q2 izvješću za svaki brod po koliko plovi. Mislim da ce u q3 zaraditi cijenu dionice na burzi. E da i imaju 10ak posto udjela u velikom naviosu (NMM). A velika direktorica ima 25% malog naviosa. Ugl grčka kombinacija Bandića, Mamića i Todorića. Ali vjerujem da i za nas male ribe ima tu dosta mesa.

• baggio89
    • September 23, 2021 at 9:48 PM
    Quote from accountant

izašao neki članak na SA

usporedba cijele grupe NAvios Maritime

ispada da je bolje kupiti (trenutno!) NM nego NMM, nešto oko mogućih poslovnih kombinacija (tko koga stječe i/li se s kime spaja)

kažu da je lako moguće da se dioničari NMM razvodne, a NM-u zbog ponovnog pokretanja ciklusa u dry bulkerima više ne prijeti opasnost od stečaja

može li netko ovo potvrditi da sam razumio članak?

sorry kaj gnjavim ali zadnje vrijeme se dosta bavim bulkerima, kažu da će razdoblje viših vozarina trajati godinama...

Display More

https://seekingalpha.com/article/4433075-navios-holdings-buyout-unlock-massive-value#comments

https://seekingalpha.com/amp/article/4456575-navios-maritime-holdings-acquisition-by-navios-maritime-partners-likely-the-endgame?source=feed_f&utm_campaign=twitter_automated&utm_content=article&utm_medium=social&utm_source=twitter_automated&__twitter_impression=true

Nadam se da ce pomoći

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• baggio89
    • September 13, 2021 at 10:54 AM

ja sam prodao svoje po 67,50 vecinu odmah na pocetku.

Vrijedi li vise? Apsolutno.

Ali ne osjecam se ugodno u ovim igricama i predstavljalo bi mi problem drzati to. Idem dosta nize na bid pa ako upadne upadne ako ne i prinos od 70 posto u mjesec dana je dobar.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• baggio89
    • August 31, 2021 at 10:53 PM
    Quote from mitkko

“Successful investing is having everyone agree with you…later.” - Jim Grant

Uvik kontra, zato su navijači Hajduka najbolji investitori 🤣

Volio bih da novi većinski bude stranac, ali nekako mislim da će to biti Tankerska. Nadam se da griješim.

• baggio89
    • August 10, 2021 at 11:51 AM
    Quote from accountant
    Quote from baggio89

+ spce 33.85

- spce 35.50

Jesi gledao ASTR? Slična igra kao SPCE, dosta je bila pala i sad se oporavlja, bio sam ju spominjao prošli tjedan

Evo prekonoćno je još nekih 15% dobila

jesam od 8.xx je gledam pa raste pa necu i evo sad vidim vec je na 12. Iskreno ne usudim se ulazit sad. Rade bi u ASTS sad usao. On nije pratio ovaj rast.

KOSS i BB su mi zanimljivi sad jer sam primjetio kad da uvijek kasne za GME i AMC koji su vec dali malo zelenila. A fino su se iskorigirali (BB za 50% cak).

• baggio89
    • August 9, 2021 at 9:22 PM

+ spce 33.85

- spce 35.50

• baggio89
    • August 7, 2021 at 7:03 PM

+spce 33

-spce 34

+gnk 16.75

-gnk 17.08

+gnk 16.62

- gnk 16.93

+spce 33.72

- spce 33.38

Dosada u petak natjerala na trejdanje

• DRY BULK

• baggio89
    • July 15, 2021 at 10:44 AM
    Quote from looserst
    Quote from Hrx84

Može netko tko je proučavao napisati koji su problemi sa NMM da je toliko jeftiniji u odnosu na konkurente. Cijena im nije normalna.

Nisam pratio detalje, samo čuo da muljaju i potkradaju male, kao da su neki sa zse.

Puno je toga kolega za ukratko napisati. Od spasavanja povezanih firmi, dokapa, lose uprave. Ukratko nebriga za dionicare i malo tko vjeruje da ce biti kakva dividenda i slicno, samo konstantno pumpanje flote od cega mi na kraju nemamo nista X/

Detaljnije mozete guglati, ima tu svega

Dividenda je bila već u Q1.

Imaju 37 kontejnerskih brodova na nekima od njih su ugovorili vozarine od 54000$ za 2022. godinu. sve skupa 89 brodova.

Malo ZSEovski istina ali potentno jako.

• baggio89
    • July 12, 2021 at 3:47 PM
    Quote from accountant

uh uh

ipak je sell on news

da vidimo dokle će nisko ići

uff. grdo.

kupio na 44.47 :/

• baggio89
    • July 12, 2021 at 3:00 PM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

sve ok, čekamo otvaranje

nikad ne znaš

Short sam završio upravo na 49.94.

Pa i nek ode sad na 80, rado ću sudjelovati i long.

Edit: da ne bi bilo da uvijek gađam dna, i vrhove, kao što većina na ovom forumu radi (ne ovom našem, nego ostatku foruma, ovi koji love DLKV na 0.19 i tak) evo i dokaza, ipak sam ulovio dno. Doduše sa zadnjih 200 kom..

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Bravo...

ja sam se nećkao jutros na kraju kad sam vidio di ide prodao na 53. 2,5 dolara po dionici zarada. bolje plus nego minus svakako, kakav takav.

više sreće u trejdu kad se market otvori.

• baggio89
    • July 11, 2021 at 9:58 PM
    Quote from BSOD
    Quote from baggio89

iz vasih usta u redditove usi... 🤣

Imam 200 kom.

Inace gledao danas cijeli stream. Svaka im cast

Svaka čast na hrabrosti.

Ja se ne bih tako kladio, ne zato što nemam petlje, već zato što se zbog npr. vremena mogla dogoditi i odgoda ili nešto slično (ili fail).

Svakako, sutra ćete zaraditi dobar novac.

Nadam se otvaranju iznad 65. Onda ću shortati.

A možda i neću. Budemo vidjeli. :)

Display More

I ja se nadam. Iako, sve je moguce pa i sell on news. oprezan sam svakako ali racunam na neki hype. Stvarno su svugdje ma naslovnicama danas.

Ma ako je RB riskirao uci u raketu mogao sam i ja nesto. Tako sam gledao na to 😅

A da bi se zaradilo treba biti hrabar drugacije neide.

Sutra ce biti valova na SPCE. treba ih loviti

• baggio89
    • July 11, 2021 at 7:58 PM
    Quote from BSOD

Hajde, predikcije za sutra, na koliko će SPCE otvoriti u 15.30, odnosno koliko će ga nagurati u PM? Tipujem barem 75.

Bit će i za short. Ali malo kasnije.

:D

iz vasih usta u redditove usi... 🤣

Imam 200 kom.

Inace gledao danas cijeli stream. Svaka im cast

• baggio89
    • June 15, 2021 at 11:08 AM
    Quote from BSOD
    Quote from BSOD

TRCH ulaz na 4.77 izlaz upravo na 5.10.

Danke!

Ide i treći krug!

Gdje trgujete u premarketu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt