Display MoreMoze te li me takoder dodati u grupu whatsapp
Broj u inbox
Molim i mene ubacite u grupu.
Koji broj?
Možete li me dodati u WhatsApp grupu?
Broj?
Može i mene, broj u PP
Display MoreMoze te li me takoder dodati u grupu whatsapp
Broj u inbox
Molim i mene ubacite u grupu.
Koji broj?
Možete li me dodati u WhatsApp grupu?
Broj?
Može i mene, broj u PP
Uvjek sam govorio ova dionica raste samo kd trezor kupuje
...kao i većina dionica koja na inozemnim tržištima rastu do P/E 80-200
Teška magla. Ni kriptovalute im nisu ravne. Ali neka. Naše je samo zajahati val i uzeti paricu.
Eps mozda ode na 2 EUR/dionica
Emile ppp, paritet kupovne moći. Kod nas sa našom netom plaćom možeš kupiti više roba i usluga, nego u Sloveniji.
U kojem to svemiru Juniuse? Što je to kod nas jeftinije od Slovenije? Hrana? Nije! Nekretnine? Ne! Automobili? Ne!
Možda zbog subvencija na električnu energiju i plin? ali meni osobno je to zanemariv iznos mjesečnih troškova...mi smo eksplodirali po rastu svih vrsta cijena, plaće nisu ni blizu pratile taj rast. Bitno da smo uvezli 400.000 jeftine radne snage da pojedinci mogu razliku trpati u džep.
Ah ta statistika, i ne znamo koliko nam je dobro 🤣
Ima stvari koje su su dosta skuplje u Sloveniji (recimo auto osiguranja)
A mi smo uglavnom svoje povećanje plaće potrosili u Boltu i Lidlu
i kod nas nije dobgro sve nesto crveno..
Kad jedam Amazon rokne osam posto a jedan Intel tridesetak ovo kod nas je za sada kamilica sa slagom. Ili crveni koktelcic na plazi..
Jedino vidim Haludovo reagiralo. No to su drugi razlozi.
Amazon -12% za danas
Osim da para ima jos uvijek na bacanje ne vidim koja bi to vijest mogla uskoro dignuti burze vani.
Mislim da ćemo mi uglavnom na spavanje sljedeće 2-3 godine nakon pada od 10-20%
Ima se... može se!
U sažetku je bit ćemo pametniji do kraja godine
Mislim da će u cent biti ista dobrovoljna ponuda ka i prijašnja.
Vabe IB? 😁
No dobro, ovi klubski izbacivaci Ostoja i Maric kad ti daju nogom u guzicu barem plate odstetu po hitnom postupku. Lova na racunu vec danas popodne. Ispracujem ove nase dijonice s burze zadnjih godinu dana u masovnom broju.
Sad slobodno moze zatvaranje teme jerbo tko je i ostao vise to nidje veze s LRHCom.
A za 2 godine najviše ide zatvaranje ZSE a i djelatnike Hanfe mogu pridružiti u HNB da isprate EURO u povijest
Sudeći po blok transakciji za količinu se dobiva bolja cijena
Display MorePozdrav,
najbitnije info sa zadnje skupštine GAME.
Od strane J. M. naveden je razlog zbog kojeg se radi spajanje/dokap, a to je da su se nakon delistiranja LRHC javili neki dioničari koji su htjeli prodati dionice pa su se u društvu dosjetili da bi to bilo "najbolje" riješiti kroz spajanje dionica (?!).
Kako za to treba odluka skupštine, što traje neko vrijeme, društvo je ponudilo otkup odmah preko HITA OTC ili kupoprodajnim ugovorom. Spomenuto je da su dionice već prodali fondovi: Kapitalni fond, HMID PLUS AIF, BREZA ZAIF (BRIN-R-A). Na web stranici SKDD-a možete vidjeti najnoviji top10.
Posljedica tih prodaja je smanjenje FREE FLOAT-a!!! Zbog toga je sada izlazak na burzu vrlo malo vjerojatan jer društvo ne zadovoljava kriterij od 15% FF-a. Odnosno, u slučaju da bi bio nešto malo manji od 15% moglo bi se pregovarati sa ZSE za eventualno uvrštenje.
Međutim, spomenuto je i to da ako većinski skupi 95% ide ISTISKIVANJE!!! Tada će procjenu fer vrijednosti raditi PWC ili KPMG, a oni fer vrijednost dionice kod istiskivanja diskontiraju za cca 20% zbog gubitka kontrole i sl. Spomenuto je ranije iskustvo s SNH ALFA i SNH GAMA gdje su diskonti bili 23% odnosno 19%.
Zaključak:
1. Uvrštenje na burzu - vrlo malo vjerojatno
2. Ako ne sudjelujete u dokapu, ono što danas vrijedi 173€ vrijediti će vam cca 50€ nakon dokapa, a u slučaju istiskivanja oko cca 40€, tako da gubite brutalno!!
3. Ako sudjelujete u dokapu, a dođe do istiskivanja, gubite brutalno!
Prisutno je bilo 10-tak dioničara i većina, ili čak svi, zaključili su da bi bilo najbolje prodati odmah po 173€.
Lp
Očekuje se 19-20% niza dionica za slučaj da se nakon provedenog dokapa desi istiskivanje (173 manje recimo 35 daje 140 EUR)
Da, upravo tako, fondovi su prestali kupovati i to je to
Da su samo prestali kupovati to bi bilo super. Ali ne, oni još i prodaju dionice, barem ove koje imam (PLAG, ZABA, ERNT).
Vjerojatno su to jedine dionice koje mogu nekome prodati, ostale mogu samo sami sebi prodati.
Navodno uskoro ide i javna ponuda od Lidla za CIAK jer ne žele propustit priliku da se parkside alati prodaju u tom renomiranom trgovačkom lancu koji rastura tržištem. Navodno je Fizulic ex Magma izlobirao deal
Ocekuje li tko u bliskoj budućnosti od recimo 2-3-4 godine neke dobre vijesti? Medo još spava
Ako i medvjed dođe, končari će i dalje imati posla preko glave jer je takva agenda eu. Lijekovi će se trošit jednako ili više s obzirom da nam populacija stari i sve više postajemo europska Florida. Uvijek ima dionica koje plivaju uzvodno. Padat će dionice koje ne ispune očekivanja, pogotovo one koje su porasle jako. Ali slažem se da sve upućuje na recesiju ili usporavanje rasta na minimum. Visoke kamate znače manje investicija, potrošnje i optimizma. Tako žele ovi koji upravljaju.
Po mojem iskustvu kada pravi medo dođe najbolje je imati keš. Nema te dionice koja neće pasti.
Ljudi mijenjaju prehrambene navika i kupuju jeftinije proizvode a Podravka smanjuje kvalitetu i drzi visoku cijenu proizvoda. Pivci mi u ovom slučaju ispadaju optimisti.
Nije upitno da je sa sadašnjim trendom budućnost dobra vec dali je taj dobar trend održiv.
Dionica za preskočiti na dugo dugo vremena...
Za LRHC je kroz GAMA određena minimalna cijena od 140 EUR a moglo bi to ispast i puno bolje kroz godinu-dvije.
Pretpostavljam da će u konačnici opet napraviti neku podjelu okrupnjivanja tipa 62:1 i time jeftino isplatiti oko 1300 malih dioničara koji kad vide da imaju tamo neku neku gamu a ne više hotele u Cavtatu rado prihvaćaju deal.
Ostajemo na burzi
Kladim se da ova dva RBA kupuju za gazdu
Ima li izvan prvih deset ijednog institucionalnog ili je sve stoka sitnog zuba?
Ima Jedan
Ukupno je 1500 dionicara
Moglo bi to ostat na redovnom trzistu
Ako Ce tko ici na uvid u knjigu dionica kroz koji dan može me kontaktirati i usporediti, imam stanje od cetvrtka za prvih 60 dionicara