Kako onda pored navodno toliko radikalno desne populacije, kako me neki ovdje uvjeravaju, uvijek dolazi ta marksistička 'progresivna' ekipa na vlast? Izađe tipa 44% građana s pravom glasa, što je skoro tri puta preko ustavnog minimuma od 1/8 građana s pravom glasa...ovih 56% ostane doma, a 44% im uvijek izglasa neku sličnu vlast. Kako objasniti taj fenomen? To je na onoj liniji "ne može se", ovo, ono.. naravno..kad su na vlasti, malo toga se može.. ali na izbore se itekako može izaći... Problem je kaj mi ni nemamo neku inteligentnu i kadrovski adekvatnu ekipu koja bi vodila državu. Ima nekih s lokalnim i regionalnim potencijalom, ali za vodit hrvatsku državu, ruku na srce, većina njih nema sposobnosti. Uvijek se sjetim tog Mosta 2015. godine. Oni su dobili 19 zastupnika u Hrvatskom saboru i nudila im se vlast..pa oni nisu imali kadrova ni za resorne ministre, a kud cijelu stranačku infrastrukturu, kakvu primjerice jedan HSS ili HNS ima... Ne znam koliko du evoluirali do danas, ali iskreno sumnjam u njihove sposobnosti, a i namjere.
Vjerojatno se ljudi kod nas vode onom "better to deal with the devil you know..
Potrebno je razlikovati pojam ideološke desnice i ljevice, i ekonomske desnice i ljevice. Ekonomski gledano, Hrvatska je praktički skoro pa 100% lijevo.
Po ideološkoj podijeli smo otprilike 50:50 podijeljena zemlja.
Ideološki lijevo Ideološki desno SDP HDZ Možemo Most IDS Domovinski pokret HNS Centar Po ekonomskoj podijeli smo otprilike 95:5 podijeljena zemlja. Sva ova ekipa je za poreze i u njihovim očima mi smo samo bankomat. Samo je pitanje tko bi davao umjetnicima, tko Crkvi, tko raznim udrugama, a tko bi davao braniteljima (uključujući i lažne).
Ekonomski lijevo Ekonomski desno HDZ FOKUS (mala strančica s jednim zastupnikom) SDP Možemo IDS Domovinski pokret HNS Most Centar
Dakle, imamo light verziju nacional-socijalizma( nikakve poveznice sa 3 rajhom). Blaža verzija trenutnog kineskog sistema.