1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 6:50 PM
    Quote from D_artagnan

A danasnji problem neta je sto je tesko procjeniti sta je od svih tih vijesti, clanaka, istinito ili pretenciozno napisano… jednostavno je kaos informacija kojim nas sve zatrpavaju

Sve je preuveličavanje, osim da nemaju dovoljno djece i to traje zadnjih cca 50 godina.

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 5:58 PM
    Quote from havi

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…vovima-15289750

Kaj napisat ?

Pa neka njemačke žene počnu rađat djecu, društvo bez djece ne postoji. Žalosno je da se to mora crtat ljudima.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • December 25, 2022 at 10:43 PM
    Quote from plavi05

Sirotinjom se nazivaju ljudi i na Baniji i centru Zagreba koji očekuju da im država obnovi stambene objekte, što bi na ovo imali reći beskućnici u Zagrebu čiji je dom kolodvor i ne traže da im država rješava stambeno pitanje

Upravo sam ovo napisao par postova prije, zašto bi na Banovini i ZG obnavljali-gradili kuće/stanove, zašto onda ne obuhvatimo i beskućnike, te podstanare pa i njih skučimo o trošak države??? Mene ti parcijalni pristupi istoj problematici, strašno izbacuju iz takta.

Nadalje zašto ti iz Banovine i danas imaju osiguran besplatan smještaj, pa čak i dio režija, zašto se ovo ne protegne na podstanare i beskućnike???

• Junius
    • December 25, 2022 at 9:32 PM
    Quote from tento
    Quote from plavi05

Evo ovo je srž hrvatskog problema, ja upravo mislim suprotno, krediti su za bogatu e koji se igraju hipotekama, a dionice su za sirotinju koja svoju teško stečenu ušteđevinu ne žele gubiti u gotovini nego žele uložiti u profitabilne kompanije i kroz kapitalnu dobit i dividendu uvećava ti svoju ušteđevinu a onda kada steknu bar 1/2 vrijednosti stana ući u kredit za drugu polovinu i tako sebi stvoriti uvjete ne biti vječni dužnik

Dionice su samo jedan vid ulaganja. Koliko sam upoznat većina ulagača ovdje na forumu imaju pozamašan iznos u dionicama, milion i više, mislite da su sirotinja?

Ajde da ste rekli barem milijun eura, milijun kuna je stvarno malo, ne možete pošteno ni uložit u 3-4 dionice.

• Junius
    • December 25, 2022 at 4:57 PM
    Quote from accountant

jako vas puno ovdje, dragi moje kolege, nema pojma o tome što je potrošač, a što je banka

u ugovornom odnosu prilikom podizanja kredita mi smo potrošač isto kao kad kupujete perilicu na kredit

jeste li znali da suci u sudskim predmetima ne prave razliku je li potrošač-uzimatelj kredita knjigovođa, financijaš, isto bankar ili inženjer kemije, učitelj ili blagajnik u Konzumu; svi su jednako tretirani jer banka je ta koja u odnosu kreditora i potrošača treba preuzeti koristi (kamatu) ali i rizike na sebe

naravno da je banka u mojem slučaju, a nisam jedini, sve rizike prebacila na mene potrošača

ista vam je stvar kad dignete potrošački kredit za perilicu rublja npr.

tko bi od vas pristao da vam kreditor nakon godine dana otplate digne cijenu perilice s 5.000 kn na 10.000 kn, digne kamatu u kreditu, pa još kaže ako platiš ranije glavnicu uzimamo ti 1% na ostatak neotplaćene glavnice? koje glavnice? naravno ove nove koju su sami izmislili da im sada pripada

zato nas pustite da se kroz sudske procese izborimo za sebe ali i za sve vas buduće potrošače kako bi imali pravedniji sustav, koji će vas štititi od gramzivosti trgovaca

Display More

dajte molim vas...

Pojašnjenje "analize rizika koje nose krediti uz valutnu klauzulu i s promjenjivom kamatnom stopom - primjer kredita vezanog uz švicarski franak" HNB., 25.8.2006.

Pojašnjenje "analize rizika koje nose krediti uz valutnu klauzulu i s promjenjivom kamatnom stopom - primjer kredita vezanog uz švicarski franak" objavljene u Biltenu o bankama br. 12
    www.hnb.hr

Od ove objave pa do kraja 2008 još je gotovo 20 milijardi kuna Švicaraca uzeo.

krediti stanovništvu u VK CHF

kraj 2004 4.5 mlrd kn

6mj 2005 9 mlrd kn (saborski istup zamjenika guvernera HNB-a u srpnju)

kraj 2005 15 mlrd kn

6mj 2006 22,5 mlrd kn (5mj-izdan službeni dokument bankama o VIKRu!)

kraj 2007 36 mlrd kn!

kraj 2008 40 mlrd kn!

• Junius
    • December 24, 2022 at 7:52 PM
    Quote from havi
    Quote from harpun

a da je situacija bila obrnuta, da je švicarski franak slabio bi li isto tako govorili

Onda bi najvjerojatnije pricali kak su napravili posao zivota ,da im je zao da nisu kupili jos dva tri stana i gdje je bila pamet onima koji su uzeli kredit u eurima.

Klasični moderni kapitalizam, dobit bi zadržali za sebe, a gubitke podijelili sa društvom. Kad krenu o pravdi i moralu smuči se. Inače ne volim ljude kojima su puna usta morala i pravde. Obično se iza toga kriju određeni partikularni interesi, tipa traže od društava da im plate troškove, njihovih krivih procjena.

Pa imamo blokirane, švicarace, pa čak i konstrukcijsku obnovu kuća o trošku države u ZG i Banovini, meni ljudi koji plaćaju godinama osiguranje svojih nekretnina, ovdje ispadaju budale, a i ne vidim po kojoj osnovi se to radi?? Jer tako bi se isto moglo izgradit kuće o trošku države i za beskućnike, podstanare itd...

Jer ovako ispada ako vas ima određeni postotak i ako ste organizirani, možete tražiti i dobiti od društva sredstva za vlastite potrebe ,bez ikakve zakonske osnove, doslovno tada se zakoni modeliraju po željama tih skupina.

Dok se kao pojedinac koji je upao u ogromne identične probleme možeš se hebat po pitanju pomoći države, jer tvoja moć lobiranja i utjecaja da društvene trendove je nepostojeća.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 23, 2022 at 11:03 PM

kakva se ovo rošada odvila na ARNT , RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND ispao iz TOP 10, OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM ušao u TOP 10...

• Junius
    • December 23, 2022 at 10:57 PM
    Quote from verdi

ovdje nikad niko ništa ne gubi jedino sam ja na dlkv popušio sto iljadarki.

Kada vas je Putin preokupirao...šala mala... :thumbup:

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Junius
    • December 22, 2022 at 8:35 PM
    Quote from nimimada

kako to da članovi uprave rivp konstantno kupuju na burzi a lplh ekipa nađe 20% jeftinije van burze? Valjda njihovi prodavači znaju da to ipak manje vrijedi nego što mogu dobiti na zse pa što da uzimaju extraprofite?

I ja bi rado kupio i 1000 dionica po 125kn, ali ne daju, odmah me ispreskakaju nalozima na bidu...

• Junius
    • December 22, 2022 at 8:16 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Vule

-53%

uf...nema ti druge nego vrtiti dio, pokušati loviti vrhove i dna pa smanjiti prosjek na recimo 120 i vjerujem da si u roku god dana na nuli ako ne i u plusu...ali opet, kako je krenulo , indikatori su tu, sektor se stabilizira i kad krenu dobiti i dividende, brzo to dođe na svoje

Ovo samo govori da se ne može biti dugoročno u nijednoj dionici...doslovno svaki kvartal treba korigirati svoje planove i odluke( na temelju FI-a firme, na temelju stanja ekonomije, na temelju sentimenta na marketu za pojedinačnu dionicu ili u globalu). Te treba voditi računa kada se ulazi i kada izlazi, te u principu radit sve obrnuto od većine. Najveće gubitke sam imao kad nisam radio ništa, nego sam čekao preokret na marketu. Kad redovito korigiram portfelj, tada uvijek lagano plus raste( pa makar market ronio u crvenom).

• Junius
    • December 22, 2022 at 7:24 PM
    Quote from hugh

stara narodna poslovica kaže:

- kada božićnog relija nema

teška sljedeća godina se sprema..... :/

Dajte molim vas, 2020 je bila ajme godina, 2021 ok, 2022 opet ajme...ne znam odakle izvlačite pesimizam više( ne mislim na vas, nego općenito). I više nego očito je da će 2023 biti fokus na turistima(pritom najmanje mislim na RIVP) i automobilima, rekao bi nobrainer . Ovde će se ozbiljne pare zaraditi, onaj tko ustraje.

• Porez na kapitalnu dobit

• Junius
    • December 22, 2022 at 2:06 PM
    Quote from Roki
    Quote from Roki

Prošle godine sam prijavio neku siću i požalio jer se zakompliciralo. U ležernoj priči u nekom uredu s tetom iz porezne (ne sa šalterušom) kažem joj da sam požalio što sam i prijavljivao tu siću jer se zakompliciralo a oni ionako nemaju uvid u moje trgovanje na brokerskom računu (ovdje sam blefirao da vidim šta će reći). Na to mi je ona odgovorila nešto tipa, oke ali vidimo isplate sa brokerskog na tekući i onda bi vas netko mogao pitati otkud veća isplata od uplate. Ako je ona dovoljno upućena i ako oni stvarno ne vide transakcije, onda me jedino broker nekako može ocinkati poreznoj, tipa da im šalje moj ispis trgovanja pa da to onda netko analizira. Ja imam dojam da oni stvarno ne znaju jesmo li mi nešto dobili ili izgubili na burzi i vjerojatno porez za ovu godinu neću platiti.

Samo da prijavim da sam legalist. prodao sam ADPL s velikim gubitkom i tako anulirao potrebu za plaćanjem ikakvog poreza. Poslej toga se odma vratio u poziciju u ADPL po 40/60/80 lipa više i to je to. izi pizi. Za 180 kn troška izbjegao 1400 kn poreza i gnjavažu...

Ja ne prijavljujem jer se bojim naše Porezne...prijavljujem jer želim imati tracking record, kad jednog dana za 5-10 uzmem lovu i odlučim si kupiti neku nekretninu i onda ti nastupaju problemi sa poreznom.

• Junius
    • December 21, 2022 at 2:03 PM

Kolege sljedeći tjedan burza radi samo u utorak i sridu, tako što imate za prodat prodajte(radi manje porezne osnovice),jer to je to za ovu godinu.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 21, 2022 at 1:59 PM

Jučer i danas:

-HPB 795kn( samo malo, ovo tek treba reagirati na otimačinu od 350 milijuna kuna, a i CO je počeo prodavati).

• Junius
    • December 21, 2022 at 1:52 PM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

Koliko vam je prosjek ako se smi znati???

Vule
    Izgleda da nisi sam koji čami u ADPL. Ja mislim da od toga neće biti ništa sve dok traje ratno stanje.

Vidite ja baš mislim da ovde postoji veliki potencijal(makar privremeni) za rast od 78 na 100-110kn.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 21, 2022 at 1:45 PM
    Quote from havi

A kako znamo dal je gotovo sa rastom kad nesto naraste 20 -40 % ?

Znat ćete kad vam se otopi dobitak. Onda kako god okrenete nema plaćanja poreza. :)

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 21, 2022 at 1:24 PM
    Quote from Barikb

, dio gotovine je u redu staviti u dionice i čekati barem dvije godine da bude bez poreza i tako zaraditi.

Pametna taktika bolje čekati dvi godine zbog 10% poreza, nego izletiti iz dionice na ATH ili na plus od 20-40% i platiti porez.

• Junius
    • December 21, 2022 at 1:04 PM
    Quote from Vule
    Quote from zlocesti

Aj' dosade danas.

Gledam svoj portfelj, ikba, mdka, lrhc.

Između čekića i nakovnja 🤔

Bolje to nego kao ja sa 50% camiti u adpl ko zna dokada

Koliko vam je prosjek ako se smi znati???

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 20, 2022 at 5:14 PM

- HPB po 795kn(još malo)

- ADRS2 po 363kn

-------------------------------------------------------

prebacim ovo ili u ARNT ili ADPL ili LPLH, ovisno što bude povoljnije...

• Junius
    • December 19, 2022 at 11:39 PM
    RE: Što smo danas tržili

Vidim, ljudi uredno prijavljuju kupnje po 30-50kom ARNT, a oni koji kupuju danima i već broje tisucice mudro šute,

kao što će šutiti i kad budu uskoro istovarivali onima koji imaju kasno paljenje.

:P
    kvart99
    December 19, 2022 at 11:26 PM

U zadnja 3 dana je protrgovano cca 18k dionica...mislim da je ovo to,to... eventualno još da se trejderi iskrcaju sa desetak kuna plusa. Također ako dionica bude tavila na ovim razinama sljedeća 2-3 tjedna, očekujem da špekulanti izlete na prve crvene dane(ovaj obrazac viđam na raznim dionica cijelu godinu), tako da bi mogli opet po 220kn kupovati. Nigdje ne treba žuriti.

EDIT: Uostalom Uskrs je blizu i početak nove turističke sezone.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt