1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Kolike prinose ostvarujemo

• Junius
    • December 28, 2022 at 4:04 PM
    Quote from Moller

413 942, 03 kn (nerealizirana dobit, dividende, trejdanje) umanjeno za oko 20ak 000 poreza

Sretna nova godina svima !

Meni je ovo 4 godina za dvoznamenkastim plusom....znam da imate koji miljončić od portfelja. Koliko trejdate i uložite truda, sve manje od ovoga što ste zaradili, bio bi neuspjeh :thumbup:

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 28, 2022 at 3:42 PM

-HPB (skoro pa ga se skroz riješio)..dobro je godinama završava sa 12%(realiziranog i nerealiziranog dobitka), ATH u lipnju je bilo cca 25%..kako bilo zadovoljan sam. U kešu sam nekih 35%.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • December 28, 2022 at 12:25 PM
    Quote from D_artagnan

Bit će zanimljivo ispipati koje su to vrijednosti kupnje/prodaje u eurićima :/

Po meni lakše će se tući po asku, jer će nominalni iznosi biti znatno manji, pa je ljudima lakše dati realno više...kako bilo kalkulator u ruke prije postavljanja naloga.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 28, 2022 at 12:33 AM
    Quote from enes.razman

zadnji dan namire je bio prosli petak

Kako vi kažete

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Također vam dostavim i e-mail obavijest o obavljenoj namiri u petak

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 27, 2022 at 9:38 PM

Datum namire je 29.12.22. Iako to nema veze.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 27, 2022 at 9:12 PM
    Quote from enes.razman

kakve veze ima danasnje trgovanje sa poreznom osnovicom zaboravili ste T plus 2

Nešto ste vi pobrkali. Kod mene je sve po P.S-u.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 27, 2022 at 8:36 PM

-ARNT po 234 i 236kn( smanjenja porezna osnovica i smanjenja prosječna cijena ARNT, sve kako sam planirao)

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 10:49 PM
    Quote from verdi

ostatak čovječanstva živi u obmani i laži.

90-95% službene povijesti starije od 500 godina je laž. Recimo rimski carevi, imamo kao dobre i lude, a hoće li dotični biti lud ili dobar ovisi o političkim stavovima autora teksta, koji piše o njima.

A tek kada krenemo u prapovijest, tek tada nemamo blage veze o ničemu, zadnjih 30 godina 3-4 puta se je prapovijest nanovo pisala. I onda se povjesničari i arheolozi dogovore, postignu konsenzus, i to je kao to. Sve što naknadno izroni bude "teorija o ovome i onome" i lagano se ignorira i posprdno naziva pseudopovijest.

Što očekivati od civilizacije koja se pravi da ne zna definiciju za muško-žensko. :D

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 8:20 PM

Misliš zašto smo digli ruke, zašto smo odlučili otići u tišini??? Imamo tehnologiju, resurse i znanje da postanemo međuplanetarna Civilizacija, ali smo odlučili izigravati bespomoćne dagnje. Patimo od nekakvog kolektivno psihičkog poremećaja. Toliko od mene.

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 8:04 PM

Mene taj vaš nihilizam ne zadovoljava. Zapadna civilizacija umire, jer se njene populacije ponašaju i razmišljaju autodestruktivno(problem je isključivo mentalne prirode). Ili obrnuto, sasvim nebitno, jer će se stanje prije ili kasnije resetirati na tvorničke postavke ili nas jednostavno više neće biti. Priroda greške ne prašta, dapače kažnjava ih bez milosti.

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 7:03 PM
    Quote from D_artagnan

A sta znaci dovoljno djece?

Evo ti paralela:To ti je isto kad firma posluje godinama sa gubitkom i pomalo se zadužuje da pokrpa gubitke. I cijelo vrijeme vam je preokupacija kako se dodatno zadužiti, a ni u peti vam nije da poslujete sa dobiti. Nakon cca 20 godina odete u stečaj i dođu novi vlasnici(prijašnji vjerovnici). I onda dosadašnji dioničari viču, pljačka, pljačka, nije pljačka već ste sami pali, sami se ubili. Točno ovo se događa sa Njemačkom i Zapadom.

Bez pozitivnog prirodnog prirasta, društvo nema biološke budućnosti, znači nema ničeg iza tebe, ostaje prazna zemlja. Neka zadnji ugasi svjetlo.

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 6:50 PM
    Quote from D_artagnan

A danasnji problem neta je sto je tesko procjeniti sta je od svih tih vijesti, clanaka, istinito ili pretenciozno napisano… jednostavno je kaos informacija kojim nas sve zatrpavaju

Sve je preuveličavanje, osim da nemaju dovoljno djece i to traje zadnjih cca 50 godina.

• Birtija

• Junius
    • December 26, 2022 at 5:58 PM
    Quote from havi

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…vovima-15289750

Kaj napisat ?

Pa neka njemačke žene počnu rađat djecu, društvo bez djece ne postoji. Žalosno je da se to mora crtat ljudima.

• Junius
    • December 25, 2022 at 10:43 PM
    Quote from plavi05

Sirotinjom se nazivaju ljudi i na Baniji i centru Zagreba koji očekuju da im država obnovi stambene objekte, što bi na ovo imali reći beskućnici u Zagrebu čiji je dom kolodvor i ne traže da im država rješava stambeno pitanje

Upravo sam ovo napisao par postova prije, zašto bi na Banovini i ZG obnavljali-gradili kuće/stanove, zašto onda ne obuhvatimo i beskućnike, te podstanare pa i njih skučimo o trošak države??? Mene ti parcijalni pristupi istoj problematici, strašno izbacuju iz takta.

Nadalje zašto ti iz Banovine i danas imaju osiguran besplatan smještaj, pa čak i dio režija, zašto se ovo ne protegne na podstanare i beskućnike???

• Junius
    • December 25, 2022 at 9:32 PM
    Quote from tento
    Quote from plavi05

Evo ovo je srž hrvatskog problema, ja upravo mislim suprotno, krediti su za bogatu e koji se igraju hipotekama, a dionice su za sirotinju koja svoju teško stečenu ušteđevinu ne žele gubiti u gotovini nego žele uložiti u profitabilne kompanije i kroz kapitalnu dobit i dividendu uvećava ti svoju ušteđevinu a onda kada steknu bar 1/2 vrijednosti stana ući u kredit za drugu polovinu i tako sebi stvoriti uvjete ne biti vječni dužnik

Dionice su samo jedan vid ulaganja. Koliko sam upoznat većina ulagača ovdje na forumu imaju pozamašan iznos u dionicama, milion i više, mislite da su sirotinja?

Ajde da ste rekli barem milijun eura, milijun kuna je stvarno malo, ne možete pošteno ni uložit u 3-4 dionice.

• Junius
    • December 25, 2022 at 4:57 PM
    Quote from accountant

jako vas puno ovdje, dragi moje kolege, nema pojma o tome što je potrošač, a što je banka

u ugovornom odnosu prilikom podizanja kredita mi smo potrošač isto kao kad kupujete perilicu na kredit

jeste li znali da suci u sudskim predmetima ne prave razliku je li potrošač-uzimatelj kredita knjigovođa, financijaš, isto bankar ili inženjer kemije, učitelj ili blagajnik u Konzumu; svi su jednako tretirani jer banka je ta koja u odnosu kreditora i potrošača treba preuzeti koristi (kamatu) ali i rizike na sebe

naravno da je banka u mojem slučaju, a nisam jedini, sve rizike prebacila na mene potrošača

ista vam je stvar kad dignete potrošački kredit za perilicu rublja npr.

tko bi od vas pristao da vam kreditor nakon godine dana otplate digne cijenu perilice s 5.000 kn na 10.000 kn, digne kamatu u kreditu, pa još kaže ako platiš ranije glavnicu uzimamo ti 1% na ostatak neotplaćene glavnice? koje glavnice? naravno ove nove koju su sami izmislili da im sada pripada

zato nas pustite da se kroz sudske procese izborimo za sebe ali i za sve vas buduće potrošače kako bi imali pravedniji sustav, koji će vas štititi od gramzivosti trgovaca

Display More

dajte molim vas...

Pojašnjenje "analize rizika koje nose krediti uz valutnu klauzulu i s promjenjivom kamatnom stopom - primjer kredita vezanog uz švicarski franak" HNB., 25.8.2006.

Pojašnjenje "analize rizika koje nose krediti uz valutnu klauzulu i s promjenjivom kamatnom stopom - primjer kredita vezanog uz švicarski franak" objavljene u Biltenu o bankama br. 12
    www.hnb.hr

Od ove objave pa do kraja 2008 još je gotovo 20 milijardi kuna Švicaraca uzeo.

krediti stanovništvu u VK CHF

kraj 2004 4.5 mlrd kn

6mj 2005 9 mlrd kn (saborski istup zamjenika guvernera HNB-a u srpnju)

kraj 2005 15 mlrd kn

6mj 2006 22,5 mlrd kn (5mj-izdan službeni dokument bankama o VIKRu!)

kraj 2007 36 mlrd kn!

kraj 2008 40 mlrd kn!

• Junius
    • December 24, 2022 at 7:52 PM
    Quote from havi
    Quote from harpun

a da je situacija bila obrnuta, da je švicarski franak slabio bi li isto tako govorili

Onda bi najvjerojatnije pricali kak su napravili posao zivota ,da im je zao da nisu kupili jos dva tri stana i gdje je bila pamet onima koji su uzeli kredit u eurima.

Klasični moderni kapitalizam, dobit bi zadržali za sebe, a gubitke podijelili sa društvom. Kad krenu o pravdi i moralu smuči se. Inače ne volim ljude kojima su puna usta morala i pravde. Obično se iza toga kriju određeni partikularni interesi, tipa traže od društava da im plate troškove, njihovih krivih procjena.

Pa imamo blokirane, švicarace, pa čak i konstrukcijsku obnovu kuća o trošku države u ZG i Banovini, meni ljudi koji plaćaju godinama osiguranje svojih nekretnina, ovdje ispadaju budale, a i ne vidim po kojoj osnovi se to radi?? Jer tako bi se isto moglo izgradit kuće o trošku države i za beskućnike, podstanare itd...

Jer ovako ispada ako vas ima određeni postotak i ako ste organizirani, možete tražiti i dobiti od društva sredstva za vlastite potrebe ,bez ikakve zakonske osnove, doslovno tada se zakoni modeliraju po željama tih skupina.

Dok se kao pojedinac koji je upao u ogromne identične probleme možeš se hebat po pitanju pomoći države, jer tvoja moć lobiranja i utjecaja da društvene trendove je nepostojeća.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 23, 2022 at 11:03 PM

kakva se ovo rošada odvila na ARNT , RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND ispao iz TOP 10, OTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM ušao u TOP 10...

• Junius
    • December 23, 2022 at 10:57 PM
    Quote from verdi

ovdje nikad niko ništa ne gubi jedino sam ja na dlkv popušio sto iljadarki.

Kada vas je Putin preokupirao...šala mala... :thumbup:

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• Junius
    • December 22, 2022 at 8:35 PM
    Quote from nimimada

kako to da članovi uprave rivp konstantno kupuju na burzi a lplh ekipa nađe 20% jeftinije van burze? Valjda njihovi prodavači znaju da to ipak manje vrijedi nego što mogu dobiti na zse pa što da uzimaju extraprofite?

I ja bi rado kupio i 1000 dionica po 125kn, ali ne daju, odmah me ispreskakaju nalozima na bidu...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt