Display MoreZavršila je godina "bedak"...
Zašto bedaka, pa zato što su samo "bedaci" rasli odnosno normalne dionice su ove godine bili "bedaci"...
Neto prinos (sa uključenim dividendama i kad se odbije PKD) je 13%, u apsolutnom iznosu oko 210 tis kn bruto, odnosno 190 tis kn neto (nakon što platim PKD-a)...obrnuo sam točno 27 mil kn što znači da mi je avg ROI po transkaciji bio neto oko 1,4%...trenutno cash 35%...
Na kraju sam ipak zadovoljan pogotovo što sam skoro cijelu godinu bio pogrešno pozicioniran, od početka godine sam bio jako izložen turistima (i to RIVP, ARNT i ADRS (ko prstom u govno)) jer sam očekivao super sezonu koja se i dogodila, ali cijene turista su išle suprotno rezultatima...
Nakon početka rata prodao sam sve "bedake" i ušao u cash i blue chipove što se opet pokazalo potpuno pogrešno (npr. imao sam VIRO, LKRI, VLEN, SLRS pa cak i INGR (nista pretjerano, možda ukupno 10% portfelja)).
Ostatak portfelja je bio pozicioniran u ATGR, KODT i SPAN i u stalnoj potrazi za trejdom...
Što je najludje od svih blue chipova samo PODR nisam imao nikako tokom godine, opet teški promašaj...TPNG sam se igrao i stalno planirao jače ući ali nije mi se žurilo jer se ipak radilo o groznoj dionici (ne firmi) pa sam pogrešno procijenio da imam vremena....
Uglavnom sad kad ovo čitam ipak sam prezadovoljan rezultatom, očito su mi trejd i SPAN spasili godinu...
Sad malo odmora i juriš u nove pobijede....Sretnu, zdravu i uspješnu Novu želim svima....
Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.