Malo je trezor kupovao, 16 i 17.1. ukupno 460 dionica...https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…43dfcdc730e.pdf
Posts by Junius
-
-
Ako se ne varam 2019. su u q4 imali oko 100 mil kn prihoda,
Nije to ista firma danas kao 2019, kupljeni novi hoteli, te investicije od gotovo 100 milijuna eura u 4 godine, gro investicija završeno ili je pri samom kraju.
-
Nece ni vas zvati na ponovno okupljanje vecernje skole, komicaru.
Daleko sam ja od komičara...meni je osobno komično izjaviti "imam povlaštene informacije, ali neću ništa govorit dok ne dokupim dovoljno"...duboko sam uvjeren da ovaj forum može puno više od toga. Koji god info nabasam, odmah lupim link i ovdje, pa čak i kad nemam dionicu.
Ovo nije zero sum game, stoga sve dijelim(pa kad nitko i ne pita), i meni su brojni forumaši pomogli u odlukama, jer su nesebično podijeli info na vrijeme . Hvala im.
-
Cekajte, vi hoćete reci da imate povlastene informacije i da ćete ih zadržati za sebe dok ne nakupijete dovoljne količine?! 😁
A tko vas je sprečavao u tome da kupujete dionice do vase objave?
Požurite kupiti dionice, da kolega povlašteno izađe na što više...

-
Kako samo već pretpostavio ovo sada prodaju oni što su dionicu kupovali po 220kn, i sada zatvaraju poziciju sa cca 10% dobiti. Dok oni ne izađu, dionica će malo stagnirati.
Također, kolege bi trebale znati ovo je dionica koje ima van RH cca 10 hotela koje normalno rade u 4Q i 1Q.
-
+ARNT po 31,80 i 32 eura( danas i prekjučer)
-
I to stoji, imaš deklaraciju gdje stoji godina berbe, zemlja porijekla, točan botanički naziv voća ili povrća, te klasa I,II itd...ovo mislim na prodaju u rinfuzi/ refužno...
uz te stvari bi trebale biti i QR kod da ocitas sa mobitelom i mozes normalno procitati na tako sitnim slovima da moras povecalo nositi da mozes procitati
Odem ti ja ove jeseni kupit jabuke, dakle 09.2022...bacim onako slučajno oko na deklaraciju, berba2020...samo sam sve ostavija i otiša...
Što je najbolje jabuke su još dobro izgledale.

EDIT: Ono što primijetim na tim deklaracija za rinfuza voće i povrće, nama dolazi isključivo klasa II. A najveći škart od velikih lanaca prodaju Plodine( naši)
-
Svadjanima se isplatio taj eksperiment....
Zanimljivo. U priloženom se članku može pročitati da smo vodeći na rang listi. Ispred Švedske. Evo da se netko od političara može pohvaliti da smo na prvom mjesto u nečemu.
Ubijenih je više samo u Hrvatskoj
Po izvješću koje je prošle godine objavilo švedsko Nacionalno vijeće za prevenciju kriminala, od 22 zemlje s usporedivim podacima samo je u Hrvatskoj bilo više ubojstava po broju stanovnika
2021 smo imali samo 30 ubojstava i ovde smo na svjetskom vrhu po sigurnost, novinari manipuliraju podacima. Naš problem su samoubojstva muškaraca, gotovo 600 ljudi uspješno na sebe digne ruku svake godine...https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemi…hrvatskoj-2022/
Nikoga nije briga za ove ljude( očito je društveni pritisak na njih ogroman),, da ovoliko žena izvrši samoubojstvo u državi bi bilo proglašeno izvanredno stanje.

-
ne bi bilo loše da se kod nekih artikala mora označiti i klasa kvalitete, jer mnogi na odjelima voća, povrća i sličnih stvari imaju više smeća nego robe,
I to stoji, imaš deklaraciju gdje stoji godina berbe, zemlja porijekla, točan botanički naziv voća ili povrća, te klasa I,II itd...ovo mislim na prodaju u rinfuzi/ refužno...
-
Upoznat sam ja itekako, zato i govorim. Kako Ameri obradi 120hektara posjeda ili Kanađanin 200 hektara.. Mi smo zaostali u vremenu i prostoru. Slavonija je reljefno dušu dala za 100% automatizaciju.
-
Ma nije istina, nije isto jel 4 čovjeka mogu obradit 20 ili 200 hektara. Pola naše poljoprivrede je na razini 1960-tih i sa posjedima ispod 2 hektara,a od komasacije bježe kao vrag od tamjana. A bez komasacije ni ne možemo biti produktivni. Tebi treba velika zemlja za imat stoku, za sjenu i slično.
Zakon o nasljeđivanju , dio o nasljeđivanju polj. zemljišta treba mijenjat,a ne da se parcele svakih 30 godina dodatno razmrve.
Recimo u UK je prosječan posjed 60 hektara. Amer sa prosječnim posjedom od 120 hektara i sa 2 milijuna farmera hrani pola svijeta, a to je produkt automatizacije.
-
Automatizacija, kolega automatizacija...mi smo zapeli sa tehnoloških rješenjima za poljoprivredu iz 60-tih godina 20 stoljeća. A tu treba uletit država sa financijama.
Recimo u Španjolskoj strojevi beru masline. U Francuskoj strojevi beru grožđe. U Kaliforniji se voćke zalijevaju preko satelita, te se u svakom trenutku se zna vlažnost tla. U Američkoj preriji kombajne vozi A.I. preko satelita itd..
AMAZING Compilation Modern Fruit Harvesting Machines Technology 2017AMAZING Compilation Modern Fruit Harvesting Machines Technology 2017Please SHARE and SUBSCRIBE For More Cool VideoDear viewers, if you own the copyright to a...www.youtube.com -
Ali niš vlada ne priča o tome što se zaokružuje na više u svemu što je u domeni gradova, države, gdje su monopoli pa nemaš izbora, parkinzi i ostalo.
To će se malo teže vraćati nazad kad se jednom digne.
Evo meni je broker zaokružio na dole ,sad mi je min nalog 19,97 kn, prije 20kn. Stajem sa off-topicom.
-
+7CRO po 15,61 eura (još dokupio)
-
Ne znam kolega, malo to mediji napuhuju...meni je bitno da mi inflacija više ne jede portfelj. Ovo je vijest kojoj bi se svi mi investitori trebali radovati. Nema važnije stvari od ovoga.

-
Dva epohalna događaja u demografiji su se dogodila 2022...
1. Kina je prvi puta u novoj povijesti imala negativan prirodni prirast od -850000 ljudi
2. Kina više nije najmnogoljudnija zemlja svijeta, već je to postala Indija
-
Napokon zakočila MoM inflacija i u nas....prosinac 2022:

-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2429779.aspx
Mozda bi bas treblo napravit bazu sa cijenom po određenim proizvodima na bazi 1 kg, litre… cisto zbog pakovanja koja su svakakva, 520gr, 870, 770…. Pa se ne mozes snaci. trebalo bi zakonski urediti da su se cijene obavezne iskazati i u takvim glavnim jedinicama i to jos na webu da ekipa moze pogledati.. a uz to da neka stranica za statistiku ima sve objedinjeno na jednom mjestu…
Pa cijene se tako iskazuju u 1kg ili 1l, tako ja kupujem otkad sam samostalan...
-
CERP na dosta izdanja mahnito prodaje, sad su cijene porasle, kao i volumeni i koriste priliku...a i ekipica je općenito vidila da je krenilo jako crvenilo, pa se aktivirao instinkt stada, te krenuli kapitalizirati dobitke od NG, dok još imaju šta kapitalizirati od dobitka, pa su na kraju u panici izlazili u minusu.
Šteta što sam morao otići u zubara u 15h, pa nisam stigao još dokupiti 7CRO pri samom zatvaranju.
-
+7CRO po 15,74eura( -2,5% pad crobex10 je valjalo iskoristit za trejd, pa di puklo)
Kupio još:
+ARNT po 31,80 eura( samo malo)
-HPB po 124 eura(mrvu) kupljeno po 120 eura