The U.S. economy added 517,000 jobs in January and the unemployment rate fell to 3.4 percent, the Labor Department said Friday.
Evo malo lijepih vijesti za Market...
Nego, da pitam kešoljupce, kako lova u čarapici , jel joj toplo? Mala šala!
The U.S. economy added 517,000 jobs in January and the unemployment rate fell to 3.4 percent, the Labor Department said Friday.
Evo malo lijepih vijesti za Market...
Nego, da pitam kešoljupce, kako lova u čarapici , jel joj toplo? Mala šala!
To smo kolega današnju kupnju na JDOS 50:50 podilili...
ARNT nikako da slomi ovu liniju otpora na 33€, već 3-4 put da se na nju juriša, ove godine...
+JDOS po 575 €, (sad jel pametno ili nije , nešto mi kaže da u rally-u sve raste.)
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Burza nam je lani živnula u ukupnom dioničkom prometu, samo zabrinjava permanentan pad broja transakcija. što ukazuje da mali ulagači masovno napuštanju ZSE burzu.
ili ukazuje da burzu napuštaju špekulanti (traderi), a ostaju investitori
Ne znam, ja što čitam po forumu nijedan trejder ne kuka, a bogami dugoročni su svi zavijeni u crno...
Smazalo ovoga na ask-u ARNT za marendu..ko dvi fete tosta sa sirom...
Šta se ovdje desilo da na redovnoj cijena propadne 6,4%??
pa i nije baš bio propad...dok sam ja opozvao nalog i napisao novi kupovni za ADRS na 58,50€, već su dionice bile pokupljene...
A i nastala je malo veca razlika izmedu povlastene i redovne.
Da i ja sam to već primijetio ima par mjeseci, mislio sam da se radi o anomaliji uslijed slabe likvidnosti na redovnoj, ali izgleda da je sad ovo novo normalno...
Burza nam je lani živnula u ukupnom dioničkom prometu, samo zabrinjava permanentan pad broja transakcija. što ukazuje da mali ulagači masovno napuštanju ZSE burzu.
Nekima su još Jadransko...
Citiram: "Do smanjenja dobiti dolazi uslijed povećanja troškova, (porast troška šteta za 127,6 mil. kn, poslovni rashodi za obavljanje djelatnosti 45,7 mil. kn), ulaganja u djelatnike (porast troška plaća za 9,3 mil. kn), te konzervativnog pristupa talijanskom tržištu (ukupno povećanje bruto pričuva šteta u odnosu na prethodnu godinu za 52,7 mil kn od čega se na Italiju odnosi 41,6 mil. kuna)"
Može netko ovo pojasniti???
Kolega Moller koji vam je plan sa tim dionicama??
CERP prodaje okrugle cifre ih odaju...zadnja prilika za dokup...
EDIT: mene sada zanima FI za 4Q da vidim kako se odvijaju investicije firme.
Ako je CERP onda baš nije zadnja prilika, osim za onog tko ima 1,5 mil. eura za ulupat samo u Arenu, a okrugle cifre nije prodavao samo CERP već Zabin skrbnički puno prije njega.
Htio sam reći da je zadnja prilika da se kupe veće količine pri ovim cijenama(CERP je poznat po tome da prodaje mic po mic i diže cijenu ,ako ima interesa)...ARNT ima desetak hotela kojima je zima najjače godišnje doba, Uskrs je blizu, trezor kupuje, sutra je već veljača itd...ja ovde gledam za cca pola godine ubrat barem 10 eura po dionici...kad cijena zaroni ispod 32 eura dokupim, 80k € sam do sada uložija ovde...
Hrvatska konačno izdaje ‘narodnu’ obveznicu: Evo zašto je ovo odlična vijest za građane
Ako bude kamata +4%, budem uložio 100k kuna...
+ARNT po 31,80€
puno je tu dionica proslo po 29 eura i malo nize jednostano kapitaizacija dobiti a turisticka sezona daleko
CERP prodaje okrugle cifre ih odaju...zadnja prilika za dokup...
EDIT: mene sada zanima FI za 4Q da vidim kako se odvijaju investicije firme.
Vas broker, vaša pravila...kod nas nije tako...
Inače tko ima veliki promet na Erste brokeru, ovo treba znati...
citiram iz VIP cjenika:"Erste&Steiermarkische Bank d.d. zadržava pravo u iznimnim slučajevima dogovoriti naknade izravno s klijentom."
Dakle zovite pregovarajte, ako imate velike promete...ovih cjenika i obavijesti iz njih nema javno...
supe.jos nam samo pojasnite sto su veliki prometi ?
To je ono kad osjetiš potrebu da ih nazoveš i kažeš im platio sam vam lani toliko i toliko, dajte mi povoljnije naknade...ja još nisam osjetio potrebu hahha
Inače tko ima veliki promet na Erste brokeru, ovo treba znati...
citiram iz VIP cjenika:"Erste&Steiermarkische Bank d.d. zadržava pravo u iznimnim slučajevima dogovoriti naknade izravno s klijentom."
Dakle zovite pregovarajte, ako imate velike promete...ovih cjenika i obavijesti iz njih nema javno...
Ne treba...samo tada će ti biti malo duži transfer novca tekući-brokerski( ovako je do 5 min). Uz to aplikacija se može koristiti i za trgovanje vani, naknade su iste 0.4%.
Koliko mi je poznato za trgovanje vani triba imati skrbnički u Erste i “žive” cijene pratiti preko neke druge gledalice?
Ako se ima tekući i George aplikacija sve se riješava iz fotelje.
Koliko vidim većina dionica iz vani je u režimu Erste Best Execution, za gledalicu ne znam...a što se tiče skrbničkog, to se rješava sa Erste goldom pa bude min mjesečna naknada 20kn+pdv.
EDIT: rečeno mi je da ide nova aplikacija sa novim funkcionalnostima. Mislim i vrijeme je...
"VIP cijenik"
Ne bojim se da ce mi broker propast al da kojim slucajem treba u stecaj nisam bas siguran da bi ga banka spasavala jer logika govori da taj broker gubi novac pa je zato i zavrsio u stecaju i uteg je banci pa bi ja dobio samo 20.000e od fonda. s
Ne može broker propast, jer broker je banka, broker nije pravi subjekt, već odjel banke, pa ni ne može biti pušten niz vodu. Broker i banka su isti pravi subjekt i dijele istu sudbinu sa razlikom da sredstva na brokerskom ne mogu biti otuđena ni ako banka propadne.
citiram tvoj citat"sredstva na brokerskim računima. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci."
Ukratko sredstva na brokerskom su sigurnija, nego na tekućem, jer su neotuđiva, eventualno mogu biti nedostupna neko vrijeme.