1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • February 7, 2023 at 10:14 AM

Kolega to vam je članaka iz 2018.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • February 6, 2023 at 11:10 PM
    Quote from Blister
    Quote from Moller

meni su i ZSE "nekretnine" dobre, ako se malo pokrenu biti će još bolje, ne vidim u zadnje vrijeme više dionica s nekim velikim gubitkom, stabiliziralo se to malo i sve kao da samo čeka koliko će rasti

IMHO bolje se kockati s dionicama nego s državnim obveznicama u banana državi. S njima mogu samo izgubiti. Gdje su nam fondovi zbog i takvih ulaganja u obveznice.

Na kratkoročnoj obveznici se ne može izgubiti, da je još mala kraća zvala bi se trezorski zapis. Fondovi su izgubili samo na određenim obveznicama, jer je kamatna stopa na nove obveznice počela rasti, pa postojeće obveznice sa niskom kamatom gube na vrijednosti.

Kod obveznica treba razlikovati:

-nominalnu vrijednost obveznice

-tržišnu vrijednost obveznice

-kamatnu stopu na obveznicu

-te prinos do dospijeća.

Inače na obveznici ne možeš izgubiti, jer ti država garantira kamatu(svakih 6-12mjeseci), te glavnicu(nominalu) prilikom dospijeća obveznice.

• Inflacija

• Junius
    • February 5, 2023 at 10:48 PM

Eurozona treći mjesec zaredom u deflaciji

euro-area-inflation-rate-mom.png?s=euroareainfratmom&v=202302011017V20220312

• Nekretnine opcenito u HR

• Junius
    • February 5, 2023 at 8:09 PM

Evo kolega recimo za naselje Split(ne grad):

-2011., 167121 stanovnika

-2021., 149830 stanovnika

------------------------------------------------------

Naselje Rijeka:

-2011., 128624 stanovnika

-2021., 107964 stanovnika

-------------------------------------------------------------

Naselje Osijek:

-2011., 84104 stanovnika

-2021., 75535 stanovnika

Znači situacija je jednostavno neodrživa.

• Nekretnine opcenito u HR

• Junius
    • February 5, 2023 at 7:33 PM
    Quote from tizian1
    Quote from tollway

apsolutno točno! možeš dobiti stambeni sa cca 3,50% prvih pet g fixne kta, a dalje promjenjive, sa ili bez hipoteke, ako uzmeš u obzir očekivanu inflaciju samo naredne dvije tri godine koja će biti gotovo sigurno na nivou kamate (vrlo vjerovatno i puno više), a cijene nekretnina su samo prošle g narasle oko 20%..... za razmisliti. prije desetak dana sam preuzeo novi stan. i odmah napravio predugovor za slijedeći kod istog izvođača. a i slijedečih nekoliko godina će rast nekretnina biti izraženiji i nastaviti vjerovatno i više od lanjskog.

Ja mislim da će kratkoročno biti malo hlađenje cijena nekretnina, 10% a uslijed rasta kamata i još važnije pooštravanja uvjeta za dobiti kredit, dugoročno rast cijena nekretnina

Ja vidim hiperprodukciju izgradnje novih stanova, u uvjetima sveopće depopulacije to će dovesti do jake korekcije u cijenama nekretnina. Što se tiče stranaca oni uglavnom kupuju stare kuće(u kojima nitko ne živi) koje onda renoviraju, te se na koncu dodaju ukupnom broju stanova.

Također imamo ekspanziju novih hotelskog smještaja, što će na Jadranu ponovno gurnuti turističke stanove u stambene.

• Birtija

• Junius
    • February 4, 2023 at 9:39 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Junius

Ajme šta su dosadni sa tim zlatom...financijska imovina kao svaka druga...

je, koju kupujes kad je jeftina i prodajes kad je skupa… kao i svaku drugu imovinu

Doduše ova ima trošak skladištenja u trezoru...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • February 4, 2023 at 5:38 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Hrx84

Danas se nitko ne boji dizati ogromne kredite kad su u pitanju bilo kakve nekretnine i njihovo renoviranje. Osim možda par nas na ovom forumu.

zato ćemo mi dizat kad bude tribalo kupit dionice ;)

Ono što sam dosada naučio , jest da od paraliziranog pasivnog promatranja marketa, nema zarade...dobro proučit materiju i kad ti instinkt kaže uleti, uleti...također za one koji su stalno u smaku svijeta za njih nije market, jer tu leži zarada.

• Birtija

• Junius
    • February 4, 2023 at 2:04 PM
    Quote from D_artagnan

Boze koja nesposobna ekipa nam vodi drzavu, gospodarstvo i financije 🤮😡

https://www.novilist.hr/novosti/gospod…WtA4SBT3XGE22jw

Ajme šta su dosadni sa tim zlatom...financijska imovina kao svaka druga...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • February 3, 2023 at 11:05 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

3.5% navodno...bude brzo vrijednost obveznice na burzi skočila 3-4% od nominalne, za 2-3 tjedna od izlistavanja na burzi, uvrh glave...

ma samo da bude likvidnosti.

onda ćeš moć birat oćeš li čekati dospijeće ili će bit cash me outside, how bou tha :S

Iako meni je zanimljivije refinanciranje 3ZGH u 7 mjesecu, to bi moglo ići do 4.5-5%kamata...to mi je kupit(povoljno) i zaboravi do dospijeća, a kamata kapa svakih 12 mjeseci...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • February 3, 2023 at 10:54 PM

3.5% navodno...bude brzo vrijednost obveznice na burzi skočila 3-4% od nominalne, za 2-3 tjedna od izlistavanja na burzi, uvrh glave...

A uskoro ide i nova obveznica ZG Holdinga, doduše nećemo moći sudjelovati u primarnoj emisiji, ali ovdje bi kamata mogla biti i 4.5%.

• Energetska kriza, posljedice, rjesenja ...

• Junius
    • February 3, 2023 at 9:15 PM

Poslije oštrog pada cijena nafte i plina na red je došao i ugljen, pad sa 400$/T na svega 250$/T...pad od -40% u svega nekoliko dana:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Junius
    • February 3, 2023 at 3:23 PM

The U.S. economy added 517,000 jobs in January and the unemployment rate fell to 3.4 percent, the Labor Department said Friday.

Evo malo lijepih vijesti za Market...

Nego, da pitam kešoljupce, kako lova u čarapici , jel joj toplo? ^^ Mala šala!

• Junius
    • February 2, 2023 at 5:05 PM
    RE: Što smo danas tržili

+koei malo pomalo

+jdos još dodajem
    Moller
    February 2, 2023 at 3:52 PM

To smo kolega današnju kupnju na JDOS 50:50 podilili...

• Junius
    • February 2, 2023 at 3:12 PM

ARNT nikako da slomi ovu liniju otpora na 33€, već 3-4 put da se na nju juriša, ove godine...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 2, 2023 at 2:45 PM

+JDOS po 575 €, (sad jel pametno ili nije , nešto mi kaže da u rally-u sve raste.)

• Junius
    • February 2, 2023 at 1:33 PM
    Quote from discover
    Quote from Junius

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Burza nam je lani živnula u ukupnom dioničkom prometu, samo zabrinjava permanentan pad broja transakcija. što ukazuje da mali ulagači masovno napuštanju ZSE burzu.

ili ukazuje da burzu napuštaju špekulanti (traderi), a ostaju investitori :D

Ne znam, ja što čitam po forumu nijedan trejder ne kuka, a bogami dugoročni su svi zavijeni u crno... :/

• Junius
    • February 2, 2023 at 10:37 AM

Smazalo ovoga na ask-u ARNT za marendu..ko dvi fete tosta sa sirom...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • February 1, 2023 at 9:51 PM
    Quote from Roki

Šta se ovdje desilo da na redovnoj cijena propadne 6,4%??

pa i nije baš bio propad...dok sam ja opozvao nalog i napisao novi kupovni za ADRS na 58,50€, već su dionice bile pokupljene...

Quote from nenad

A i nastala je malo veca razlika izmedu povlastene i redovne.

Da i ja sam to već primijetio ima par mjeseci, mislio sam da se radi o anomaliji uslijed slabe likvidnosti na redovnoj, ali izgleda da je sad ovo novo normalno...

• Junius
    • February 1, 2023 at 9:46 PM

Burza nam je lani živnula u ukupnom dioničkom prometu, samo zabrinjava permanentan pad broja transakcija. što ukazuje da mali ulagači masovno napuštanju ZSE burzu.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • January 31, 2023 at 9:47 PM

Nekima su još Jadransko... :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt