1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • February 13, 2023 at 7:03 PM
    Quote from tizian1

prvi hotel u zg...

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…ojekta-15305352

Ovaj hotel kao i svi oni van RH će stabilizirati poslovanje ARNT, odnosno generirat će prihode i van ljetnih mjeseci. Kockice se lagano slažu za perfect storm na ovoj dionici.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 13, 2023 at 2:14 PM

+ARNT po 31,60€

• Ekonomski podaci

• Junius
    • February 11, 2023 at 10:39 PM

U prvih 9 mjeseci 2022 godine proračunski suficit je ogromnih 12 milijardi kuna, godinu ćemo završiti sa preko milijardu eura suficita. ^^

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Birtija

• Junius
    • February 11, 2023 at 10:59 AM

Hrvatska je ovdje već 1300 godina, u ovom ili onom obliku...jedino što se mijenja su prolazne ideologije, uključujući i ovu što citirate puni patetike iz skripte od Možemo.

Kako vam je već netko rekao, izaberite jedno ili dvoje djece iz nekog sirotišta u Africi i budite im sponzor (za sitne pare) do punoljetnosti. Te se ostavite pomodarstva i usvajanja malih Afrikanaca, kako bi na špici pokazali da ste full progresivni.

• Birtija

• Junius
    • February 10, 2023 at 2:23 PM
    Quote from zm1
    Quote from plavi05

Ukoliko se radi o dobrovoljnom odustajanju od roditeljstva, svaki posvojitelj djeteta napravio je najhumanije i najljudskije djelo spašavajući jedno dijete od gladi i omogućujući normalno odrastanje i obrazovanje od jednog djeteta napraviti odgovornog i poštenog čovjeka i zato veliko hvala svim parovima koji želi posvojiti dijete i posveti mu roditeljsku pažnju i obiteljski dom, hvala svim Hrvatima koji razumiju roditeljstvo i obaveze i ljubav koje nosi.

Što je pjesnik htio reći?

Da su Možemo-vci duše od ljudi.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • February 10, 2023 at 2:21 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from Junius

ne ostaje mi ništa nego da kupim dvije knjige(neki bi vlastitu majku izgleda prodali za euro, dva više ubost).

što se tiče knjige, nisam 100% ali čini mi se da dioničari imaju besplatan uvid u skdd samo se treba najaviti i onda poslikaš mobitelom

Zadnjih 7 dana(uključujući i danas) preko 3500 dionica promijenilo vlasnika, ovdje se ozbiljno smanjio free float.

• Junius
    • February 10, 2023 at 1:52 PM
    Quote from pikolito

mene isto intrigira ovo povećanje prometa...

Ja sam to objasnio jučer, bacite pogled desetak postova unazad.

EDIT: Lucijan izgleda malo dezinformira, izgleda da još netko prodaje osim Generali Fond Jugozhodna Europa....ne ostaje mi ništa nego da kupim dvije knjige(neki bi vlastitu majku izgleda prodali za euro, dva više ubost).

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 10, 2023 at 12:01 PM

+HPB po 116€ ( još malo i nestalo)

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 10, 2023 at 10:58 AM
    Quote from tento
    Quote from Moller

-igh pomalo

samo oprezno kolega, ja kao stari praktikant IGHaja malo otpuštam pritisak, jer smo još u fazi ispitivanja

i onda ništa, ništa, ništa, dugo ništa, pritisak jača i krcccccc :)

Kolega, uz dužno poštovanje kao investitora, mislim da ste ovaj puta malo uranili.😀

Ne mora zaraditi na prvoj kupnji( dovoljna je nula), 2 ili 3 dokup je zarada...drugačije se ne može.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 10, 2023 at 10:38 AM
    Quote from Moller
    Quote from tento

Još malo IGE, bit će to dobro ;)

-igh pomalo

samo oprezno kolega, ja kao stari praktikant IGHaja malo otpuštam pritisak, jer smo još u fazi ispitivanja

i onda ništa, ništa, ništa, dugo ništa, pritisak jača i krcccccc :)

Nemojte kolega, još imam traume iz Mehanike...

• Birtija

• Junius
    • February 9, 2023 at 9:20 PM
    Quote from verdi

meni je to toliko morbidno da ne mogu ni čitati. mišljenja sam da kad bi tu svakom drugom nasumice podijelio po 20 godina robije ništa nebi promašio. onda provesti objektivno suđenje i ostatku po 15. bolesnici koji petljaju sa djecom se ne mogu preodgojiti jer je to stvarna bolest.

Došli smo u fazu kada će MUP kucati na vrata za svaki negativan komentar u vezi ovog slučaja...mukla mi je od ovih ekstremnih woke ljevičara.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • February 9, 2023 at 9:14 PM
    Quote from Moller

mislim da je bilo oko 70mil.

Kolega izgleda da nas je gospon Rade poslušao, stavio je na ASK malo jači nalog, te je makao onaj nalog na BID-u na 520€.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 9, 2023 at 8:30 PM
    Quote from Junius

+HPB po 115€

još malo + HPB po 113 € ( kupuju fondovi, pa kupujem i ja)

+ARNT po 31,80€ ( neka se nađe za ljetovanje)

-KTJV po 6,35€( malo prodao za burek, djelovalo mi jutros da će zaronit na niže)

• Junius
    • February 9, 2023 at 2:31 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

Kolega kažu samo da će se ta i ta stavka povećati...da je neutralna vijest onda bi se i određena stavka umanjila za taj iznos...to mi logika govori...možda sam totalno u krivu...

kolega dobro govori, jer se svi žale da je i tržište naših obveznica nelikvidno (nisu samo dionice u pitanju), pa kad se već malo trguje i stvara kaos kod sveobuhvatne dobiti, ovako ćemo tek po dospijeću znati jesu li na obveznicama zaradili ili popušili 🤷

Pa zato i kažu da će knjigovodstveni model mijenjati od držanja radi prodaje i naplate, u model držanja radi naplate( do dospijeća), što će reći da će sve obveznice knjižiti po nominalnoj vrijednosti, ne tržišnoj i otuda rast sveobuhvatne dobiti za 231 milijun kuna, koji je jasno naveden( ne znam, što tu nije jasno). :/

• Junius
    • February 9, 2023 at 2:19 PM
    Quote from havi

Neće se povećati nikakav BV nego će se financijska imovina drugačije iskazati (mjesto Mark to Market po amortiziranom trošku). To rade sve banke jer im se obzirom na cijene obveznica isplati. Al generalno to je neutralna vijest. Dionicari u ovome trenutku nemaju od nje izravne koristi.

Kolega kažu samo da će se ta i ta stavka povećati...da je neutralna vijest onda bi se i određena stavka umanjila za taj iznos...to mi logika govori...

reklasifikacije portfelja sastoje se od smanjenja dužničkih vrijednosnih papira po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit (AOP 019) za 2.879 milijuna kuna, uvećanja dužničkih vrijednosnih papira po amortiziranom trošku (AOP 022) za 3.110,6 milijuna kuna te povećanja akumulirane ostale sveobuhvatne dobiti (AOP 059) u kapitalu i rezervama za 231,6 milijuna kuna, što će biti vidljivo u sljedećem izvještajnom razdoblju sa stanjem na dan 31. prosinca 2022. godine.

Ovde jasno govori da će doći do povećanja akumulirane sveobuhvatne dobiti za 231,6 milijuna kuna, koja jest dio BV i da će se to vidit na 31.12.22...kolega malo bolje čitajte obavijest.

• Junius
    • February 9, 2023 at 11:29 AM
    Quote from dionicar

ok hvala za info a sada Vas molim da to prevedete nama laicima...

Dužničke papire više ne drže radi trgovanja već do dospijeća, više ih ne knjiže po trenutnoj tržišnoj vrijednosti, već po nominalnoj, citiram:

(Banka donijela odluku o promjeni poslovnog modela za dužničke vrijednosne papire koje Banka trenutno drži radi naplate i prodaje u poslovni model držanje radi naplate)...to je razlog zbog čega je i cijena otišla gore za 100 kn po dionici od prosinca.

• Junius
    • February 9, 2023 at 11:23 AM
    Quote from babo65

To je rezervirano za platit extra porez!

Malo bolje pročitajte , radi se o povećanju BV za 231,6 milijuna kuna + NETO dobit/gubitak u 4Q

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • February 9, 2023 at 11:14 AM
    Quote from Moller

nikada nisam nervozan kada kupujem dionice, samo kada ih hoću prodati, počne me malo hvatati :)

Kolega, jel postoji kakva politika isplate dividende kod Jadranskog, tipa da ima nekakvo ograničenje koliko može dividende isplatiti s obzirom na dobit...npr. ARNT može isplatit do 25% prošlogodišnje dobiti...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 9, 2023 at 11:02 AM

+HPB po 115€

• Junius
    • February 9, 2023 at 10:39 AM

Ovaj rast HPB nije bez razloga, ne znam kako je ovo svima promaklo...

Sukladno točki B4.4.2. MSFI9: Financijski instrumenti, kao datum računovodstvene reklasifikacije financijskih instrumenata, određuje se 1. listopada 2022. godine, što je prvi dan nakon izvještajnog razdoblja u kojem je došlo do promjene poslovnog modela. Financijski efekti od promjene poslovnog modela, odnosno navedene reklasifikacije portfelja sastoje se od smanjenja dužničkih vrijednosnih papira po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit (AOP 019) za 2.879 milijuna kuna, uvećanja dužničkih vrijednosnih papira po amortiziranom trošku (AOP 022) za 3.110,6 milijuna kuna te povećanja akumulirane ostale sveobuhvatne dobiti (AOP 059) u kapitalu i rezervama za 231,6 milijuna kuna, što će biti vidljivo u sljedećem izvještajnom razdoblju sa stanjem na dan 31. prosinca 2022. godine.

- Obavijest o promjeni poslovnog modela za dužničke vrijednosne papire

1. Privacy Policy
  2. Kontakt