1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • March 27, 2023 at 12:21 PM
    Quote from Normani
    Quote from ivan0003

Ne vjerujem u nas turizam, predugo ga gledam, na staklenim je nogama..

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac
    - Uz dobru pripremu sektora, mjere pomoći Vlade i promociju vjerujemo da možemo imati uspješnu turističku godinu, kaže ministrica, koja smatra da nema bojazni za sezonu zbog rasta cijena u turizmu jer je inflacija i u drugim zemljama visoka, ali da turisti, po informacijama s mnogih tržišta, generalno žele putovati, osobito ljeti.

O čemu Brnjac brboće??? Imamo najveću inflaciju od svih mediteranskih EU zemalja i to skoro x2.

• Junius
    • March 26, 2023 at 7:00 PM
    Quote from havi

Junius

Ocekujem da ce turisti gore....

malo me brinu kampovi...ali tek je početak godine...

• Junius
    • March 26, 2023 at 6:49 PM
    Quote from havi

Turisticke dionice ce bit bb :) :thumbup:

To očekujete pad ili??? Ja sam se dao u turist dionice skoro 70%, i ako se ostvari rast koji očekujem ne moram sljedeće dvije godine ništa radit...

Quote from zdenkic

ukoliko ne pricamo ovdje o day tradingu ili aktivnom ulaganju, potrebno je vrlo malo znanja za zaradit

Totalno ste u krivu, sve što čitam po forumu, dugoročni imaju jednu veliku manu, ne znaju kad treba izaći iz dionice. Ako im napišeš da krate na ATH tuku dislajkove. Zadanje ZABA-a, umjesto da uzmu +40%, oni će na kraju pogubit većinu plusa.

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • March 25, 2023 at 1:58 PM
    Quote from Normani

A sada bi bilo dobro postati cijene po nalogu. Barem one temeljne. I imaju li oni neka davanja državi tj. ZSE i kolika su.

Oslobođeno PDV-a prema članku 40. stavak 1. Zakona o PDV-u

Troškovi namire i poravnanja cijenik SKDD-a,

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Junius
    • March 25, 2023 at 1:40 PM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

Imamo 13, odnosno trenutno 12 brokera burze, izvucite zaključke iz ovoga...

A sada bi bilo dobro postati cijene po nalogu. Barem one temeljne. I imaju li oni neka davanja državi tj. ZSE i kolika su.

Naknade su iskazane u bruto iznosu i uključuju trošak stranog brokera, platnog prometa i namire. Posebni troškovi tržišta nisu uključeni u bruto naknadu te se obračunavaju prema pravilima tržišta.
    Ukupan izračun brokerskih troškova = BROKERSKA NAKNADA + (TROŠKOVI TRŽIŠTA) Naknade su oslobođene od PDV-a sukladno zakonu o PDV-u, Oslobođeno PDV-a prema članku 40. stavak 1. Zakona o PDV-u.

Nema davanja državi, imamo trošak platnog naloga i namire, tzv. troškovi tržišta...

Files

vzu.png 52.51 kB – 0 Downloads

• Junius
    • March 25, 2023 at 1:19 PM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

Bilo bi dobro kada bi mogli razdvojiti male od profesionalnih ulagatelja, zašto to kažem:

13745-hgzgzu-png

• Junius
    • March 25, 2023 at 1:12 PM

Ovi ispod 100 milijuna kuna godišnjeg prometa, nema šanse da posluju sa dobiti i trebali bi objesiti kopačke o klin.

• Junius
    • March 25, 2023 at 12:55 PM
    Quote from Normani
    Quote from zdenkic

trebaju samo smanjit naknade jer kod nas su naknade ogromne

(...) dok su naknade visoke , nista od toga

Ne mogu ni na što drugo pomisliti, nego na to da nema dovoljno brokerske konkurencije ili da postoje ulazni troškovi koji su im nametnuti i zbog toga ne mogu smanjiti cijene, zar ne?

Rang lista po prometu:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Rang lista po broju naloga:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • March 25, 2023 at 12:10 PM

Capital markets union

https://www.consilium.europa.eu/en/policies/capital-markets-union/

Nešto se valja iza brda...ono što je za nas zanimljivo:

• Citizens : improving the profitability on savings for retirement and the opportunities of investments

If citizens had the possibility to access capital markets in an easy way, they could use their savings to invest instead of keeping them on their bank account. They would do so because of the wider range of possible investments.[7] It may be more profitable for them and increase the money they have for their retirement.[

• Investors : reducing the hindrance to invest in another member state

As explained previously, the harmonisation of the regulation across the European Union would allow investors to enter other member-state's capital market more easily. In fact, it would reduce their cost of adaptation to the national regulation : the financial regulation of a country would be the one of every member-state. If investing in your home capital market is as simple as investing in another, it would increase the investments opportunities for the investors.[14]

Ukratko ja ovo prevodim da će se omogućiti državljanima EU investiranje u bilo koju burzu EU-a po istim pravilima kao da ulažu u burzu domicilne države članice.

• Junius
    • March 24, 2023 at 7:51 PM

Ameri okrenuli u zelenilo danas hahaha

EDIT: Kažem ja, Europa je u problemima, ekonomski pokazatelji+ bankarski sektor.

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• Junius
    • March 24, 2023 at 7:10 PM
    RE: HT (Hrvatski Telekom d.d.)

[…]

Ne znam kakve veze imaju Amerikanci ili Irci sa HR porezom, mora da su to neki naturalizirani rvati pa ih zato spominjes. Pa pitam opet - kako da mali ulagatelj u grobex izbegne ili prebaci placanje konacnog poreza?

Da prebacim u bilancu rashoda, pa onda zovem HT da mi ga ne oduzme prije placanja dividende? Pokupim ga u kesu sa Hiluxom? Kako?
    LodeRunner
    March 24, 2023 at 6:37 PM

Pa otvori firmu i postani profesionalni ulagatelj:

• Junius
    • March 24, 2023 at 2:08 PM
    Quote from st-brajo

e, *ebat ga, ja nisam AI,

Iskreno sada si mi sumnjiv, po meni si pao Turnig test. ^^

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Junius
    • March 24, 2023 at 2:05 PM
    Quote from Moller
    Quote from komot

Ja sam ovdje isto namamljen, sad mi je žao kaj nisam nekaj drugo kupil. Firma vrijedi sigurno puno više, samo pitanje jel možemo očekivati ovakve marže kad se sve stabilizira. No što je tu je, veselimo se dividendi ako je bude.

mislim da je ovdje puno lakše biti ako si omamljen, a ne namamljen, a robe ima fala bogu :)

Kolega očekujte li i/ili koliku divku ovde s obzirom na duplu dobit u 2022 naspram 2021????

• Junius
    • March 24, 2023 at 1:42 PM
    Quote from zdenkic
    Quote from Junius

Ovo baš i nije istina, nećeš slušati vječne pesimiste ili vječne optimiste...činjenica je da su se ekonomski pokazatelji za Europu pogoršali, mi se izvrsno držimo kao država, ali dijelimo sudbinu EU. SAD je za sada sasvim ok.

pusti cinjenice, market nema veze sa njima

bitno je kako market reagira na cinjenice

mnogo cinjenica pokazuje da smo u istim , ponegdje i u vecim sranjima nego 2008

razlika je su 2008 svi govorili "this is fine", a sada su svi svjesni cinjenica i govore kako je lose

evo jos jedne cinjenice:

Fed Loaned $160 Billion to Banks and $142 billion to FDIC. But QT-Related  Roll-off Continued | Wolf Street

Display More

Budite otvoreni, što sugerirate???

• Junius
    • March 24, 2023 at 1:35 PM
    Quote from havi

Evo kaj veli moja nova frendica 8) , kao da mi cita misli :/ X/

Kao AI model, nemam mogućnost predviđanja budućnosti s apsolutnom sigurnošću, ali mogu analizirati trenutne trendove i ponuditi neke projekcije za budućnost.

Općenito, rast tržišta kapitala u Hrvatskoj uvelike ovisi o gospodarskom rastu i investicijskoj aktivnosti u zemlji. Prema nekim projekcijama, Hrvatska bi trebala nastaviti s solidnim gospodarskim rastom u sljedećim godinama, uz očekivano ubrzanje u 2023. godini, što bi moglo doprinijeti rastu tržišta kapitala.

Međutim, nekoliko faktora može utjecati na tržište kapitala u Hrvatskoj, uključujući globalne ekonomske uvjete, političku stabilnost u zemlji, reforme tržišta kapitala i financijske regulacije, te interes investitora za ulaganja u Hrvatsku. Stoga, dok se može očekivati rast tržišta kapitala u Hrvatskoj u 2023. godini, to će uvelike ovisiti o nizu faktora koji se mogu promijeniti tijekom vremena.

Odgovara ko političari...puno govori, ništa ne kaže...kad AI-u isključiš mod političke korektnosti , onda razmišlja o ovome i daje jasne savjete:

AI Reveals How It Would Wipe Out Humans (GPT-3)
    Is this the most efficient way AI could wipe out humans?✔️ More GPT-3 Interviews: https://www.youtube.com/playlist?list=PLy-h3fhzw40tfAsCMBXBduszV3ZZnZKquDis...
    www.youtube.com
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Junius
    • March 24, 2023 at 1:30 PM
    Quote from Moller

više ni na dividendu nitko ne reagira

Quote from Moller

sve je isto ko i lani, mislim da neće biti 10kn, nego 1,18€

malo sam se precijenio i ja, ali nemojte mi zamjeriti,

i najbolji griješe

Reagira dionica na dividendu i negativan rast cijene je rast... :D

• Junius
    • March 24, 2023 at 1:26 PM
    Quote from zdenkic

dok pricaju o smaku svijeta, siguran sam da ce dionice ici gore

mene strah kad pocnu pricati da smo se izvukli iz sranja

Ovo baš i nije istina, nećeš slušati vječne pesimiste ili vječne optimiste...činjenica je da su se ekonomski pokazatelji za Europu pogoršali, mi se izvrsno držimo kao država, ali dijelimo sudbinu EU. SAD je za sada sasvim ok.

• Junius
    • March 24, 2023 at 12:27 PM
    Quote from Sokolic

Nikad se nije sve urušilo kad su svi mislili da će se urušiti

Napišite što trenutno mislimo, jer ja ne znam??? ^^

• Junius
    • March 24, 2023 at 11:43 AM

Meni se pari da se reprizira prošla godina, početak godine super i onda lagano mrcvarenje do kraja godine...

• Birtija

• Junius
    • March 24, 2023 at 10:37 AM
    Quote from accountant

kolega, što fali ovima: prekidač

bezvremenski dizajn a bome jača i mišiće ^^

Imale smo te u starom stanu u Splitu, ja sam tada bija dite, palija sam svitlo, tako da udrem šakom u prekidač, drugačije nije išlo ^^ :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt