e, *ebat ga, ja nisam AI,
Iskreno sada si mi sumnjiv, po meni si pao Turnig test.
e, *ebat ga, ja nisam AI,
Iskreno sada si mi sumnjiv, po meni si pao Turnig test.
Ja sam ovdje isto namamljen, sad mi je žao kaj nisam nekaj drugo kupil. Firma vrijedi sigurno puno više, samo pitanje jel možemo očekivati ovakve marže kad se sve stabilizira. No što je tu je, veselimo se dividendi ako je bude.
mislim da je ovdje puno lakše biti ako si omamljen, a ne namamljen, a robe ima fala bogu
Kolega očekujte li i/ili koliku divku ovde s obzirom na duplu dobit u 2022 naspram 2021????
Display MoreOvo baš i nije istina, nećeš slušati vječne pesimiste ili vječne optimiste...činjenica je da su se ekonomski pokazatelji za Europu pogoršali, mi se izvrsno držimo kao država, ali dijelimo sudbinu EU. SAD je za sada sasvim ok.
pusti cinjenice, market nema veze sa njima
bitno je kako market reagira na cinjenice
mnogo cinjenica pokazuje da smo u istim , ponegdje i u vecim sranjima nego 2008
razlika je su 2008 svi govorili "this is fine", a sada su svi svjesni cinjenica i govore kako je lose
evo jos jedne cinjenice:
Budite otvoreni, što sugerirate???
Evo kaj veli moja nova frendica
, kao da mi cita misli
![]()
Kao AI model, nemam mogućnost predviđanja budućnosti s apsolutnom sigurnošću, ali mogu analizirati trenutne trendove i ponuditi neke projekcije za budućnost.
Općenito, rast tržišta kapitala u Hrvatskoj uvelike ovisi o gospodarskom rastu i investicijskoj aktivnosti u zemlji. Prema nekim projekcijama, Hrvatska bi trebala nastaviti s solidnim gospodarskim rastom u sljedećim godinama, uz očekivano ubrzanje u 2023. godini, što bi moglo doprinijeti rastu tržišta kapitala.
Međutim, nekoliko faktora može utjecati na tržište kapitala u Hrvatskoj, uključujući globalne ekonomske uvjete, političku stabilnost u zemlji, reforme tržišta kapitala i financijske regulacije, te interes investitora za ulaganja u Hrvatsku. Stoga, dok se može očekivati rast tržišta kapitala u Hrvatskoj u 2023. godini, to će uvelike ovisiti o nizu faktora koji se mogu promijeniti tijekom vremena.
Odgovara ko političari...puno govori, ništa ne kaže...kad AI-u isključiš mod političke korektnosti , onda razmišlja o ovome i daje jasne savjete:
više ni na dividendu nitko ne reagira
sve je isto ko i lani, mislim da neće biti 10kn, nego 1,18€
malo sam se precijenio i ja, ali nemojte mi zamjeriti,
i najbolji griješe
Reagira dionica na dividendu i negativan rast cijene je rast...
dok pricaju o smaku svijeta, siguran sam da ce dionice ici gore
mene strah kad pocnu pricati da smo se izvukli iz sranja
Ovo baš i nije istina, nećeš slušati vječne pesimiste ili vječne optimiste...činjenica je da su se ekonomski pokazatelji za Europu pogoršali, mi se izvrsno držimo kao država, ali dijelimo sudbinu EU. SAD je za sada sasvim ok.
Nikad se nije sve urušilo kad su svi mislili da će se urušiti
Napišite što trenutno mislimo, jer ja ne znam???
Meni se pari da se reprizira prošla godina, početak godine super i onda lagano mrcvarenje do kraja godine...
kolega, što fali ovima: prekidač
bezvremenski dizajn a bome jača i mišiće
Imale smo te u starom stanu u Splitu, ja sam tada bija dite, palija sam svitlo, tako da udrem šakom u prekidač, drugačije nije išlo
j motorizirat sve rolete, znači bit će kopačine, ugradnja tipkala kraj svakog prozora
Imamo to u firmi. Veću glupost nisam vidio.
Umjesto 1-2 sekunde da potegneš onaj remen treba čekat 15-20 sekundi i držat to tipkalo, a i za jedno i drugo se treba ustat ...
Ako će bit na neki daljinski još i mogu razumjet. Ovako = debilana.
Imaš nekih motora za rolete sa ugrađenom baterijom i malim solarom za punit. Onda ne moraš kopat.
Imaš sa wifi upravljanjem, gdje može jednostavno sve rolete dignit, spustit, određeni postotak, ili samo pojedinačno iz fotelje, iz grada, sa planine itd.....dobro nama mamlazima to ni ne treba, ali djeca i žene baš ne mogu sve rolete jednostavno dignuti...a tipkala moraš stavit kako god okreneš.
Ja dok sam studira mene je stari vuka po gradilištima, tu bi stavljali struju, vodu, bravariju, štemali, radili sa melom, ovisno koji je posal pogodija. Ja osobno se trudim sve sam radit, uzmem u starog alat i odradim, ako mi treba pomoć zovem njega...prije svega par sati interneta, ako mi nešto nije jasno i da vidim što je sada aktualno.
Radiš sebi ili drugom???
pa sebi kolega ali imam i majstore, predugo traje sve sam a imam i drugih obaveza, ovo spavaću sobu sam sve sam ali zidovi su bili ok... pp. je bio koma, u dijelu obložen pločicama a to dovesti natrag u zid je bome posao, ne ide to sam...
Meni je sada poslije kupaone sljedeći cilj motorizirat sve rolete, znači bit će kopačine, ugradnja tipkala kraj svakog prozora i razvlačenje kablova po zidovima. Onda na lito, cilu kužinu do golih zidova demolirati( ovde mi mora ARNT pomoć).
Još lani sam krenio sa radovima, kada sam dva WC-a sebi prespojit na svoju vodu iz hidropaka, bilo je posla ajme, samo 50 metara cijevi van kuće je trebalo položiš, šta u zemlju, šta u zid.
I onda dva puta složit ovo, dva glavna ventila, jedan nepovratni ventil, te kutni i sve to montirati u 40 cm. Zelena cijev voda iz hidropaka, pocinčana cijevi voda iz vodova. Račun za vodu 40% manji, neki zaključak bi se mogao izvući iz ovoga, recimo da puno kenjam.
bravo, momci!
ja znam samo usitno nešto popravit
Ja dok sam studira mene je stari vuka po gradilištima, tu bi stavljali struju, vodu, bravariju, štemali, radili sa melom, ovisno koji je posal pogodija. Ja osobno se trudim sve sam radit, uzmem u starog alat i odradim, ako mi treba pomoć zovem njega...prije svega par sati interneta, ako mi nešto nije jasno i da vidim što je sada aktualno.
Display MoreUvatio se zadnjih desetak dana gotovo sam renovirati kupaonicu...
Samo da stavim ove dole na slici kupaonske indikatore i da sve izgleda kao da se nije ništa radilo, trebalo mi je tri dana
...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...
...dobro došao u moj svijet...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Radiš sebi ili drugom???
Uvatio se zadnjih desetak dana gotovo sam renovirati kupaonicu...
Samo da stavim ove dole na slici kupaonske indikatore i da sve izgleda kao da se nije ništa radilo, trebalo mi je tri dana ...
Izvadi stare kutije( jer ne odgovaraju),iskopaj kanal za kabel od grijalice do kutije, stavi novu kutiju, pokrpaj cijeli zid, dva puta gletaj, dva puta brusi, dva puta pituravaj. Spoji dva okvira, tri prekidača, tri tinjalice, sve upasaj da sidne, poludija sam...
ma ništa od udruga ali evo ti npr vanđelića ...
Problem su i naši "mlađi" investitori koji zaobilaze naše TK, jer im to nije in, te zarađeni €/HRK na ZSE im smrde.
Kada bi se udruge poduzetnika, obrtnika i malih dioničara ujedinili i osnovali stranku mogli bi osvojiti do 10% glasova što bi ipak omogućilo kakvu takvu mogućnost kontroliranja budućih mogućih negativnih zbivanja na poreznu politiku
ne treba ti stranka, samo neovisna lista i bar 150k eur za izkomunicirati sa javnošću
Ma treba samo artikulirati naše interese, a to može samo jedna krovna udruga malih dioničara koja će galamiti po medijima i koja će nametnuti tematike koje nas interesiraju. Tada vlada neće moći ignorirati situaciju, a rezultati neće izostati. A i Plenković mi pari lik koji će izaći u susrest, ako mu dovoljno dugo argumentirano dosađuješ.
Kolega 2 trejda od ponediljka do četvrtaka cca 2300kn neto, 2750 kn bruto dobiti.....a da nisam prstom mrdnija...
najvise broker zaradio, njemu je sigurna pinka da prstom ne mrdne 🤟🤣
Ništa kolega, kupite narodnu obveznicu, tu ćete samo vi "zaraditi".
+ HT po 25,50 €
Display MoreDisplay MoreTermin "uhljeb" se koristi za označavanje osobe koja je dobila neki posao ili funkciju na temelju svojih političkih ili osobnih veza, a ne na temelju svojih sposobnosti i kvalifikacija.
U tom smislu, ne postoji konkretni način na koji "uhljeb" može donijeti rješenje u zakonskom roku, jer to ovisi o sposobnostima i kompetencijama same osobe.
Ako osoba ima potrebna znanja, vještine i iskustvo za rješavanje problema u zakonskom roku, ona bi mogla primijeniti ta znanja i vještine kako bi donijela rješenje u skladu s rokovima koje zakon propisuje. Međutim, ako osoba nema potrebna znanja i vještine, teško je očekivati da će biti u stanju donijeti rješenje u zakonskom roku, bez obzira na to jesu li "uhljeb" ili ne.
U svakom slučaju, učinkovitost i kvaliteta rješenja koje se donose ne bi trebale biti povezane s bilo kakvim političkim utjecajima ili vezama, već bi trebale biti utemeljene na stručnosti i sposobnostima osobe koja donosi odluke.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Riječ "uhljeb" se često koristi u Hrvatskoj u negativnom kontekstu i označava osobu koja je zaposlena u javnom sektoru na temelju političke ili osobne veze, a ne zbog svojih stručnih kvalifikacija.
U tom smislu, uhljeb ne bi trebao utjecati na sposobnost donošenja rješenja u zakonskom roku, jer bi njegova pozicija trebala biti utemeljena na stručnosti i sposobnosti, a ne na vezama ili neprimjerenim povlasticama.
U svakom slučaju, donošenje rješenja u zakonskom roku ovisi o sposobnosti osobe koja je zadužena za to da istraži, prikupi potrebne informacije, razmotri različite opcije i donese odluku na temelju relevantnih činjenica i zakonskih propisa.
To uključuje dobro poznavanje relevantnih zakona, pravilnu interpretaciju i primjenu propisa.
Evo kaj veli
znači, kod nas, nemoguća misija.
btw., pitaj ga za koga glasati na izborima ako ulažeš u dionice?
Valjda za one koji podupiru liberalizaciju ekonomije, manje poreze, olakšavanje trgovine, koji vrednuju kapital i tako to...za 90% posto glasača svetogrđe,,,
Samo ne diraj beton, eno meni stari sad danima ispire mozak kako će uvest porez na apartmane i samo o tome priča, kad god se čujemo...
neto 1% u 2h..nego kolega reci mi koliko je sto ono tjedan pričali (ne vi)o obveznici od 3,65% koju morate držati 2400h za 1%???
Svaka čast kolega imate izvrsne uvjete kod brokera. Meni bi sa moji 0,4% provizije ostalo samo tužnih 0,6%. Nemam žifce za to.
Kolega 2 trejda od ponediljka do četvrtaka cca 2300kn neto, 2750 kn bruto dobiti.....a da nisam prstom mrdnija...
+ATPL po 58,20€
-ATPL po 59 €
prvi day trade ove godine od 2h.
za majkubožju pa ovo nije ni za polizat tepsiju od bureka
neto 1% u 2h..nego kolega reci mi koliko je sto ono tjedan pričali (ne vi)o obveznici od 3,65% koju morate držati 2400h za 1%???