1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 107
  • Što smo danas tržili

• Junius
    • April 4, 2023 at 1:03 PM

-ADRS po 63,50 €( taman za burek cijeli mjesec)

+ADRS2 po 55 €

-----------------------------------------

Repozicioniranje radi dividende:

+ATPL po 58,40 € ( trejd ili držanje koji tjedan, još nisam odlučio)

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • April 3, 2023 at 8:49 PM

Isto bi volio viditi kampove u travnju u plusu...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • April 3, 2023 at 4:28 PM

-JDOS po 555€

+HT po 25€

+ATPL po 58,40 €(samo malo me okrznulo)

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • April 3, 2023 at 4:12 PM

14,41% više noćenja u ožujku ,nego lani

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Istra je stagnirala, kampovi ozbiljno podbacili -25,35%, a hoteli rasturaju +30,73%...srećom kampovi gotov da i nemaju trošak hladnog pogona.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • April 3, 2023 at 1:42 AM

Hrvatska inflacija u ožujku 10,6%

croatia-inflation-cpi.png?s=croatiainfnrate&v=202303310957V20220312

• Junius
    • April 2, 2023 at 9:28 PM
    Quote from D_artagnan

Al cekaj trzisna vrijednost… ako radis iz urana u nukelarki struju ili iz hidrocentrale… koji tuki te hebe sto netko koristim plin koji je 10-50x skuplji?

Čovjek je dramio kako plinska društva, Hep nisu obveznici poreza na extra profit, pa sma objasnio zašto...plin se kupovao ovo ljeto kada je bio najskuplji(PUNILO SE PLINSKO SLADIŠTE)...najveća potrošnja struje je kod nas ljeti( turisti),a najmanje proizvodnja iz hidroelektrana je također ljeti, pogotovo lani kada nije bilo kiše ni za lijek. Mi i inače 30-50% struje uvozimo. Također sve plinske elektrane lani nisu radile, jer je bilo neisplativo proizvoditi iz plina, pa je uvoz još više porastao.

• Junius
    • April 2, 2023 at 3:49 PM

Cijena plina i el.energije za kućanstva i njena tržišna vrijednost...

daaas-%E2%80%93-kopija.webp

• Junius
    • April 2, 2023 at 11:15 AM
    Quote from accountant
    Quote from alfa1

Sve to u bogatoj Njemačkoj s jakom industrijom, ali u siromašnoj državi "koja živi samo od turizma" kao nema potrebe za tim i kontraproduktivno je.

Je, to se zove ekstra profit i platio ga je,

U Njemačkoj su bar opleli energetske kompanije, a kod nas, osim INAe jer je HEP u gubitku, dokapu HEPa? Maestralno, nema što!

Meni Hrvatska sve više liči na Englesku Henrika VIII. Po stilu vladavine nekolicine.

Pa zašto bi HEP platio porez na ekstra profift, kada su davali struju 2-3 puta jeftinije od tržišne??? Te plinarska društva su uglavnom propala jer su radila isto što i HEP, prodavali plin po 3-4 puta manjim cijenama od tržišnih.

• Junius
    • April 1, 2023 at 5:24 PM

Ima dojam po ovoj temi da je jedan dio kolega forumaša prespavao zimu u kešu, i sad se lagano ljutnja i frustracije usmjeravaju ka vlasti, državi i lokalnim moćnicima, svi su krivi što je netko propustio rast marketa... :/

• Što smo danas tržili

• Junius
    • March 31, 2023 at 10:37 PM
    Quote from tento

Quote from Junius

-JDOS po 555 €

Vaše pokupili moje ostalo, sada možda i dignem😀

Slobodne dignite, ali ima još moga za prodati ^^

• Što smo danas tržili

• Junius
    • March 31, 2023 at 4:23 PM

-JDOS po 555 €

• Junius
    • March 31, 2023 at 3:38 PM
    Quote from verdi

u ovoj jednoj rečenici je skrivena mina iznenađenja. kreće se u privatizaciju i rasprodaju obiteljskog srebra. hep ne može iz dobiti izdvojiti pišljivih 400 milja već će riskirati upis u temeljni kapital !?

Malo proučite materiju....HEP je lani pogubio ozbiljan novca zbog vladinih mjera sa ograničavanjem cijena el. energije za građanstvo, i sada mu vlada vraća novac, koji je izgubio upravo zbog vladinih mjera.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • March 31, 2023 at 11:46 AM
    Quote from Junius

+GRLN po 7,25 €

-GRLN po 7,90 € (kolege uživajte u vikendu)

• Što smo danas tržili

• Junius
    • March 30, 2023 at 3:30 PM

+GRLN po 7,25 €

• Junius
    • March 29, 2023 at 3:42 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Junius

Nije ovo BRICS , nego Kina, tj. zaslužna je za 80% rasta BRICS-a. A Kineski rast je stao, kao sada stvari stoje. Što se tiče Rusije to je država koja stagnira od 2008 godine.

Gledajuci samo jedan graf vrlo lako se dobije krivi zakljucak uvijek je bitnije gledat po stanovniku GDP nego samo GDP, G7 ima oko 800 mil stanovnika dok BRICS ima 3,3 biljuna to je omjer 1:4, a kina sigurno taj prosjek dize za sve ostale.

Bez da gledam išta, znam da Brazil, JAR i Rusija imaju lošije stope rasta od Zapada, barem zadnjih 15 godina.

Ruski BDP per capita (ppp) od 2008 je svega 10% porastao...

russia-gdp-per-capita-ppp.png?s=rusnygdppcapppcd&projection=te&v=202207191723V20220312&d1=19980404

Brazil je u još goroj situaciji:

brazil-gdp-per-capita-ppp.png?s=branygdppcapppcd&projection=te&v=202212271544V20220312

A tek JAR je teža truba:

south-africa-gdp-per-capita-ppp.png?s=zafnygdppcapppcd&projection=te&v=202212271545V20220312

• Junius
    • March 29, 2023 at 3:23 PM
    Quote from verdi

nema ljudskog potencijala.

Quote from Sheriff

Zanimljivo, BRICS sustigao G7 po bdp-u. A G7 mi kroio svijet po svom.

Image

Nije ovo BRICS , nego Kina, tj. zaslužna je za 80% rasta BRICS-a. A Kineski rast je stao, kao sada stvari stoje. Što se tiče Rusije to je država koja stagnira od 2008 godine.

• Junius
    • March 29, 2023 at 12:35 AM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

VIX danas završio ispod 20 https://www.investing.com/indices/volatility-s-p-500

Što to znači? Kakva je interpretacija?

Da smo ušli u mirnije vode, nakon cirkusa sa bankama...pod uvjetom da još koji kostur iz ormara ne izleti...

• Junius
    • March 29, 2023 at 12:30 AM

VIX danas završio ispod 20 https://www.investing.com/indices/volatility-s-p-500

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • March 27, 2023 at 9:48 PM
    Quote from havi
    Quote from Junius

Zanima me mišljenje imatelja dionice, koja je poanta onog naloga na 40€...po meni da koči cijenu dok može?!

Nisam pratio, koliko je komada izlozeno ? Fala

Onaj nalog od cca 5500 dionica, stoji već tjednima. Jer ako tu zonu otpora probijemo može cijena poletiti tko zna gdje... Također što sam danas upratio uopće nema interesa za prodajom , 3/4 današnje prodaje je od strane market makera.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • March 27, 2023 at 4:23 PM

Zanima me mišljenje imatelja dionice, koja je poanta onog naloga na 40€...po meni da koči cijenu dok može?!

• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 107
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt