1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • June 14, 2023 at 11:15 AM
    Quote from Roki

Jbt pa baš smo skupi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Eno vam Granolino P/E 3.3 što čekate??? Ne vidim da se iko otima za njega hehe

• Junius
    • June 13, 2023 at 10:49 PM
    Quote from enes.razman

pravu lovu ce natuc Podravka cijene energenata i psenice u podrumu pred nama rekordna turisticka sezona a cijene kruha kao da je zlato

Podravka Pšenično bijelo brašno glatko tip 550 1 kg
    Pšenično brašno tip 550 glatko bijelo.
    www.konzum.hr

treba samo dva klika da se vidi...podravkino brašno je džabe...dok Čakovečki mlinovi drže cijenu...

Čakovečki mlinovi Pšenično brašno glatko bijelo T-550 1 kg
    Pšenično bijelo brašno TIP 550 glatko.
    www.konzum.hr
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • June 13, 2023 at 7:59 PM
    Quote from SOUR
    Quote from Paulie

Samo je prvi put potrebno poslati. Poslije ste u njihovom sustavu kako ste i sami naveli.

A u slučaju da se imaju ADRS dionice te su im za taj put dostavljeni podaci, a dionice poslije dana za dividendu budu prodane te kupljene ponovo za dividende slijedeće, neke godine? Vode li podatke u sustavu i dalje (neki broje godina) ili ih brišu čim se više nemaju njihove dionice?

Ne trebaš se bojat....ako kojim slučajem ne dobiješ dividendu ( a hoćeš), neće ti je nitko uzesti, samo im pošalješ podatke naknadno i isplate ti je oni u tili čas.

• Junius
    • June 13, 2023 at 7:46 PM
    Quote from tollway
    Quote from Junius

Svibanj 30-40% noćenja više nego lani, ovisno koju županiju gledaš. pa ti vidi ^^

sve je to super kolega. samo bez euforije! i ja sam krcat turistima!

pitanje jest gdje ti turisti odsjedaju i troše lovu sada kad masa hotela još ne radi, a hotelijeri i kampovi niti približno nisu povećali kapacite za taj postotak koji se navodi.

ako je lani tvrtka imala u srpnju-kolovozu max popunjenost koji su mjeseci sa najjaćom bazom, koliko će porast čak i od 30 posto u svibnju-lipnju imati utjecaja na konačni rezultat? a svi kapaciteti još nisu raspoloživi? pa ti vidi!

naravno da su i hotelijeri uzeli svoj dio kolača, ali mislim da su mali iznajmljivači i kampovi najviše u ovom porastu profitirali.

Hoteli i kampovi(pogotovo hoteli) svaki mjesec imaju veći porast noćenja od prosjeka za županiju u kojoj se nalaze...što se tiče kapaciteta, pa jedan ARNT je lani imala popunjeno svega 45% svojih kapaciteta, i to ti je uglavnom za razdoblje od travnja do listopada..tako da hotelijeri itekako imaju slobodnih kapaciteta sa kojima mogu sami progutati ovaj porast broja noćenja, a o pred i post sezoni da i ne pričam.

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:55 PM
    Quote from tollway

da.... i opet se vraćamo iskonskom pitanju.... tko je pametniji? kupac ili prodavač?

ne samo na rivp. ima ovih dana masu sličnih primjera.

Svibanj 30-40% noćenja više nego lani, ovisno koju županiju gledaš. pa ti vidi ^^

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Moje mišljenje je da svi čekaju rezultate 2Q, a onda će biti kasno, jelte... :P

nikada nije kasno, samo može biti malo skuplje :D

Ne znam što čekaju, 30% više noćenja u Istri od 1.5 do 5.6 ove godine, mi ukazuje da će ARNT imat izvrstan drugi kvartal...lani su imali popunjenost od 45%, naspram 55% iz 2019, ove godine će to prešišati, ako se nešto dramatično ne dogodi.

Ovdje se treba pratiti broj noćenja u županijama gdje hotelijer ima smještajne kapacitete, kao i kod brodara vozarine...ako lipanj nastavi ovako jako, to je to...ono što je dobro, ARNT zadnje vrijeme stalno ima veći porast broja noćenja od same županije i to dosta.

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:27 PM
    Quote from Moller

gledam malo ove godine ili nešto s turistima neće biti dobro ili svi čekaju last minute za kupnju dionica,

nikako da se krene oštrije u proboj, svi kao da sakupljaju što više na ovim razinama

Moje mišljenje je da svi čekaju rezultate 2Q, a onda će biti kasno, a drugi kvartal za sada rastura,jelte... :P

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:04 PM
    Quote from Moller
    Quote from tollway

kada si ih kupovao po 300 kn? ne sjećam ih se tako nisko.

Quote from babo65

Nikad nije bila 300 kn!!!

van burze je moguće kupiti po bilo kojoj cijeni ako postoji takav prodavač, a ni kupcu nije zabranjeno malo smuljati

ovo je službeno najniža cijena

EUR50,7049,9050,704.427,10
    23.03.2020.CTHRK382,00376,00382,00-4,02 %988,0033.356,00

postoji mogućnost i da je kupac mislio na 300€, jer ja sam malo ispod toga prodao sve,

e to su bila vremena

Display More

Ako 2Q bude 10-15 milja € dobiti, eto je na 200 € za koji tjedan...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • June 13, 2023 at 2:58 PM

Kod dospijeća, mislim da SKDD samo izvrši uplatu na IBAN koji si im dao, kad i kod kamate i dividende.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • June 13, 2023 at 2:55 PM
    Quote from Roki

Vidim da preko agrama mogu kupiti narodnu obveznicu ali mi uzimaju proviziju 0,3%. Ako ju kupim preko agrama jel mi ond anaplate 0,3% i kad ona istekne ili samo pri kupnji?

Meni u Erste pitaju 0.2% ^^

• Junius
    • June 13, 2023 at 2:44 PM

Eto CERP-u na bidu LRHC, dovoljno dionica da ošine po istom bidu. Poruka menađeru CERP-a samo udri, biti će još interesa :)

• Junius
    • June 13, 2023 at 1:30 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Junius

Zarade su relativna stvar...netko stavi zakonom maksimalnu amortizaciju, netko minimalnu, pa ovaj prvi što je stavio maksimalnu izgleda kao da ima lošu neto dobit...ovo je pogotovo izraženo u turizmu...

Znači vi nas uvjeravate da sve članice Crobexa namjerno smanjuju dobit i da je prosječni P/E od cca 18 naštiman ? Ja tvrdim da je Crobex već na ovim razinama precijenjen, posebno ako se uzme u obzir rizik koji dolazi od vani, mnogo tržišta su već u recesiji, a kamate su na 40-godišnjem maksimumu.

Za mene niti jedna dionica na ZSE nije trenutno jeftina.

Ja vas ništa ne uvjerava, već znam da se u turizmu smanjuje dobit...vlasniku je cilj razvoj i ekspanzija biznisa i/ili razduživanje kroz max amortizaciju, te kasnije prodaja, ako se nađe dobar kupac.

Nema svaki vlasnik iste interese. nekome je cilj prikazati što veću dobit i što više novca izvuči preko dividende, nekome je cilj minimalizirati dobit, ali raditi na organskom rastu firme,te kasnije to kapitalizirati kroz dobru prodajnu cijenu, a to se postiže ulaganjima i posljedično jakom amortizacijom.

• Junius
    • June 13, 2023 at 1:15 PM
    Quote from Normani
    Quote from Junius

...netko stavi zakonom maksimalnu amortizaciju, a netko minimalnu...

...iz čega proizlazi da onaj koji obračunava prema maksimalnoj stopi amortizaciji ima nižu neto dobit i time plaća manje poreza na dobit.
    Čini mi se korisno u fazi investiranja i ekspanzije, zar ne?

Normalno, ali nisam vidio da nitko na forumu to uzima u obzir kada komentira neto dobit.

• Junius
    • June 13, 2023 at 12:55 PM
    Quote from Paulie

Zarade dionica ne opravdavaju rast od 25%, dapače već sada je sve poprilično skupo.

Zarade su relativna stvar...netko stavi zakonom maksimalnu amortizaciju, netko minimalnu, pa ovaj prvi što je stavio maksimalnu izgleda kao da ima lošu neto dobit...ovo je pogotovo izraženo u turizmu...

• Junius
    • June 12, 2023 at 10:06 PM

Istra rasturila, od 1.5 do 5.6 cca 30% više noćenja nego lani...

U 2022. godini svibanj je ostvario 1,55 milijuna noćenja, a ove godine u tom je mjesecu realizirano nešto više od dva milijuna noćenja, što je za nestvarnih 29 posto više. Od početka ove godine pa do kraja svibnja Istra je zabilježila 940.000 turističkih dolazaka, 17 posto više nego godinu prije, dok je s druge strane realizirala 3,66 noćenja, što je u odnosu na lanjskih 3,1 milijun noćenja 18 posto bolje

U prvih pet dana lipnja u Istarskoj županiji realizirano je 782.000 noćenja, što je 32 posto bolje nego lani u istom mjesecu

Idemo ARNT <3

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • June 12, 2023 at 10:03 PM

Jako bitan info za ARNT iz Glasa Istre:

U 2022. godini svibanj je ostvario 1,55 milijuna noćenja, a ove godine u tom je mjesecu realizirano nešto više od dva milijuna noćenja, što je za nestvarnih 29 posto više. Od početka ove godine pa do kraja svibnja Istra je zabilježila 940.000 turističkih dolazaka, 17 posto više nego godinu prije, dok je s druge strane realizirala 3,66 noćenja, što je u odnosu na lanjskih 3,1 milijun noćenja 18 posto bolje

broj noćenja u svibnju veći za 29%. ali to nije sve:

U prvih pet dana lipnja u Istarskoj županiji realizirano je 782.000 noćenja, što je 32 posto bolje nego lani u istom mjesecu

Lipanj rastura također :)

ARNT još malo pa nestalo za manje od 300kn po dioni.

• Junius
    • June 12, 2023 at 9:51 PM

Evo podataka za Zadar:

“U svibnju je u Zadru boravilo 58.772 turista što je 37 posto više nego lani. Ostvareno je 158.568 noćenja, 32 posto više nego lani. U prvom lipanjskom tjednu prijavljeno je 23.513 turista (+25 % u odnosu na lani), a ostvarili su 64.032 noćenja (+31 % u odnosu na lani).”

Ante Galić, Turistička zajednica grada Zadra

---------------------------------------------------------------------

Grad Trogir:

Najviše noćenja u svibnju ostvarili su Nijemci, Francuzi i Poljaci, a sveukupno je zabilježeno 29.780 noćenja i 11.113 dolazaka. U odnosu na svibanj 2022. godine ostvareno je čak 48,97% više dolazaka te 42,69% više noćenja.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • June 12, 2023 at 9:33 PM

-JDOS po 580 €( ostale mi još tri dionice , to valjda ode sutra, nema kruha ovde)

• Junius
    • June 12, 2023 at 8:28 PM

Crobex tek treba odradit inflaciju od 25% u zadnjih 24 mjeseca. Valjda vam je jasno da je BV svih dionica jako porastao radi inflacije, samo to uglavnom još nije provedeno kroz knjige.

• Junius
    • June 12, 2023 at 12:48 PM
    Quote from Vule

Idemo na 2500

I bio je red...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt