+HPB po 145€(dokupio)
+HPB po 147 €( još kupio, ZABA mi je suludo skupa, pogotovo sad kada su razdijelili 20% BV kroz dividendu)
+HPB po 145€(dokupio)
+HPB po 147 €( još kupio, ZABA mi je suludo skupa, pogotovo sad kada su razdijelili 20% BV kroz dividendu)
Display Morecherry picking....izvlače se općine sa lošim rezultatima i drami se sa clik bait naslovima...
Npr. Zadar: Izvrsni rezultati nastavljeni su i u prvim danima lipnja, u kojima će broj dolazaka, noćenja i turista u odnosu na prošlu godinu povećan između 20 i 30 posto. Uz 100 tisuća u prvih 12 dana lipnja,
stanje je realno u ovome periodu lošije, što zbog vremena, što zbog cijena,
konkurencija je prespavala određeno vrijeme i moraju i oni nešto poduzeti da im se turisti vrate, skinuli su prilično cijene(Turska, Grčka, Albanija, CG.....)
naši su još uljuljani na lovorikama corona godina, nošeni valom ulaska u Schengen i Eurozonu,
pored toga, podaci u predsezoni su bili puno bolji i to se stalno vrtjelo, koliko je turista stiglo za Uskrs, koliko za maj, koliko u petak, koliko u nedjelju, koliko spavaju, i svašta se nabrajalo,
ali je problem što je u predsezoni mala baza, pa nije problem napucati podace,
gledajući samo cijene turističkih dionica, izgledaju kao da turisti stoje na granici i čekaju signal da jurnu prema svojim destinacijama
Ja sam već prije 10 dana pisao na temi da je lipanj podbacio..u smislu da nema + u noćenjima, a negdje je i blagi minus. Al ovo dramatiziranje sa izvlačenjem 2-3 općine koje imaju jače padove je teška drama.
Uostalom i kiša je stalno padala, a otkazati rezervaciju možeš sve do zadnjeg dana u hotelima npr.
+HPB po 145€(dokupio)
Sve je više ovakvih članaka, nisam provjeravao ispravnost podataka...
cherry picking....izvlače se općine sa lošim rezultatima i drami se sa clik bait naslovima...
Npr. Zadar: Izvrsni rezultati nastavljeni su i u prvim danima lipnja, u kojima će broj dolazaka, noćenja i turista u odnosu na prošlu godinu povećan između 20 i 30 posto. Uz 100 tisuća u prvih 12 dana lipnja,
Krenilo povećanje kamata na depozite, Imex banka 2%
Pogled iz Areninog hotela na zgradu mađarskog parlamenta...https://media.radissonhotels.net/image/park-pla…htboxFullscreen
Cijene soba im se kreću između 139 i 207 € za noć...
rating im je otisao sa B- na B sa pozitivnim pogledom, tako da kamata nece biti prevelika
vjerojatno oko 4/5
i 7 razreda imaju manji rejting od državnog i ulaze u visoko špekulativni razred, a 5 godišnja obveznica za državu je oko 3.6%. Ali slažem se, kamata će biti po meni oko 4-4.5%.
Dionica se trenutno trži po:
-HPB 0.63 BVPS ( 2020 se tržila po 0.91 BVPS)...
Lapsus, mislio sam P/B umjesto BVPS. Vidim tek sad da je na Mojim Dionicama greška, nije se tržio 2020 po 0.91 BV-a.
Dionica se trenutno trži po:
-HPB 0.63 BVPS ( 2020 se tržila po 0.91 BVPS)...
HPB u ECB na dan 31.3.23 drži 974 milijuna €, kamata na taj depozit od 21.6 iznosi 3.5%, na dan 1.1.23 je bila samo 2%....samo ovde ćemo imati u preostala 3Q godine cca 25 milijuna € kamatnog prihoda...
Lani su na novac koji su držali u HNB dobivali cijelu godinu 0% ![]()
OTP fond opet kupuje( ukupno 705 dionica ovaj mjesec):
vjerovatno i danas ovih 800 arnt i 800 adpl..
Znači da se slijeva novac iz depozita u otvorene fondove...
OTP fond opet kupuje( ukupno 705 dionica ovaj mjesec):
Šta ovaj na ask-u HPB-a izvodi...ovo nisu čista posla, tj. ovo nije osoba koja želi prodat svoje dionice.
Federal Reserve policymakers left the central bank’s benchmark interest rate unchanged despite inflation that has run above its target for over two years, saying the pause would allow it to gauge the effects of earlier hikes on the economy.
Gotovo je...
Pisalo je da je u prvih 5 dana lipnja bilo +32% više noćenja, sad pišu da za prvih 12 dana lipnja imaju 6% više noćenja...ista novina Glas Istre.
Ovo je neka greška???
U prvih pet dana lipnja u Istarskoj županiji realizirano je 782.000 noćenja, što je 32 posto bolje nego lani u istom mjesecu - u brojkama je to već sada 190.000 noćenja više.
U prvih dvanaest dana lipnja u Istri je realizirano 320.000 turističkih dolazaka, što je 92 posto lanjskog rezultata, ali 1,85 milijuna noćenja, odnosno šest posto više nego lani na početku lipnja,
Ispada da je drugi tjedan podbacio sa 190k tisuća noćenja na dan u prvih 5 dana lipnja, na svega 155k noćenja od 5-12 lipnja???
Da, s obzirom na kreditni rejting ZG holdinga naspram RH
ZG Holding do 12.7 izdaje novu obveznicu na 5 godina..minimalni upis 15000 €, eto vam prilike...ako bude preko 4% ja ju upišem za minimalni iznos...
Holding će obznaniti u javnom pozivu na upis koji će se na stranicama ZGHO-a i Zagrebačke burze objaviti najkasnije dva radna dana prije početka razdoblja ponude. Premija rizika, prinos, kamatna stopa, cijena izdanja i količina utvrdit će se naknadno. Neposredno po zaključenju izdanja obveznice će se uvrstiti na Zagrebačku burzu.
Istra najbolja županija u svibnju po porastu broja noćenja +32%, ne moram vam govorit što to znači za ARNT i račun dobiti/gubitka za 2Q.
Evo ga napokon, svibanj noćenja, hoteli +25,33%, kampovi +37.65% ![]()
Eno vam Granolino P/E 3.3 što čekate??? Ne vidim da se iko otima za njega hehe
To je bilo za proslu godinu, da je P/E 3.3 za prvi kvartal ove godine mozda bi se i otimali
Pa P/E se računa zadnja 4 kvartala. Nije firma propala , ako je jedan kvartal slabija zarada...