1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • June 15, 2023 at 9:28 PM

OTP fond opet kupuje( ukupno 705 dionica ovaj mjesec):

ARNTOTP INDEKSNI FOND - OIF S JAVNOM PONUDOM5000.01%
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • June 15, 2023 at 12:11 PM

Šta ovaj na ask-u HPB-a izvodi...ovo nisu čista posla, tj. ovo nije osoba koja želi prodat svoje dionice.

• Junius
    • June 15, 2023 at 2:55 AM

Federal Reserve policymakers left the central bank’s benchmark interest rate unchanged despite inflation that has run above its target for over two years, saying the pause would allow it to gauge the effects of earlier hikes on the economy.

Gotovo je...

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • June 14, 2023 at 9:22 PM

Pisalo je da je u prvih 5 dana lipnja bilo +32% više noćenja, sad pišu da za prvih 12 dana lipnja imaju 6% više noćenja...ista novina Glas Istre.

Ovo je neka greška???

U prvih pet dana lipnja u Istarskoj županiji realizirano je 782.000 noćenja, što je 32 posto bolje nego lani u istom mjesecu - u brojkama je to već sada 190.000 noćenja više.

U prvih dvanaest dana lipnja u Istri je realizirano 320.000 turističkih dolazaka, što je 92 posto lanjskog rezultata, ali 1,85 milijuna noćenja, odnosno šest posto više nego lani na početku lipnja,

Ispada da je drugi tjedan podbacio sa 190k tisuća noćenja na dan u prvih 5 dana lipnja, na svega 155k noćenja od 5-12 lipnja???

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • June 14, 2023 at 8:38 PM

Da, s obzirom na kreditni rejting ZG holdinga naspram RH

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • June 14, 2023 at 6:48 PM

ZG Holding do 12.7 izdaje novu obveznicu na 5 godina..minimalni upis 15000 €, eto vam prilike...ako bude preko 4% ja ju upišem za minimalni iznos...

Holding će obznaniti u javnom pozivu na upis koji će se na stranicama ZGHO-a i Zagrebačke burze objaviti najkasnije dva radna dana prije početka razdoblja ponude. Premija rizika, prinos, kamatna stopa, cijena izdanja i količina utvrdit će se naknadno. Neposredno po zaključenju izdanja obveznice će se uvrstiti na Zagrebačku burzu.

Nove obveznice ZG Holding veže uz ciljeve održivosti, a moći će ih upisivati i ‘mali’
    www.poslovni.hr
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • June 14, 2023 at 5:16 PM

Istra najbolja županija u svibnju po porastu broja noćenja +32%, ne moram vam govorit što to znači za ARNT i račun dobiti/gubitka za 2Q.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Junius
    • June 14, 2023 at 5:09 PM

Evo ga napokon, svibanj noćenja, hoteli +25,33%, kampovi +37.65% ;)

• Junius
    • June 14, 2023 at 11:40 AM
    Quote from Lemi
    Quote from Junius

Eno vam Granolino P/E 3.3 što čekate??? Ne vidim da se iko otima za njega hehe

To je bilo za proslu godinu, da je P/E 3.3 za prvi kvartal ove godine mozda bi se i otimali

Pa P/E se računa zadnja 4 kvartala. Nije firma propala , ako je jedan kvartal slabija zarada...

• Junius
    • June 14, 2023 at 11:15 AM
    Quote from Roki

Jbt pa baš smo skupi

Eno vam Granolino P/E 3.3 što čekate??? Ne vidim da se iko otima za njega hehe

• Junius
    • June 13, 2023 at 10:49 PM
    Quote from enes.razman

pravu lovu ce natuc Podravka cijene energenata i psenice u podrumu pred nama rekordna turisticka sezona a cijene kruha kao da je zlato

Podravka Pšenično bijelo brašno glatko tip 550 1 kg
    Pšenično brašno tip 550 glatko bijelo.
    www.konzum.hr

treba samo dva klika da se vidi...podravkino brašno je džabe...dok Čakovečki mlinovi drže cijenu...

Čakovečki mlinovi Pšenično brašno glatko bijelo T-550 1 kg
    Pšenično bijelo brašno TIP 550 glatko.
    www.konzum.hr
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • June 13, 2023 at 7:59 PM
    Quote from SOUR
    Quote from Paulie

Samo je prvi put potrebno poslati. Poslije ste u njihovom sustavu kako ste i sami naveli.

A u slučaju da se imaju ADRS dionice te su im za taj put dostavljeni podaci, a dionice poslije dana za dividendu budu prodane te kupljene ponovo za dividende slijedeće, neke godine? Vode li podatke u sustavu i dalje (neki broje godina) ili ih brišu čim se više nemaju njihove dionice?

Ne trebaš se bojat....ako kojim slučajem ne dobiješ dividendu ( a hoćeš), neće ti je nitko uzesti, samo im pošalješ podatke naknadno i isplate ti je oni u tili čas.

• Junius
    • June 13, 2023 at 7:46 PM
    Quote from tollway
    Quote from Junius

Svibanj 30-40% noćenja više nego lani, ovisno koju županiju gledaš. pa ti vidi ^^

sve je to super kolega. samo bez euforije! i ja sam krcat turistima!

pitanje jest gdje ti turisti odsjedaju i troše lovu sada kad masa hotela još ne radi, a hotelijeri i kampovi niti približno nisu povećali kapacite za taj postotak koji se navodi.

ako je lani tvrtka imala u srpnju-kolovozu max popunjenost koji su mjeseci sa najjaćom bazom, koliko će porast čak i od 30 posto u svibnju-lipnju imati utjecaja na konačni rezultat? a svi kapaciteti još nisu raspoloživi? pa ti vidi!

naravno da su i hotelijeri uzeli svoj dio kolača, ali mislim da su mali iznajmljivači i kampovi najviše u ovom porastu profitirali.

Hoteli i kampovi(pogotovo hoteli) svaki mjesec imaju veći porast noćenja od prosjeka za županiju u kojoj se nalaze...što se tiče kapaciteta, pa jedan ARNT je lani imala popunjeno svega 45% svojih kapaciteta, i to ti je uglavnom za razdoblje od travnja do listopada..tako da hotelijeri itekako imaju slobodnih kapaciteta sa kojima mogu sami progutati ovaj porast broja noćenja, a o pred i post sezoni da i ne pričam.

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:55 PM
    Quote from tollway

da.... i opet se vraćamo iskonskom pitanju.... tko je pametniji? kupac ili prodavač?

ne samo na rivp. ima ovih dana masu sličnih primjera.

Svibanj 30-40% noćenja više nego lani, ovisno koju županiju gledaš. pa ti vidi ^^

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:37 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Moje mišljenje je da svi čekaju rezultate 2Q, a onda će biti kasno, jelte... :P

nikada nije kasno, samo može biti malo skuplje :D

Ne znam što čekaju, 30% više noćenja u Istri od 1.5 do 5.6 ove godine, mi ukazuje da će ARNT imat izvrstan drugi kvartal...lani su imali popunjenost od 45%, naspram 55% iz 2019, ove godine će to prešišati, ako se nešto dramatično ne dogodi.

Ovdje se treba pratiti broj noćenja u županijama gdje hotelijer ima smještajne kapacitete, kao i kod brodara vozarine...ako lipanj nastavi ovako jako, to je to...ono što je dobro, ARNT zadnje vrijeme stalno ima veći porast broja noćenja od same županije i to dosta.

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:27 PM
    Quote from Moller

gledam malo ove godine ili nešto s turistima neće biti dobro ili svi čekaju last minute za kupnju dionica,

nikako da se krene oštrije u proboj, svi kao da sakupljaju što više na ovim razinama

Moje mišljenje je da svi čekaju rezultate 2Q, a onda će biti kasno, a drugi kvartal za sada rastura,jelte... :P

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • June 13, 2023 at 3:04 PM
    Quote from Moller
    Quote from tollway

kada si ih kupovao po 300 kn? ne sjećam ih se tako nisko.

Quote from babo65

Nikad nije bila 300 kn!!!

van burze je moguće kupiti po bilo kojoj cijeni ako postoji takav prodavač, a ni kupcu nije zabranjeno malo smuljati

ovo je službeno najniža cijena

EUR50,7049,9050,704.427,10
    23.03.2020.CTHRK382,00376,00382,00-4,02 %988,0033.356,00

postoji mogućnost i da je kupac mislio na 300€, jer ja sam malo ispod toga prodao sve,

e to su bila vremena

Display More

Ako 2Q bude 10-15 milja € dobiti, eto je na 200 € za koji tjedan...

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • June 13, 2023 at 2:58 PM

Kod dospijeća, mislim da SKDD samo izvrši uplatu na IBAN koji si im dao, kad i kod kamate i dividende.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • June 13, 2023 at 2:55 PM
    Quote from Roki

Vidim da preko agrama mogu kupiti narodnu obveznicu ali mi uzimaju proviziju 0,3%. Ako ju kupim preko agrama jel mi ond anaplate 0,3% i kad ona istekne ili samo pri kupnji?

Meni u Erste pitaju 0.2% ^^

• Junius
    • June 13, 2023 at 2:44 PM

Eto CERP-u na bidu LRHC, dovoljno dionica da ošine po istom bidu. Poruka menađeru CERP-a samo udri, biti će još interesa :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt