Od 1.3.23 do 26.6.23., HPB se trgovalo 66 od 79 radnih dana iliti 83,54%. Sad ovo treba održavat kroz 7 i 8 misec da bude iznad 75%, da se uđe u CROBEX i da OTP indeksi krene kupovat.
Posts by Junius
-
-
Očekujem dobit za 2Q i to konzervativno od 10 do 15 milijuna €, sve ovisi hoće li biti troškova rezervacija i koliki će biti.
-
RIVP - malo iznenađenje - netko je počistio do 4,50 eura.
P. S. Možda zato što je prestala padati kiša?Reko AP da je sezona izvrsna...buy signal samo takav
-
Molim kolegu Lucijana da napiše par riječi, tko je ovaj novi prodavač na HPB-u...
-
Istra, postotak noćenja u odnosu na prošlu godinu;
-29.5.23 - 5.6.23., 95,84%
-5.6.23 - 12.6.23., 63,17%
-12.6.23 - 19.6.23., 92,24%
----------------------------------------------------
Dobro je uhhh, drugi tjedan lipnja je bio katastrofa, ali treći tjedan se situacija normalizirala. Očito je kiša i loše vrijeme u drugom tjednu lipnja učinilo svoje...
Ove godine je sirotinja ostala doma, broj turista je značajno pao( što vidim i ja sam),ali broj noćenja po turistu je drastično porastao, što govori da se radi o turistima veće platežne moći...
Valjda će zadnjih 11 dana lipnja izvući brojke za lipanj, tu se pika.
EDIT: Malo sam gledao novinske članke zadnjih 20 godina za lipanj, dosta puta je podbacio, radi vremena uglavnom.
-
Ovaj KODT nadrealan, što ti je hype...
to ti je plitko tržište...ali mene osim kodt iznenađuje i podr, ali kako god, i na jednoj i na drugoj vrišti crveno na semaforu
još kad KODT kolegica Ivana krene prodavat., koja ima pola portfelja ovde heheh
mene samo brine da ovo moje kasno krenu rast, a ove napucane tada krenu ronit...
-
ima na našoj burzi pravih bisera, a ni svinja ne nedostaje
Samo niti imamo vremena, ni toliko kapitala čekati u šijaset podcijenjenih dionica...ili imamo?
Ovaj KODT nadrealan, što ti je hype...
-
+HPB po 145 €
-
Kolji proboj na LPLH-u
-
+HPB po 145€(dokupio)
+HPB po 147 €( još kupio, ZABA mi je suludo skupa, pogotovo sad kada su razdijelili 20% BV kroz dividendu)
-
cherry picking....izvlače se općine sa lošim rezultatima i drami se sa clik bait naslovima...
Npr. Zadar: Izvrsni rezultati nastavljeni su i u prvim danima lipnja, u kojima će broj dolazaka, noćenja i turista u odnosu na prošlu godinu povećan između 20 i 30 posto. Uz 100 tisuća u prvih 12 dana lipnja,
stanje je realno u ovome periodu lošije, što zbog vremena, što zbog cijena,
konkurencija je prespavala određeno vrijeme i moraju i oni nešto poduzeti da im se turisti vrate, skinuli su prilično cijene(Turska, Grčka, Albanija, CG.....)
naši su još uljuljani na lovorikama corona godina, nošeni valom ulaska u Schengen i Eurozonu,
pored toga, podaci u predsezoni su bili puno bolji i to se stalno vrtjelo, koliko je turista stiglo za Uskrs, koliko za maj, koliko u petak, koliko u nedjelju, koliko spavaju, i svašta se nabrajalo,
ali je problem što je u predsezoni mala baza, pa nije problem napucati podace,
gledajući samo cijene turističkih dionica, izgledaju kao da turisti stoje na granici i čekaju signal da jurnu prema svojim destinacijama
Ja sam već prije 10 dana pisao na temi da je lipanj podbacio..u smislu da nema + u noćenjima, a negdje je i blagi minus. Al ovo dramatiziranje sa izvlačenjem 2-3 općine koje imaju jače padove je teška drama.
Uostalom i kiša je stalno padala, a otkazati rezervaciju možeš sve do zadnjeg dana u hotelima npr.
-
+HPB po 145€(dokupio)
-
Sve je više ovakvih članaka, nisam provjeravao ispravnost podataka...
cherry picking....izvlače se općine sa lošim rezultatima i drami se sa clik bait naslovima...
Npr. Zadar: Izvrsni rezultati nastavljeni su i u prvim danima lipnja, u kojima će broj dolazaka, noćenja i turista u odnosu na prošlu godinu povećan između 20 i 30 posto. Uz 100 tisuća u prvih 12 dana lipnja,
-
Krenilo povećanje kamata na depozite, Imex banka 2%
-
Pogled iz Areninog hotela na zgradu mađarskog parlamenta...https://media.radissonhotels.net/image/park-pla…htboxFullscreen
Cijene soba im se kreću između 139 i 207 € za noć...
-
rating im je otisao sa B- na B sa pozitivnim pogledom, tako da kamata nece biti prevelika
vjerojatno oko 4/5
i 7 razreda imaju manji rejting od državnog i ulaze u visoko špekulativni razred, a 5 godišnja obveznica za državu je oko 3.6%. Ali slažem se, kamata će biti po meni oko 4-4.5%.
-
Dionica se trenutno trži po:
-HPB 0.63 BVPS ( 2020 se tržila po 0.91 BVPS)...
Lapsus, mislio sam P/B umjesto BVPS. Vidim tek sad da je na Mojim Dionicama greška, nije se tržio 2020 po 0.91 BV-a.
-
Dionica se trenutno trži po:
-HPB 0.63 BVPS ( 2020 se tržila po 0.91 BVPS)...
-
HPB u ECB na dan 31.3.23 drži 974 milijuna €, kamata na taj depozit od 21.6 iznosi 3.5%, na dan 1.1.23 je bila samo 2%....samo ovde ćemo imati u preostala 3Q godine cca 25 milijuna € kamatnog prihoda...
Lani su na novac koji su držali u HNB dobivali cijelu godinu 0%
-
OTP fond opet kupuje( ukupno 705 dionica ovaj mjesec):
vjerovatno i danas ovih 800 arnt i 800 adpl..
Znači da se slijeva novac iz depozita u otvorene fondove...