1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • July 3, 2023 at 2:37 AM

Gotovo je ...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • July 3, 2023 at 2:11 AM

Kažu oko 5%, isplata svakih 6 mjeseci, ročnost 5 godina, minimalni upis 15000€.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • June 30, 2023 at 3:38 PM

Vidim ZSE kolektivno čeka Fi-eve za 2Q da bi nastavila rasti, samo bojim se da će tada doći i loši makroekonomski pokazatelji za 2Q, ovo se pogotovo odnosi za EU zemlje...iako kako neki vole sami sebe tješiti, burza je već sve to ukalkulirala, sada kupujemo budućnost.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • June 30, 2023 at 2:43 PM
    Quote from Junius

+JDOS po 535 €

+LRHC po 168 €

I malo :

+HPB po 147 €( i to je to za danas).

• Što smo danas tržili

• Junius
    • June 30, 2023 at 12:59 PM

+JDOS po 535 €

+LRHC po 168 €

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • June 30, 2023 at 12:19 PM
    Quote from Laudator
    Quote from Dr.Kalica

I ja sam uzeo ATPl.

Ali samo jednu dionicu. Da vidim kod SKDD tko kupuje ovo gov*o.

Napokon lokot.

A i mene je čudilo, da se ovakav primitivizam iz posta u post tolerira <X

Inače:

+JDOS po 535 €

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • June 29, 2023 at 10:58 PM
    ATPLBILBIJA IGOR1,9750.14%178,45212.79%

EDIT: Vidim da je ovo stara vijest.

• Inflacija

• Junius
    • June 29, 2023 at 6:12 PM

Inflacija na godišnjoj razini lipanj., Španjolska 1.9% ^^ https://tradingeconomics.com/spain/inflation-cpi

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • June 29, 2023 at 2:02 PM
    Quote from plavi05
    Quote from Junius

Iz istog razloga zašto je i kod banaka, obveznice.

Kakva vam je prognoza vezano za obveznice

2Q nema gubitaka

CROBIS

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • June 29, 2023 at 1:42 PM
    Quote from plavi05

Zašto je u dva zadnja kvartala negativna sveobuhvatna dobit na CROSu izvor Moje Dionice.

Iz istog razloga zašto je i kod banaka, obveznice.

• Birtija

• Junius
    • June 29, 2023 at 1:41 PM
    Quote from Ledica
    Quote from accountant

a što bi bio prijedlog da se napravi s tom 'vojskom' nezaposlenih? da nemaju zdravstveno?

usput, isto takva 'vojska' pacijenata iz BiH se uredno liječi na KBC Rebro ili Sestre milosrdnice

Nema danas vise “ vojske” stvarno nezaposlenih, ostalo je nešto sitno pokojeg razbijenog odreda nezaposlenih, ostalo su sve besposličari od kojih država ne traži vise da se redovno javljaju na Zavod za zapošljavanje niti gube prava koja ostvaruju kao nezaposleni ukoliko odbijaju ponude za posao.

Inače, sigurno znam da postoji mogućnost da si sam uplaćuješ doprinos za zdravstveno osiguranje ukoliko ne trebaš posao pa ga ni ne tražiš ili ne želiš raditi, ta slobodica plaća se 85,72 eura mjesecno.

Recimo skupina F 00123 su povlašteni, niti rade, niti se imaju obvezu javljati na HZZO.

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • June 29, 2023 at 12:28 PM

“Šaljemo i trenutno stanje pa tako u Hrvatskoj trenutno boravi više od 640 tisuća turista

Usporedbe radi, prošle godine u ovo vrijeme u zemlji je boravilo oko 580.000 gostiju”, zaključuje se u odgovoru HTZ-a.

Trenutno imamo 10% više noćenja po danu...

• Birtija

• Junius
    • June 28, 2023 at 3:11 PM
    Quote from Milijarder

Krivo, Crveni su poubijali milijarde ljudi, a ujaci...

Pa pobili su jedno 100 milijuna ljudi, što direktno, što indirektno, još barem toliko protjerali kao neprijatelje naroda. Naravno svima je uzeta imovina i razdijeljena među šumskim banditima. Gdje god su se pojavili u svijetu, imali su isti modus operandi, a to je osvajanje vlasti oružjem i ubijanjem. i kasnije pljačkom "klasnih neprijatelja". Naravno na njihovu ekspanziju je kriva Amerika. :D

Prikaz kako su se crveni banditi širili i pljačkali sve redom:

History of Communism Every Year
    Music: Soviet Anthem 1944-1991Sources (see their channels):Emperor TigerstarThe HistoryOllie ByeThe GilliamsK Ashcraft (He did not make the video but he reup...
    youtu.be
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • June 28, 2023 at 2:59 PM
    Quote from noname

Čini se da trezor malo popravlja likvidnost sa ovih 1.500 u komadu

Kad makneš MM nema ni bida ni aska između 34,40 -38 €.

• Junius
    • June 27, 2023 at 5:29 PM
    Quote from Philidor

Obuhvaća li ovaj podatak i Medulin, znate li možda kolega?

za Medulin nisam našao...ali, ako kampovi i hoteli rasturaju u Puli, rasturat će i u Medulinu...

• Junius
    • June 27, 2023 at 5:21 PM

Kako doznajemo u Puli je od 1. do 19. lipnja ostvareno 167.766 noćenja što je za 1 posto više nego za isti period prethodne godine.

Za cijelu godinu do 19.6.23., Pula:

turizam_2_hfans002dz

Dobar podatak za ARNT, jer se u Puli nalazi njihovih 2/3 kapaciteta u RH.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • June 27, 2023 at 4:28 PM
    Quote from hromax

Očekivani porast kamatnih stopa na štednju

"Rast će i kamatne stope na štednju"

Da porastu sad, to bi bankama bio kamatni trošak tek dogodine.

• Junius
    • June 27, 2023 at 1:11 PM
    Quote from Roki
    Quote from Junius

Nema HNB, odnosno to je sada dio ECB, sav novac je sada u ECB-u i vodi se po njihovim kamatama.

Znači ovo kako ja tumačim situaciju je isproavno? Zaba bi prema tome mogla na konto depozita kod ECB-a uduplati neku normalnu godišnju dobit...

Novac koje ZABA ima u centralnim bankama na 31.3 pomnoži sa 3%, te podijeli sa 4. To ti je kamatni prihod za 2Q. Bdw od 1.7 je najavljen rast kamata na stambene kredite.

• Junius
    • June 27, 2023 at 1:01 PM
    Quote from Roki

Zanimljiva situacija za banke. ECB je digla kamatnu stopu na 3,5%. Što bi značilo da ZABA na sav depozit koji drži u ECB-u dobiva masnu kamatu. Je li moguće znati kolika je to suma novca koju zaba drži u ECB? U godišnjem FI za 2022. stoji sljedeće:

14381-pasted-from-clipboard-png

Izvješće je u kunama. Znači 47 milijardi kn je u središnjim bankama. Koliko od toga je u ECBu?

Ako je dio u HNBu, dali HNB također ima sličnu ili nešto veću kamatnu stopu na depozite?

ja stvarno nisam stručan u ovom području, ali hipotetski da je 47 mlrd kn položeno u ECB po kamatnoj stopi od 3,5%, ispada da bi zaba samo na tome ove godine zaradila 1,65 mlrd kn pod uvijetima da i dalje imaju taj iznos i da je ove cijele godine prosječna kamatna stopa 3,5%?

Usporedbe radi, kada je solidna godina za Zabu, 1,5 mlrd kn im bude ukupna zarada dok su kamate bile oko nule.

Vrlo vrlo zanimljivo. Jel ima netko tko nije početnik kao ja da ovo malo protumači.

Display More

Nema HNB, odnosno to je sada dio ECB, sav novac je sada u ECB-u i vodi se po njihovim kamatama.

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • June 27, 2023 at 1:02 AM
    Quote from Normani

Nisam samo ja - i oni su! ^^

https://makarska-danas.com/svete-krave-tu…akarskom-kiksu/

To je samo taj jedan tjedan oko -30% od 5.6-12.6...ostalo je ok...već sam pisao....možeš kolega za Istru na tjednoj bazi pratit ovde https://www.istra.hr/hr/business-in…jima/statistika

1. Privacy Policy
  2. Kontakt