1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • July 6, 2023 at 2:16 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Junius

Malo elementarne pristojnosti ne bi škodilo. Nismo u vrtiću!

Izgleda da smo u ludnici kad nepristojni poziva na pristojnost.
    Čovjek navede i pokaže kanal, a vi kažete kakav kanal, dionica ni za lijek, a kupuje se u cugu tisuće komada koje isto tako netko u cugu prodaje. Ako ovo nije nepristojno ne znam što je.

Pa nije TA "sveta krava", pogotovo na dionici gdje je realni free float 50-tak tisuća dionica(to je valjda svima jasno). TA može biti samo jedna od pokazatelja da znamo na koju će stranu cijena dionice, ajde da spominjemo CROBEX kao index ili CROBEX10 dionice tu TA ima neko uporište. Da je kako vi i kolega tvrdite, onda bi svi tehničari bili miljunaši, a nisu ni blizu tome(pogotovo na ovako plitkom tržištu). Sve što sam napisao je činjenica i stojim pri tome. I sad ja ne znam što je tu nepristojno. Na crtanje muha što da odgovorim??? Kolega Roki se uvrijedio, jer sam napisao da mi je ZABA dosta skuplja od HPB.

Uvik iste priče slušam o HPB-u, pa smo došli sa 400kn na skoro 1205kn(+200% u 38 mjeseci). Stavite ego sa strane.

• Junius
    • July 6, 2023 at 1:34 PM
    Quote from Roki
    Quote from Junius

Ništa, preporučam vam kupnja ATPL na 60 €.

Marine, smiri doživljaje...

Malo elementarne pristojnosti ne bi škodilo. Nismo u vrtiću!

• Junius
    • July 6, 2023 at 1:17 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

I još jedan bitna stvar, imaju pravo koristi gubitke koje je Sberbank imao zadnjih 5 godina, kao poreznu olakšicu, a to povećava neto dobit za gotovo 25%.

Super bi bilo da se nastavi niz gubitaka od SB dijela da što duže traje olakšica😁

Ništa, preporučam vam kupnju ATPL na 60 €.

• Junius
    • July 6, 2023 at 1:02 PM

I još jedan bitna stvar, imaju pravo koristi gubitke koje je Sberbank imao zadnjih 5 godina, kao poreznu olakšicu, a to povećava neto dobit za gotovo 25%.

• Junius
    • July 6, 2023 at 12:44 PM
    Quote from Brljam
    Quote from Junius

evo ga HPB sada na 158€...samo i dalje čekajte...

Kolega, zbunili ste me, ne znam do kad ja da čekam, jel mi dosta?

Kad da ova muha odleti dalje?

Nagovarate na kupnju, a na gornjoj strani je kanala.

Kakav kanal, kad u 2Q dolazi opet brutalna dobit,a dionica ni za lijek. Ili mislite da ovi što sad kupuju po 1000-2000 komada dionica iz cuga to rade napamet. Bez problema ovo ide na 200€ i opet će biti jeftino naspram ZABA-e, pod uvjetom da nastavi sa dobrom kvartalnom dobiti. A i smiješi se ulazak u CROBEX opet na jesen(a znate što to znači)...

• Junius
    • July 6, 2023 at 10:48 AM

evo ga HPB sada na 158€...samo i dalje čekajte...

• Junius
    • July 6, 2023 at 10:17 AM

Evo i danas veliki trgovina na HPB, 1600 dionica od cuga na 151€. Samo vi čekajte. ;)

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 6, 2023 at 10:15 AM

+Prekjučer HPB po 148 €

+danas(još malo) po 151€

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • July 6, 2023 at 10:02 AM
    Quote from D_artagnan

Aj nije palo baš cijelih 5 eura koliko je divka, al eto svima koji se vesele divki kako je to supeeer ^^ ^^ ^^ , al sa druge strane ne treba čekat dokapitalizaciju 8)

I sad dolazi ajme loš drugi kvartal na raport, zarada prethodnih dobrih razdoblja izvučena kroz dividendu, a i 3Q ne obećava.

• Birtija

• Junius
    • July 6, 2023 at 12:26 AM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Kako zakonsli prolazi ovo kupis skuplje, prodas jeftinije?

Sta se moze bilo koji proizvod legalno tako kupiti i onda ga drugom odmah prodati drasticno jeftinije 🤔

https://www.novilist.hr/novosti/nove-c…W3T7tTKqUatUEWg

znaš, nisu meni jasni ni ovi popusti za domaće goste, sinoć cijela reportaža iz Dubrovnika o takvim računima, ima da se 90% knjiži na domaće, nemam pojma koji to zakon regulira, ali kod nas fala bogu ne fali zakona, ni izmjena, ni amandmana,

tko zna regulira li to neki porezni zakon, pitam radi sladoleda djeci :) jbte, cijela država ovih dana samo o kuglicama sladoleda, e jadni li smo, milijarde se kradu, a raji malo pusti o sladoledu i zabava zagarantirana

Display More

Problem su ovi kojima je glavna preokupacija života cijena kuglice sladoleda. Sa takvom populacijom država je još i super. Jer takvoj ekipi sve više od kuglice sladoleda je apstraktno, to je skužila i vlast. Ukradi milijardu eura i nemaš brige, ovi će i dalje pričati o kuglici sladoleda, otiđi na večeru na račun države, e to ti kugličari neće oprost, to već njima nije apstraktan pojam. Kmetovi.

• Junius
    • July 5, 2023 at 3:59 PM
    Quote from babo65

Možda i najbolji!!!!!bar su meni tako rekli

Neka, natrpao 1/4 portfelja u HPB. Već sad je plus toliko da do kraja godine mogu prstom ne mrdnit.

• Junius
    • July 5, 2023 at 3:51 PM

Veliki nalog za kupnju HPB dionica...čisti se, mora biti da je dobar 2Q.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • July 5, 2023 at 1:22 AM
    Quote from plavi05
    Quote from Junius

ne.

Kamatama se ne smatraju:

4. primici od kamata ostvarenih ulaganjem u obveznice, neovisno o izdavatelju i vrsti obveznica,

Jedna od mnogih ozakonjenih nepravdi, znači kamate na vlastitu glavnicu porez, kamata na državnu glavnicu bez poreza

Nepravda kažete..to vam je isto kao da idete u banku i dignete kredit i onda kažete banci, 10% kamate ide meni nazad... ^^

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Junius
    • July 4, 2023 at 4:21 PM
    Quote from komot

Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK,

Pogotovo nakon ove dvogodišnje inflacije...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 4, 2023 at 3:02 PM
    Quote from Roki
    Quote from Junius

Zakasnili ste za long pozicije jedno 6 mjeseci.

Not čru!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

treba gleda opću sliku...kad roni sve roni.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 4, 2023 at 2:09 PM
    Quote from zlocesti

Nikad se naučiti da prerano ne trubim .

Danas platila skuplje taj Ernt, gurate se.

Pozicija long

Zakasnili ste za long pozicije jedno 6 mjeseci.

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • July 4, 2023 at 1:45 PM
    Quote from emil
    Quote from Zlatek

Mislim da i tu vrijedi da nema poreza ako držiš 2+ godina.

ma krivo sam mozda postavio pitanje

dal se oporezuje tih 5% kamata godisnje sto isplacuju svakih 6 mjeseci?

ne.

Kamatama se ne smatraju:

4. primici od kamata ostvarenih ulaganjem u obveznice, neovisno o izdavatelju i vrsti obveznica,

• Ulaganje u obveznice

• Junius
    • July 3, 2023 at 6:50 PM
    Quote from zdenkic

jel igdje pise kada ce izdati?

poanta izdavanja je da otplate prijasnje koje dolaze na naplatu sredinom sedmog, a to je jos 10ak dana..

nekako mi se cini da su spori

Kažu da će biti na ZSE-u sve objavljenju...ovo ću pokušat upisat, makar samo 15000 €.

• Junius
    • July 3, 2023 at 5:07 PM
    Quote from Sokolic

Tako uvrijeđeno stavit nalog na prodaju je na nivou predškolske dobi

Nije, to je jasna poruka da žele prodati sve i po kojoj cijeni

Meni je smišno da se ARNT trži po 100 kn manje nego 2019, a samo na konto inflacije im narasla sva imovnima za +25%.,a o novim hotelima i obnovljenim starima da i ne govorim.

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • July 3, 2023 at 5:04 PM

Izašli podaci za lipanj...a ono razina iz 2022 po broju noćenja, negdi mrvu manje, negdi mrvu više...hotelu u plusu +3.7%

1. Privacy Policy
  2. Kontakt