1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 25, 2023 at 10:30 AM

+1000 dionica ZABA po 12€ (nek se nađe)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • July 25, 2023 at 2:06 AM
    Quote from Laudator

Ništa im nije sveto!!! <X <X <X

https://eho.zse.hr/obavijesti-o-trgovanju/view/4950

Quote from dionicar

Ali zašto ??

Radi se o samo 19 dionica

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Netko se zaigrao pa je poklopio svoj nalog na bidu sa drugog svog računa (kod drugog brokera). I meni se ovo jednom dogodilo baš na ATPL(slučajno), samo su nalozi bili sa istog brokerskog, pa su se trenutno samoponištili.

• Birtija

• Junius
    • July 21, 2023 at 10:06 PM

Age of the universe estimated at 26.7 billion years
    According to the study's author, Rajendra Gupta, a physics professor at the University of Ottawa, their newly-devised model indicates that the universe is 26.7 billion years old, significantly older than the previous estimate of 13.7 billion years.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

james webb teleskop se ruga sa kozmologijom...zanimljivo koliko sve ovo u javnosti prolazi nezapaženo(kuglice sladoleda top tema)...

Age of universe is 26.7 — not 13.7 — billion years, claims new study
    The discovery challenges the dominant cosmological model and explains the existence of ancient stars observed by the Webb Telescope.
    interestingengineering.com
  • Što smo danas tržili

• Junius
    • July 20, 2023 at 2:55 PM

-HPB po 183,186 i 187€, profit +40% ( prodao danas većinu, ostalo još 130 dionica sa 35% plusa, to će čekat FI)

-jučer i danas ARNT po 37,20-37.40 €, profit +15% (prodao 3% portfelja ARNT)

trenutno 17% portfelja keš, početkom mjeseca manje od 1%.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • July 18, 2023 at 10:36 PM
    Quote from zlocesti

Ovaj je market pogonjen inflacijom.

Ja bi volio da se ta inflacija vidi u FI-u kroz revalorizaciju imovine. Jer ovako je imaginarna.

• Junius
    • July 18, 2023 at 9:56 PM
    Quote from zlocesti

samo je šteta propustiti sav šampanjac koji će se popiti u međuvremenu.

Pa enjoy the ride, i pare na sunce !

🙂

Kolegice, ja već razmišljam, kako unovčiti pozicije, ili im makar pokratiti..kako cijene rastu ja pomalo kratuckam. Kakvo ulaženje sada u išta, taj vlak je prošao. ^^

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • July 18, 2023 at 5:28 PM
    Quote from Jope

HPB ima danas najveći promet na ZSE..👍

Samo je pitanje sata kada će cijena preskočit 180€...

• Birtija

• Junius
    • July 17, 2023 at 12:08 PM
    Quote from Philidor

Može li se uopće uvesti vinjeta kad nisu sve autoceste pod kontrolom iste osobe? Npr. BINA Istra ima svoju koncesiju na ipsilonu i naplaćuje masno već sam prolazak Učke, pitanje je pod kojim uvjetom bi oni pristali na vinjetu. A mnogi turisti bi bili ljuti / zbunjeni ako bi npr. kupili vinjetu da bi išli u Rovinj i onda shvate da plaćaju sve po starome i da je mogu komotno baciti u smeće...

To je najveća glupost, da se to u Istri i Zagorju dalo u koncesiju...pogotovo ovo u Istri, država gradi cestu, a drugi bere peneze

• Birtija

• Junius
    • July 17, 2023 at 11:48 AM
    Quote from zdenkic

sladoled vise nije fora, u subotu sam platio jednu krisku lubenice 3 eura

Klip kukuruza 3€ ( da ne pričamo o kugli sladoleda haha )

• Turističke dionice i perspektive

• Junius
    • July 17, 2023 at 11:30 AM
    Quote from stipe_Cro

Meni je jedino objašnjenje da su u vilama i hotelskim naseljima gdje ih ionako ne vidiš.
    Apartmani podbacili.

I to je za nas dioničare, dobro...

• Junius
    • July 17, 2023 at 11:23 AM
    Quote from zdenkic
    Quote from Junius

Čisto sumnjam..bio sinoć u Splitu, nemam se dojam da je sredina srpnja...nema turista ni blizu...

eto o tome sam i ja pisao, jednostavno turista "nema nigdje"

nesto ove godine rade drugacije, drugdje se zadrzavaju, al jos nisam skuzio sto se desava

mislim nema ih na cestama, nema ih na plazi, nema ih u ducanima, nema ih u kaficima, nema ih u restoranima

a po brojevima ih ima vise nego prosle godine

sto rade, hlade se u sobi cijeli dan? nema mi smisla

Display More

Sve nekako djeluje mrtvo..čak i Ultra u Splitu je bila nekako mlitava, a opet ZL Split kaže rekordan promet za Ultru da je bio...želim vidit fijeve za 2Q i onda ću doniti odluku, šta dalje...

Quote from StatusQuo
    Quote from Junius

Čisto sumnjam..bio sinoć u Splitu, nemam se dojam da je sredina srpnja...nema turista ni blizu...

Pitao neki dan poznanika koji ima agenciju za najam i svoje apartmane u centru Splita, kaze da je trenutno losije, ja pitam jel manje gostiju ili visak apartmana, on kaze manje gostiju, sad koliko je subjektivan ne znam, vrlo lako moguce da se dosta stastistike odnosi na kvalitetniji smjestaj gdje ljudi vise ostaju unutar tog objekta i van vecih gradova

Sam broj turista ne znači ništa, ako su slabe platežne moći...treba vidit FI-ijeve...tada ćemo biti pametniji...

• Junius
    • July 17, 2023 at 10:47 AM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

TIJEKOM proteklog vikenda, od 14. do 16. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet od 927.496 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 6.47 milijuna eura bez PDV-a, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

U istom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 857.251 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 6.09 milijuna eura bez PDV-a. Promet vozila proteklog vikenda veći je za osam posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za šest posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

------------------------------------------------------------------------------------------

Kako ovo tumačiti, a Istra pokazuje cca 10% manje noćenja u srpnju

možda jer se noćenja odvijaju dok poreznici spavaju :)

• Junius
    • July 17, 2023 at 10:39 AM

TIJEKOM proteklog vikenda, od 14. do 16. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen je promet od 927.496 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 6.47 milijuna eura bez PDV-a, priopćili su iz Hrvatskih autocesta.

U istom vikendu prošle godine zabilježen je promet od 857.251 vozila i naplaćena je cestarina u iznosu od 6.09 milijuna eura bez PDV-a. Promet vozila proteklog vikenda veći je za osam posto, dok je iznos naplaćene cestarine veći za šest posto u odnosu na isti vikend prošle godine.

------------------------------------------------------------------------------------------

Kako ovo tumačiti, a Istra pokazuje cca 10% manje noćenja u srpnju

• Junius
    • July 17, 2023 at 10:35 AM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

zamjena tezga :)
    Moller
    July 17, 2023 at 10:25 AM

Kolega komentar za Granolino, što se tamo dogodilo da je totalno umro interes za kupnju...zapeo sam sa 500 dionica ^^

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 17, 2023 at 10:18 AM
    Quote from babo65

Kolega Junius opet prodajete meni pa ćete za par mjeseci kupovat po 200e i pisat kako je dionica dobra😇😉

Mrvu prodao oko 2%, puno HPB imam, kvarat portfelja...prodano je odradilo 30% rasta u mjesec i pol dana.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 17, 2023 at 10:05 AM

-HPB mrvu po 177€

+ATPL mrvu po 52.60 € čisto da nije dosadno...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • July 17, 2023 at 8:53 AM

Daje se ovlast Upravi Banke na stjecanje vlastitih dionica Banke oznake HPB-R-A do kraja 2026. bez daljnjih posebnih suglasnosti Glavne skupštine Banke, pod sljedećim uvjetima:
    1. ukupni broj vlastitih dionica Banke stečenih na temelju ove odluke, zajedno s vlastitim dionicama koje Banka već drži, ne smije biti veći od 1% (jedan posto) temeljnog kapitala Banke u trenutku stjecanja;
    2. vlastite dionice Banke moraju se stjecati na organiziranom tržištu vrijednosnih papira;
    3. cijena po kojoj se kupuju vlastite dionice Banke ne smije biti iznad 5% (pet posto), odnosno ispod 5% (pet posto) prosječne tržišne cijene koja je za iste dionice ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja;
    4. količina vlastitih dionica koje se kupuju u jednom trgovinskom danu ne smije biti veća od 25% prosječnog dnevnog volumena trgovanja u 20 trgovinskih dana koji prethode danu kupnje; Stranica 11 od 14
    5. u poslovnoj godini u kojoj je Banka stekla vlastite dionice, mora u rezerve za iste dionice, u toj godini, unijeti dio dobiti i iskazati iznose koji odgovaraju iznosima plaćenim za stjecanje vlastitih dionica Banke, tako da neto aktiva Banke iskazana u financijskim izvješćima za posljednju poslovnu godinu zbog stjecanja dionica ne postane manja od iznosa temeljnog kapitala i rezervi koje po zakonu, Statutu ili odluci Glavne skupštine Banke ona mora imati, a koje se ne smiju koristiti za isplate dioničarima;
    6. uprava Banke mora izvijestiti prvu sljedeću Glavnu skupštinu Banke o razlozima i svrsi stjecanja dionica, njihovu broju i udjelu u temeljnom kapitalu te o protuvrijednosti onoga što je Banka dala za te dionice.

----------------------------------------------------------------------------------------

Radi se o cca 20000 dionica koje se mogu kupiti do kraja 2026...sad je gotovo zagarantiran ulazak i ostanak u CROBEX-u do 2026.

• Junius
    • July 16, 2023 at 12:25 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Junius

Ali bi plaćao porez na dobit od 12%+ morala bi barem jedna osoba biti na plaći.

Ovo uopće nije točno. 30%, odnosno 41.595 tvrtki u Hrvatskoj nemaju ni jednog jedinog zaposlenika.

Fina: Gotovo 30 posto tvrtki bez zaposlenih

Dakle, društvo može izdavati fakture, odnosno imati prihode, a potom i rashode bez zaposlenih osoba.

U praksi se mogu pojaviti problemi pri nadzoru jer inspektori mogu smatrati kako se ipak ne radi o poslovima zastupanja i vođenja društva, nego o čistom radu za koji je potreban Ugovor, što je zapravo svojevrsna pravna nesigurnost.

Quote from boca

ništa ne spriječava malog iznajmljivača da svoj(e) apartmane stavi pod firmu i tako posluje.

Ali mislim da je to ipak puno kompliciranije i puno manje profitabilno za malog iznajmljivača.

Čak toliko da pojedinci zatvaraju iznajmljivanje kada dođu do 300k kuna prihoda na godinu...čuo na svoje uši...

• Junius
    • July 16, 2023 at 12:57 AM
    Quote from zdenkic

e da, zaboravio sam jos, ako je u sustavu poreza na dobit, onda iznajmljivac nebi placao niti pdv

Ali bi plaćao porez na dobit od 12%+ morala bi barem jedna osoba biti na plaći.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • July 15, 2023 at 4:52 PM
    Quote from Moller
    Quote from Paulie

https://web.archive.org/web/2022070205…a.hr/biografija

Tužno je da javni novac financira ovakve ljude koji otvoreno zazivaju komunizam, a koliko ja znam totalitarne ideologije su zabranjene zakonom. Radio ili ne radio u životu, kod Radničke Fronte prolaziš jednako. Ovakve kolegije i fakultete treba zakonom zabraniti i zatvoriti, to je suludo trošenje novca poreznih obveznika za promicanje ludila. I ovu svu ekipu protjerati u STEM područje, da se zaposle u ERNT/KODT pa da stvaraju neku realnu vrijednost. Ako ne to, barem mogu biti konobari za RIVP ili MAIS.

Nego, osim konfiskacije iznad 100.000 eura bogatstva, sjeća li se itko ove ideje RF o oporezivanju 80% plaće iznad 30.000 kn bruto.

https://www.vecernji.hr/vijesti/radnic…0-bruto-1445756

danas na žalost u saborskim klupama sjedi popriličan broj šuša

https://www.maxportal.hr/vijesti/katari…la-je-policija/

Ante je za nju dr po znanju

https://www.maxportal.hr/premium-sadrza…va-bljuvotinom/

Display More

Stop nasilju prema muškarcima. Realno muškarci su najveće žrtve nasilja, kako verbalnog , tako i fizičkog, što od žena, što od drugih muškaraca.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt