1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • July 26, 2023 at 8:48 PM
    Quote from zlocesti

Može li netko tko je pametan i ljubazan pojasniti zbog čega ECB plaća bankama kamate na depozite i gdje se ti depoziti pohranjuju, i zbog čega

Jer time destimuliraju komercijalne banke da daju kredite ili da ih daju po nepovoljnijim uvjetima, a time se smanjuje ekonomska aktivnost (potrošnja/investicije), te posljedično i inflacija. Komercijalne banke ionako imaju zakonsku obvezu da jedan dio imovine drže kod centralne banke., tzv. obvezna rezerva, i mislim da iznosi odnedavno samo 5%, odnosno 1% od ulaska u eurozonu.

Banke dobile dodatnih 15 milijardi kuna, a povećavaju kamate na kredite
    www.poslovni.hr

• Junius
    • July 26, 2023 at 6:34 PM
    Quote from Blabla
    Quote from Junius

Ostalo još 236595 dionica na prodaju na 12€(dva naloga su), jutro je ako me memorija dobro služi bilo 271000 dionica na 12€..što će reći da je gotovo cjelokupna prodaja 11.90-11.95 od dvojca koji je jutros na otvaranju držao 271000 dionica na 12€. Ide to.

Nisam siguran da je to dobar znak. Naime ako su oni prodavali i po 11,90-95 znači da su spremni spustiti cijenu samo da prodaju.

ZABA trenutno zarađuje 1.5 milijun € na dan, bila nedilja ili radni dan...svaki dan banka je za 1.5 milijun eura bogatija, a srpanj koji nije u Fi je već skoro gotov. I to srpanj gdje banka dobiva kamatu na sredstva u centralnoj banci( bankama) od 3.5% i to na iznos od 6 milijardi eura.

samo do "ECB-a" dobivaju trenutno na dnevnoj razini 575000 € kamate

Kamata ECB-a

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • July 26, 2023 at 5:49 PM
    Quote from Manguc
    Quote from Junius

Ovo ću reći u kunama, HPB na dnevnoj bazi ima dobit od gotovo 2 milijuna kuna. Nebitno, jel radni ili neradni dan. Neka vam ova informacija malo sjedne u glavi.

I što dioničari imaju od love , u svom sefu, kad nemaju kombinaciju da otvore sef...?????

Pa vrijednost firme, a time i dionice raste...samo +300% u 36 mjeseci

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:40 PM

Ovo ću reći u kunama, HPB na dnevnoj bazi ima dobit od gotovo 2 milijuna kuna. Nebitno, jel radni ili neradni dan. Neka vam ova informacija malo sjedne u glavi.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:32 PM

+HPB po 186€ (izvrstan FI)

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:21 PM

jedna vrlo bitna stvar, koja je utjecati na 3Q...

Novac na računu kod centralnih banaka:

-31.03.23., 973.850.940 €

-30.6.23., 1.446.556.428 €

-------------------------------------

kako će biti 3Q brutalan po kamatnom prihodu...U ECB trenutna kamata na novčani depozit 3.5%, ovo je 12,5 milijun eura kamatnog prihoda u 3Q samo na ovoj stavki. Uživajte ;)

EDIT: Također u 2Q imamo snažan rast depozita od 310 milijuna eura, tako strah pojedinaca da će kamate blizu nule, otjerati štediše, za sada se pokazao netočnim, dapače obrnutim.

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:00 PM

Ostalo još 236595 dionica na prodaju na 12€(dva naloga su), jutro je ako me memorija dobro služi bilo 271000 dionica na 12€..što će reći da je gotovo cjelokupna prodaja 11.90-11.95 od dvojca koji je jutros na otvaranju držao 271000 dionica na 12€. Ide to.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • July 26, 2023 at 3:14 PM

Sutra izlazi FI za Arenu, očekujem 3-5 milijuna eura dobiti prije poreza, mislim to bi me osobno zadovoljilo...s obzirom da je lani Arena 2Q još bila pod utjecajem covida, a i novi/obnovljeni kapaciteti su tu.

• Junius
    • July 26, 2023 at 1:26 PM
    Quote from Sokolic

Ako skinu na zabi onaj nalog na 12 i mi ćemo lakše skočit

Imamo mi svojih problema, CO i nuklearni fond...ali lakše je biti u dionici kada je izvrstan FI.

I da ,stotke prodaje CO, što znači da samo krate kako cijena raste, imaju regulatorno ograničenje do koliko max mogu biti u pojedinoj dionici, što opet znači da neće više puno prodavati...500 i 1000 to nuklearni prodaje, očito i oni imaju regulatorno ograničenje, koliko pojedine dionice mogu imati u portfelju...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • July 26, 2023 at 1:05 PM

Netko na ZABA-i skinio gotovo 17000 dionica od cuga... ?(

• Junius
    • July 26, 2023 at 1:01 PM

Po meni dionica ima potporu u dobiti i BV da naraste još min , konzervativnih 15%. Danas sam cili konzervativan. :D

• Junius
    • July 26, 2023 at 12:46 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Philidor

Osobno očekujem dobit u rasponu 20 - 25 milijuna eura. Ne vidim puno razloga zbog kojih bi dobit u Q2 bila puno manja od dobiti za Q1, referentne stope su rasle, a kamate na depozite ih još nisu ispratile. Mislim da se troškovi rezervacija za potrošače koji su tužili za CHF (Sberbanku) na samom isteku zastarnog roka u lipnju neće vidjeti već u ovom FI, nego tek kasnije. A jednom kada se to i provede onda možemo napokon krenuti dalje bez tih repova...

Međutim, ne očekujem dividendu u skorom razdoblju pa molim da mi se ne lijepi etiketa beskrajnog optimista.

Za dlaku unutar gornjeg dijela raspona. Evo i koja raketica, čisto da se ne pojavljuju samo na bulkerima 🚀🚀🚀🚀🚀

Nikakva reakcija marketa ^^ tješim se da nisu ljudi još vidili Fi.

• Junius
    • July 26, 2023 at 12:26 PM
    Quote from kvart99

Jucer je na kraju dana bilo ostalo 260k i nesto sitno komada.

Trenutno i dalje na prodaji skoro okruglo 260k komada.

Znaci, do 12h danas nista nije prodao.

Jutros kad sam se digao bilo je preko 270k komada...a i sada vidim da na 12€ stoje samo dva naloga, što će reći da nema baš nekog interesa za prodaju. Tko je htio izletiti, izletio je jučer i danas, nešto što konzervativno zaradi i nedjeljom po 1,5 milijun €, ne može ići dole, barem ne više od par postotaka...

• Junius
    • July 26, 2023 at 11:46 AM
    Quote from kvart99

Već je jučer iza podne bilo očigledno da to neće iće dalje.

Ako on ne uspije ostatak svojeg paketa prodati na drugi način, onda je vrlo vjerojatno da ce vaga prevagnuti na drugu stranu.

Pitanje je samo do koje mjere.

Danas je crveni dan, tako da nije mjerodavan za ništa...ugrubo ZABA( ako uzmemo podatke za 2Q kao mjerodavne), svaki kalendarski dan zaradi 1.5 milijun eura, a to znači i svetkom i petkom. Znači samo od jučer konzervativno 1.5 milijuna eura zarade.

• Junius
    • July 26, 2023 at 11:27 AM
    Quote from Blabla

Čudno kako sa svojim vezama nije dogovorio prodaju s par fondova, nego ovisi o malim ulagačima.

Ako market ne može sam u nekoliko dana apsorbirati 0.12% dionica ZABA-e, sa dva odlična kvartala iza sebe i daljnjim potencijalom za takvom zaradom, po meni bolje da ga nema...

• Junius
    • July 26, 2023 at 12:17 AM

Luković Franjo na dan 21.07.2023 imao je 375501 dionica Zabe, u zadnjih 30dana prodao je 7334 dionice ZABA-e.

Moja osobna procjena je da je 35-40% ovog gore broja dionica zaključno sa danom 25.7 prodano.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • July 25, 2023 at 11:15 PM
    Quote from D_artagnan

Nisu cekali zadnji dan 😳😳😳

Po meni neloše, koliko se crnjačilo...očekivao sam barem 2-4 milja € neto gubitka...da nema one jednokratne stavke "ostali financijski rashodi", od 850k eura, gotov da i ne bi bilo gubitka...sad mi je žao što danas nisam dokupio barem nešto.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • July 25, 2023 at 12:57 PM

ZABA, jutros uskakali, sada iskaču...što su misli do podne 15€, nema logike...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 25, 2023 at 12:56 PM

molim brisati, hvala...

• Junius
    • July 25, 2023 at 10:59 AM
    Quote from zlocesti

Prošlo je nešto manje od trećine količine na prodaji

Riješti ćemo i ostatak do kraja godine :)

Ima nalog i na 13€ sličnih performansi...nigdje ne piše da sve prodaje na 12.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt