1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • August 1, 2023 at 3:10 PM
    Quote from Junius

Od 1.3.23 do 26.6.23., HPB se trgovalo 66 od 79 radnih dana iliti 83,54%. Sad ovo treba održavat kroz 7 i 8 misec da bude iznad 75%, da se uđe u CROBEX i da OTP indeksi krene kupovat.

Mali updejt, od 1.3.23 do 1.8.23 HPB se trgovalo 90 od 105 radnih dana iliti 85,71%. Treba samo još 5 radnih dana trgovanja da HPB stekne uvjete da ponovno uđe u CROBEX...I tada nam eto OTP INDEX-nog.

• Junius
    • August 1, 2023 at 2:38 PM

Od 15 CROBIS domaćim obveznica, njih 11 ima isplatu 6 mjesečne kamate u 3Q. Tako da će po pitanju kamatnog prihoda od obveznica, 3Q kvartal po banke biti također izvrstan...

• Junius
    • August 1, 2023 at 1:21 PM

Malo sam si dao truda i izračunao projekciju forward p/e, sa zaključno 4Q ove godine...

Izračunao sam ga za tri varijante; optimističnoj sa po 25 milijuna € neto dobiti u 3Q i 4Q, srednjoj po 20 milijuna € dobiti po kvartalu do kraja godine, te pesimističnoj po 15 milijuna € dobiti po kvartalu do kraja godine, uzeo sam današnju cijenu dionice od 189 €

-optimistična varijanta HPB 2023 godinu završava sa 95 milijuna € dobiti i forward P/E 4,02 (470 € po dionici)

-srednja varijanta HPB završava godinu sa 85 miljuna € neto dobiti i forward P/E od 4,50 (420 € po dionici)

-te pesimistična varijanta sa HPB dobiti na kraju godine od 75 milijuna € i forward P/E od 5,1 (370 € po dionici)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pored svake varijante sam stavio u zagrade cijenu dionice pri P/E 10 ( trenutni je P/E 12.49)...budući potencijal rasta cijene dionice je ogroman u sva tri slučaja.

EDIT: Ovo nije nagovor na kupnju, ovo je projekcija utemeljena na trenutnoj kamatnoj politici ECB-a, te se može i ne mora ostvariti.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • August 1, 2023 at 11:35 AM

-ZABA po 12.45€ (jedan dobar swing trade od 6 dana i +3.7% meni +(2 x 0.35%) brokeru)

+HPB po 186 € (i čekam još za kupiti)

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • July 31, 2023 at 1:20 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Napokon probijena rampa na 12.Pitanje je da li Luković odustao od daljne prodaje ili uvatija samo predah.Definitivno ga nema na asku ali strah od njega je vidno prisutan inače bi se tuklo po asku.S obziro na izvješće i na skok dobiti dionica je podcijenjena .Treba pogledat koliko dugo se nije makla sa 12 a svašta se izdešavalo i hpb kontinuirano rastao.Samo da se oslobodi strah od Lukovića zreli smo za upp!

Ipak je za banku P/B malkice bitnije od P/E...po P/B banka je trenutno skupa(isplata dividende je to napravila), a po P/E je u gornjem rasponu za banke, te može mrvu rasti, 1-1.5 euro max..ovo pričam za ukalkulirani 2Q23...a što se tiče forward P/E situacija je obećavajuća, te je daljnji rast cijene izgledan. Naravno pod uvjetom da politika ECB nastavi istim smjerom i da se banci ne dogode neke enormne rezervacije.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Junius
    • July 31, 2023 at 12:50 AM
    Quote from abraham

meni se čini da je netko tu pobrkao lončiće pri čitanju fin. izvješća pa panično spustio cijenu dionice :huh:

Vjerojatno je vidio čovjek ovo za VLEN Price / Earnings 56.62

• Junius
    • July 31, 2023 at 12:30 AM
    Quote from chikenkiller

https://www.bloomberg.com/news/articles/…checkout-banner

Loše vijesti za banke?

Minimalna rezerva iznosi u eurozoni 1% ukupne imovine banke, dok ZABA drži na dan 30.6.23., 25,7% svoje imovine u HNB-u, koji je dio ECB-a.

A i ovo stupa na snagu 20.09.23, tako da je Fi za 3Q deboto neokrznut ovom mjerom ECB-a.

ECB adjusts remuneration of minimum reserves
    www.ecb.europa.eu
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • July 27, 2023 at 2:07 PM

Pucaju brane na --u, dokupite dok još ima...

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • July 27, 2023 at 11:14 AM
    Quote from Zlatek
    Quote from Junius

ARNT dobit :

-2Q 2022., -1.641.111 €

-2Q 2023., +702.839 €

Nije loše, ali moglo je bolje...

S obzirom na vrijeme u 6. mjesecu ovo je odlično.

Display More

Kažu trošak struje u RH za 100% veći nego lani, to im otopilo dobit.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 27, 2023 at 11:08 AM
    Quote from Junius

+HPB po 186€ (izvrstan FI)

+HPB po 189 € (sad bi bilo dosta)

• Junius
    • July 27, 2023 at 10:46 AM

ARNT dobit :

-2Q 2022., -1.641.111 €

-2Q 2023., +702.839 €

Nije loše, ali moglo je bolje...

• Junius
    • July 26, 2023 at 8:48 PM
    Quote from zlocesti

Može li netko tko je pametan i ljubazan pojasniti zbog čega ECB plaća bankama kamate na depozite i gdje se ti depoziti pohranjuju, i zbog čega

Jer time destimuliraju komercijalne banke da daju kredite ili da ih daju po nepovoljnijim uvjetima, a time se smanjuje ekonomska aktivnost (potrošnja/investicije), te posljedično i inflacija. Komercijalne banke ionako imaju zakonsku obvezu da jedan dio imovine drže kod centralne banke., tzv. obvezna rezerva, i mislim da iznosi odnedavno samo 5%, odnosno 1% od ulaska u eurozonu.

Banke dobile dodatnih 15 milijardi kuna, a povećavaju kamate na kredite
    www.poslovni.hr

• Junius
    • July 26, 2023 at 6:34 PM
    Quote from Blabla
    Quote from Junius

Ostalo još 236595 dionica na prodaju na 12€(dva naloga su), jutro je ako me memorija dobro služi bilo 271000 dionica na 12€..što će reći da je gotovo cjelokupna prodaja 11.90-11.95 od dvojca koji je jutros na otvaranju držao 271000 dionica na 12€. Ide to.

Nisam siguran da je to dobar znak. Naime ako su oni prodavali i po 11,90-95 znači da su spremni spustiti cijenu samo da prodaju.

ZABA trenutno zarađuje 1.5 milijun € na dan, bila nedilja ili radni dan...svaki dan banka je za 1.5 milijun eura bogatija, a srpanj koji nije u Fi je već skoro gotov. I to srpanj gdje banka dobiva kamatu na sredstva u centralnoj banci( bankama) od 3.5% i to na iznos od 6 milijardi eura.

samo do "ECB-a" dobivaju trenutno na dnevnoj razini 575000 € kamate

Kamata ECB-a

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Junius
    • July 26, 2023 at 5:49 PM
    Quote from Manguc
    Quote from Junius

Ovo ću reći u kunama, HPB na dnevnoj bazi ima dobit od gotovo 2 milijuna kuna. Nebitno, jel radni ili neradni dan. Neka vam ova informacija malo sjedne u glavi.

I što dioničari imaju od love , u svom sefu, kad nemaju kombinaciju da otvore sef...?????

Pa vrijednost firme, a time i dionice raste...samo +300% u 36 mjeseci

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:40 PM

Ovo ću reći u kunama, HPB na dnevnoj bazi ima dobit od gotovo 2 milijuna kuna. Nebitno, jel radni ili neradni dan. Neka vam ova informacija malo sjedne u glavi.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:32 PM

+HPB po 186€ (izvrstan FI)

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:21 PM

jedna vrlo bitna stvar, koja je utjecati na 3Q...

Novac na računu kod centralnih banaka:

-31.03.23., 973.850.940 €

-30.6.23., 1.446.556.428 €

-------------------------------------

kako će biti 3Q brutalan po kamatnom prihodu...U ECB trenutna kamata na novčani depozit 3.5%, ovo je 12,5 milijun eura kamatnog prihoda u 3Q samo na ovoj stavki. Uživajte ;)

EDIT: Također u 2Q imamo snažan rast depozita od 310 milijuna eura, tako strah pojedinaca da će kamate blizu nule, otjerati štediše, za sada se pokazao netočnim, dapače obrnutim.

• Junius
    • July 26, 2023 at 4:00 PM

Ostalo još 236595 dionica na prodaju na 12€(dva naloga su), jutro je ako me memorija dobro služi bilo 271000 dionica na 12€..što će reći da je gotovo cjelokupna prodaja 11.90-11.95 od dvojca koji je jutros na otvaranju držao 271000 dionica na 12€. Ide to.

• Junius
    • July 26, 2023 at 3:14 PM

Sutra izlazi FI za Arenu, očekujem 3-5 milijuna eura dobiti prije poreza, mislim to bi me osobno zadovoljilo...s obzirom da je lani Arena 2Q još bila pod utjecajem covida, a i novi/obnovljeni kapaciteti su tu.

• Junius
    • July 26, 2023 at 1:26 PM
    Quote from Sokolic

Ako skinu na zabi onaj nalog na 12 i mi ćemo lakše skočit

Imamo mi svojih problema, CO i nuklearni fond...ali lakše je biti u dionici kada je izvrstan FI.

I da ,stotke prodaje CO, što znači da samo krate kako cijena raste, imaju regulatorno ograničenje do koliko max mogu biti u pojedinoj dionici, što opet znači da neće više puno prodavati...500 i 1000 to nuklearni prodaje, očito i oni imaju regulatorno ograničenje, koliko pojedine dionice mogu imati u portfelju...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt