1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • August 21, 2023 at 9:41 AM
    Quote from Damir1952

https://www.vecernji.hr/vijesti/drzava…gradana-1703496

Ponovno crne najave, zar nemaju novinari neke druge teme za pisati ^^

Znači vlada želi da se poveća NRS stopa po koja se računa varijabli dio kamate kod 65% kredita sa promjenjivom kamatnom stopom, jer želi povećati trošak zaduživanja banaka na domaćem tržištu (oročeni depoziti)...zanimljivo...

Neka ovo adresiraju ZABA-i i OTP-u jedinim velikim banka koje još nisu digle kamate.

• Junius
    • August 20, 2023 at 4:53 PM

Što je najbolje HPB je do kraja 2022 davao kredite sa promjenjivom kamatom u 6M NRS1., tzv. nacionalna referentna stopa. A kod ove vrste kredita još nije došlo do porasta referente stope, jer ona raste sa jednogodišnjim odmakom prema EURIBOR-u(NRS za euro, koji ostaje u bazi starih kredita, i dalje će s određenim odmakom kasniti za euriborom, ali će ta korelacija jačati.), tako da tek ovdje leži skriveni potencijal za daljnji rast kamatnih stopa na kredite.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Euribor odražava trošak financiranja banaka na međubankovnom tržištu u europodručju, dok NRS odražava troškove svih izvora financiranja banaka u Hrvatskoj, pri čemu najvažniju ulogu imaju depoziti domaćih sektora. S obzirom na to da su hrvatske banke orijentirane primarno na domaće depozite kao glavni izvor financiranja, uvjeti na međubankovnom tržištu u europodručju (euribor) danas imaju tek posredan utjecaj na trošak izvora financiranja banaka u Hrvatskoj (NRS).

Ukratko, najavljeni rast kamata na depozite će pogurati stope NRS-a prema gore hhehe

• Junius
    • August 20, 2023 at 4:07 PM

Sa time da ex NBH( ex SBERBANK), koristi 6M EURIBOR zadnjih 10 godina i oni su već 1.4.23 proveli usklađenje:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Tako da je NHB od 1.4.23 imala snažan rast kamatnog prihoda sa 1,08% na 3,23%, te na 3,67% nakon što su postali dio HPB 3.7.23. Ovo će snažno popraviti profitabilnost NHB dijela portfelja unutar HPB-a u 3Q, te će tek u ovom kvartalu pokazati svoj puni učinak.

Ovo sa kupnjom Sberbank je posao stoljeća za HPB. Stvari su se lagano posložile za perfect storm.

• Junius
    • August 20, 2023 at 3:35 PM

HPB je 1.7.2023 provela usklađivanje 6 mjesečnog EURIBORA na kredite sa promjenjivim kamatnim stopama i imamo ogroman rast kamate:

Kamata kredita sa promjenjivom kamatnom stopom sastoji se od promjenljivog i fiksnog dijela, ove gore brojke se odnose samo na promjenjivi dio.

https://www.hpb.hr/UserDocsImages/uvjeti-poslovanja-naknade-i-kamatne-stope/vazeci-uvjeti-poslovanja/03072023/Pregled%20promjena%20po%20NRS%20i%20EURIBOR%20referentnim%20stopama_07_2023.pdf?vel=86385

• Junius
    • August 20, 2023 at 3:08 PM

Raste to lijepo:

Od 1.12.2022. Banka koristi EURIBOR (engl. Euro Interbank Offered Rate) kao referentnu kamatnu stopu prilikom definiranja visine promjenjive kamatne stope po kreditima fizičkih osoba i to: - šestomjesečni EURIBOR („6M EURIBOR“).

• Birtija

• Junius
    • August 20, 2023 at 2:43 PM
    Quote from zm1

https://www.7dnevno.hr/vijesti/holjev…stocnoeuropska/

Evo jedan odličan i nadasve humorističan osvrt na hr turizam, potaknut ovim medijskim katastrofičnim napisima ,usudio bih se reći negativne kampanje protiv hr

Marcel Holjevac moj stari kolega sa ex net.hr foruma...

• Birtija

• Junius
    • August 19, 2023 at 5:52 PM
    Quote from bbkk0000

dečki tradicionalni muški poslovi su opet on. Žene vole takve muškarce. Pogotovo kad se u te muškarce poslove ubaci i pokoji ženski posal

Ma nije stvar muških-ženskih poslova, nego su to poslovi od kojih nema vajde, a izrazito su time consuming...na osobnom primjeru sam shvatio da od svaštarenja nema ništa( sve sam srezao osim burze i kupovine)...uhvatiti se jedne stvari i udaraj do savršenstva. U protivnom godine prođu i nisi nigdje.

A to što žene vole, to ne bi trebala biti misao vodilja, niti pod razno:

Avaz: Policajka ranije iz Tuzle prebačena u Gradačac zbog povezanosti s kriminalcima
    DŽENANA Selimović, policajka koja je nedavno suspendirana s radnog mjesta u tamošnjoj policijskoj upravi zbog povezanosti s trostrukim ubojicom Nerminom…
    www.index.hr
    Otkriveno tko je trostrukom ubojici odao gdje se Nizama skrivala?
    U BIH medijima pojavila se tvrdnja da je osoba koja je u rodu s ubijenom Nizamom Hećimović iz Gradačca otkrila trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću gdje se…
    www.index.hr
  • Birtija

• Junius
    • August 19, 2023 at 5:38 PM
    Quote from zm1
    Quote from Junius

Stan u zgradi izgrađenoj 1965 godine traže: Cijena/m²:4.615,38 € +2.5% agenciji i +3% državi ^^

https://www.biliskov.com/nekretnine/nek…13396-split-bol

Za ove pare mogu kupiti 500 metara zemlje u okolici Splita i izgradit kuću sa dva stana od 70 kvadrata svaki.

EDIT: Ovo je sveopća konvergacija cijena prema prosjeku stare EU, a plaće i dalje grebu po samom dnu EU-a, užas.

Ja bi ga kupio samo zbog spavaće sobe , koji neukus ^^

I pazi to je visoko prizemlje, bez fasade i bez parkinga...što bi tek bilo da je 2-3 kat i da ima garažu?? :D

• Birtija

• Junius
    • August 19, 2023 at 4:42 PM

Stan u zgradi izgrađenoj 1965 godine traže: Cijena/m²:4.615,38 € +2.5% agenciji i +3% državi ^^

Dvosoban komforan stan, Split, Bol, prodaja
    Split, Bol, odličan stan ukupno korisne površine 52m2 na visokom prizemlju (skoro 1. kat), u stambenoj zgradi. Sastoji se od kuhinje s trpezarijom i dnevnim…
    www.biliskov.com

Za ove pare mogu kupiti 500 metara zemlje u okolici Splita i izgradit kuću sa dva stana od 70 kvadrata svaki.

EDIT: Ovo je sveopća konvergacija cijena prema prosjeku stare EU, a plaće i dalje grebu po samom dnu EU-a, užas.

• Birtija

• Junius
    • August 19, 2023 at 3:31 PM
    Quote from bbkk0000

Imate na sajmovima značajno jeftiniju hranu. Recimo kupio sam nedavno 8 kila paprike paradajzarice za 14 eura i još 7 kila babure za 10 eura. I još kupio cikle 5 kg 7 eura. Ciklu prokuhate u kori dok ne omekani i napravite od oka hladni preljev jabučni ocat, voda i malo soli kako ko ima ćejf. Za papriku sam skuaho alkoholni ocat, vodu i soli i šećera ( opet po ćejfu ). papriku natopio i oprao u velikoj kaci dodao sode bikarbone i soli ako ima što po njoj. narezao ju na šnite i sa prokuhalom tekućinom zalio i zatvorio dok je vruće. Treba jednom kupit staklenke i onda bude značajno jeftinije kasnije.

Tako možete raditi i turšiju..dodati mrkve,cvjetače..

Ili okrenit jednu trgovinu na burzi, pa kupiš što ti treba, a ostatak vremena uživaš sa obitelji ili radiš što voliš...

• Birtija

• Junius
    • August 18, 2023 at 5:31 PM
    Quote from Ledica
    Quote from KultLicnosti

Hrana je prije Corone nenormalno skupa sad je ludo skupa , to je nama sveti free market dao eee

A ajfon 14 nije ?

Pojeftinio je dosta

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • August 18, 2023 at 2:04 PM
    Quote from josip100

Mi u plusu...ostali u minusu, Dax -1%

Mene malo brine, već cca 3 tjedna zapadna TK su u silaznom trendu...ako DAX još mrvu zaroni, eto ga na 14300 bodova...

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • August 18, 2023 at 1:08 PM
    Quote from havi

https://www.arenahotels.com/hr/hotel/artotel-zagreb

Booking otvoren od 01.10.2023. godine, nebudi lijen , isao zvat :)

Ljubazna djevojka se javila na telefon i potvrdila.

Znaci pocinjemo radit uskoro .

Cini mi se cijene od 230 eura noc, bez dorucka .

Od drugog kvartala, otvaranje se oteglo na 4 kvartal.

• Junius
    • August 18, 2023 at 1:25 AM
    Quote from Damir1952

https://www.poslovni.hr/hrvatska/trazi…-ponude-4404131

Ne ide izgleda kak se cinilo!

Ako ne bude tako jel stvarno drzava moze bankama uvesti"harac"?

Država je u suficitu samo takvom, dovoljno govori činjenica da je u 1Q bila u proračunskom suficitu, što se nije nikad dogodio otkako je ove države. Tako da država ima viška sredstava sa kojima može otplatiti trezorce u cijelosti (očito).

• Junius
    • August 17, 2023 at 3:58 PM
    Quote from josip100

Majka svih padova =O

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…padova-15365843

Citiram i bold na podebljano; prije ili kasnije uvijek dođe do tržišnog loma, a ako ih neprestance najavljujete vjerojatno će vam se jednom u životu desiti da ste upravu. Burry to očekuje drugi put.

• Birtija

• Junius
    • August 17, 2023 at 11:13 AM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Ovo ti samo govori da prije bilo kakve nove radnje( skupljeg ulaganja) treba dobro sve sam proučit materiju i sve redovito nadgledat.

nije loše pojesti i malo koštica iz jabuka :)

Ako jedeš koštice do 40 ili 50 godina, što si radio do tada. :(Pitanje je retoričko i ne odnosi se na nikoga od kolega. Koštice se jedu u 20-tima i ranim 30-tima i to samo ako imaš oca koji nema veze sa životom.

• Birtija

• Junius
    • August 17, 2023 at 11:03 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from tento

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…o-foto-20230817

ovo na portalu su aktualne cijene, pridodao bi majstorska dnevnica 100+ eur, pomočni 70 eur ALI na tržištu je toliko NEkompetentnih i priučenih "majstora" koji uopče ne poznaju moderne tehnike i materijale da je angažiranje takovih čisti gubitak novaca i vremena i potrebno se dobro interesirati i angažirati u smislu projekta radova, materijala i pripreme...kada ti dođe i kaže da je zanat izučio u njemačkoj i izvadi mobitel i pokazuje fotke povučene sa neta i govori "vo sam ti ja radio...i ovo, i vo i vo...i odmah traži avans u kešu i bez pred/računa, bjež od toga koliko te noge noseX/ ...

meni je lik uređivao pročelje, krpanje i farbanje unaprijed definiranom silikonskom samoperivom fasadnom bojom i nešto kasnije sam nešto dorađivao špalete i stoga obljepio pik traku i kod uklanjanja, traka mi povuče sloj boje sa fasade i u razgovoru sa tehnologom ustanovimo da je kreten na podlogu stavio akrilnu impregnaciju(jeftinije) umjesto silikonsku a silikon na akril uopče ne drži i sada traje dok traje a kada se počne ljuštiti, minivoš i sve skinuti pa iz početka, skela 15x8m, dozvole, svu boju skinuti sa minivošom, sve dobro izbrusiti, učvrstiti podlogu, izgletati i ponovno obojati...biti će dobro ako neću morati sve rabicirati sa 2x flex. ljepilo :cursing:

Ovo ti samo govori da prije bilo kakve nove radnje( skupljeg ulaganja) treba dobro sve sam proučit materiju i sve redovito nadgledat.

• Junius
    • August 17, 2023 at 11:01 AM

Eno nuklearac počišćen na HPB-u, baš me zanima gdje i hoće li opet stavit nalog...

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • August 16, 2023 at 4:37 PM

Nisam siguran gdje bi ovo stavio...

Planirano izdanje 150 milijuna eura trezoraca, a izdano tek 12,5 milijuna eura
    www.poslovni.hr

Banke poslale jasnu poruku državi, ukoliko nastavi sa populizmom, zaduživanje će joj postat skupo do bola.

• Junius
    • August 16, 2023 at 3:36 PM
    RE: HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

[…]

to su pitanja za guvernera, on prima 5500-6000€, valjda on zna zašto, gdje i po kolikim kamatama drže novac kod njega

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…85-posto-144754

https://hrvatskonebo.org/2023/04/01/kam…-narodne-banke/

meni je Kolindinih 7500€ dovoljno da preživim mjesec sasvim solidno, iako mi je smanjila 500€
    Moller
    August 16, 2023 at 3:18 PM

Kolega slažem se. Niti šta pitam , niti šta tražim. Niti sam što ukrao, niti samo što oteo. Samo neka nas nas puste da u miru trgujemo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt