Nateze se lastika 🤣
Nemojte puno natezati, da ne pukne...kineski laštik ![]()
Nateze se lastika 🤣
Nemojte puno natezati, da ne pukne...kineski laštik ![]()
Opet jedna dogovorena transakcija u 16:00h, sa 783 dionice na 193€, netko ušao/dokupio sa 150k €...
Evo ovaj što par dana izlazi, izgleda da je danas van 100%.
Vani zelenilo samo takvo, DAX +1.04%, CROBEX -0.62%
Crobex obično reagira sa zakašnjenjem
A banke nisu ni mrdnule na jučerašnji 0.25% od ECB, iako im to kvartalno donosi milijune eura dodatnog kamatnog prihoda...
Vani zelenilo samo takvo, DAX +1.04%, CROBEX -0.62%
Mislio sam da nema većih drukera od udruge bagholdera ERNT s drugog foruma,
Dotični je kupovao ARNT za 315 kn, a prodao je na samom dnu za 220kn, te ERNT na 250 €, na obe dionice gubitak i to velik...
Prvo san mislija da je tipfeler pa da je ARNT.
Eh da zaboravio prijaviti, jučerašnja prodaja. Netko kupi ARNT na 220kn , netko na 315kn, pa radi vlastite krive odluke vriđa druge mjesecima. ![]()
+ERNT po 206 €
Normalno da se o tome radi...trebalo je samo pročitati pasus do kraja.
pa nitko vjerovatno nije mislio da se to odnosi na oročene depozite građana, ali ipak pomalo neobično kaj to ide takvom brzinom.
Nema straha za dobit HPB do kraja ove godine...jedino što može pokvarit priču je nekakav kostur iz ormara koji se pojavi u obliku rezervacija u 3Q ili 4Q kvartalu...i toga me jedino strah...
Pa neće valjda banke dati tako visoku kamatu na depozite od 4%??
Mislim da netko prenosi ovu vijest, dakle poslovne banke od centralne banke dobivati 4% https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/…39f8c21.hr.html
Upravno vijeće odlučilo je povećati tri ključne kamatne stope ESB‑a za 25 baznih bodova. U skladu s tim, kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja iznosit će 4,50 %, kamatna stopa za mogućnost posudbe na kraju dana 4,75 % a kamatna stopa na novčani depozit 4,00 %. Povećanja će stupiti na snagu 20. rujna 2023.
Normalno da se o tome radi...trebalo je samo pročitati pasus do kraja.
Nitko ne komentira ATPL i čišćenje ASK-a??? Bome nisam ovo očekivao danas (lijepa nekapitalizirana zarada, skoro jedna RH plaća u par minuta).
malo samo...nekaj mi nije jasno.... hoćeš reči da ti je dnevno 8-9 eura dovoljno za hranu i piće!!?? dobro ako jest, no u ovoj priči nebitno jer si samac. kakva bi matematika bila da imaš ženu i dvoje školske djece?
gorivo ti ili ja ili netko treći uopče ne moramo osobno koristiti pa nećemo imati te troškove. apsolutno točno. ali trebaju svi drugi oko nas. kako će roba do krajnjeg kupca? kariolama? to opet plačamo svi mi. da ne idemo dublje.
Da ne pričam napamet, znači nekih 2300kn...kolega ja vam trošim novac u stvarnom životu, kako kupujem i na burzi, da bude željeni proizvod što povoljniji. Naravno da imam ženu kraj sebe , koja stalno nešto i odmah zahtjeva, troškovi bi eksplodirali....ali sve ima svoje pluseve i minuse...
ma pusti stanove! on ti treba jednom-dva puta u životu. platiš malo više ili malo manje, nije toliko bitno! problem riješen!
kod nas su glavni problem skupo gorivo i preskupa hrana. to trebaš svaki dan i svaki dan plačaš 3, 5, 10 ili koliko već eura više. a tijekom godine se nakupi jako jako lijepa cifra. tu je glavna kvaka.
Apropo hrane, danas većinu prehrambenih namirnica može kupiti jeftinije , nego si mogao 2013 godine...ja kao pojedinac ne pojedem i popijem više od 2000kn na mjesec. Gorivo je nekih 750-1000kn pri ovim visokim cijenama( i to se vozikam bez veze)...dakle ovo dvoje mi pojedu manje od 10% mjesečnih prihoda...stoga moja briga za druge vidove inflacije je opravdana, jer čemu onda višegodišnji trud i zarada na burzi, kad ti zaradu jede inflacija.
EDIT: moj najveći pojedinačni godišnji trošak je porez na dobit ![]()
Upravno vijeće odlučilo je povećati tri ključne kamatne stope ESB‑a za 25 baznih bodova. U skladu s tim, kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja iznosit će 4,50 %, kamatna stopa za mogućnost posudbe na kraju dana 4,75 % a kamatna stopa na novčani depozit 4,00 %. Povećanja će stupiti na snagu 20. rujna 2023.
Ako sredstva na računu kod HNB ostanu ista, banka će u 4Q dobiti cca 3.6 milijuna eura više kamatnog prihoda, nego do sada, Banka će se okoristiti i u 3Q, te će dobiti više nekih 0.4 milijuna eura.
Nadam se da su u HPB, sav višak likvidnosti koji se nagomilao preko ljeta parkirali u HNB-u...
Ovaj rast je vjerujem zbog OPEC-a koji je znatno smanjio količinu nafte koju pumpaju dnevno na tržište. Sumnjam da će bit neki duži uzlazni trend... Posebice kod nas ako spuste cijene trgovci kad su obrali mast na turistima...
Dodatno, temeljna inflacija ide na dole iako je ukupna skocila na goreAli temeljenja je 9.3% srpanj, hrana 12.6%..to je ogromna inflacija i dalje... recimo cijene stanova na pojedinim mikrolokacijama su porasle i do 50% u 12 mjeseci...treba to obuzdat.
Mala ispravak, ove brojke su za RH.
Ma kakvi, inflacija pokazuje znakove rasta, nema tu govora o pauzi...puno je tu tisuća milijardi eura financijske imovine koju treba zaštitit.
Ovaj rast je vjerujem zbog OPEC-a koji je znatno smanjio količinu nafte koju pumpaju dnevno na tržište. Sumnjam da će bit neki duži uzlazni trend... Posebice kod nas ako spuste cijene trgovci kad su obrali mast na turistima...
Dodatno, temeljna inflacija ide na dole iako je ukupna skocila na gore
Ali temeljenja je 9.3% srpanj, hrana 12.6%..to je ogromna inflacija i dalje... recimo cijene stanova na pojedinim mikrolokacijama su porasle i do 50% u 12 mjeseci...treba to obuzdat.
i, navodno, staju s daljnjim dizanjem.
Ma kakvi, inflacija pokazuje znakove rasta, nema tu govora o pauzi...puno je tu tisuća milijardi eura financijske imovine koju treba zaštitit.
Digli stopu za .25
EuroStat
Nitko sretniji od mene
![]()
Ovo je kvartalno 3.5 milijuna eura više kamatnog prihoda za HPB, te 0.6 milijun € za IKBA..
The latest decisions of the Governing Council on the ECB's interest rates and other instruments will be published at 14:15 CET.
Još malo ![]()
Dizanjem kamata na štednju će banke izgubiti dio dobiti,
Prvi kamatni trošak će tek biti u 3Q24, s obzirom da su tek digli kamate za građanstvo 3.7.23
Inače lako za kamate, bitno je da nema rezervacija, a HPB je po njima poznata i jedu joj većinu dobiti.