Novi CROBEX izgleda sjajno!
Zna li netko kako ove neke top komponente već sad imaju preko 10,0 %
Na temelju tržišne kapitalizacije i free float-a....
Novi CROBEX izgleda sjajno!
Zna li netko kako ove neke top komponente već sad imaju preko 10,0 %
Na temelju tržišne kapitalizacije i free float-a....
Bit će ili Generali i PBZ mirovinski. NJih dvoje kupuju aktivno veće pakete zadnje vrijeme.
Croatia osiguranje i NEK prodaju već duže vrijeme.
Ako ne probijemo 200 eur prije, vjerojatno ćemo za otprilike mjesec dana nakon objave kvartalnih rezultata. Mislim da je realno očekivati 20tak milijuna eura u trećem kvartalu .
Bitno je da je država neće polagati šapu na dobit banaka. To je bio najveći rizik za daljnji rasta cijena.
Da slažem se i ja očekujem oko 20 milijuna...nerealno je očekivati da će i ovaj 3 kvartal rezervacije djelovati pozitivno po neto dobit....ali lako moguće je i i da bude i 30 milija eura dobiti, jer ćemo imati znato veći kamatni prihod od HNB-a(što radi 1% veće kamate, što radi većeg iznosa na računu u HNB-u) i veći kamatni prihod od obveznica, te naknada i provizija radi turističke sezone, te nešto sitno zbog znatnog povećanja 6M EURIBOR-a od 1.7.23.
Također možemo očekivati i manje administrative rashode, jer je trošak pripajanja HNB uglavnom proknjižen u 2Q.
Meni nisu jasni ti podstanari...
a sta nije jasno?
Nema dvosobnog stana ispod 600€, a da nije rupčaga ili da gazda ne živi kad ispod ili iznad...a to je taman rata kredita...
Ja sam se raspitivao prošli tjedan, u rba kažu 4,5 fiksna kamata, čeka se oko 6 mjeseci na isplatu. Bit će i skuplje sigurno. Nije ovo ako gledamo povijesno niti skupo. Susjed je realizirao prije dva mjeseca po 3,9 posto, kupio stan od 35 kvadrata, renta ga za 500 evra, rata 600. To za mene nije normalno, ali tako je. Ne bih bio u koži podstanarima.
Meni nisu jasni ti podstanari...
hhhm imaju samo 24 milijuna eura duga prema bankama(duga koji je kamatno opterećen i to nakon tog novog zaduživanja), ostalo su uglavnom obveze prema dobavljačima, koje lako prebiju sa potraživanjima od kupaca...
Također kamatni rashod u prva dva Q ove godine je znatno manji, nego u istim kvartalima lani...Također čisto sumnjam da se nisu zaduživali sa fiksnim kamatama, a i refinancirali lani, jer su kamate za firme bile na ATL( oko 2%).
Također i kumulativana inflacija od preko 20% je dušu dala za firme koje su puno zadužene, jer obezvrijeđuje dug i povećava prihode i vrijednost materijalne imovine.
OTP indeksni reže cijeli tjedan pozicije postojećih sastavnica CR0BEX-a, taman u ponediljak CROBEX starta u novom sastavu.(sad mi je jasno što se danas zbilo na ARNT i ERNT)
A reže kako bi mogao kupovati nove sastavnice, a ima ih masa:
U sastav indeksa CROBEX® i CROBEXtr® uključuju se dionice sljedećih društava:
tako ti je i s taxistima i Tifonom u ST
Tifon mi je baš gospodska pumpa, samo tu i tankam. Iako su mi jedanput uvalili u račun nečiju kavu i mineralnu
Pumpe služe da uliješ gorivo, kupiš propan-butan plin za kućanstvo, te napumpaš gume...sve ostalo treba zakonom zabranit...
u USA si prije mogao i auto servisirat, a kod nas ako se strancu nešto pokvari, onda mu se pokvari i godišnji
Dobro tamo su pumpe 100% samoposlužne(bar u većini država), trgovina uz pumpe i nema neke veza sa samom pumpom.
Nedavno prođem kraj Bauhausa, kraj Croduxove pumpe, pa to je postao lokalni kvartovski kafić (i to ogroman), pun do čepa, pumpa skoro i ne radi. Sumnjam da su prodali dvi cisterne goriva, otkako je otvorena.
Pumpe služe da uliješ gorivo, kupiš propan-butan plin za kućanstvo, te napumpaš gume...sve ostalo treba zakonom zabranit, odnosno treba zakonski regulirati...jer recimo što onda prijeći Kaufland da prodaje plinske boce ili gorivo...red se mora znati.
Nateze se lastika 🤣
Nemojte puno natezati, da ne pukne...kineski laštik
Opet jedna dogovorena transakcija u 16:00h, sa 783 dionice na 193€, netko ušao/dokupio sa 150k €...
Evo ovaj što par dana izlazi, izgleda da je danas van 100%.
Vani zelenilo samo takvo, DAX +1.04%, CROBEX -0.62%
Crobex obično reagira sa zakašnjenjem
A banke nisu ni mrdnule na jučerašnji 0.25% od ECB, iako im to kvartalno donosi milijune eura dodatnog kamatnog prihoda...
Vani zelenilo samo takvo, DAX +1.04%, CROBEX -0.62%
Mislio sam da nema većih drukera od udruge bagholdera ERNT s drugog foruma,
Dotični je kupovao ARNT za 315 kn, a prodao je na samom dnu za 220kn, te ERNT na 250 €, na obe dionice gubitak i to velik...
Prvo san mislija da je tipfeler pa da je ARNT.
Eh da zaboravio prijaviti, jučerašnja prodaja. Netko kupi ARNT na 220kn , netko na 315kn, pa radi vlastite krive odluke vriđa druge mjesecima.
+ERNT po 206 €
Normalno da se o tome radi...trebalo je samo pročitati pasus do kraja.
pa nitko vjerovatno nije mislio da se to odnosi na oročene depozite građana, ali ipak pomalo neobično kaj to ide takvom brzinom.
Nema straha za dobit HPB do kraja ove godine...jedino što može pokvarit priču je nekakav kostur iz ormara koji se pojavi u obliku rezervacija u 3Q ili 4Q kvartalu...i toga me jedino strah...
Pa neće valjda banke dati tako visoku kamatu na depozite od 4%??
Mislim da netko prenosi ovu vijest, dakle poslovne banke od centralne banke dobivati 4% https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/…39f8c21.hr.html
Upravno vijeće odlučilo je povećati tri ključne kamatne stope ESB‑a za 25 baznih bodova. U skladu s tim, kamatna stopa za glavne operacije refinanciranja iznosit će 4,50 %, kamatna stopa za mogućnost posudbe na kraju dana 4,75 % a kamatna stopa na novčani depozit 4,00 %. Povećanja će stupiti na snagu 20. rujna 2023.
Normalno da se o tome radi...trebalo je samo pročitati pasus do kraja.
Nitko ne komentira ATPL i čišćenje ASK-a??? Bome nisam ovo očekivao danas (lijepa nekapitalizirana zarada, skoro jedna RH plaća u par minuta).