1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • October 26, 2023 at 2:55 PM

ECB je zadržala kamatne stope na depozite kod nje na 4%. Sljedeći sastanak 14.12.2023 u Frankfurtu.

Sad sam miran za 4Q.:thumbup:

• Birtija

• Junius
    • October 22, 2023 at 8:55 PM
    Quote from verdi

nedavno sam čuo jedan podatak koji mi je sulud. u kanadi je 71% azijata i 29% bjelaca i crnaca. ako je ovo istina onda im stvarno treba jedno milja ukrainaca da malo uravnoteže situaciju.

Za desetak godina se gubi nepovratno anglo-frankofonski karakter Kanade. Tipični primjer dekadencije, kada društvo svojevoljno radi na autodestrukciji i misle da je to super.

Milijun ljudi je sin od Castra naselio u Kanadu lanihttps://www.cbc.ca/news/canada/ca…ation-1.6787428

• Birtija

• Junius
    • October 22, 2023 at 8:46 PM
    Quote from verdi

zadnja cifra koju sam ja čuo je cca 50 miliona muslimana u evropi. pa šta ako ih se puno rodi u pakistanu. velika je to zemlja i svi tamo stanu. meni baš nešto i ne fale.

Samo kažem da je to normalno ponašanje populacije koja ekstremno raste, šire se na nova staništa.

Europa ima problem tj. spregu feminizma/kapitalizma...feministice odbacuju rodne uloge i između ostalog najvažniju rađanje dice, kapitalisti ih podupiru, jer im trebaju žene bez djece, da što više vremena proborave na tržištu rada. I tako jedni drugima drže štangu, a da sprega ne pukne odmah trpaju nas imigrantima, pa će za koje desetljeće puknit ta sprega,a u procesu i države koje se time bave.

• Birtija

• Junius
    • October 22, 2023 at 8:34 PM
    Quote from verdi

evropske države su pod pritiskom amerike potpisale nekakve polu tajne sporazume o slobodnom protoku migranata. da li je pakistan u nekakvom ratu? nije. od kud onda toliki pakistanci? pa to je američka pješadija koja će ovdje da gine za njihove interese. kad im oni narede da destabiliziraju evropu oni će ju rastaviti na sastavne dijelove. onda će doći crni papa i td. i td.

Možda zato jer se u cijelom Pakistanu rodi više djece , nego na cijelom europskom kontinentu????

Quote from zdenkic
    Quote from Junius

Čovječe božji imaš u zaljevskim monarhijama 40 milijuna stranaca. Toliko muslimana nema u cijeloj EU, pa i ako uračunamo Turke, Albance i Bošnjake.

2010 je bilo 44 milijuna muslimana u europi, svi znamo da je sada ta brojka puno puno veca

source: Muslims | Pew Research Center

To ti je sa Rusijom i Z.Balkanom.

• World politics

• Junius
    • October 22, 2023 at 8:25 PM
    Quote from zdenkic

pa navedene islamske zemlje ne apsorbiraju vecinu migranata

"In 2022, 335 persons with refugee status and 13,483 asylum seekers were registered in Saudi Arabia. They mainly came from Syria (57.91%), Eritrea (10.75%), Iraq (9.55%), and Somalia (4.78%), and most of them were fleeing war and violence."

335 izbjeglica, tolko ih za jedan sat prodje kroz gorski kotar

Čovječe božji imaš u zaljevskim monarhijama 40 milijuna stranaca. Toliko muslimana nema u cijeloj EU, pa i ako uračunamo Turke, Albance i Bošnjake.

• World politics

• Junius
    • October 22, 2023 at 8:18 PM

Around 9.1 million foreigners from 133 countries are living in Egypt, according to a report by the International Organisation for Migration (IOM).

Egypt requires foreigners to pay in hard currency to legitimize residency - Society - Egypt
    The Egyptian government will require foreigners applying for residency to pay fees in hard currency, according to a Cabinet statement on Thursday.
    english.ahram.org.eg

Da gore navedene islamske zemlje ne apsorbiraju većinu imigranata, Europa bi bila pregažena.

• World politics

• Junius
    • October 22, 2023 at 7:59 PM
    Quote from havi

Razmisljam nesto o izbjeglicama pa mi nije jasno zbog cega ne zele icu u Saudijsku Arabiju ,Katar, Kuvajt, UAE, nego bas svi zele ici u slabije razvijenu Europu .

Da ih njihovi mozda ne zele kod sebe ili je to sve namjerno da ih cim vise dode u Europu ?

Foreigners makeup over 40% of Saudi population, census shows

Foreigners make up over 40% of Saudi population, census show
    The latest Saudi Arabian census revealed that foreigners make up 13.4 million people out of the country’s 32.2 million population.
    www.newarab.com

As of 2018, the number of UAE citizens is around 11.5% and the remaining 88.5% made up of expatriate workers, one of the largest proportion of expats in relation to the nationals

According to the 2010 census by the Department of Statistics Malaysia, Malaysia has more than 50 ethnic groups with at least 40% of Malaysians being a first- or second-generation immigrant; also around 30% of Malaysian residents in late 2010s are not born on Malaysian soil.

Jordan has a population of more than 11.1 million inhabitants as of 2023.Around 2.9 million inhabitants are non-citizens, a figure including refugees, legal and illegal immigrants.

Libanon:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

According to the 2022 data of the Presidency, 5.4 million foreigners are living in Turkey, of whom 1.2 million are residing in Istanbul, which make up 8% of the megacity’s population. Of this number, 535,025 are Syrian refugees.

Turkey stops issuing residency permits to foreigners living in Istanbul
    Until further notice, the Turkish Interior Ministry will no longer issue a new residence permit for foreigners residing in Istanbul.
    www.duvarenglish.com
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • October 20, 2023 at 9:14 PM
    Quote from tollway
    Quote from Junius

onda nešto sistemski sa firmom ne valja.

sami ste dali odgovor! ovdje nešto po tom pitanju ne valja barem 4-5 godina minimalno!

Pomalo, proširili su se na nekoliko novih hotela zadnje 4 godine, gradilo se i investiralo masu.

Ostala im je još druga faza obnove hotela u Budimpešti, te početak obnove i otvaranje hotela u Puli. Nešto su dali natuknuti da bi nešto ulagali u obnovu hotela u Njemačkoj itd..

Pazite dva momenta me muče:

1. prosječna kamata na dug od samo 2.5%, dakle minimalna kamata u uvjetima inflacije od 15%

2.amortiziranje po upola sporijoj stopi od konkurenciji, ARNT objekte amortizira 20 godina, konkurencija u 10 godina.

Kad ovo dvoje vidiš trebali bi imati fini neto profit (veću od konkurencije), a nemamo. Problem ARNT je slaba popunjenost smještajnih kapaciteta. E sad zašto je to tako, ne znam...trebali bi očito više ulagati u marketing.

Trebali bi davati zaposlenicima i njihovim obiteljima jeftiniji smještaj van glavne sezone i to barem 15 dana na godinu. Trebali bi onom tko rezervira 7 dana, dati još jedan dan gratis itd...razmišljam na glas.

Ali kažem dajmo joj šansu, još sljedeću godinu i poslije toga križ. A opet mi ne znamo što je vlasniku plan, graditi, tj. što više proširiti kompaniju, da bi je kasnije prodao za velike pare, a novi vlasnik došao na gotovo, dobit sigurno nije primarni interes većinskog vlasnika.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • October 20, 2023 at 4:40 PM
    Quote from tizian1
    Quote from noname

Ono što mene još zanima je utjecaj inflacije na ukupne prihode, a pogotovo ostvarenu dobit u 3. kvartalu. 2022 je dobit bila skoro 30m pa očekujem 15 do 20 % višu 2023 a što bi snažno trebalo utjecati i na p/e pokazatelj. Art hotel u zg trebao bi malo popraviti i zadnji kvartal iako se tu mogu očekivati veći jednokratni otpisi kao kod Brijuna pa to ostaje upitno. Uglavnom moja očekivanja su rekordan 3 kvartal, znatnija dobit na kraju godine i dividenda nagodinu. Posebno treba pratiti stanje duga i kratkotrajne imovine jer stalno kubure sa velikim troškovima ali ajde za sada sam to pripisivao stalnim investicijama. S moje strane jedan od očekivanijih izvještaja uz onaj od Ernt

Mislim da su se troškovi ipak stabilizirali, prihodi izgleda lijepo rastu pa bi i ARNT kao i RIVP trebala imati dobro izvješće.

Hotel u Beogradu koji se renovira, otvara se u 4 kvartalu.

Diverzifikacija na kontinent je dobra stvar.

Ukratko u 4 i 1Q trebalo bi raditi svih 6 hotela u Njemačkoj, hotel u Budimpešti, hotel u Beogradu, hotel u Zagrebu, hotelu u Puli, te austrijski hotel u 1Q, te barem jedan kamp u Istri. Sve obnovljeni hoteli, trebali bi fino uprihoditi u mrtvom dijelu godine.

Ako ne bude rezultata u FI-jevima u 4 i 1Q, onda nešto sistemski sa firmom ne valja.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 20, 2023 at 4:33 PM

-ARNT po 31.80 € (+9% dobiti)

i sa tim kupio:

+HPB po 175 € (ostavlja mi dojam nemjerljivo bolje prilike)

te na kraju dana vratio cijene u vinkl:

+HPB po 180 €

+ARNT po 32 €

• Junius
    • October 19, 2023 at 1:20 PM

Mislim moguće je i daljnje povećanjem kamata, jer u 11 članica eurozone inflacija je i dalje preko 5%, a tri najveća gospodarstva eurozone i dalje imaju inflaciju bliže 5%, nego 4%.

• Junius
    • October 19, 2023 at 1:00 PM
    Quote from Sokolic

Valjda ecb bude plaćao tu kamatu godinu dana dok isteknu nova oročenja

Budu pojačali kreditiranje, ako držanje novca u HNB ne bude isplativo, nenamjenski krediti idu po po 7% kamate. https://www.hnb.hr/informativna-l…ita-potrosacima

Inače 26.10 je novo zasjedanje ECB, očekujem da kamata ostane ista.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • October 19, 2023 at 11:47 AM
    Quote from barbosa 2.0

kako iživljavanje? ?(

pa samo je 17,8K eur prometa na volumenu 92 dionice u 3 transakcije uz pad vrijednosti 1,5%

Svako prodavanje na silu je po meni iživljavanje, a to se radi tjednima, da se ne lažemo...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • October 19, 2023 at 11:29 AM

Koje iživljavanje na ERNT, jer trendovi se moraju pratiti, iako sa nama nemaju puno veze...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • October 18, 2023 at 8:26 PM
    Quote from Bull_over_Bear

Također čekam da cijene padnu. Ne mislim ništa kupovat do 12. mjeseca

Cijene vam padaju 2-3mjeseca, neće vam to baš svake godine po -30%.:)

• Junius
    • October 16, 2023 at 3:19 PM

Sve mi se čini da smo danas dotakli cjenovno dno sa ZABA-om i da sada slijedi rast prema gore...

• Junius
    • October 16, 2023 at 10:41 AM

Gledam ZABA-u i pitam se imali li kraja njenom padu??? Nikako mi nije jasno zašto se prodaje po cijeni sa kraja 2Q. Ako je ovo ok cijena, čemu onda ono jurcanje do 14,50€...

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • October 14, 2023 at 7:25 PM
    Quote from Marsovac

Ako ikada misle prodati banku, sad dolazi vrijeme za to, sad kad banke zarađuju ponovno veliki novac i mogu se postići puno bolje valuacije za vlasničke pakete nego što je to bilo prošlih godina. Mislim će 2024. godina to i pokazati.

Pomalo kolega, tek poslije 4Q, trebamo barem 4 kvartala brutalnih kamatnih prihoda, da se P/E pokaže u svoj svojoj veličini. Ovo pogotovo vrijedi za HPB( zbog katastrofalnog prošlogodišnjeg 4Q).

Što se tiče IKBA, po mojoj procijeni taj trenutak će biti na dan prije ex dividenda dana, sljedeće godine.

• Junius
    • October 13, 2023 at 4:44 PM

greška obrisati...molim lijepo

• Junius
    • October 13, 2023 at 4:20 PM

Kolega što je kupio dvije dionice HPB po 185€( rast 1.65%) i moje 4 dionice ARNT po 32,80€ (rast 2.5%), je poguralo CROBEX u zeleno na kraju dana.^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt