Nikad u 1300 godina povijesti Hrvata na ovim prostorima nije skoro 500.000 građana napustilo zemlju u 10tak godina.
Pa je, 90-tih i više...sad definitivno nije toliko otišlo, 200k max. ima nešto u u negativnom PP
Nikad u 1300 godina povijesti Hrvata na ovim prostorima nije skoro 500.000 građana napustilo zemlju u 10tak godina.
Pa je, 90-tih i više...sad definitivno nije toliko otišlo, 200k max. ima nešto u u negativnom PP
+ERNT po 199-200€
U transakciji od neki dan, 804 komada, Milenko je prodao dionice, pazite sad, Neriju
.
A Nerio ih kipa ostatku foruma za prosječno 30 € visu cijenu vec zadnjih nekoliko mjeseci.
Ne razumijem, mislio sam da hoce izaci iz pozicije.
A mozda mu je Milenko rekao, daj tebi se da zezati mjesecima po sitno, evo ti i moje malo ispod cijene, pa se zabavljaj...
Ako je tako jos cemo se vrtiti oko ove cijene godinu dana.
Ja iz ovoga zaključujem da je Nerio za nekoga držao cijenu pod kontrolom...i za tu rabotu su mu date sve prodate dionice nazad i to po dobrom diskontu...
Sad bar znamo da Nerio ne misli izaći van, već samo koči cijenu za nekog.
Kako ove netko može ozbiljno shvatit?
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…avijom-20231214
Ukrajina zadovoljava sve uvjete a BiH ne?
Ukrajinci su se razvili pod poljskom vlašću, Bosanci pod Turcima. Ukrajinci su imali nesreću da su od trodiobe Poljske dio Rusije, svo ostalo vrijeme su bili dio Europe. Bosna je turski sandžak, vilajet, pašaluk i skoro nikad nije bila dio Zapada.
+ERNT po 199.50-200 € (priša mi)
The ECB left borrowing costs unchanged and did not even hint at a possible reduction, highlighting instead that inflation would soon rebound and price pressures remain strong.
"Underlying inflation has eased further," the ECB said."But domestic price pressures remain elevated, primarily owing to strong growth in unit labour costs."
Sada smo mirni do sljedećeg sastanaka ECB-a 25.1.2024![]()
The BoE's Monetary Policy Committee voted 6-3 to keep rates at a 15-year high of 5.25%, in line with economists' expectations in a Reuters poll last week.
BOE zadržala kamate na istoj razini...
Newsflash: Norway’s central bank has raised its benchmark interest rate by 25 basis points to 4.50%, surprising many investors.
Norvežani danas dignuli kamate stope. Samo da ECB ne sreže stopu danas za 0.25%,![]()
The ECB is certain to leave borrowing costs at record highs, with the only possible policy change relating to the end of its last surviving bond-buying scheme - a legacy of the COVID-19 pandemic.
Ipak, pričekajmo 14.15h.
Imigranti dobili otkaz polije sezone.
Za nas bankare dobro![]()
"dan D" sutra je sastanak ECB u veze kamatnih stopa...
Popriličan pritisak sa strane prodaje na likvidnim dionicama.
Možemo shvatiti kao strašila da kupe jeftinije ali opreza nikada dosta.
Kladim se da neće doći do povećanja kamata.
Nema govora o povećanju kamata, prognoze su da ostaju iste...samo da ih ne smanje za 25 baznih poena.
Al su se naslagali na ask HPB, sutra je "dan D", pa lik požurio prodati...svašta...
Kakav dan D?
"dan D" sutra je sastanak ECB u veze kamatnih stopa...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52883
<<Obveznice se izdaju s ciljem održavanja usklađenja sa internim MREL zahtjevom, koji je postavljen Banci od strane Jedinstvenog sanacijskog odbora.>>
Da li netko ima ideju šta se krije iza ovoga? Mislim, banka puna love izdaje korporativne obveznice koje će upisati banka Mama .... i šta će onda sa tom lovom? Proslijediti HNB-u? Vratiti Mami isplatom dividende? uopće ne kužim ovo ....
Posljedica bjesomučne ispate dobiti kroz dividendu, pa se sad moraju zaduživati da bi ispunili regulatorne zahtjeve...ništa strašno...
Al su se naslagali na ask HPB, sutra je "dan D", pa lik požurio prodati...svašta...
+ERNT po 199€
Zatukao je cijenu sa 380 na 360
Cijena je bila pala zbog lošijeg od očekivanja 2Q...
+ERNT po 199€ ( vjerovatno bude i niže danas, ali mi se ne čeka. Treba se ukrcati na brod)
+ERNT po 199€ ( vjerovatno bude i niže danas, ali mi se ne čeka. Treba se ukrcati na brod)
EDIT: kriva tema, može li mi se obrisati post???