1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • December 21, 2023 at 11:14 PM
    Quote from Mali korisnik

Ako sam uspio sumirati situaciju iz svih postova, ispravite me ako griješim i naravno nadodajte:

- Hotel Marjan bi trebao biti završen i pušten u rad 2025 sa jednakom perspektivom kao i ostali hoteli

Ispravljam, nema šanse za Marjan da bude spreman za sezonu 2025...još ga nisu ni srušili (a trebali su), jučer prošao...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • December 20, 2023 at 4:17 PM
    Quote from Lynx
    Quote from Junius

Ako HPB ne odradi rast do kraja zime, bojim se da i neće. Bilo bi dobro da do NG probijemo zonu otpora na 196-197€.

Zašto sumnja u HPB, baš HPB (uz RIVP) među ovdje nabrojanima meni izgleda posebno jeftino.

ne djeluju , nego jest jeftina...ali, pola godine tavori na istoj cijeni...masu toga joj je posebno u 4Q išlo u prilog...mene brine što će biti kad splet sretnih okolnosti prestane...

• Junius
    • December 20, 2023 at 3:38 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from mikromakrto

Čestitke svima koji slave, dobar tek

A što će tek bit, kad glavne perjanice ZSE krenu - ERNT , HPB, ADRS2 i RIVP

Ako HPB ne odradi rast do kraja zime, bojim se da i neće. Bilo bi dobro da do NG probijemo zonu otpora na 196-197€.

• Junius
    • December 20, 2023 at 10:42 AM

ZABA cjenovno eksplodirala, HPB glavinja u mjestu i čeka Godota.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Junius
    • December 19, 2023 at 10:36 PM

Nakon EDGE certifikata zasigurno:thumbup:

Zagrebačka banka prva kompanija u Hrvatskoj s EDGE certifikatom za rodnu jednakost i uključenost
    www.poslovni.hr
  • Birtija

• Junius
    • December 19, 2023 at 9:33 PM
    Quote from pod_zidom

Tovara nekako treba ugurati u životinjsko carstvo.

A vrijeme je da se zivine maknu sa zastave i iz grba. I prvo polje srebreno.

ma šta samo zastavu prominit, i ime države, recimo prominimo ime u Cedevita, Republika Cedevita.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • December 19, 2023 at 7:36 PM

Recimo 30.9.23 u HPB je bilo oročeno 1.18 milijardi eura depozita, neka je prosječna ročnost 12 mjeseci, to znači da je u 4Q dospjelo 295 milijuna eura oročenih depozita. Od toga je 1/3 od NHB ,a oni su dok su bili Sberbank davali velike kamate 1-2% na oročene kune, jer su bili u banani i trebao im je dodatni kapital.

Tako da onih 400 milijuna € već postojećih depozita koji su oročeni sa ovom akcijom(i kad se uzme u obzir ovo gore) više i nije tako puno.

• Junius
    • December 19, 2023 at 6:26 PM

Recite kolegama na poslovnom forumu da ECB ne daje 4.5%, već 4%.

Također kod ovih 400 milijuna € oročenih, a već postojećih depozita u HNB-u, mi ne znamo koliko je njih došlo od a vista depozita, koliko od depozita kojima je isteklo oročenje u 4Q pa su opet oročeni, te koliko je depozita prijevremeno razročeno (jer su oročeni po mizernim kamata) pa opet oročeno na 3%. Također ne znamo koliko je ljudi oročilo na 6 mjeseci koliko na 9, a koliko na 12, a to je bitno jer su kamate različite.

Također jedan postotak ljudi će prijevremeno razročit svoj kapital u ovih milijardu eura(iz raznim razloga), pa će i to smanjiti kamatni trošak banke.

Bez ovoga ne možemo znati, jel od ove operacije banka imala neto dobit ili gubitak, a to će ionako najviše ovisit o brzini sa kojom ECB u 2024 bude smanjivala kamatne stope.

Ono što je sigurno jest da će većinski vlasnik izvući porez na kamatu od ove operacije samo za sebe, kao i porez na dobit, koja će ove godine biti pozamašna.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 19, 2023 at 3:57 PM

Ovo na ARNT danas je praktični primjer tax-loss harvesting-a...

• Junius
    • December 19, 2023 at 3:38 PM
    Quote from borsa

malo su se zaletili sa 3%

Nisu drugi ludi da ne bi znali isto napraviti

Od nove godine se smanjuju kamatne stope, pravovremeno reagiraju...

S obzirom na ostvarene sve ciljeve HPB super štednje i u skladu s očekivanom monetarnom politikom i tržišnim kretanjima u narednoj godini, a kako bi Banka bila u mogućnosti nastaviti podržavati građane Hrvatske u borbi protiv inflacije, ovaj proizvod će se zaključno s 1. siječnjem 2024. godine ukinuti iz ponude depozita Banke te će se, uz postojeću/važeću ponudu nenamjenskih oročenih depozita u domaćoj valuti, od 2. siječnja 2024. godine uvesti nova HPB super štednja 2, za rokove šest i dvanaest mjeseci uz nove visine kamatnih stopa – najavljuju u HPB-u.

Za klijente HPB-a fizičke osobe s redovitim primanjima na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji posluju preko računa u Banci koji od 2. siječnja 2024. oroče depozite na rok od šest mjeseci odobravat će se kamata visine tri posto godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata 2,3 posto godišnje.

Za klijente fizičke osobe bez redovitih primanja na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji ne posluju preko računa u Banci, na rok oročenja od šest mjeseci odobravat će se kamata visine 2,7 posto godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata dva posto godišnje.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za sve pravne i fizičke osobe koje nemaju redovna primanja/ tj. ne posluju preko računa banke od NG kamata na 12 mjeseci ide sa 3% na 2%.

• Birtija

• Junius
    • December 19, 2023 at 2:05 PM
    Quote from tizian1

Možete mi napisati kako ide brisanje acc. i svih postova koji su objavljeni?

Hvala puno.

Što bi?

• Junius
    • December 19, 2023 at 2:02 PM

što se naročito očituje u priljevima novih depozita koji čine preko 60% volumena ovog proizvoda.

600 milja eura novih depozita, odljev za trezorac nepostojeći. Ovo klapa sve dok je HNB kamatna stope 3% ili viša. Mislim da je vrijeme da se ova vanredna štednja ograniči vremenske, tko je oročio, oročio je.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 19, 2023 at 1:59 PM
    Quote from Sheki

Sve neka fina gospoda sa po 250 kom.

99% da kupuju većinski, budemo vidili u četvrtak...

• Junius
    • December 19, 2023 at 11:01 AM

ZABA mic po mic raste, još samo da je poprate i ostale banke....

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • December 19, 2023 at 10:42 AM
    Quote from fond300

Ovdje vec jedno vrijeme se skuplja, zrelo za prema gore

Skuplja trezor, isključivo, inače bi cijena upala u wc šolju.:D

• Junius
    • December 18, 2023 at 10:24 PM
    Quote from Marsovac
    Quote from tollway

zakaj mislite da je ironija? to je čista gola nepobitna istina! dobro ste napisali da se kupovala eventualno lijepa divka u rastu cijene. a kad je obznanjeno odmah tobogan. dosta dugo sam unutra (zadnja kupnja prije dvije i pol godine),nigdje mi se ne žuri, pomalo kratim prema potrebi, ali ova divka je obična sprdačina. bolje da je nisu niti dali.

Ne bi se složio da je sprdačina. Odlično je da su ušli na listu kompanija u većinskom državnom vlasništvu koje zakonom moraju isplatiti dio dobiti kroz dividendu. Za sada je to iznos od 30% dobiti.

Kad se primjeniš tih 30% na dobit koja će biti ostvarena u ovoj 2023. godini, ispadne da onda u 2024. godini možemo očekivati jako dobru dividendu.

I ne samo to, već otkako je objavljena isplata dividende nijedan veliki iz TOP10 nije prodao jednu jedinu dionicu...sad jel to slučajnost ili ne, nećemo nikad saznati...

I još jedna bitna stvar, bilo bi dobro da ex dividenda dan za dobit iz 2023 bude u prvoj polovini 2024.

• Junius
    • December 18, 2023 at 9:23 PM

Moje stav utemeljen na promatranju kretanja cijene HPB, govori da su CO i Nuklearni ( plus erste) zakočili rast, plus oni što su ih preskakali na ASK-u i gurali cijenu još više dolje . Istu stvar imamo na ZABA, IKBA i na ERNT. Baš je bio jaki momentum i tuklo se po asku. Vjerojatno bi sada bili na 220 €, a ne na 180€ da nisu prodavali kao da sutra ne postoji.

HPB-u fali jedan fond da se aktivira na kupnji. Mi mali se ne možemo boriti protiv Co i Nuklearnog + onih koji su postali nestrpljivi. Nemamo toliko municije. Baš je zato sada i pao interes za kupnju, jer koliko god da kupiš, ovi će ti staviti opet identični nalog na istoj cijeni.

• Junius
    • December 18, 2023 at 7:49 PM

I da, loši krediti banke su na ATL, a pokrivenost istih rezervacijama je veća od prosjeka sektora.

Nisam vam ni ja, ni bilo tko drugi kriv, što se cijena nije još do kraja otključala, iako su objektivno svi preduvjeti tu.

Osobno sam si postavio cilj ( tamo u lipnju)da ću prodati nakon FI za 4Q pri cijeni P/E 10, sada sam to korigirao na niže i budem prodao kad cijena dosegne P/E 8.

• Junius
    • December 18, 2023 at 7:30 PM

Radi te "mizerije od divke" su natukli bili cijenu do 196€, meni tada nije palo napamet kupovati, već sam bio jedan postotak pokratio i ušao na niže. Dakle kupovalo se radi divke do 196€, kupljeno cca 2500 dionica iznad 190€, sad po 180-182€ je skupo heheh

ECB kamata do sredine veljače ostaje sigurno 4%, banka uložila 108 milijuna u novu obveznicu kamata 3.75%, administrativni troškovi smanjeni za 1/3(kraj pripajanja NHB), banka privukla pola milijarde eura novih depozita u 4Q (vjerojatno će to biti i više do kraja godine), kamate na nove kredite(i stare sa EURIBOR6M) rastu od NG za nekih 0,4% , zasigurno rastu kamate i na stare kredite u NRS-u(samo još ne znamo koliko). Čak i u ovom trenutku je i dalje oko 60-65% depozita a vista.

Imate li još što ironično napisati???

• Junius
    • December 18, 2023 at 7:00 PM
    Quote from tollway

vjerujem da ta mizerija od divke nije nikome motiv za kupnju.

Slažem se, skupit 2% u tjedan, dva je ništa...bolje oročit na 3.5% cilu godinu.;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt