1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • December 19, 2023 at 2:02 PM

što se naročito očituje u priljevima novih depozita koji čine preko 60% volumena ovog proizvoda.

600 milja eura novih depozita, odljev za trezorac nepostojeći. Ovo klapa sve dok je HNB kamatna stope 3% ili viša. Mislim da je vrijeme da se ova vanredna štednja ograniči vremenske, tko je oročio, oročio je.

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • December 19, 2023 at 1:59 PM
    Quote from Sheki

Sve neka fina gospoda sa po 250 kom.

99% da kupuju većinski, budemo vidili u četvrtak...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • December 19, 2023 at 11:01 AM

ZABA mic po mic raste, još samo da je poprate i ostale banke....

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • December 19, 2023 at 10:42 AM
    Quote from fond300

Ovdje vec jedno vrijeme se skuplja, zrelo za prema gore

Skuplja trezor, isključivo, inače bi cijena upala u wc šolju.:D

• Junius
    • December 18, 2023 at 10:24 PM
    Quote from Marsovac
    Quote from tollway

zakaj mislite da je ironija? to je čista gola nepobitna istina! dobro ste napisali da se kupovala eventualno lijepa divka u rastu cijene. a kad je obznanjeno odmah tobogan. dosta dugo sam unutra (zadnja kupnja prije dvije i pol godine),nigdje mi se ne žuri, pomalo kratim prema potrebi, ali ova divka je obična sprdačina. bolje da je nisu niti dali.

Ne bi se složio da je sprdačina. Odlično je da su ušli na listu kompanija u većinskom državnom vlasništvu koje zakonom moraju isplatiti dio dobiti kroz dividendu. Za sada je to iznos od 30% dobiti.

Kad se primjeniš tih 30% na dobit koja će biti ostvarena u ovoj 2023. godini, ispadne da onda u 2024. godini možemo očekivati jako dobru dividendu.

I ne samo to, već otkako je objavljena isplata dividende nijedan veliki iz TOP10 nije prodao jednu jedinu dionicu...sad jel to slučajnost ili ne, nećemo nikad saznati...

I još jedna bitna stvar, bilo bi dobro da ex dividenda dan za dobit iz 2023 bude u prvoj polovini 2024.

• Junius
    • December 18, 2023 at 9:23 PM

Moje stav utemeljen na promatranju kretanja cijene HPB, govori da su CO i Nuklearni ( plus erste) zakočili rast, plus oni što su ih preskakali na ASK-u i gurali cijenu još više dolje . Istu stvar imamo na ZABA, IKBA i na ERNT. Baš je bio jaki momentum i tuklo se po asku. Vjerojatno bi sada bili na 220 €, a ne na 180€ da nisu prodavali kao da sutra ne postoji.

HPB-u fali jedan fond da se aktivira na kupnji. Mi mali se ne možemo boriti protiv Co i Nuklearnog + onih koji su postali nestrpljivi. Nemamo toliko municije. Baš je zato sada i pao interes za kupnju, jer koliko god da kupiš, ovi će ti staviti opet identični nalog na istoj cijeni.

• Junius
    • December 18, 2023 at 7:49 PM

I da, loši krediti banke su na ATL, a pokrivenost istih rezervacijama je veća od prosjeka sektora.

Nisam vam ni ja, ni bilo tko drugi kriv, što se cijena nije još do kraja otključala, iako su objektivno svi preduvjeti tu.

Osobno sam si postavio cilj ( tamo u lipnju)da ću prodati nakon FI za 4Q pri cijeni P/E 10, sada sam to korigirao na niže i budem prodao kad cijena dosegne P/E 8.

• Junius
    • December 18, 2023 at 7:30 PM

Radi te "mizerije od divke" su natukli bili cijenu do 196€, meni tada nije palo napamet kupovati, već sam bio jedan postotak pokratio i ušao na niže. Dakle kupovalo se radi divke do 196€, kupljeno cca 2500 dionica iznad 190€, sad po 180-182€ je skupo heheh

ECB kamata do sredine veljače ostaje sigurno 4%, banka uložila 108 milijuna u novu obveznicu kamata 3.75%, administrativni troškovi smanjeni za 1/3(kraj pripajanja NHB), banka privukla pola milijarde eura novih depozita u 4Q (vjerojatno će to biti i više do kraja godine), kamate na nove kredite(i stare sa EURIBOR6M) rastu od NG za nekih 0,4% , zasigurno rastu kamate i na stare kredite u NRS-u(samo još ne znamo koliko). Čak i u ovom trenutku je i dalje oko 60-65% depozita a vista.

Imate li još što ironično napisati???

• Junius
    • December 18, 2023 at 7:00 PM
    Quote from tollway

vjerujem da ta mizerija od divke nije nikome motiv za kupnju.

Slažem se, skupit 2% u tjedan, dva je ništa...bolje oročit na 3.5% cilu godinu.;)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • December 18, 2023 at 4:12 PM

Cijelu ovu i prošlu godinu na ERNT se u jednom danu nije protrgovalo preko 2000 dionica, sem danas.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 18, 2023 at 2:47 PM
    Quote from Hoby
    Quote from Junius

+ERNT po 199-200€

Lakše malo, koliko kupuješ provjeri da nisi već u obvezi dati javnu ponudu za preuzimanje;)

Ne moraš kolega Y otvorit drugi profil da mi to kažeš.;)

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 18, 2023 at 2:45 PM
    Quote from Junius

+ERNT po 199-200€

+ERNT po 198 €(dosta za danas)

• Što smo danas tržili

• Junius
    • December 18, 2023 at 11:40 AM

+ERNT po 199-200€

• Junius
    • December 17, 2023 at 10:04 PM

Da upozorim kolege, zadnji dan za kupnju sa pravom na dividendu je 22.12.23.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • December 17, 2023 at 10:03 PM

Definitivno pokušam dokupit IKBA u rasponu 350-355 €, ionako je kraj godine i vrijeme za tax losses harvest, pa sa tim dokupim).

Za kolegu koji pita da procijenim 4Q, nezahvalno je to, jer banke čiste bilancu krajem godine, pa nikad ne znaš koliko će biti rezervacije. Ali sam poprilično siguran da neće biti gubitak.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • December 17, 2023 at 9:35 PM

Ta narodna obveznica im neće u ovoj godini donijeti kamatni prihod, ali zato hoće u 1Q 2024 i to cca 776.000 €.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • December 17, 2023 at 6:53 PM
    Quote from verdi

danas sutra ako onako malkice zatvore suez to svjetskoj ekonomiji ne znači puno ali evropsku uništava. naša roba, naš brod, naše osiguranje. na kraju krajeva i naš kupac, a ti se snađi.

Kina izvozi na europski kontinent 755 milijardi USD, te još barem 100 milijardi USD preko Hong Konga. Doduše ne odnosi se sve na robe, već ima i nešto usluga.

• Junius
    • December 17, 2023 at 6:42 PM
    Quote from Shogun
    Quote from Junius

Dovoljan za izraelske potrebe.;)

Ah da, sigurno. Ubaci malo brojke u kalkulator pa ces shvatiti da je ovo suplja prica. Samo jedan brod nosi tisuce kontejnera a kamion jedan do dva....

Do sada si trebao znati da kada brod dođe u luku da se teret prebacuje na vlakove i kamione, na koncu sve bude u jednom trenutku na kamionima do finalnog odredišta...

• Junius
    • December 17, 2023 at 6:16 PM
    Quote from Shogun
    Quote from Junius

Formiran je nekakav kopneni koridor-most, vjerojatno limitiranih kapaciteta.

1.jpg

Put kopnom od Dubaija, na udaljenosti od 2.550 km, traje četiri dana, a iz Bahreina, na udaljenosti od 1.700 km, dva dana i sedam sati.

Izraelski mediji u decembru su objavili da je potpisan sporazum između lučkih vlasti Dubaija, UAE, i Izraela u vezi s uspostavom kopnenog mosta između dviju luka u pokušaju da se spriječi blokada Huta.

Litra dizela u KSA je svega 20 eurocenti...

Display More

Ha ha a koliki je kapacitet broda naspram kamiona??

Display More

Dovoljan za izraelske potrebe.;)

• Junius
    • December 17, 2023 at 5:40 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Junius

Egipat i Kina se ne slažu sa vama...Egipat jer su im prihodi od Sueza jedan od najvažnijih izvora deviza, Kina jer pristup njenom najvećem izvoznom tržištu Europi je duži i skljuplji...

Brijem da će Egipat intervenirat uz asistenciju KSA i SAD-a.

OOCL je rekao da neće stajat u Izraelu. Nije dry bulk, ali je dobra najava o ponašanju Kine.

Formiran je nekakav kopneni koridor-most, vjerojatno limitiranih kapaciteta.

1.jpg

Put kopnom od Dubaija, na udaljenosti od 2.550 km, traje četiri dana, a iz Bahreina, na udaljenosti od 1.700 km, dva dana i sedam sati.

Izraelski mediji u decembru su objavili da je potpisan sporazum između lučkih vlasti Dubaija, UAE, i Izraela u vezi s uspostavom kopnenog mosta između dviju luka u pokušaju da se spriječi blokada Huta.

Litra dizela u KSA je svega 20 eurocenti...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt