1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • January 10, 2024 at 9:23 PM
    Quote from Junius

sve me strah da nije Erste prodavao u blokovima...

HPBERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B-571-0.03%84,6904.18%

Kako sam se i pribojavao...imamo u trećeg velikog prodavatelja...trebao čekati sutrašnji dan da potvrdimo i blok prodaje.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • January 10, 2024 at 4:23 PM
    Quote from KicanCRO

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/53138

Kokosari. Na 32 posto su.

Bolje čitaj: Ponuditelj drži ukupno 818.563 redovne dionice Ciljnog društva, što predstavlja 39,10% udjela u temeljnom kapitalu, odnosno 39,19% dionica Ciljnog društva koje daju pravo glasa na skupštini Ciljnog društva.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 10, 2024 at 3:55 PM
    Quote from zdenkic

Jako narastao broj stranih radnika u Hrvatskoj. Ovo su im plaće - Index.hr

Znaci ja ne mogu vjerovati sta mi sami sebi radimo. Ako ovako nastavimo, za pet godina ce Hrvatska nestat.

Srećom na smo na kraju trenda trpanja(za ovo što postoji drugog naziva nema) useljenicima na Zapadu. U SAD i Njemačkoj se već spominju milijunske deportacije stranaca...

• Junius
    • January 10, 2024 at 3:41 PM
    Quote from Infinity
    Quote from Junius

Da, jučer i prekjučer cca 8000 HPB dionica( redovna + block trgovina) promijenilo vlasnika, baš se osjeti smanjenje pritiska na asku....sve me strah da nije Erste prodavao u blokovima...

Bas sam prije gleda kako je popustia ask na svim bankama

Svi koji su želili izaći pri ovim cijenama su izašli. Zadnje objave iz FED-a i ECB-a idu na ruku isključivo bankama...spasio nas je jaki rast inflacije u Njemačkoj, a uslijed toga i u eurozoni za prosinac.

• Junius
    • January 10, 2024 at 3:31 PM
    Quote from Marsovac

Živahno trgovanje danas na HPB-u. Skida se sa aska, kupuju paketi. Čini se da se polako investicikska zajednica osvještava o potencijalu ove dionice.

Neki veći fond uredno opskrbljuje prodaju ali tako je donedavno bilo i na Zabi i na Kodt.

Da, jučer i prekjučer cca 8000 HPB dionica( redovna + block trgovina) promijenilo vlasnika, baš se osjeti smanjenje pritiska na asku....sve me strah da nije Erste prodavao u blokovima...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • January 10, 2024 at 3:24 PM
    RE: Što smo danas tržili

Da li je prilika ili neprilika, vidjeti ćemo. Čini se da se erste opet aktivirao
    zlocesti
    January 10, 2024 at 3:19 PM

Naspram onih jučer/prekjučer što su kupovali po 225-226€ ili jutrošnjih 221€, definitivno prilika...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • January 10, 2024 at 3:17 PM

- ARNT 30.40-30.80 € (zadnjih 500 komada prodao)

i odmah kupio

+ERNT po 210 €(odmah iskoristio priliku)

• Junius
    • January 6, 2024 at 1:15 PM

Izgleda da se za kredite izdane u NHB i dalje po starim rokovima mijenjaju promjenjive kamate. Tako da je ovo za mene iznenađenje za 4Q, te će povećati kamatni prihod HPB-a.

Kamate za kredite od NHB(EURIBOR fino išao gore, te nešto napokon i NRS):

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 4, 2024 at 7:22 PM
    Quote from emil

upsss. ulovilo ga na krivoj nozi :D

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

a sve je krenula jos davne 2012

https://plusportal.hr/iz_drugih_medi…e_slavonije-659

https://abload.de/img/a5f5d7u.jpg

a bilo je svega i s rimcevim kampusom i tatom rimcem :

https://www.radnickafronta.hr/hr/t/tekstovi/…-kampusa-rimac/

sad kad ga vise tata rimac nece sputavat mate ima da odleti "to the moon" pardon mate leti odma "to the MARS " :D

Display More

Evo su ti povećali minimalnu brokersku naknadu...sad je 3,5 €, mnei je i dalje 2,65e:Pi opet nas trolaju sa obveznicama , jesi primio mail kolega?https://www.erstebank.hr/content/dam/hr…od-01012024.pdf

• Junius
    • January 4, 2024 at 4:03 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Na ZSE imamo zadnjih par godina, u prvoj polovine godine sve raste u drugoj polovini sve pada...da sam lani i preklani sve prodao u lipnju i ušao u dionice tamo listopadu, studenom imao bi barem 100000 € više^^

da smo kupili sve dionice na dnu i prodali na vrhu bili bi svi milijuneri, ali i ovako nam dobro ide jer nitko ovdje ne gubi^^

Bitno je imati više tiketa gdje dobivaš od onih gdje gubiš.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • January 4, 2024 at 3:42 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Bude povukao, uopće ne dvojim u to, P/E svega 8, sa 4Q da zarade nula €, bude P/E otišao na 5.5

uz ovakvo trgovanje nema vam druge nego poraditi na samoodrživosti, nitko se neće bolje založiti za vas od vas samih, trebali bi prodati dionice i uložiti u banku :)

Na ZSE imamo zadnjih par godina, u prvoj polovine godine sve raste u drugoj polovini sve pada...da sam lani i preklani sve prodao u lipnju i ušao u dionice tamo listopadu, studenom imao bi barem 100000 € više^^

• Junius
    • January 4, 2024 at 3:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Nikako mi nije jasan HPB, sve vuče gore osim njega.

HPogrešnaB, jel sada jasnije ;)

Bude povukao, uopće ne dvojim u to, P/E svega 8, sa 4Q da zarade nula €, bude P/E otišao na 5.5

• Junius
    • January 4, 2024 at 11:11 AM

Nikako mi nije jasan HPB, sve vuče gore osim njega.

• Junius
    • January 3, 2024 at 6:29 PM

P/E ZABA-je sa današnjih danom oko 12, HPB-a 8, IKBA 7....12 je za veliku banku poprilično( da ne kažem puno)...4Q po svemu će biti bolji nego lani, što će malo smanjiti P/E....ECB će rezati ove godine značajno kamate, pogotovo ako eurozona jače potone u recesiju...oprez, da ne bi bilo leta do 17-18€ pa da počne tobogan opet radit...

• Porez na kapitalnu dobit

• Junius
    • January 3, 2024 at 6:19 PM

12%...nije priša platiti, čekaj zadnji dan drugog miseca.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 2, 2024 at 9:44 PM
    Quote from Moller

Mate je naša dika, nije lud crnčiti kod Kolinde za 7500€ ka ja

Što ne kažete da ste prešli u zidare ( slobodne), sad mi je jasnije što više ne trgujete.^^

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • January 2, 2024 at 9:42 PM
    Quote from tollway

normalna stvar ako i kasne. gotovo da nema građevinskog projekta koji se realizira na vrijeme.

Poanta je da nema više šanse da na ljeto 2025 otvore.

• Junius
    • January 2, 2024 at 2:41 PM

Lijepo se grize ASK na ZABA-i...pitanje je vjerojatno dana kad bude prebacila 15 €...ekipa se pozicionira za dividendu, iako se boji da su zakasnili.

• Junius
    • January 2, 2024 at 2:07 PM
    Quote from Zlatek
    Quote from Junius

Kolega ne pričajte napamet, da ste malo razmisli prije negoli ste stisnili ENTER, onda bi se sjetili da postoje regulatorna ograničenja (pravila ulaganja) kojih se svi mirovinski i otvoreni UCITS fondovi moraju pridržavati. I pazite, to je pravna stečevina EU i nije podložna promjeni od strane AP-a.

Junius , molim da napišite koje je to pravilo/ograničenje na koje se pozivate, odnosno zašto mislite da bi tih 5% iz mirovinaca preko alternativnog fonda opet došlo na ZSE?

Mirovinski fondovi su ograničeni na ulaganja u ono što je izlistano na burzi(i to uglavnom u OECD zemljama)?!...za sve ostalo treba pogledati Prospekt fonda. da bi znali što i kako...ali zasigurno neće sve uložiti u jednu firmu, kao kolega samodopadno navodi.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • January 1, 2024 at 7:26 PM

Trebalo je sve biti srušeno još u lipnju 2023, evo još i danas stoji

1000003906-jpg.6471443

1. Privacy Policy
  2. Kontakt