1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • February 8, 2024 at 6:26 PM

Nego kolege imate li kakve prognoze za 4Q23? Ja osobno tipujem na neto dobit konzervativno od 5-15 milijuna €...

Moguće je to i više ,ali ima dosta nepoznanica kao npr. ima li značajnih rezervacija, hoće li trošak administracije ostati na razini 3Q, hoće li po računu dobiti i gubitaka negativno djelovati ostali troškovi poslovanja, koliko će porasti kamatni rashod radi ove akcije na oročenu štednju( a možda će i pasti jer je dosta njih razročilo oročenja po malim kam. stopama i oročilo po 3%?!), da li je bilo značajnijeg smanjenja zaposlenih, te koliko su plaće raste...

Također banka povećava naknadu za vođenje tekućeg računa od gotovo 20%, pa će i tu biti veći priljev novca na osnovu naknada

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ove godine je je banka stradala na ime naknada i provizija, jer je izgubila prihode od mjenjačkih poslova. Tako da imaju opravdanje na ovo dizanje cijena...

• Junius
    • February 8, 2024 at 3:30 PM

Napokon se HPB makla preko 200€( i to relativno olako),, mislim da ovdje najviše grča stvara nepotrebna akcija od 1.11.23 od 3% kamate na štednju, pa se čeka 4Q23...

EDIT: Jedva čekam sutrašnji dan, pa da možda vidim tko to prodaje po 500 komada.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • February 5, 2024 at 10:29 AM
    Quote from Nevera

Bravo za dioničare Zabe, nakon mrcvarenja na 12 e. Ljep rast pred izvješće i objavu dividende.

Hpb - svaki komentar je suvišan.

Dao bi koji komentar trgovanja pojedinim dionicama, ali dobijem karton za to na temi "komentari trgovanja na burzi", pa ću se suzdržat. Ionako pišem ko robot, niže od toga neću i ne mogu.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junius
    • January 23, 2024 at 10:47 AM
    Quote from fond300

Danas bi se lako moglo protrgovat vise od 2500kom. Nek ostane zabiljezeno pa cemo vidjet.

Kako je krenulo moglo bi biti danas/sutra sve riješeno.

• Birtija

• Junius
    • January 22, 2024 at 6:44 PM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

Eh HPB, isto čamim čekajući ali ga imam baš puno i nedam ga na ovim cijenama osi apoxolpse.

Ernt zadnji dokap u petak na 209.

Čujemo se za 10 mjeseci. Idemo na kavu ili na janjetinu
    Nevera
    January 22, 2024 at 4:42 PM

Ma samo sam si malo uravnotežio portfelj, smanjio mrvu HPB i povećao ERNT....možemo se slobodno nakrkat janjetinom, nema problema^^mislim da neće trebati čekat 10 miseci za to, pogotovo za ERNT neće trebati...

• Što smo danas tržili

• Junius
    • January 22, 2024 at 1:33 PM

-HPB po 190€ u petak(imam ga previše, previše)

+ERNT po 212 € (danas)

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 18, 2024 at 10:26 PM
    Quote from KultLicnosti

Nebitno je šta ko želi ili neželi, ja neželim pdv 25% i šta onda...

Neki prosječan PDV potrošačke košarice je zasigurno oko 20%...nikako 25%

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 18, 2024 at 7:00 PM
    Quote from verdi

poljaci koji su najmilitantniji imali su vojsku od 150 000 ljudi gdje je već poginulo od 2-5000. koliko je to%?

Lijepo pišete i onda ...glupost teža^^

• Junius
    • January 17, 2024 at 4:08 PM

Ne znam što je sa ovim HPB-om, još za ne falit imamo desetine izjava zadnjih tjedana čelnih ljudi ECB kako kamatne stope do lipnja se ne diraju...još imamo i Jemen koji će dodatno razbuktat inflaciju na europskom kontinentu

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 17, 2024 at 2:36 PM
    Quote from st-brajo

bilo bi mu pametnije da, kad je Davos, blagoslovi vatrogasna vozila i organizira egzorcističku seansu 🤷

HAHAHH pa on je njihov...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • January 17, 2024 at 9:56 AM

514 dionica na ERNT po 209 €....lagano ide i ERSTE rasprodaja kraju...

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 16, 2024 at 10:57 PM
    Quote from KultLicnosti

Udri po sirotinji ili udri po krščanima uvijek isto. Jako zanimljivo kako su baš sad dobili krila da pale i ruše za nepravdu od prije 100 , 200 godina.

woke sekta(umbrella term za sve antizapadne pokrete i ideologije na Zapadu, open borders policy, LTBQ, kritična rasna teorija, reproduktivna prava, zelena agenda, ateizam, feministička ideologija ) je br.1 neprijatelj i opasnost za Zapad...smo MSM ljudima peru mozak i uvjerili su ih da je muškarac zapravo žena i svi klimaju glavom u znak odobravanja...

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 16, 2024 at 6:26 PM

Peovićka dobro razmišlja, traži vračanje kvota za uvoz stranih radnika te izjednačavanje uvjeta za zapošljavanje stranih i domaćih radnika...ni u najluđem snu nisam očekivao da će ovo doći od Radničke Fronte, mogao bi postati ekstremni ljevičar^^

Katarina Peović: Ogroman broj stranih radnika ugrožava poziciju hrvatskog radnika
    KATARINA Peović, saborska zastupnica Radničke fronte, gostovala je na televiziji N1, gdje je komentirala odlazak domaće radne snage u inozemstvo i sve veći…
    www.index.hr
  • Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 16, 2024 at 5:46 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from verdi

evo njemačke potrošnje struje. možemo uzeti u obzir izbacivanje neke energetski zahtijevnije industrije, efikasnost, prelazak na plin, povećanje broja stanovništva i td. i td. sve u svemu ovo je porazno.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Stavili su štedne žarulje i A++ uređaje 🤣🤣

I da se i zezate...meni je potrošnja u KWh pala 40% naspram 2007....a imam dvi klime, infracrvenu grijalicu u wc, te još dvi konvektorske grijalice koje se pale po potrebi...tako da štedne žarulje i A+++ uređaji nisi marketinški trik...

4253 KWh vs 2592 KWh za isti dio godine...pad od 39%

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 15, 2024 at 2:53 PM
    Quote from verdi

ovo su regruti marinaca nazovi najveće vojne sile. tamo bijeli čovjek više nema šta da traži a s ovima možeš jedino u lov na fazane.

I zato je potrebno da Trump pomete na izborima, suspendira demokraciju na par godina i potjera sve wokere iz institucija. Drugog načina nema...nažalost...

• Junius
    • January 12, 2024 at 8:32 PM

Više od 10% dionica koje ima, lijepo:thumbup:

• Junius
    • January 11, 2024 at 9:08 PM

Ni 8.1.24 ni 9.1.24 Erste nije kriv za štopanje cijene na kraju oba radna dana...zaključak, netko drugi se propisa, osim ako Erste nema još koji podfond koji nije u TOP 10, recimo ERSTE plavi kategorija A....

ERNTERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B-33-0.00%9,5800.72%1.99M

• Junius
    • January 11, 2024 at 8:57 PM
    HPBERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B-3,100-0.15%81,5904.03%15.50M

Znači još je netko sudjelovao u block prodaja 9.1.23, jer ih je bilo 5500 +1613 dionica iz redovne trgovine....da mi je znati tko kupuje...hmmm

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • January 11, 2024 at 2:02 PM
    Quote from zdenkic

sto se tehnoloski napredno desilo u hrvatskoj?

Sveopća ekspanzija samposlužnih blagajni...smanjuje direktno potrebu za blagajnicama. Euro ugasio 1300 mjenjačnica. Ima toga još...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • January 11, 2024 at 12:13 PM

Novi block na HPB 3858 dionica prodano...ovde se nešto kuha (po meni), kad je ovakav interes za dionicom...u 3 radna dana cca 12000 dionica protrgovano, cca 2.3 milijuna eura prometa...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt