Sve je to ok. međutim kolika će biti dividenda, to mene interesira.
Oko 19,5 eura
bruto 23,9 €, na račun cca 21 €
Sve je to ok. međutim kolika će biti dividenda, to mene interesira.
Oko 19,5 eura
bruto 23,9 €, na račun cca 21 €
nisu htjeli jutros po 250 al evo sad po 270 se udara
Pa jutros se nije znala visina dividende...
Koji su amateri ispali oni što su sipali po 250-252€..lijepo sam pisao da će za koji dan nazad po 270€
ide izgleda 60% dobiti..čestitam kolege, nadam se da me netko poslušao jutros i dokupio...
Prenosim od kolege, ako mislite dokupit danas vam je zadnji tren.
danas je sjednica Vlade.
14. Prijedlog odluke o visini, načinu i rokovima uplate sredstava trgovačkih društava u državnom vlasništvu u Državni proračun Republike Hrvatske za 2024. godinu
Sada mi se nekako čini da je onaj članak bio naručen da se netko istovari.
Dajte kolega, nema prometa ni za papar.
Gledam ovo izvješće ADPL i to što ih se hvali po medijima kako su izbacili super FI, ali ja vidim da smo na polugodištu bili u plusu 1,82 M €, a nakon 9 mjeseci ta se dobit istopila na 0,58 M €.
Zato jer krivo gledate i uspoređujete kruške sa jabukama...iz kvartala u kvartal situacija je bolja i po prihodima i po operativnoj dobiti i po dobiti prije poreza...
Po meni izvješće loše,
Zašto je loše..9 milijuna eura je umanjenje vrijednosti financijske imovine...vjerojatno obveznica, koja je dospjela na naplatu, a koja se vodila po tržišnoj cijeni od prije dvije godine. Kada su promijenili politiku držanja obveznica, od držanje radi trgovanja u držanje do dospijeća.
Izvjesce je toliko grozno da cu sutra biti na bidu, predlazem rasprodaju do 200
ja nešto sitno prodao po 266-268 € i dokupio po 252-254 €...ovo je klasika postala na HPB-u
Po meni nije tako loše izvješće očekujem oporavak sutra bar na 260
Treba se samo strpiti još 10 dana i kupiti dionice što jeftinije...
Strašno je što prodavač radi cijeni dionice i to na izvrstan Fi......
Mogli su, ali nisu evo nas na 274 nadam se da sljedeći tjedan napadamo 290
Ako Fi bude ok, budemo...ako ne bude, eto nas nazad na 250€.
Kako sam rekao to je bilo...znam HPB u dušu..
Po TA pokazatelji izgledaju pregrijani.. RSI, Bollinger i dr... mogli bi ga prodavači zakucati na 260....🥴
Mogli su, ali nisu evo nas na 274 nadam se da sljedeći tjedan napadamo 290
Ako Fi bude ok, budemo...ako ne bude, eto nas nazad na 250€.
+ VLEN iljadarka po 4,40€( tješim se da sam prošao 300 eura jeftinije od miljardera, ali mi se nekako čin da će ići još i jeftinije).
Display MoreNajjači su mi ovi što sad kupuju na 264, a prošli tjedan nisu htjeli na 240 ....
Eh, kad krdo krene ne gleda se koliko košta.....a vuduti ćemo ih tek na razini 300-400...
Ps
100% portfelj u HPB😁
Oprezno sa 100% u bilo čemu.
Malo lošije izvješće, ponovno izvlačenje one tužbe protiv HPB-a, pad tržišta vani, slabija likvidnost, i začas problemi.
Zato sam ja i srezao sa 60% na 30% portfelja HPB...
Eto novih 500 komada 6 eura naviše...
Kolege dobro juro, baš je dobro jutro:)
napokon!!!!!!
Što je najluđe kamate na štednju rastu, na 1 g. Raiff je 2,5%, Addiko ima 2,6%, Snba 3,1% itd.itd.
Raste i kreditiranje...
Danas probili 254 na solidnom prometu al neko srušio cijenu u zadnjim minutama i to ne samo na hpbu to se već dešavala i prije neznan ko i zašto to radi ali eto prilike za dokup ko se još nije nakrca
neka Fi za 3Q bude 20-25 milijuna eura, pa ćemo lako za sve drugo...
S obzirom da su ECB kamate krenule padati, pad izdanih kredita zbog usporavanja u građevibkom sektoru, te da se uskoro neće voditi naknade pri uplati/isplati plaća...vjerujem kako će doći do zahlađenja u svim bankarskim dionicama.
Ali od postojećih da moram birati koja je najpodcjenjenija, dakako da bih izabrao IKBA.
I imam je 😊
Sad će se vidjeti ko zna radit.
Sad će kamate na oročenu opet biti 0.1%
Onzirom na i ocekivano izvjesce HPB je trenutno best buy na marketu...
I ovo je majka svih zajeba, jer HPB ima brutalne kamatne rashode, jer država voli davat kamate na oročenu štednju nepotrebno velikima(kako fizičkim osobama, tako i firmama), em se kupuju glasovi, em na porezu na kamatu će dobiti ove godine barem 6-8 milijuna eura keša u proračun, skoro više nego što bi dobili od dividende.
Mislim i dalje daju 3% kamate na oročenu, a ECB daje za koji dan 3.25%.