1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • March 13, 2024 at 10:10 PM
    Quote from josip100
    Quote from Junius

Ok, ali smo na temi od HPB, trebate naglasiti na što se referirate.:thumbup:

Da, u pravu ste...👍

Kad će se znati vezano za dividendu kod HPBa?

Ako sam HPB ne odluči isplatiti dobit, onda je cijela godina opcija...s obzirom na enormnu dobit, lako moguće da bude i više od 30%.

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:59 PM
    Quote from josip100
    Quote from Junius

Nešto ste pobrkali

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mislio sam na ZABU...

Ok, ali smo na temi od HPB, trebate naglasiti na što se referirate.:thumbup:

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:53 PM
    Quote from josip100

Dividendu od 1,23e će dobiti svi koji kupe do 16.4. i to je za 2023.. Hoću reći da će i iduće godine biti isplaćena ista ili viša za ovu 2024. godinu.

Nešto ste pobrkali

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A ove će godine biti odobrena dividenda za 2023 od min 30% dobiti za istu godinu, a to je min 13 eura po dionici.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:47 PM
    Quote from zdenkic

na zalost, mislim da je gotovo sa hrvatskom kakvu znamo.

kolko god imamo mi budala na slobodi, kultura nam je drugacija, i mi se jednostavno ne bodemo nozevima, dok oni svi imaju noz pod jaknom.

uskoro se gradom navecer neces moci mirno setati kao i prije, a pogotovo ne zene

mislim zamisli doci u drugu drzavu, dobiti smjestaj, i hranu, a ti jedino sto radis je bodes druge ljude
    meni je taj sklop uopce tesko procesiurat logicki...

i naravno, umjesto da se ove pokupi i deportira, mi cemo ih i dalje nastavit hranit i placat smjestaj

steta...imali smo tu sigurnost kao nitko u europi.

Display More

Što vam kolega nije jasno??? Grebemo sa dna kace, po pitanju imigranata, pa dobiješ imigrante sa dna kace...čast poštenih i radišnim imigrantima.

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:21 PM
    Quote from josip100

Sumnjam da ovi što prodaju zadnjih dana nemaju informaciju...

Meni se nekako ZABA više sviđa, bez obzira na P/E. Po svemu sudeći ECB će i ove godine ostaviti iste kamate, tako da će dobit za ovu godinu biti i veća nego prošle. Pa će onda i dividenda iduće godine biti ista ili veća od 1,23.

A za dalje ćemo vidjeti...

Josipe, dividenda je isplaćena za 2022, ne za 2023. Dividenda za HPB je sigurna od lani(nalazi se na listi državniH firmi, koje moraju isplatiti min 30% neto dobiti) tako da ta priča da ZABA daje dividendu , HPB ne, više ne drži vodu.

Koju informaciju imaju? Da je cijeli 1Q kamata na sredstva deponirana u HNB 4%, naspram 1Q23 od 2.5%, te da sredstva HPB u HNB-u rastu sa 973.000.000 milijuna eura na dan 31.03.23 na 2.957.000.000 na dan 31.12.23. Baš se vidi da ovi prodavatelji "imaju" informacije.

• Junius
    • March 13, 2024 at 8:06 PM

Za one koji misle da je HPB skupa, današnji P/E je 5.59, a ZABA-in 11.30, DUPLO kolege, DUPLO.

• Junius
    • March 13, 2024 at 4:13 PM
    Quote from Iwop

Pa nije baš da pada cijena danas

Pad od 20 € u zadnjih par dana, nije baš da nema pada...U mom portfelju to je gotovo 10000 €. Toliko iznosi trošak stolarije koju u promjenit na kući.

• Junius
    • March 12, 2024 at 3:17 PM
    Quote from Iwop

Pretpostavljam da je NEK opet prosipao dionice. Vidjet ćemo kroz koji dan da li su oni.

Nije ovo njihov stil, prije CO.

• Junius
    • March 12, 2024 at 10:06 AM

1986 dionica potrovano u jednom nalogu po 234 €....fino^^

• Junius
    • March 11, 2024 at 12:05 PM
    Quote from komot

Nekako nisam uvjeren da je sada trenutak ulagati u banke. Možda sam u krivu, ali mislim da je to bilo to. Stoga savjetujem oprez.

U banke se trebalo ulaziti prošle godine, ovo pogotovo vrijedi za ZABA-u...HPB i IKBA su i sada "jeftine" za kupnju i po p/e i po p/b, te sa gotovom sigurnošću mogu reći da je izvjestan odličan 1Q( kamate ECB lani u 1Q kvartalu su bile cca 2.5%, sada su 4% i to uz cca 25% veće a vista depozite kod HPB-a.).

Ono što me mučilo kod HPB za 4Q su a vista depoziti ( radi super smart štednje), kad sam vidio da su u 4Q a vista depoziti porasli za 170 milijuna eura sve sumnje su mi splasnile. Kod IKBA su mi također sumnje nestale, kad sam vidi koliko simbolične kamatne rashode imaju u 4Q.

Također obje banke HPB i IKBA( za razliku od ZABA-e) imaju mogućnost velikog rezanja kamata na štednju(i da opet imaju veće kamate od ZABA-e).što predstavlja veliki buffer kad krene rezanje kamata pri ECB...

Također usuđujem se reći da su nedavno, kada je ZABA cijenovno zaronila iz banaka izletili špekulanti, te drhtave ruke...

Neko moje osobno mišljenje da će cjenovni peak banka biti tamo u lipnju, ionako već koju godinu cijene dionica na ZSE tada krenu padati.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junius
    • March 7, 2024 at 6:13 PM

Ovdje puno vas stavlja znak jednakosti između prihoda i profitabilnosti.

• Junius
    • March 7, 2024 at 5:37 PM
    Quote from Roger
    Quote from Junius

Prije točno godinu dana cijena je bila cca 240 €, a P/E cca 20. Molio bi vas da prokomentirate trenutnu valuaciju SPAN-a s obzirom na ERNT?! I da mi kažete tko bi tu trebao rasti, a tko padati?

Ako isključimo banke( za koje postoji posebna metrika), ERNT je po P/E najjeftinija dionica iz CROBEX-a trenutno, uz to imamo gotovo izvjesnu dividendu., koja bi trebala biti dosta veća nego lani.

EDIT: Obično kad zadnji optimista digne ruke od dionice, cijena počinje rasti.

Lijepo ste vi to teoriju udrilali, gledao sam blood on the streets svojevremeno, da gledao..bio sudionik kosmara. Ako cete po zadnjoj recenici suditi onda vas na ovoj temi jos uvijek ima previse. Trenutni p/e je dobar ali nece takav i ostati u narednom periodu i to vam je sukus svega. Span je mlada ptica, uzletjela ko puran sad si trazi mjesto i polako se isto korigira cjenovno, no mislim da je span puno okretniji i ima vecu sansu da preokrene poslovanje u iducih god dana, a to kod Ernt nije teta najavila. Ako vam to nije dovoljno, onda udrite, ljepota burze je sloboda i odgovornost.

Display More

Koliko ja znam teta je najavila pad prihoda( i to onih manje profitabilnih), tako da je ne vidi da to znači sigurni pad neto dobiti...također Intercapitalove prognoze o P/E za 2024 su samo prognoze ,a ne sigurna budućnost...

Stvar je jednostavna, dionica je izdušila, jer je 4Q po dobiti( ne prihodu) podbacio ,a ne jer je netko nešto rekao. Ovde se uzimalo zdravo za gotovo da cijena ide na 250€ nakon Fi-a, plus drukanje "gospodina" Y.^^

• Junius
    • March 7, 2024 at 5:10 PM
    Quote from Roger

Dečki, nema teorije zavjere. Nitko ništa ne štopa namjerno, osim sto namjerno prodaje, ali be zato da bi stopao vec da bi prodao. ERNT je trenutno out i kad vam sefica kaze da ce u sljedece 2 g probati popraviti stanje ne znam sto se cudite da neko STOPA cijenu. Koliko sam se tog nagledao 2008... stopali su igh na 20000 i ledo i svasta nesto. Pri tome ne kazem da je ovo isto. Ali ima ta paralela zavjere, a nije zavjera, samo zabluda onih koji se nadaju.

Prije točno godinu dana cijena je bila cca 240 €, a P/E cca 20. Molio bi vas da prokomentirate trenutnu valuaciju SPAN-a s obzirom na ERNT?! I da mi kažete tko bi tu trebao rasti, a tko padati?

Ako isključimo banke( za koje postoji posebna metrika), ERNT je po P/E najjeftinija dionica iz CROBEX-a trenutno, uz to imamo gotovo izvjesnu dividendu., koja bi trebala biti dosta veća nego lani.

EDIT: Obično kad zadnji optimista digne ruke od dionice, cijena počinje rasti.

• Junius
    • March 7, 2024 at 3:29 PM

Današnja odluka ECB-a:

European Central Bank holds interest rates

Situacija više nego odlična za HPB s obzirom da drže u HNB-u gotovo 3 milijarde eura.

• Junius
    • March 6, 2024 at 4:02 PM

Fina dogovorena prodaja pri zatvaranju od 1200 dionica...

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• Junius
    • March 6, 2024 at 3:19 PM
    Quote from D_artagnan

Al ono, ako si plaćao 6% kamatu šta nije logično da najprije ponudiš svojim građanima, pa ako nitko nije zainteresiran ideš na institucionalnce ili vanjsko tržište..

Zato jer bi refinanciranje međunarodne obveznice sa domaćom izvuklo iz sustava nepotrebno 1,5 milijarde eura i tim poskupilo buduća zaduživanja, kako države tako i domaćih fizičkih i pravnih osoba.

A investicije su važna komponenta BDP-a, pa bolje da se domaći novac uloži u nove projekte, nego da ga potrošimo na refinanciranje međ. obveznica, koje su potrošene prije 10 godina i nemaju više nikakav pozitivni učinak na ekonomiju....

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• Junius
    • March 6, 2024 at 1:15 PM

Još jedan uspjeh ministarstva financija, refinancirana međunarodna obveznica sa kamatom od 6%, sa novom obvezanicom sa kamatom od 3,375%

Uspješno izdana 10-godišnja euroobveznica nominalnog iznosa 1,5 mlrd eura - Poslovni dnevnik

Ušteda na kamatama refinanciranjem u 10 godina je 390 milijuna eura.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • March 5, 2024 at 4:28 PM
    Quote from KultLicnosti

Desetine?! Ja ih znam nekoliko, i ne bi ih za zeta. Alkosi.

Alkoholizam je posljedica, ne uzrok.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • March 5, 2024 at 1:05 PM
    Quote from Lynx

Što se tiče “stranaca”, meni je jedino bezveze što nismo bar “emerging market” nego smo ružno klasificirani kao “frontier” i što (možda baš zbog toga) ZSE nije u ponudi svjetskih brokera

Moraš imat 5 ili 10 dionica market capa iznad 2-3 milijarde eura...nedavno sam čitao pravila, ali mi je isparilo...

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • March 5, 2024 at 10:01 AM
    Quote from KultLicnosti

Ovdje se podcjenjuje prosječnu snalažljivosti Hrvata i osim toga kao da se ikad živilo od plaće ovdje osim pojedinaca. Živi se od onoga 'sa strane', rente i od para iz inozemstva.

Ja osobno znam desetine muškaraca rođenih 80-tih koji nisu nikad u životu radili...toga po selima ima još i više....znači nit će ikad radit, niti će se ikad oženit, nit će ikad imat djece...

Jedan veliki dio radnosposobnih muškaraca ne participira u sustavu, jer ih je sam sustav na neki način gurnuo na margine društva i izolirao...i onda kad krene radikalizam onda se čude kao pura dreku, a sami su ovo proizveli...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt