1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Birtija

• Junius
    • March 18, 2024 at 4:55 PM
    Quote from Tolisimus
    Quote from Junius

Zapamtite Milanović je lik za čije je mandata minimalac bio 2300kn neto...penzije rasle 2.3% u 4 godine ,htio je dati autoceste u koncesiju na 40 godina, a njegov ministar gospodarstva se zaduživao po kamatama od 5-7% , te isti taj ministar je napustio INA nafta polja u Siriji, bez jednog jedinog centa naknade. A ni njegova srbo i rusofilija nije na odmet.

Alert 📢 HDZovac detektiran 🤣

Kakav HDZ-ovac... AP je lijevi centar, Milanović desni centar, čisto da se zna gdje tko ideološki stoji, sad što se nalaze u strankama suprotnog predznaka, samo govori u kakvoj smo konfuziji kao društvo...ovo ti je isto kao da HDZ kandidira Sanadera za premijera...jedina razlika između dvojice jest, da mediji u globalu naginju na lijevo i to oštro, pa je jedan bad guy drugi, deboto svetac.

Recimo AP ode jednom na godinu u Vukovar i Knin i ostatak godine može ljevičarit do mile volje, isto je sa Milanovićem ode u Srb i Jasenovac i ekstremno desničari cijelu godinu...problem je u populaciji kojoj je bitna forma( insignije i pokliči), a nema pojma o sadržaju ( ideološkom stavu pojedinca o društvu i ekonomiji)...

• Birtija

• Junius
    • March 18, 2024 at 3:42 PM

Zapamtite Milanović je lik za čije je mandata minimalac bio 2300kn neto...penzije rasle 2.3% u 4 godine ,htio je dati autoceste u koncesiju na 40 godina, a njegov ministar gospodarstva se zaduživao po kamatama od 5-7% , te isti taj ministar je napustio INA nafta polja u Siriji, bez jednog jedinog centa naknade. A ni njegova srbo i rusofilija nije na odmet.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • March 15, 2024 at 10:23 PM
    Quote from babo65

A tko je taj?

Nemam knjigu dioničara...

• Junius
    • March 15, 2024 at 3:36 PM

Sudeći po današnjoj trgovini, ovaj što je kratio poziciju (zadnja tri dana) je završio sa time....

• Junius
    • March 14, 2024 at 9:36 PM

Prije mislim da se radi o otvorenim investicijskim fondovima, oni obično ovako nasilno krate, kad im treba lova za isplatit ulagače...

• Junius
    • March 14, 2024 at 8:55 PM

Na HPB-u u utorak nije prodavao nitko iz TOP 10, dakle nije ni CO ni NEK. Super.:thumbup:

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junius
    • March 14, 2024 at 8:48 PM

Iz top 10 opet kupuju

ERNTPRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.2050.02%
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • March 14, 2024 at 2:37 PM

Na IKBA imamo kočioničara, koji čim krene kupnja stavi 100 dionica na ask. A kad bid nestane , onda ih makne.

• Junius
    • March 14, 2024 at 12:47 PM
    Quote from Infinity

Da nije HPB politički nastrojena i podigla postotak na oročenje sve bi još bolje radile uključujući i HPB.

Ovo bi bilo bitno da za količinu oročene štednje je pala a-vista štednja, a nije. A vista štednja raste( i u 4Q) , usprkos rastu oročene štednje, tako daje situacija bolja nego ikad, jer a -vista depoziti su na ATH, a iz njih banka ostvaruje gro neto kamatnog prihoda.

I sam sam zbog ovoga bio strašno zabrinut u 4Q, a kad sam vidio da a vista depoziti ne da nisu pali, već su i porasli, pao mi je kamen sa srca.

Također sam uvjeren da u 1Q24 neće biti značajnijeg rasta oročenih depozita( zbog smanjenja kamate na oročenu štednju na 2%), niti značajnijeg pada a vista depozita.

• Junius
    • March 14, 2024 at 12:33 PM
    Quote from Sheki
    Quote from Junius

To pokazuje koliko su investitori iracionalni, i to je glavni razlog zašto većina gubi na burzi...

Jel to a propos minusa od 10 000 eura :)

65 eura poraste ove godine, pa padne 20 eura, da to je minus 10000€:) To da je swing trade plakao bi, ovako me nije briga.

Ovo je vjerojatno CO (vidit ćemo danas) morao kratiti opet poziciju( po sili zakona), jer je cijena dosta porasla, pa je povukao sa sobom i male na prodaju, valjda misle da se HPB bude tržio po P/E 3, pa su brže bolje prodali svoje papire po P/E 5.5. Nema veze ulazit će nazad u papir kad P/E bude 7 ili 8.

• Junius
    • March 14, 2024 at 12:18 PM
    Quote from josip100

I ja se to pitam... dovoljno je usporediti bid na HPBu i ZABI...

To pokazuje koliko su investitori iracionalni, i to je glavni razlog zašto većina gubi na burzi...

• Junius
    • March 13, 2024 at 10:10 PM
    Quote from josip100
    Quote from Junius

Ok, ali smo na temi od HPB, trebate naglasiti na što se referirate.:thumbup:

Da, u pravu ste...👍

Kad će se znati vezano za dividendu kod HPBa?

Ako sam HPB ne odluči isplatiti dobit, onda je cijela godina opcija...s obzirom na enormnu dobit, lako moguće da bude i više od 30%.

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:59 PM
    Quote from josip100
    Quote from Junius

Nešto ste pobrkali

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mislio sam na ZABU...

Ok, ali smo na temi od HPB, trebate naglasiti na što se referirate.:thumbup:

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:53 PM
    Quote from josip100

Dividendu od 1,23e će dobiti svi koji kupe do 16.4. i to je za 2023.. Hoću reći da će i iduće godine biti isplaćena ista ili viša za ovu 2024. godinu.

Nešto ste pobrkali

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

A ove će godine biti odobrena dividenda za 2023 od min 30% dobiti za istu godinu, a to je min 13 eura po dionici.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:47 PM
    Quote from zdenkic

na zalost, mislim da je gotovo sa hrvatskom kakvu znamo.

kolko god imamo mi budala na slobodi, kultura nam je drugacija, i mi se jednostavno ne bodemo nozevima, dok oni svi imaju noz pod jaknom.

uskoro se gradom navecer neces moci mirno setati kao i prije, a pogotovo ne zene

mislim zamisli doci u drugu drzavu, dobiti smjestaj, i hranu, a ti jedino sto radis je bodes druge ljude
    meni je taj sklop uopce tesko procesiurat logicki...

i naravno, umjesto da se ove pokupi i deportira, mi cemo ih i dalje nastavit hranit i placat smjestaj

steta...imali smo tu sigurnost kao nitko u europi.

Display More

Što vam kolega nije jasno??? Grebemo sa dna kace, po pitanju imigranata, pa dobiješ imigrante sa dna kace...čast poštenih i radišnim imigrantima.

• Junius
    • March 13, 2024 at 9:21 PM
    Quote from josip100

Sumnjam da ovi što prodaju zadnjih dana nemaju informaciju...

Meni se nekako ZABA više sviđa, bez obzira na P/E. Po svemu sudeći ECB će i ove godine ostaviti iste kamate, tako da će dobit za ovu godinu biti i veća nego prošle. Pa će onda i dividenda iduće godine biti ista ili veća od 1,23.

A za dalje ćemo vidjeti...

Josipe, dividenda je isplaćena za 2022, ne za 2023. Dividenda za HPB je sigurna od lani(nalazi se na listi državniH firmi, koje moraju isplatiti min 30% neto dobiti) tako da ta priča da ZABA daje dividendu , HPB ne, više ne drži vodu.

Koju informaciju imaju? Da je cijeli 1Q kamata na sredstva deponirana u HNB 4%, naspram 1Q23 od 2.5%, te da sredstva HPB u HNB-u rastu sa 973.000.000 milijuna eura na dan 31.03.23 na 2.957.000.000 na dan 31.12.23. Baš se vidi da ovi prodavatelji "imaju" informacije.

• Junius
    • March 13, 2024 at 8:06 PM

Za one koji misle da je HPB skupa, današnji P/E je 5.59, a ZABA-in 11.30, DUPLO kolege, DUPLO.

• Junius
    • March 13, 2024 at 4:13 PM
    Quote from Iwop

Pa nije baš da pada cijena danas

Pad od 20 € u zadnjih par dana, nije baš da nema pada...U mom portfelju to je gotovo 10000 €. Toliko iznosi trošak stolarije koju u promjenit na kući.

• Junius
    • March 12, 2024 at 3:17 PM
    Quote from Iwop

Pretpostavljam da je NEK opet prosipao dionice. Vidjet ćemo kroz koji dan da li su oni.

Nije ovo njihov stil, prije CO.

• Junius
    • March 12, 2024 at 10:06 AM

1986 dionica potrovano u jednom nalogu po 234 €....fino^^

1. Privacy Policy
  2. Kontakt