Evo sam si ova ulaza vrata izabra, aluminiji, profil od 65mm...ovo bude platila prošlogodišnja dividenda od HPB-a( nadam se da se nisam zeznija)
Posts by Junius
-
-
HRT je u Dnevniku objavio kako ni Čačićevi Reformisti neće biti na listi koalicije SDP-a. Dodaju kako će sve biti poznato sutra.
Izgleda da izlaze i Čačićevi Reformisti....ovi sa lijeva su teži cirkusanti...
Ovo je bitno za III izbornu jedinicu, sad će HDZ biti relativni pobijednik i uzeti jedno mjesto u saboru ekstra...
-
Zanimljiva će biti VIII izborna jedinica, gdje SDP, IDS i Možemo idu samostalno...ovdje je lako moguće da HDZ bude relativni pobjednik i osvoji jedno dodatno mjesto...
Ista stvar i za I i VI izbornu jedinicu u kojima je grad Zagreb...
-
Elementarna nepogodna Milanović rastura lijevu koaliciju:
Radnička fronta ipak neće biti dio velike SDP-ove koalicije, ne žele Milanovića kao premijera
Fokus napustio koaliciju sa SDP-om
HRVATSKA: IDS zbog Milanovića napušta koaliciju sa SDP-om
Tri stranke su već van, a nisu se ni krenuli pošteno svađat...koji redikuli, kako bi mi u Splitu rekli...
-
Zapamtite Milanović je lik za čije je mandata minimalac bio 2300kn neto...penzije rasle 2.3% u 4 godine ,htio je dati autoceste u koncesiju na 40 godina, a njegov ministar gospodarstva se zaduživao po kamatama od 5-7% , te isti taj ministar je napustio INA nafta polja u Siriji, bez jednog jedinog centa naknade. A ni njegova srbo i rusofilija nije na odmet.
Milanović je sređivao sranja nakon kriminalca Sanadera, pa će izgleda opet nakon 3 puta večeg kriminalca i 3 puta gore pljačke koju je proveo HDZ na čelu s AP!
Čovjek je bio elementarna nepogodna za RH, molim da se suzdržite ovih komentara, bez da ih potkrijepite ekonomskim pokazateljima
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ja sam sa novom osobnom riješio problem u poslovnici Erstea u pet minuta...
-
Ovakve stvari raditi u vrijeme mira, dakle bez izvanredno stanja, znak je ili teške psihičke bolesti ili još veće boliqrčine za sve, osim za svoju guzicu.
Pa stvar je očita, Milanović je izgubio busulu kad je Turudić postao glavni državni odvjetnik...zbrojite dva i dva...znači Turudić toliko toga ima o Milanoviću, da je ovaj mali Putin spreman i na puzajući državni udar da zaštiti svoju stražnjicu...
EDIT: Isprika na off topic i molim admina da prebaci gdje je mjesto.
-
kad smo već kod brokerskih naknada, evo ovoliko sam im dao u 2022( iako sam misli da je više), za 2023 nisam još dobio: dobre dvije prosječne plaće...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Dosta se sposobnih i odselilo nažalost. Što su sve mogli bit, gradit svoju domovinu. Da ne kažem da je i rat uništio mnoge mlade dobre ljude, nevidljivo oku. Ostatak se povukao u svoja 4 zida. I tako smo sad u zajednici naroda ali oni nama šalju Kaufland a mi njima VSS. Dobro smo pazarili. Mašala.
Auu baš se vidi da su sposobni otišli...snerva sam se dok mi je uspija složit ponudu za stolariju točno onako kako sam želija...em ja moram studirat po "stare dane" da bi zna što mi treba, jer ovaj nemaj veze sa životom, em ja morao prepravljat mjere meštra koji je sve smanjiva junački po 3 centimetra ( jer to tako mora).
Nema veze što vanjski zid nema fasadu i što bi tu trebao mjeriti otvore, ne on će iznutra(jer se to tako radi),a špalete unutra obrađene, i sad bi ja trebao sve špalete nanova obradit, kako da ne ...
A da ne govorim da sam sve sam prostudirao u veze motora za rolete i adaptera za wifi za upravljanje na istima, jer ovaj što prodaje nema pojma o tome, "jer ja sam ih prvi to pitao..."(na adaptere mislim)
-
Zapamtite Milanović je lik za čije je mandata minimalac bio 2300kn neto...penzije rasle 2.3% u 4 godine ,htio je dati autoceste u koncesiju na 40 godina, a njegov ministar gospodarstva se zaduživao po kamatama od 5-7% , te isti taj ministar je napustio INA nafta polja u Siriji, bez jednog jedinog centa naknade. A ni njegova srbo i rusofilija nije na odmet.
Alert 📢 HDZovac detektiran 🤣
Kakav HDZ-ovac... AP je lijevi centar, Milanović desni centar, čisto da se zna gdje tko ideološki stoji, sad što se nalaze u strankama suprotnog predznaka, samo govori u kakvoj smo konfuziji kao društvo...ovo ti je isto kao da HDZ kandidira Sanadera za premijera...jedina razlika između dvojice jest, da mediji u globalu naginju na lijevo i to oštro, pa je jedan bad guy drugi, deboto svetac.
Recimo AP ode jednom na godinu u Vukovar i Knin i ostatak godine može ljevičarit do mile volje, isto je sa Milanovićem ode u Srb i Jasenovac i ekstremno desničari cijelu godinu...problem je u populaciji kojoj je bitna forma( insignije i pokliči), a nema pojma o sadržaju ( ideološkom stavu pojedinca o društvu i ekonomiji)...
-
-
A tko je taj?
Nemam knjigu dioničara...
-
Sudeći po današnjoj trgovini, ovaj što je kratio poziciju (zadnja tri dana) je završio sa time....
-
Prije mislim da se radi o otvorenim investicijskim fondovima, oni obično ovako nasilno krate, kad im treba lova za isplatit ulagače...
-
Na HPB-u u utorak nije prodavao nitko iz TOP 10, dakle nije ni CO ni NEK. Super.
-
-
Na IKBA imamo kočioničara, koji čim krene kupnja stavi 100 dionica na ask. A kad bid nestane , onda ih makne.
-
Da nije HPB politički nastrojena i podigla postotak na oročenje sve bi još bolje radile uključujući i HPB.
Ovo bi bilo bitno da za količinu oročene štednje je pala a-vista štednja, a nije. A vista štednja raste( i u 4Q) , usprkos rastu oročene štednje, tako daje situacija bolja nego ikad, jer a -vista depoziti su na ATH, a iz njih banka ostvaruje gro neto kamatnog prihoda.
I sam sam zbog ovoga bio strašno zabrinut u 4Q, a kad sam vidio da a vista depoziti ne da nisu pali, već su i porasli, pao mi je kamen sa srca.
Također sam uvjeren da u 1Q24 neće biti značajnijeg rasta oročenih depozita( zbog smanjenja kamate na oročenu štednju na 2%), niti značajnijeg pada a vista depozita.
-
To pokazuje koliko su investitori iracionalni, i to je glavni razlog zašto većina gubi na burzi...
Jel to a propos minusa od 10 000 eura
65 eura poraste ove godine, pa padne 20 eura, da to je minus 10000€
To da je swing trade plakao bi, ovako me nije briga.
Ovo je vjerojatno CO (vidit ćemo danas) morao kratiti opet poziciju( po sili zakona), jer je cijena dosta porasla, pa je povukao sa sobom i male na prodaju, valjda misle da se HPB bude tržio po P/E 3, pa su brže bolje prodali svoje papire po P/E 5.5. Nema veze ulazit će nazad u papir kad P/E bude 7 ili 8.
-
I ja se to pitam... dovoljno je usporediti bid na HPBu i ZABI...
To pokazuje koliko su investitori iracionalni, i to je glavni razlog zašto većina gubi na burzi...