Ovo više ne izgleda kao mala korekcija?
Da, ovo izgleda kao duboki zaron bez skorog povratka.
Kolpalo me kad sam vidiija portfelj jutros...
Ovo više ne izgleda kao mala korekcija?
Da, ovo izgleda kao duboki zaron bez skorog povratka.
Kolpalo me kad sam vidiija portfelj jutros...
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/59276
Mišljenja, komentari?
Usporedba sa ostalima?
Meni se čini upravo kao potvrda onog što sam rekao na prethodnoj stranici.
Nakupovati se na kraju ljeta, pa čekati dividendu.
Pa 10 dionica po 10 eura i jest 100 eura + provizija.
Cijena pojedinačne dionice je veća, od postavljene.
Išao sam danas probati opet izgleda da je problem s prepoznavanjem decimalne točke kada se promijeni jezik na engleski.
Probao sam kupiti prvo 7CRO i onda ubaci prilikom unosa naloga brojeve s nulama iza decimalne točke a kasnije u prozoru potvrde sve te nule izračuna kao da nema točke. Svaki sljedeći nalog poslje toga ima isti problem. Rješenje sam našao da stavim brokera na hrvatski i login/logout. Prijavio sam problem brokerima ali ako tko još ima isti problem može probati isto rješenje.
Meni je sve ok...
Pišeš gluposti.
Ajde bavi se HPB. Ostavi se autosektora. Očito ga ne razumiješ. Uštedi sebi i dečku vrijeme i novac.
Ponavljam opet, pišeš gluposti, autosektor u Europi nije u padu, prodaja je postojana. Rusija je viša sila.
Dali tko ima problema sa Erste brokerom?
Prilikom unosa naloga mi računa brojeve kod cijene iza decimalne točke kao da su ispred. Unesem npr 10 dionica po 10.0 eura izračuna kao 10 dionica po 100 eura na onom prozoru kod potvrde naloga
Pa 10 dionica po 10 eura i jest 100 eura + provizija.
Europski autosektor je u padu.
Pišeš gluposti.
Nadam se da su kinezi, da se proširuje baza i da ne ovisimo o sudbini jednog ili dva partnera.
Sumnjam da je Tesla, tako da jedino što je ostalo su kinezi - BYD bi mogao biti što radi pogon u Madžarskoj. Prodati plastiku Kinezima zvuči kao prodati snijeg Eskimima
, ali plastika ima relativno nisku vrijednost po volumenu da se isplati transportirati pola svijeta, a i sigurno imaju neke klauzule da dio djelova mora biti proizveden u EU kako bi se izbjegle carine.
EX NAFTA ima klauzulu da 75% vrijednosti dijelova automobila mora biti proizvedeno unutar te organizacije, u protivnom su podložni carinama.
kako ne možeš razumijeti da se uvozi odasvud samo da se prikrije direktno rusija!!!
Ajmo opet, postoji samo jedan jedini plinovod( turski tok) koji trenutno izvozi plin iz Z.Sibira(gdje je 85-90% ruske proizvodnje plina).
Postoji samo jedan, jedini LNG izvozni terminal na poluotoku Jamal sa kojeg mogu jedan mali dio plina i Z.Sibira izvesti van Rusije.
Nadalje jedna manji dio proizvedenog LNG moraju poslati u Kalninigrad i Krim.
Ovo je rusofilna propaganda na neuke...naime Rusija ima dva izvozna LNG terminala, jedan je na otoku Sahalin, drugi na poluotoku Jamal..oba su prije SVO imala popunjenost svojih kapaciteta preko 90%, što u prijevodu znači da Rusija NE MOŽE nadomjestiti smanjeni izvoz plina preko plinovodima ka Europi, uz pomoć LNG brodova. Shodno tome Europljani ne mogu kupovati ruski plin po višestruko većim cijenama.
velite rusofilska propaganda za neuke...informirajte se malo kolega.... uvoz ruskog ukapljenog plina porastao prošle g 3-4 puta!!! preko kojih dobavljača i pravaca.... za vas pametne!
mislim da ste dovoljno inteligentni da ne padate na ovu sve prisutnu zapadnu propagandu i da
Opet vi, imate gore izvoz ruskog LNG plina po godinama, kakva vražja tri puta, dođite sebi i ne pišite ludosti.
ono iz glave da ne tražim... bilo vam nedavno aktualno mađarska, češka i austrija mislim, ali ne direktno od ruskih dobavljača. mislite da posrednici rade to gratis?
Taj plin je išao preko Ukrajine, toga više nema, a Turski tok je jako ograničenih kapaciteta i već iskorišten gotovo 100% kapaciteta. I to je jedini prozor u svijet za Ruse.
Te zemlje koje spominjete nabavljaju plin po spot cijenama koje vladaju na burzi u Amsterdamu, pošto je američki plin jako, jako jeftin na burzama u SAD-u, oni ga izvoze ,a zarada im je razlika između američke cijene i cijene na burzi u Amsterdamu.
Na Crnom i Baltičkom moru Rusija NEMA izvoze LNG terminalne, a terminal na poluootku Jamal sigurno pola godine nije operativan, jer se nalazi na artičkom sjevernom oceanu/moru, ovaj drugi je na otoku Sahalin, to je daleki istok i nema veze sa Europom...
EDIT: Rusi grade i treći LNG na ruskom Artiku, ali se gradnja otegla i za sada je rok 2026 da bude full operativan.
After the cessation of gas transit through Ukraine to Europe at the beginning of 2025, TurkStream will be the only gas pipeline through which Russia can directly supply gas to Europe. By 2023, Russia's gas deliveries via TurkStream have already increased by 23% to 16.7 billion cubic meters.
Combined pipeline routes from Russia delivered a record high 201 billion cubic metres (bcm) of gas to Europe in 2018.
Znači sa 201 milijardu kubnih metara plina ka Europi od 2025 su spali na 16.7. I to je to od Rusa.
pa preko 2-3 posrednika uvoze te iste energente po osjetno većoj cijeni.
Ovo je rusofilna propaganda na neuke...naime Rusija ima dva izvozna LNG terminala, jedan je na otoku Sahalin, drugi na poluotoku Jamal..oba su prije SVO imala popunjenost svojih kapaciteta preko 90%, što u prijevodu znači da Rusija NE MOŽE nadomjestiti smanjeni izvoz plina preko plinovodima ka Europi, uz pomoć LNG brodova. Shodno tome Europljani ne mogu kupovati ruski plin po višestruko većim cijenama.
HPB je best buy za pred kraj ljeta, tako kraj kolovoza, i to barem sa pola portfelja...jasno je svima zašto....
240 eur.
skromno..
Na mojih 8 komada sasvim pristojno...taman da kupim 4 nova unutarnja vrata u kući( 400€/komad)...
"Oči pune suza
Srce puno bola
Ruke na grudima
Glas što me zove kroz noć" Duško Lokin. ˇ Junius, da idemo van pa u SPAN? Moj pokušaj šale.
Ma koji span, makar je tamo trend pozitivan...Da bi ulazio opet u ERNT i osjećao se ugodno, može al na 165€.
Oho ho, i dalje se pravim nezabrinut.
Ja sam zabrinut.
ja sam vam rekao ovo mora na 160 €
Cijeli autosekter je u banani. I zbog europske bezidejne politike spuštanja hlača Istoku i Zapadu, samo će nastaviti tonuti. Zato bih se zabrinuo koje analize pratite ako "analitičari" kažu hold.
VW i Renault su počeli rasti, Stellantis ima 3 mjeseca cjenovno stagnira...trebao sis e zabrinuti prije pola godine, sada je gotovo...
Ovo su katastrofalni pokazatelji za Stellantis, najvećeg poslodavca Ad Plastiku.
To je kolega prošlo svršeno vrijeme. Sve je već uračunato u cijenu Stellantisa i ADPL.
P/E 2.77 svi analitičari kažu hold.
Poštovanje kolege!
Htio sam pitati za 2024, porez na kapitalnu dobit je 12%, a prireza nema više za nikoga, pa ni za stanovnike Zagreba?
Mislim da se sada uplata vrši na IBAN državnog proračuna, ne više u lokalni proračuna jedince u kojoj imaš prebivalište.
Najveći pojedinačni vlasnik AD Plastika u problemima.
Ovo su sad već teže dezinformacije
Iz ovoga se vidi kako se manipulira Overall sales of new vehicles increased by 7% in November 2024 year-on-year and decreased by 27% month-on-month to 145,000 units
Ovo je totalna psihoza, počeli ste svi biti iracionalni i strašljivi...Vlasnik ADPL ne da nije u problemima, već im cvatu ruže u 2024...
ljudi uopće ne pratite brojeve...
naslušali se takovih izjava tokom cijele godine na masu tema!
I bude istina u 90% situacija.
Svaki kraj godine kad nešto prodam radi minusa, uvijek uđem nazad par posto skuplje ...