Imali smo rast dva ili tri dana i to je to...lipo
Posts by Junius
-
-
šta se tu kuva?
Skupljaju se suze.
-
hpb očekujem do Božića još 10-tak posto gore, a
Ova dionica ide dva koraka naprijed, jedan nazad...bid je već nestao danas.
-
Da nije dividende bili bi na 250€
a da deda nema ono medju nogama bio bi baba
Nekima ni to ne pomaže da budu babe.
-
I da nisi napisao da si prodao, znali bi...
Malo samokontrole, kolega ...i samopouzdanja; ne treba ti potvrda ostalih o tvojoj odluci i transakciji.
Ma tako je i na eriksonu bilo ludilo oko dividende, pa je većina izašla u minusu(tko je ušao radi nje). Činjenica je da su kamate (široke ruke) počele nagrizati dobit banke ,a ECB zateže kaiš. Dolaskom Trumpa to će biti još jače. Također u 4Q, uvijek naprde nekakve troškove , gubitak koji sori veći dio dobiti kvartala.
Ovde ostaje pitanje samo tajminga kad se pozicionirati za dividendu sljedeće godine.
-
Imamo tri velika prodavača koji imaju preko 150k dionica.
Bilo je ih je i do sad pa u par mjeseci imamo oko 30% povrata
-
Napokon vidimo 1000 kom na kupnji(280e),ali ništa neočekivano.
I dalje imamo potvrdu trenda rasta,a za bikove 300e je vrlo važan psiholoski broj kojeg žele dostići. Tehnički gledano veći otpor se očekuje na cca 365e
Posjedujem dionice hpb,nije nagovor na kupnju ili prodaju samo moje razmisljanje
1000 na kupnji i 1000 na prodaju s 20 eura razlike, tko ce prije popustiti ili ce se naci u sredini 😀
Imamo tri velika prodavača koji imaju preko 150k dionica.
-
Ja vani 100% na HPB-u...
Šteta kolega trebala bi i dogodine slična dividenda biti, trenutno ne vidim neku bolju priliku na našem tržištu
Dogodine se treba pozicionirat u HPB, do tada će cijena dole, koliko ne znam. Ako padne cijena do Božića, uskočim opet unutra.
-
Ja vani 100% na HPB-u...
Iz kojeg razloga kolega ?
Iz toga jer je dionica odradila 40 € na dividendu.
-
Ja vani 100% na HPB-u...
-
Oko 19,5 eura
bruto 23,9 €, na račun cca 21 €
Pogodija u cent, meni nije trebala skupština...
-
Meni i nije...dno uvijek bude prije, jer market ukalkulira sve rizike unaprijed, ako se znaju, a ovde se sve zna.
A šta se to zna?
da je autoindustrija u problemima zbog bana na ICE vozila, a ne zbog nekonkurentnosti ili Kineza.
A kako su birokrati svojim odlukama napravili problem , tako će ga i riješiti. Trump je već rekao da će u SAD-u taj ban opozvati.
Znači problem je što se na Zapadu proizvođače sili da prestanu proizvoditi ICE vozila i krenu za BEV vozilima. A još nisu sazreli uvjeti za to, tipa kapacitet baterije, niti su se razvile tehnike koje bi omogućile da te baterije budu jeftine, ovo je primarni problem...na dobrom su putu, ali je još rano..
-
Bemti pomelo mi je nalog na 11€ na ADPL,a ja mislio neće ga poklopit do 2026
I meni je to malo čudno
Meni i nije...dno uvijek bude prije, jer market ukalkulira sve rizike unaprijed, ako se znaju, a ovde se sve zna.
-
Bemti pomelo mi je nalog na 11€ na ADPL,a ja mislio neće ga poklopit do 2026
-
Izlazne ankete:
2020:
2024:
Direktni potomci konkvistadora po muškoj liniji, razbucali woke feminističku diktaturu.
-
Znači ako sam dobro shvatio, bit će još ovakvih "iznenađenja" u izvještajima dok god do dospijeća ne dođu sve obveznice kupljene prije promjene modela i reklasifikacije portfelja? Jednom kad se to dogodi, dospijeće obveznica više neće imati ovaj umjetno visoki negativni utjecaj na RDG. Zna li se kad je krenuo taj novi poslovni model?
Biti će i plus iznenađenja. Ako je ova moja tvrdnja točna.
-
Jer su se prvo obveznice držale radi trgovanja, pa je cijena bila bubam 109 od nominale, potom su promjenili politiku u držanje obveznica do dospijeća, ali je cijena do dospijeća ostala 109 od nominale u bilanci, tek kad je obveznica dospjela, bilježili su tih 9 jedinica kao gubitak...
Nakon promjene poslovnog modela i reklasifikacije portfelja obveznica iz portfelja koji se vrednuje po tržišnim cijenama u portfelj po amortiziranom trošku, obveznice se vode kao da su se od početka vodile u tom portfelju, a diskont ili premija se diskontiraju do dospijeća.
Poanta je da nije bilo nikakvih gubitaka u onom kvartalu kada je promijenjen poslovni model držanja obveznica i zato sumnjam da je cijena ostala kako je bila na kraju toga kvartala pa sve do dospijeća.
Po meni su jednostavno zamrznuli tržišnu cijenu pojedine obveznice kakva je bila u trenutku promijene poslovnog modela, pa po dospijeću obveznice bilježe dobit ili gubitak dobit/gubitak= tržišna cijena -nominalna.
-
Vidim da se potegnula rasprava o obveznicama i njihovom dospijeću, ali nisam shvatio kako bi to uzrokovalo ovoliko umanjenje vrijednosti? Iz mojeg razumijevanja obveznica, ako ju se drži do dospijeća onda nema gubitaka... Jedino ako su neke underwater obveznice prodavali uz gubitak prije dospijeća?
Jer su se prvo obveznice držale radi trgovanja, pa je cijena bila bubam 109 od nominale, potom su promjenili politiku u držanje obveznica do dospijeća, ali je cijena do dospijeća ostala 109 od nominale u bilanci, tek kad je obveznica dospjela, bilježili su tih 9 jedinica kao gubitak...
-
Teško da će ići dalje jer je već otišla gore za iznos dividende.
A dividendi se baš ne treba puno veseliti jer cijena opet padne za njen iznos na svakoj dionici, tako da ne mijenja stvar.
Babo spominje dividendu kao ključ za otključavanje vrijednosti banke..
-
bruto 23,9 €, na račun cca 21 €
Hvala kolege, onda idem u Pattaya City 15 -tak dana , zaslužio sam !
pričekajmo još tumačenje HPB-a prije slavlja