Ima li kakvih predviđanja kolika bi mogla biti dobit od Atpl za prošlu godinu? Moglo bi biti oko 160 - 170 miliona kuna, 20 - 25 miliona eura
Posts by Robbie
-
-
FFA vozarine dodatno ubrzale svoj rast, kao i strani bulk brodari
-
An unknown buyer agreed to acquire a 7.7% stake in Atlantska Plovidba d.d. from Restructuring and Sale Center.
02/17/2023 EST
An unknown buyer agreed to acquire a 7.7% stake in Atlantska Plovidba d.d. from Restructuring and Sale Center on February 17, 2023.
https://www.marketscreener.com/quote/stock/AT…nd-Sa-43031203/
Ovo je izaslo ovdi 17.2 nisam vidio nista o tome drugdi, ima li koja druga poveznica o ovome ili je mozda neka greska u prenosu vijesti, a mozda to objasnjava i ovu kupnju zadnjih par dana ??
Ovo sa kupovinom dionica Atpl od Cerp-a je Game Changer i sada više ništa ne koči daljnji rast cijene
-
FFA vozarine i danas rastu
Gogl Oslo isto u plusu
-
Zar ne moraju kupovati nesto od sastavnica tog indexa? Ne moraju bas adpl?
Kupuju one dionice koje su podcijenjene u indexu
-
Porasli su strani brodari, a i BDRY ETF u plusu
-
Danas FFA vozarine u plusu, Gogl u Oslo-u također u plusu
-
Opskrbni lanci su se stabilizirali i smanjuje se vrijeme čekanja na nove automobile, a potražnja nikad nije bila veća, što je zanimljivo s obzirom da su i cijene automobila porasle za 30-50%
-
Evo tko su novi članovi Upravnog odbora UN Global Compact mreže Hrvatske
- Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik,
Tvrtke koje poštuju Načela UN Global Compacta, imaju bolju poziciju u međunarodnom poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja potencijalnih komparativnih prednosti i razvijanje svoje konkurentnosti.
Evo tko su novi članovi Upravnog odbora UN Global Compact mreže HrvatskeNa izbornoj skupštini članova UN Global Compact mreže Hrvatske, izabrani su članovi Upravnog odbora na mandat od tri godine. direktno.hr -
Traži se radna snaga u prozvodnji za Adpl, mjesto rada Zagreb, Solin
Radnik proizvodnje (m/ž)- Rad u proizvodnji plastičnih komponenti - Manipulacija, kontrola kvalitete i pakiranje proizvoda - Održavanje čistog i urednog radnog okruženja -...www.moj-posao.net -
Nista ne moras prijavit ako si u minusu.
Mogu li oni uopće znati jesi li u minusu ili nisi? Mogu li oni znati da je on u inozemstvu npr. trgovao crypto valutama?
Mislim da ne vide strane transakcije, pogotovo crypto, ali nisam siguran, zato je najbolje skupiti sve na jednom mjestu.
-
Molim vas savjet sa sljedećom situacijom.
Ukratko:
1. Trgovao sam na ZSE i tamo sam ostvario mali profit cca 3.200kn dionicama kupljenih u 2020. i 2021. (posjedovao sam ih manje od 2 godine).
2. Na Revolutu sam tijekom 2021. kupovao crypto, u međuvremenu također na Revolutu vršio zamjene jedne crypto valute u drugu, te prodao sve sa Revoluta u 2022. godini sa minusom od cca 15.000kn.
Imam li potrebu prijave poreza za kapitalnu dobit za 2022. ako sam u 2022. ukupno trgovao u minusu (kupljenim dionicama i cryptom koje sam posjedovao <2 godine)?
Zvao sam poreznu i pričao s čovjekom koji mi je rekao da normalno pišem JOPPD obrazac i plaćam porez na profit na trgovanje dionicama ZSE, a ovo što je minus na Revolutu... nikom ništa.
Da li to može biti istina?
Hvala!Nek ti taj to napise na pismeno ako smije.
Nista ne moras prijavit ako si u minusu.
Ako si sveukupno za 2022. godinu u minusu nista ne treba prijavljivati, jer sve to ide u porez na kapitalnu dobit. Svakako skupiti dokaze da je crypto u minusu, ako domaci broker posalje pozitivan obracun na ZSE poreznoj (nisam siguran da li su u zakonskoj obavezi), pa porezna poslije posalje upit.
-
Sve se slažem...bacite pogled unazad na temi kako se reagiralo kad su davani savjeti da se proda na +190kn( makar dio).
Samo uz bitnu razliku....sada je cijena 90kn
-
Istaknuo je dobivanjem certifikata ušli u elitni razred dobavljača Forda te postali dobavljač prve razine.
Po Došenovim riječima, Europa je primarno tržište AD Plastika te su u Europi u zadnje dvije godine ugovorili 300 milijuna eura novih poslova.
Dodao je da su iza njih najgori dio poslovanja, a vezano uz događanja u Ukrajini i Rusiji.
Najavio je mogućnost novih zapošljavanja u AD Plastik grupi, naglasivši da je auto industrija jako dinamična.
Čelni čovjek AD Plastika nije želio prognozirati poslovanje za ovu godinu, rekavši, međutim, da je popustio veliki pritisak koji se dogodio lani na energente i sirovine, a što daje nadu za umjereni optimizam.
-
Kolega, ovdje je cijena u minusu 40% u zadnjih godinu dana isključivo zbog rusko-ukrajinske krize, a tvrtka se prilagodila situaciji i dalje uspješno posluje. Jel ima nešto da vam tu nije jasno? Cijena dionica Renaulta koji se povukao iz Rusije (za razliku od Adpl) zbog reputacijskog rizika (prodaje automobila), koji Adpl nema jer proizvodi plastične dijelove, se vratila na staru razinu, a Adpl nije. Znam da je ljudima teško shvatiti da se dionice kupuju kada im je cijena nisko kao sada, ali ima onih koji to shvaćaju, za razliku od vas. Dionice se ne kupuju po najvišoj cijeni, već se pokušavaju kupiti po što nižoj, jer je rizik da će cijena dodatno pasti, ako firma dobro posluje niži. Ovo je, kao što je kolega Parica rekao dark horse, sve negativne vijesti su uračunate u cijenu, a svaka pozitivna će doprinijeti rastu cijene. Pričekajmo izvješće, pa ćemo vidjeti. Pa neće ni taj rat u Ukrajini vječno trajati, jer su ratovi jako skupi. A što mislite gdje će onda otići cijena, kada se postigne sporazum na kojem se očito radi daleko od očiju javnosti?
Medvedev: Ovo je rješenje koje je Zapad predložio Ukrajini za kraj rata; Ukrajinci: Nismo mi Koreja!Zamjenika predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti tvrdi da se iskristalizirao plan o završetku sukobawww.jutarnji.hr -
Strani bulk brodari i danas rastu, kao i Bdry
-
Danas se prodavao Adpl i kupovao Igh i Vlen, zbog suprostavljenih razloga, jednome zbog pada cijene, a drugome zbog rasta, ali to je očekivano na ovom malom tržištu, tako da je ovo bila prilika za kupnju Adpl, a uskoro će vjerojatno biti obrnuto. Većina zaboravlja da su fondovi glavni investitori u Adpl, a kada se najviše isplati kupovati dugoročno dobru kompaniju, nego sada kada joj je cijena ovako nisko.
-
Nitko više ni ne doživljava vaše crnjačenje po svim temama, pa se zamislite što krivo radite, malo pozitive vam ne bi škodilo. Adpl posluje sve bolje i to je činjenica, te će buduća izvješća isto to i pokazati i dokazati. Još stignete kupiti, ako niste, te će sa svakim dobrim izvješćem cijena dodatno rasti, jer im je management dokazano sposoban, imaju dobar sustav upravljanja troškovima i visoku produktivnost. Ovo s plaćama neću ni komentirati, ako nemate neki dokaz za vaše izmišljene tvrdnje.
-
Strani brodari također okrenuli u plus
-
Predsjednik uprave Marinko Došen
U protekle dvije godine, koje su bile iznimno zahtjevne, ugovorili smo više od 320 milijuna eura novih poslova za europsko tržište i to je smjer našeg daljnjeg razvoja i strategije
U 2023. ĆE BITI BOLJE
Dodaje kako je rusko tržište u prihodima Grupe sudjelovalo između 20 i 25 posto. Sad je teško, kaže, davati neke velike prognoze i planove, ali misli da ni danas neće biti manje od 10 do 15 posto. Očekuje da će poslovni rezultat u 2023. biti bolji od prethodne godine.
– S obzirom na naš poslovni model, a mi se apsolutno pridržavamo svih regulativa Europske unije što se tiče sankcija i odnosa prema Rusiji, ne možemo ignorirati činjenicu da imamo dvije tvornice u Rusiji već 25 godina. Tvornica u Kalugi, pored Moskve je zaustavljena, ona je bila primarno dobavljač za Renaultovu tvornicu u Moskvi dok tvornica u Togliattiju radi na nekih 40-ak posto kapaciteta s ambicioznim najavama glavnog kupca, a to je AvtoVAZ – kaže Došen.
Naglašava i kako su tvornice uglavnom autonomne, a to znači da gotovo sve sirovine i usluge nabavljaju na ruskom tržištu i isporučuju za rusko tržište, dakle imaju prirodni hedging, rublja za rublju.