1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. TvrleTitan

Posts by TvrleTitan

• Brokeri i brokerske naknade

• TvrleTitan
    • February 20, 2023 at 10:49 AM
    Quote from Junius

Čisto da se vidi koliko brokeri malo naloga izvrše, ove godine Erste broker je proveo samo cca 1200 naloga u mjesec dana. Od toga sam ja napravio 3%.

Čekam da mi pošalju obračun provizija za 2022, ali po mojoj procijeni sam im ostavio u 2022 oko 25k do 30k kuna na ime provizija i naknada.

To je vrlo zanimljivo; gdje se mogu vidjeti informacije o broju naloga koje je Erste broker proveo ove godine? Gdje si našao tu informaciju?

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• TvrleTitan
    • September 26, 2022 at 10:11 AM
    Quote from BSOD

Većna nas je ovdje na Interactivu. Ne mogu se pohvaliti da je trading station desktop aplikacija najljepša na svijetu, niti mislim da je uopće korisna za crtanje. Niti najmanje. Loša je. Ali za egzekuciju naloga brzinu, vrste naloga, tu je već super.

U usporedbi sa recimo SAXO sučeljem ovo su tačke. Ali, SAXO ima brutalne naknade.

Na koje naknade misliš kad veliš da imaju brutalne?

Meni se čini da je za kupoprodaju 0.05% po transakciji, dok Zaba ima oko 0.3% naviše, a Erste 0.4% naviše (za internacionalna tržišta).

Btw, uz to Erste ima i godišnju ležarinu gdje očepe još nešto sitno za skrbništvo, za Zabu i Saxo nisam siguran.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• TvrleTitan
    • September 17, 2022 at 9:41 PM

Kako uplaćujete (prebacujete sredstva za trgovanje) na npr. Saxo ili IB, i koliko vas to košta po uplati?

• Brokeri i brokerske naknade

• TvrleTitan
    • August 26, 2022 at 4:44 PM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

...

Bez obzira na to, po par screenshot-ova od tebe Marine sam skontao da Erste daje odličan pregled prometa, dobiti i poreza koji treba platiti, što mi se jako sviđa. Tako dobar pregled Agram ne nudi.

Što je najbolje tih 0.05% mi na 2 milijuna kuna prometa uštedi 1000kn godišnje, a to je vezano za erste gold račun koji košta 780kn/ godišnje, uz to dobijem zlatnu karticu tekućeg, te devizni račun sa vlastitom karticom, te neograničen broj besplatnih platnih naloga, te transfer love tekući na brokerski u par minuta.

Ukratko, koristim sve mogućnosti koje daje erste banka, a da ne koncu ne da ne platim ništa, već plate oni meni, uz to su mi sredstva na brokerskom 100% sigurna, jer broker je sama banka i dobitak i gubitak brokerskog odjela ulazi u bilancu banke.

....

Erste navodi na svojim stranicama dosta toga:

Brokerske usluge
    Ako želite trgovati financijskim instrumentima, možete to učiniti na Erste broker aplikaciji ili osobnim kontaktom s brokerom.
    www.erstebank.hr

Tako imaju na toj stranici "Popis radnji prije nego kontaktirate brokera", gdje su otvaranje brokerskog računa, i otvaranje SKDD računa, i slično; pa zatim "Kako ugovoriti Erste broker" brošura, ukratko dosta toga, dosta proceduralnih koraka.

Zna li netko, mijenja li ovaj Erste gold sve to?

Ili ima još koraka koji kompliciraju priču nakon što bi se Erste gold račun otvorio?

Cilj je jednostavan, ulaganje u neki indeksni fond (ETF).

1. Privacy Policy
  2. Kontakt