Prati lo tko dionice Adidasa ?
Pale danas 9%, a izgubile 2/3 vrijednosti u godini dana.
Prati lo tko dionice Adidasa ?
Pale danas 9%, a izgubile 2/3 vrijednosti u godini dana.
Koliko sam pratio situaciju u PBZ-u i ako me sjećanje dobro služi, oni koji su tamo ostali dioničari do samog kraja su prošli bolje od onih koji su prodali na burzi. Cijena koju su dobili je bila nešto manja, ali su dobili jednu izglasanu dividendu više, pa im je ukupni score bio u pozitivi.
Ispravite me ako griješim.
Nema potrebe za ispravkom. Sve ste točno rekli. Oni koji su ostali dobili su cca 2 kune manje po dionici ali su pobrali divku te su dosta profitirali. Mada je upitno koliko je preuzimanje rizika i čekanje vrijedilo tih novaca zbog neizvjesnosti i stresa.
A što da se sad napumpa cijena na 100 kn ?
Tesko. Jer ce mali izlaziti jer dobro poznaju ZSE.
Sada slijedi mrcvarenje. Rekli su u obavijesti da "trenutno" nema delistiranja i istiskivanja. Samim tim što su za to stekli kako kažu "zakonsku mogučnost" počela je bježanija malih. Znači dionica će padati a trenutak u kojem će povući delist biti će onaj kad njima bude odgovaralo po tromjesecnom prosjeku...sve u svemu slijedi mrcvarenje...
Pa ako smo vidjeli kako su to radili na PBZu onda bi bilo blesavo prodavati ispod cijene radi kratkotrajnog delistinga koji će im poslužiti da prikažu niži 3-mjesečni prosjek.
Naravno da bi bilo "blesavo" ali kako ćete to spriječiti?
Imam ATGR i od danas na Erste broker aplikaciji uopće više ne pokazuje kao da posjedujem tu dionicu? Znam za preregistraciju na 4 dionice, naravno. Do sad mi je pokazivalo s greskom ali sada više uopće nemam tu dionicu u portfelju? Zna li tko što je mogući uzrok?