Sa obzirom da ce im ove godine biti napravljen remont i ugradnja BWts na 8 brodova plus 2 nova broda sljedeca godina mozda nece nositi tu amortizaciju od 85 mil kuna
Posts by enes.razman
-
-
ok ako je skupa koji su argumenti
-
Uopce nekontam gdje je problem sa vozarinama.Osobno ja bi potpisao tih 17 500 za Hendye i Supramaxe sljedecih 5 godina fiksno dali je tko probao od vas izracunati o kojoj se tu sumi para radi u godinu dana,koliki je BE za Atpl i koja masa para ostaje nakon 17 500 dolara vozarina e sad drugi je par BDI kojeg vuku dole Capovi ali kakve veze Atpl ima sa Capovima.DSX vam kupuje Ultramaxe 5-7 godina starosti za 36 mil dolara komad a vi cmoljite da je Atpl na 0.4 NAva preskupa.
-
cemu onda cekati prodajte 16.08.2020 i skratite sebi muke
-
pad BDI najvise je uzrokovan padom Capova kako Atpl nema iste ono sto ima na TC uoce nisu lose vozarine 17 500 na ovaj tecaj dolara
-
cudna je ova burza BDI roni danima a dionice stranih brodara skidaju nove vrhove,hm tko je upravu
-
ja sam skinuo i poslao za mojih 1500 kom plus jos 500 kom od drugih lica
-
ok Bojane ja trebam samo ispuniti obrazac punomoci i to ti poslati postom na tvoju adresu u Rijeci normalno obrazac treba ovjeriti kod javnog biljeznika .Ako sam dobro shvatio i to je to
-
usporedite prosijecnu vozarinu Supramaxa u 1Q i u 2Q vidjeti cete da su vozarine identicne pa je za pretpostaviti da su na nekom TC 6-9 mjeseci sama uprava je rekla da su krajem prvog i pocetkom drugog tromjesjecja potpisali povoljne ugovore pa predpostavljam da sto se tice supramaxa to bi bilo mozda do kraja ovoga kvartala ili cak i godine uglavnom racunajte dolare i dobit pa firma se trzi na 0.4 NAV-a i na P/E 1 neznam koliko bi vi jeftinije gospon Junak
-
tako je Leboski AP Ston vam vozi po 28 000 i tako do same primopredaje a ove vozarine mislim cijene mogu kratkorocno biti dobra stvar poradi smnjenja orderbooka jer ce neki brodovlasnici sigurno dobro razmisliti prije nardube novog broda.Sam pad vrijednosti polovnih brodova hm mislim da to nebu pilo vodu kako rekoh krivo uspordjuete cikluse 2008-2010 i ovaj mozda kratkorcni pad ali cijena polovnih brodova mora gore u nekom periodu od 9 mjeseci i to zbog nikakvog orderbooka i drugo zbog novih regulatia koje nastupaju 2023
-
Nece jos dugo kako rekoh vozarine za Handye i Supramaxe bih odmah potpisao za sljedecih 5 godina
-
BDI je potonuo najvise zbog Capova koje Atpl nema Supramaxi i Handy koji su im na spotu voze debelo preko BE
-
Tako je, svjetsko gospodarstvo je od 2008 do 2022 naraslo za koliko posto i ova se situacija sa BDI ne moze uporediti sa ciklusom 2008-2010 iz razloga sto je tada izaslo jako puno novogradnji a tada je svijet docekala recesija.Danas je sllika drukcija,Prvo je su se brodari opekli pa ne narucuju nove brodove tj orderbook je u podrumu i dok je takav ovaj superckilus ce potrajati i svi oni koji usporedjuju onda i sad vrijeme i imaju nekog straha po meni grijese
-
po meni ovo je vrlo rizicna dionica ali tko voli neka izvoli
-
kako ce se to odraziti na Atpl normalno ako do toga dojde
-
ja za sada imam 1390 kom
-
ja sam sutra sa 50 kom na 405 a danas sam mezio 100 om po prosjecnoj 425
-
plus 50 kom Atpl na 420
-VLen na 17
-Tpng 306 kom na 51
-ingr sve 6020 prosijek 11.2 kn
-
plus 50 kom Atpl na 430 i plus 12 kom ERNT na 1440
-
sami prihodi ce biti rekordni i nikad bolji ali profitabilnost ce biti znatno nagrizena pogotovo u 4Q kad je firma u hladnom pogonu a najavljuje se visa cijena enrgenata na zimu.