HPB dokup dugoročno ulaganje
Posts by bjane
-
-
hpb dodao u vreću
-
malo o HPB.!
ide im posao u zadnje vrijeme,lijepo se vidi u izvješću.
ako krenu stopama Podravke ,nema brige oko poslovanja.
dugo je plašilo ulagače udio države u upravljačkoj strukturi.
"država kao loš gospodar" ta vremena su nadajmo se prošla.
-
Je li poznato je li Odluka upisana u sudski registar?
nije
,nepoznat datum do daljnjega.
-
Saponia ima u vlasništvu Kandit.
Nesto slatko za ponuditi.
Mašta presušila
Saponijini proizvodi su trenutno najpristupačniji cjenovno.
Radi se punom parom,ljeto ide.
DI krema za sunčanje za sve male i velike.
-
nema dividende ,sve dok se vodi sudski spor sa većinskim ?
tako je moje mišljenje.
hoće li doći do prodaje ,nepoznato.
hoće li biti nekog preuzimanja ima da se vidi
čekaj,tako stoji u prijevodu
-
Europljani su se makli, ali ima tko će uletjeti, a jednom kad Kinezi ulete, Europljani se nemaju što nadati povratku. Najveći gubitnik ovog rata je EU. Šteta za ruske tvornice ADPL-a.
QuoteNakon početka rata u Ukrajini, prema stručnjacima iz autoindustrije, rusko tržište palo je s prosječnih 140.000 prodanih vozila mjesečno, na oko 40.000 mjesečno. Ruski proizvođači automobila dobro su se držali unatoč gospodarskim turbulencijama, ocijenio je Inovev, no obujam prodaje kineskih tvrtki sada je izjednačen s obujmom najvećeg ruskog proizvođača automobila AvtoVAZ-a.
digitalni marketing
rekli bi domaći,plaćeni oglas ,
moglo bi se toga na kilometre napisati ,naslov prodaje novinu npr.
-
Da li je koji mali dioničar a istovremeno i forumaš otišao na skupštinu, da imamo live update? Da ne čujemo kroz korporativni PR kako je skupština prošla u konstruktivnom dijalogu 🤣
udruga malih dioničara sudjeluje na sastanku.
imaju i kontakt broj.
-
216 eurića dividenda
-
Znaci bomba iz Saponie: Dajana Mrčela više nije predsjednice uprave Saponie:
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…e42ddd75828.pdf
"... umjesto gđe. Dajane Mrčela za predsjednika Uprave Saponije d.d. od 02.05.2023. godine imenuje dosadašnji član Uprave gosp. Ivan Grbešić iz Širokog Brijega,..."
Ako gosp. Grbešić, kao vlasnik, misli da može bolje raditi posao nego što je radila Dajana, mislim da se grdno vara i ne zna u što se upušta. Ima sreće da preuzima obnovljenu tvornicu i firmu u odličnom financijskom položaju.
Prodao sam ovu dionicu prošle godine. Da ju imam sada, prodao bih ju zbog ovoga.
Slažem se s vama da ovo sigurno nije dobra vijest za dioničare Saponije koju je gđa Dajana uspješno i predano vodila. Mislim da je dobro radila svoj posao i Saponia je pod njenim vodstvom postala prepoznatljiva tvrtka u svojoj branši sa pomno osmišljenom marketinškom strategijom, a i sama je sudjelovala u promociji proizvoda Saponije, koji su jako dobro prolazili kod ljudi, te mi se također bila svidjela njena odluka, zbog koje je možda i morala otići iz Saponije, a to je da ne podiže dodatno cijene proizvoda, ne zato jer mora, već zato jer to svi drugi rade i firme bilježe sve više prihode zbog inflacije i extra profit na koji poslije plaćaju extra porez državi i to na leđima stanovnika Hrvatske koji su sve siromašniji. Želim puno sreće gđi Dajani i vjerujem da će naći još i bolju poziciju od ove koju je imala, jer će svaka korporacija biti sretna da u svojim redovima ima tako predanu i lojalnu osobu koja je bila čak 29 godina u jednoj firmi, respect za to
upoznao gospođu na skupštini
mislim da sam jedan od rijetkih dioničara sa foruma.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…62a6fc4f4c6.pdf
Izvješće za prvi kvartal
175,1 milijun eura prihoda, 21,58 % veći no u istom razdoblju prošle godine
Bruto dobit 17% veća, operativna dobit 29% veća.
Neto dobit 3,8 milijuna eura
4,5 mil eurića dobit
neto.
možda ove godine ukupan prihod bude 5 mld.bivših kn.
divka na čekanju do 2.5.
novca ima u kasici.
čekamo!
-
vozarine u prva 3 mjeseca nisu bile obećavajuće ,a time i izvješće .
onako na prvu.
-
novi ulagač u top 10.
-
Da je na burzi lako, bogat bi bio svatko.
Ovdje je trebalo imati viziju, čitaj spoznaju, sredstva, strpljenja i sreće. Kostolani, nisam ja
Tko je pred devet godina kupio 20 komada Medike na 1000 eura, danas ima za stan.
2014 ga za 20 tisuća eura nije mogao kupiti. Sada može.
Poznajem ljude koji su bili, pametni....... ja nisam
, al' bolje ikada nego nikada.
Ima li tko viziju iduće Medike ?
Kupim sada, čekam devet godina i voila.
apoteka nikad nije bankrotirala...
tu se zdravlje kupuje
svi idu tamo kao u cirkus kolorado
-
Zanima me mišljenje imatelja dionice, koja je poanta onog naloga na 40€...po meni da koči cijenu dok može?!
psihološki učinak
moje mišljenje,da ne izgleda kao šetanje po parku.
-
napisati i poslati protuprijedlog za isplatu cijele dobiti iz 2022 godine.
poslati elektronskom poštom
kod većine dionica se ove godine isplaćuje povećana dividenda ,zašto bi novac trunuo na računu neke banke.
lani je bilo isti prijedlog sve na bankovni račun, pa isplatili 1400 kn.
ostaje da se vidi?!
-
tesko je reci hehe. ja se nadam dividendi.
Pa za očekivati je da će bit bar 250 eura...
250 eura može se komodno isplatiti..
u manje od 2 mjeseca trebali bi imati novce na računu...
-
želim svima svako dobro koji su unutra, ali kad vidim vlasničku strukturu nisam baš siguran da će i mali dobro proći.
"neće mali omastiti se"----dionica nije Ledo ili Jamnica da dođe do totalnog gubitka uloženog
-
Jel se to vrača optimizam u ADPL?
Na pola knjigovostvene je bila ovih dana.
Posla ima.
Novih isto.
-
izašli rezultati glasanja na skupštini Vira ,Kratki osvrt bez texta