malo VIRO-po povoljnoj cijeni.
Posts by bjane
-
-
izvješće dobro
praši se sve u 16
-
izvješće očekivano dobro.!
hoće li popratiti cijena dionice ovakvo poslovanje ?
sutra u 9,30 ima da se gleda
-
izvješće iza 4 sata !
prognoza 74 mil. dobiti
možda ,baš i ne bude toliko puno?
-
Što je naporan ovaj na asku sa ovih 600 komada.Tko god se spusti , brzo ide ispod njega.Cijelo jutro,izludit će brokera. Kao da jadan neće stić prodat uoči izvještaja za kojeg svi očekuju da će biti odličan.
popravlja se likvidnost takvim nalozima,vidjet ćemo izvješće kroz par dana.
ništa strašno
-
Moglo je biti i gore. Mogli su poslovati s gubicima. A cash flow se od negativnog u prvome kvartalu pretvorio u pozitivan na kraju drugoga, što ukazuje na veliku žilavost ove kompanije.
Očekujem da će se u budućnosti povećati udio usluga za Ericsson. To mi nekako djeluje logično. Naravno, to uvelike ovisi od matice.
matica je promašila očekivanja u ovom kvartalu,stoji u objavi od par dana.
o uzroku ne pišu.
-
68 mil. prvo polugodište-
-
Najava sjednice Uprave 21.07.2022.
Divanit će se, između ostalog, o poslovanju Medike dd za period 01.01.-30.06.2022. godine.
završeni divani,
Prihodi veći, dobit nešto kašljuca
58 mil hr kn u prvih 6 meseci ako je to kikiriki,onda neznate što je spavanje na klupi u parku.
-
kod izračuna sam izračunao oko 15 mil.tečajnih razlika.
vidimo u novom izvješću ,dali je izračun bio dobar.
Racunica je s 21 300$ dnevno vozarina puta 1010 operativnih dana tj 154 mil kn prihoda od vozarina za 2Q, moguce su oscilacije u materijalnim troskovima koje su zadnja 3 kvartala nesto vece od prijasnjih prosjeka pa da dobit bude nesto veca radi toga, uostalom uzeo sam, donju granicu procjene tako da se dobit meni krece u rasponu od 59-68mil
U 1Q je sveobuhvatna dobit bila 13 mil veca za 2,3% veceg tecaja, sada je tecaj veci za 5% mora bit barem duplo veci
novac na računu može biti i u $$
mislim u bilanci.
nemam saznanja o tim stavkama
-
Zanimaju me vaša predviđanja za dobit u Q2?
Men's čini da će biti slično kao u Q1 ili čak malo
bolje, uz 20 kn divke kao melem na ranu
"Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici"
Ja ocekujem oko 61 mil kn dobiti i sveobuhvatne tecajne razlike jos dodatno od 30 tak mil
kod izračuna sam izračunao oko 15 mil.tečajnih razlika.
vidimo u novom izvješću ,dali je izračun bio dobar.
-
izgleda da je donji bollinger zadnja stanica za sada
sačekat BDI za danas!
živi bili pa vidjeli
-
Zanimaju me vaša predviđanja za dobit u Q2?
Men's čini da će biti slično kao u Q1 ili čak malo
bolje, uz 20 kn divke kao melem na ranu
"Dobit grupe za 1Q nerevidirano iznosi 67.389.067 kn, što je na 1.381.548 dionica 48,77 kn/dionici"
Svaki kvartal 50kn dobiti po dionici daje 200kn dobiti po dionici na kraju godine
75 miliona kn .
konzevativna procijena ?
nemora biti točna ,svatko nek izračuna za sebe
-
nadokupio -ATPL
super povoljno
-
20 kuna po dionici dividenda:
iznad prosjeka je iznos dividende.
pri vrhu na ZSE.
e sad uvek će biti nezadovoljnih.
-
+ atpl ...
-
Prije 25 godina gradio sam kuću...Centralno na lož ulje...cijena bila 1.90 kn litra loživog ulja..kruh 3 kn...cigarete oko 7 kn....mlijeko 2.90 kn litra...benzin oko 4 kn. Da ne nabrajam.. jednostavno sve je otišlo gore...nikad više po tim cjenama...cijena rada je otišla...sirovine...energije ..tako da dolazi novo doba...rusija je pokrenula taj ciklus...
lijepo objašnjeno...
ko je kupio i dvije obične cigle za kuću profitirao je.
ko je držao novac u banci ,donji je.
dužnik profitira a vjerovnik je donji..
osnove ekonomije ,u vrijeme inflacije.
za ATPL se poklopila karta, voda ide na njen mlin.koliko dugo to neznamo..
-
Tako i Vi čekate da se pokrene točak pa da Vam netko objasni zašto tužba?
Poanta je bit dosadan, opstruirat rad ove mafijaške lupeške organizacije d.d. dok ne pop**** i daju dividendu (koja je bezrazložno zadržana) te nas konačno izlistaju na burzu.
Smiješno je jedino to što osoba koja traži izlist i sama zaslužna za delisting...
Da sam ja netko ,pjesma INDEXA ,bila bi dividenda.
Na šahovskoj tabli smo svi,riješit će se nešto,sve je prolazno.
-
Ide tužba....
DNEVNIK JEDNOG DIONIČARA - 6. DIO
ZAPISNIK SA SKUPŠTINE
- Pojavio se zapisnik sa održane Glavne skupštine Društva i to na Trgovačkom sudu;
- Očekivano, jer je rok dostave 15 dana od održavanja skupštine;
- Svaki dioničar može dobiti presliku Zapisnika na Trgovačkom sudu u roku od 2 dana;
- Iz priložene dokumentacije je vidljivo je da je poslan poštom od strane PEVEX d.d. 20.5.2022., a zaprimljen na Trgovački sud 23.5.2022.
- Više je nego jasno da nam Uprava nije omogućila uvid u Zapisnik 20., 23. i 24.5. iako je bila u mogućnosti;
- Radi se o svjesnoj opstrukciji kako bi se otežalo podizanje tužbe;
- Tužba je ipak podnešena i na vrijeme uručena na Trgovački sud zajedno s dopunama i podrškom ostalih dioničara.
nisam u toku,poradi čega tužba.?
zbog neisplate dividende?
ili zapisnika sa skupštine, neznam šta se može,čekaj da se pokrene točak.!
-
jučer dokup ATPL..530 kn.
-
malo ...ATPL pri kraju današnje balade...kupio !