Sve u svemu i s obzorom na sve preprodana dionica. Rezultati su dobri unatoč problemima s nekim ugovorima u Blrs.
Posts by PoslovniOut
-
-
Kako bi se potencijalna ruska "specijalna operacija" u Finskoj odrazila na Ericsson? Nokia je konkurent Ericssona. Švedska neće biti napadnuta, barem ne od Rusa.
Ne vjerujem da će vojno djelovati na Finsku. Više će biti pokazivanje mišića najavljenim premještanjem nuklearnog oružja u blizini granice i to je to. No pitanje je koliko će ista vlast ostati u Rus. Čini mi se neće dugo.
-
I danas na asku lažni nalog koji se povlači kad mu se kupnja približi. Ipak sam zahvaljujući njemu danas nešto trgovao pri dnu.
-
Dijelim isti dojam da se lagano skuplja, dok drugi nemaju povjerenja a to su uglavnom trejderi koji bi u 10 dana 5-6% i ako se ne ostvari prodaju i traže drugdje priliku za brzu zaradu. Trenutno je malo takvih i riskantni su. Sada samo dugoročni mirno gledaju razvoj situacije i strpljivo čekaju. Usput beru dividende.
-
Ni gore ni dole. Što se čeka? Kraj rata? Pozdrav ekipi punoj ERNT-a
-
Da budem iskren, očekivao sam bolje rezultate nego prošle godine, kad ono nešto manji. Najava divke nije loša, samo da prođe i da se cijena ne sroza nazad nakon dd.
Svaka cast na trudu kaj ste se zbog toga registrirali na forum da nam velite svoje misljenje.
Nema na čemu, i drugi put. Brodova je bilo puno više na remontu, zato sam očekivao više. Zar nisam imao pravo biti optimist kao i mnogi ovdje. Nakon divke se uvijek ruši cijena, zar sam rekao nešto novo. Znam da nije lako gledati to, nije ni meni ali i dalje imam povjerenje u dionicu i strpljivo čekam. Inače je bolje komentirati dionicu a ne komentare, kaj ne.
-
Isao sam malo pogledat kako radi EKOBIT i sto su i po kojim multiplama kupili...
Posljednje dostupno izvjesce je iz 2020. pa evo osnovnih podataka o poslovanju:
Poslovni prihodi: 20 mil kn (prihodi su stabilni i nema visokih stopa rasta; u 2019. i 2018. iznosili su 19,5 mil kn)
Dobit nakon oporezivanja: 2,8 mil kn (nema visokih stopa rasta, stabilni i od 2016. se krece izmedju 2,4 -2,8 mil kn)
EBITDA: 4,2 mil kn (isto kao i prihodi i neto dobit, stabilna bez znacajnih stopa rasta; od 2016. se kretala izmedju 3,4 - 4,2 mil kn)
Dugorocne obveze: 0 kn
Kratkorocne obveze: 2mil kn (odnose se na dobabljace i poreze, obveza prema bankama nema)
Kratkotrajna imovina: 6,3 mil kn (novac na racunu iznosi 4 6 mil kn; ostatak su potrazivanja od kupaca)
Kapital: 8,6 mil kn
Bitno je naglasit da je najbolji poslovanje ostvareno u 2020. godini (od 2016.): najveci prihodi, dobit i EBITDA. Isto tako, KI je 3x veca od ukupnih obveza; kredita nemaju; novac na racunu je 2,5x veci od ukupnih obveza. Nastavno na navedeno smatram da su u 2021. ostvarili cca. 5%-10% bolji rezultat nego 2020. odnosno oko 21 mil kn prihoda uz dobit 3 mil kn i EBITDA-u od 4,5 mil kn.
Ako koristim projicirane podatke o poslovanju za 2021. godinu ispada da je SPAN kupio EKOBIT po:
P/E 12
P/BV 3,7
EV/EBITDA 7,2
Fundamentalno mi ova akvizicija izgleda jako, jako povoljno. Kupila se IT firma koja nema krediznih zaduzenja, s blagim trendom rasta poslovanja i po sasvim prihvatljivim multiplama...dobar posao...bravo SPAN!
Valja naglasiti da će im sada troškovi biti manji,
-
Ova branša ima budućnost, ova firma sa do sada pokazanom poslovnošću i dobrim rezultatima ima perspektivu i dugoročno bi mogli rasti do priželjkivanih razina a i dividenda bi mogla biti u perspektivi. Samo lagano i strpljivo. Na ERNT sam godinama i itekako se isplati ulagati u ovu branšu. Ovdje ne očekujem ništa manje. Pozdrav.
-
Da budem iskren, očekivao sam bolje rezultate nego prošle godine, kad ono nešto manji. Najava divke nije loša, samo da prođe i da se cijena ne sroza nazad nakon dd.
-
Iznenađenje na sve strane . Bravo.