Održana Glavna skupština. Prihvaćene sve odluke iz poziva na GS.
Posts by SOUR
-
-
Ipak je gosp. Dražen dokupio 33 dionice KODT2 +12 KODT.
Pa valjda bivši direktor HEP-a zna što valja.
Nakon prošlih njegovih kupnji slijedio je stalni rast pa bi trebao imati neke spoznaje za ovaj dokup.
-
Pa baš izlgeda kao stepenice. Stajalo je na oko 480 i nikome previše zanimljvo dok nije iznenada skočilo 25 %, pa sad već tjednima stoji na oko 600…, a da nakon izvješća recimo opet skoči 25 % kladim se da bi se opet svi nešto zainteresirali…
Ljudima je zanimljivo kad se kreće. Ovaj vodoravni dio stepenice manje interesantan 😀
Ne treba se previše zamarati cijenama dionice, niti ovo kratkoročno kak oscilira, niti s onim mojim dugoročnijim o “re-ratingu”. Doći će to sve na svoje s vremenom.
Sad je glavno da biznis radi sjajno, i da vidimo u kvartalnim izvještajima te zanimljive rasplete oko dinamike realizacije postojećeg i ugovaranja novog backloga u ovoj trenutnoj velikoj konjunkturi.
Ipak je gosp. Dražen dokupio 33 dionice KODT2 +12 KODT.
-
Netko kupio, Erste vjerojatno prodao.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Ma dajte. Hrvatska uopće nije nešto prezadužena, a i na taj dug kao i dug koji plaćaju građani su kamate sasvim OK, pogledajte koliko Mađari plaćaju. A to sa zemljištem, pa koga od zapadnih Evropljana zanimaju parcelice od nekoliko hektara. Pa to bi bilo super da se pokupuju imanja u opustošenim selima u Slavoniji, Kordunu, Baniji ili Lici. A za parcele od 100 i više hektara su i do sad mogli preko jdoo-a kupit. Ili gotove kombinate s tisućama hektara. Nemojte biti u zabludi da je članstvo u EU, šengen i eurozona jedno veliko ništa, a da je u isto vrijeme mogućnost da jedan Nizozemac ili Danac kupe imanje s deset hektara zemlje katastrofa. Sve je upravo suprotno. Nevjerojatno da na ovom forumu ima takvih razmišljanja.
I Agrokor je primjer kako je "sve u redu". Najbolja hrvatska poduzeća, najbolje oranice, izvori vode... radi dugova i zaduženosti i sve su te informcije prošle kroz Vladu koja se "uspješno riješila" Agrokora.
-
https://www.slobodnaevropa.org/a/hrvatska-pol…i/32487401.html
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…e-foto-20230702
Austrijanci bi šume, Nijemci bi maslinike, a tko će vinograde? valjda Francuzi ili Talijani, svi nešto žele kupiti osim nas, mi samo prodajemo, zato su nas valjda i isporučili u €U
Kao što i piše sve se to znalo godinama. Dok se naši političari hvale ulaskom u EU, Šengen i Eurom što vrijedi veliko ništa. Hrvatski su ogromni dugovi, uništena gotovo sva proizvodnja šećera od koje su privređivale 3 šećerane i ogromni broj poljoprivrednih gospodarstava koja su nakon toga ostala bez tog prihoda i mnogi otišli u druge zemlje. Još nam je jedino zemlja ostala, a sada ni time ne možemo gospodariti jer ako netko prodaje zemljište, a u zapadnim zemljama je i do 10 puta skuplje, i dođe mu NJemac da kupi zemljište ne može mu reći da njemu neće prodati jer je Njemac, ili Mađar ili već neki drugi. Od Hrvatske nam sve više ostaju samo Hrvatski nazivi poduzeća, dugovi, a zaradu si stranci odnose u svoje zemlje. I imamo Hrvatsku, na papiru na slici.
-
Ne znam koliko je to i na takav način uopće usporedivo...
Trenutno me zanima ulaganje u jedno i drugo. Mislim da tu ima prostora za solidan rast. Iako je Lenac već dosta odradio, svaki sljedeći kvartal će biti sve bolje i investitori će to nagraditi...
Kod Dalekovoda je problem dokapitalizacije po 10 kn, po toj cijeni su ušli ozbiljni igrači sa preko 10 mil kn. Trenutno imaju duplu zaradu...
Meni nisu uvjerljivi dionice ni jednog ni drugog izdavatelja, a i situacija na burzi je slaba. Ako mi ne bude izgledne prilike možda do izvješća neću ni kupovati.
-
Al' se hvale zadnjih dana, a dionica baš i nije jeftina. Otprilike na nivou V. Lenca ali uz dobra izvješća mogli bi +20% do kraja godine. Samo se pitam uz toliko hvale i što su izveli do sada, samo sklopljeni poslovi nisu profit. Napredna energetska rješenja su u 51% vlasništvu Grupe Končar, pa neka profitiraju.
Zašto dionica nije jeftina?
Kakve veze ima Viktor Lenac?
Omjer knjigovodstvene vrijednosti i tržišne Lenca i Dalekovoda su otprilike iste. Lenac je najbliže tom omjeru Dalekovodu pa sam uzeo njega za usporedbu.
-
Al' se hvale zadnjih dana, a dionica baš i nije jeftina. Otprilike na nivou V. Lenca ali uz dobra izvješća mogli bi +20% do kraja godine. Samo se pitam uz toliko hvale i što su izveli do sada, samo sklopljeni poslovi nisu profit. Napredna energetska rješenja su u 51% vlasništvu Grupe Končar, pa neka profitiraju.
Društva u indirektnom vlasništvu u Hrvatskoj koja se konsolidriraju:
Napredna energetska rješenja d.o.o., Zagreb (indirektno vlasništvo kroz ovisno društvo KONČAR – Ulaganja d.o.o.) 51,00 %
Dalekovod d.d., Zagreb (indirektno vlasništvo kroz društvo Napredna energetska rješenja d.o.o.) 38,33%
-
Teško, ovo je netko velik, oni ne kupuju na PR članak, a na forumu se nitko ne hvali kupnjom, svi su zauzeti Atlantskom.
Kupila je "Zločesti" .
-
U konsolidiranim financijskim rezultatima za '22. Grupe Končar su napomenuli između ostalog;
"• ulaganja u fotonaponske elektrane u nekoliko tvornica doprinijeti
će znatnim financijskih uštedama u režijskim troškovima"OK, ali ti cijeli “režijski troškovi” nisu veliki (u ukupnim rashodim, nama su glavni “sirovine i materijal”, pa niti u odnosu na dobit prije poreza) i dobar dio smanjena tih troškova će biti zamijenjen amortizacijom koja je također “trošak” (fotonaponska elektrana nije besplatna) pa zato kažem da to nema neko bitan utjecaj na račun dobiti i gubitka (ajd, malo bolje na novčani tok, jer amortizacija je nenovčani rashod).
Kad smo kod tih raznih “malih stvari” u RDG jedna mislim nešto većeg utjecaja od te elektrane je švedska kruna koja upada u oko u zadnje vrijeme (imam par švedskih firmi na watch listi). Ne znam kako točno funkcionira to naše štićenje forward ugovorima, je li to samo za malu optimizaciju novčanog toka… ali mogli bismo imati određene negativne tečajne razlike kako SEK slabi. To nam je jedno od glavnih tržišta.
No bez obzira na te male pozitive i negative kao solarna, švedska… ovo je prije svega kvartal velikih brojeva. Kvartal koji je često najjači u godini. I koji sad ima zamah iz prvog i ovih novijih veliki ugovaranja koje će biti zanimljivo vidjeit kojom se dinamikom realiziraju.
Čeka se izvješće za drugi kvartal. Za većinu poduzeća je Q2 najbolji u godini ako se ne broje turističke djelatnosti kojima je Q3 najbolji. Niže je prikaz KODT neto dobiti kroz nekoliko kvartala ali treba uzeti u obzir da su ostvarene u uvjetima i korona krize i stanja u Ukrajini pa je moguće da će ovaj kvartal biti bitno u višem plusu. Malo zapažanje da je i dioničar Dražen zadnjih dana nastavio sa kupnjom.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
SOUR Ta fotonaponska elektrana je lijepa stvar u smislu ekologije, ali niti je to besplatna struja (treba amortizirati tu elektranu), niti je ovdje potrošnja električne energije značajna stavka u troškovima. To neće imati materijalan utjecaj na dobit.
U konsolidiranim financijskim rezultatima za '22. Grupe Končar su napomenuli između ostalog;
"• ulaganja u fotonaponske elektrane u nekoliko tvornica doprinijeti
će znatnim financijskih uštedama u režijskim troškovima" -
Evo nešto lijepo za čitanje u međuvremenu dok čekamo kvartalno - Izvješće o održivom poslovanju za 2022. https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f6ec8acf820.pdf
Ima i korisnog za viši profit;
Također, krajem godine puštena je u pogon i fotonaponska elektrana snage 1.1 MW instalirana na krovovima proizvodnih hala. Elektrana bi trebala pokriti oko 35% potreba za električnom energijom KONČAR – D&ST-a na lokaciji u Zagrebu.
-
Još rukovodeći dokupljuju. Skupština 5.7.
"...obavještava da je dana 29. lipnja 2023. godine gospodin Mario Aunedi Medek iz Zagreba, Prilesje 9A, OIB: 14205104766, predsjednik Nadzornog odbora Izdavatelja, na temelju transakcije ostvarene izvan mjesta trgovanja, stekao ukupno 5.000 (slovima: pet tisuća) redovnih dionica Izdavatelja,..."
-
Predsjedniku Upravnog odbora g. Igoru Bilbiji dodijeljeno je 1.975 dionica Društva koje čine 0,14152% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,14152% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Zamjeniku predsjednika Upravnog odbora g. Peru Kulašu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje
čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Članu Upravnog odbora i Glavnom izvršnom direktoru g. Marku Domijanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Edu Taslamanu dodijeljeno je 2.017 dionica Društva koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Izvršnom direktoru g. Vicencu Jerkoviću dodijeljeno je 2.017 dionica Društva, koje čine 0,144534% temeljnog kapitala Društva, odnosno 0,144534% glasova na Glavnoj skupštini Društva.
Ne znam da li je tko spomenuo u puno zadnjih objava ali za očekivati je da si dodjeljuju dionice da imaju mogućnosti za kupnju više novih dionica kod povećanja TK po pravilima koja su odredili.
-
Nije spomenuo kako ova zabrana ima utjecaj na proizvodnju automabila. Trebalo bi sve to spadati pod zabranu izvoza i za ostalu primjenu u industriji.
Nova zabrana izvoza čipova mogla bi prouzročiti ‘geopolitički ekonomski rat‘ (lidermedia.hr)
-
Poštovani !
Dali isplata dividende ide preko SKDD-a ili trebam dostaviti podatke Končaru?
SKDD. Provjereno kod njih.
-
Nek' prvo pokažu izvješće.
Moja procjena:
30-35 miliona prihod2-2.5 miliona dobit
To bi bilo sasvim dobro.
Bolje od Q2 2022. 1.011.746 € dobiti mora biti sigurno, a što će oni izračunati dok zbroje Tarkvaru i koliko je to već uračunato u cijenu dionice. Ima nepoznanica pa mislim da je bolje ići na sigurnije nego na pogađanje, iako je Span takva firma da kako god bilo prije ili kasnije dionica će nastaviti u plus.
-
Samo što nije. 3.7.'23. Slijedeći ponedjeljak.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Mogao bi se neki postotak toga investirati nazad u SPAN.
Nek' prvo pokažu izvješće.
-
Kad će dividenda, di su pare??
Samo što nije. 3.7.'23. Slijedeći ponedjeljak.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.