Možda je bolje da sutra ostaneš u krevetu. 😀
Šta sutra, barem do ponedjeljka se ne diži.
Lijep je dan, trava se zeleni, a i 16.3. je danas. Moglo bi biti što smo danas tržili.
Možda je bolje da sutra ostaneš u krevetu. 😀
Šta sutra, barem do ponedjeljka se ne diži.
Lijep je dan, trava se zeleni, a i 16.3. je danas. Moglo bi biti što smo danas tržili.
Plus malo ulp 100 kom, vlen 500, kodt 5 kom. nisam uspio atpl, umalo.
Slično, +kodt, +vlen. E sad dali je VLEN samo nada ili je ovaj zadnji nalog od 4450 kom dno. Možda bolje da sam današnji dan prespavao pa vidjeti što će biti sutra.
U ovim kriznim vremenima u Evropi Luka Rijeka pa tako i dionica su jako u povoljnoj situaciji. Prošle godine su bili JDGT novinski članci koliko JDGT ima silnu potražnju, a kojemu je dionica preko 170% knjigovodstvene vrijednosti i još raste, dok luka Rijeka velik dio te potražnje ne može provesti. Pa su u situaciji da si biraju s kim će trenutno poslovati i ostvaruju velike zarade po modelu tko više plati. Za očekivati je da će tu veliku potražnju i te kako naplatiti i ove godine i nastaviti sa velikim zaradama. Ukratko koriste priliku koju imaju.
Meni to izgleda da kako je Lanište Ingrino oni to između sebe izravnavaju račune, a jedina posljedica je da je to samo novo zaduženje.
Ok, za mene laika ?
Ja napisao s nadom da netko pojasni.
LANIŠTE d.o.o. - Dokapitalizacija Društva
Obavijesti izdavatelja - EHO (zse.hr)
d.o.o. - Dokapitalizacija Društva
svi znamo da će i proći, samo neki ne vide kako,
inače je dobro malo zdrave korekcije za one koji još imaju keša za utrošiti
ali moram priznati da se solidno navlačilo zadnjih dana za iskrcavanje,
pogotovo neka izdanja
Naravno. Treba prodati da bi se opet kupovalo😂
-atgr, +adpl. Koliko isplativo mijenjati dionicu s manjim padom, a kupiti s većim.
Netko se preplašio jećer najave plaćanja početkom travnja ekstra poreza a nije pročitao da SPAN ne mora od toga poreza platiti ništa.
Span iskoristio poreznu olakšicu
Među potencijalnim obveznicima dodatnog poreza figurirala je informatička tvrtka Span, no zahvaljujući statusu korisnika poticajnih ulaganja ova tvrtka je izbjegla porezne škare. Premda joj je ostvarena dobit prije oporezivanja od 49 milijuna kuna višestruko veća od četverogodišnjeg prosjeka, Span neće platiti dodatni porez jer ima pravo na umanjenje poreza primjenom stope kojom se umanjuje i obveza poreza na dobit prema propisu o poticanju ulaganja.
2.3. CERP prodao 900 kom ATPL.
Tek sada mi nije jasno. 900 komada, a prodaja bila 7.874 kom. Ako hoće prodati mogao je prodati više. Po ovome bi moglo biti da vjeruje u višu cijenu, pa ju čeka.
A to prema Izvješću ovaj mjesec bi trebao biti gotov i drugi LPG brod, a kako ga japanci grade tako treba i da bude. Još da znam koji dan, sat, minutu....
"Dana 24. studenog 2022. godine potpisan je ugovor sa švicarskom firmom Global One Energy S.A. o kupnji LPG broda, koji je u izgradnji u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding Co.Ltd. Brod bi trebao biti završen tijekom ožujka 2023. godine."
Očekivao sam knjigovodstvenu vrijednost veću od prošlog kvartala, a ona iznosi -9.568.383 €.
Tako da je P/E sa 13,4 porastao na 15,8 (približno) i očekivao rast cijene dionica na približni P/E ERNT čiji ne 20. Još navode u Izvješću ERNT kako najbolje prihode ostvaruju u ICT-u, a Span se u cijeloj proizvodnji bavi informatičkim tehnologijama. Ne znam gdje je nastalo to smanjenje knjigovodstvene vrijednosti iako je broj novozaposlenih u SPAN-u poprilično povećan. Možda proizvodnja u Ukrajini ima kakve veze. Ako je Microsoft omogućio korištenje proizvoda bez naknade taj rok je trebao završiti posljednjim danom prošle godine. Ili je produžen;
"Prihodi društva TOV Span u 2022. godini značajno su pali u odnosu na isto razdoblje
prošle godine jer je za period 1.4.2022. – 31.12.2022. Microsoft omogućio našim korisnicima u Ukrajini korištenje svojih proizvoda i usluga bez naknade…..
Prihodi društva TOV Span čine 9% konsolidiranih prihoda Span Grupe u 2022. godini.
U 2022. doprinos konsolidiranoj EBITDA-i je negativan (-1.250 tisuća HRK), a udio u
EBITDA-i Grupe iznosi -2%.
Društvo je na dan 31.12.2022. provelo vrijednosno usklađenje ulaganja u TOV Span za
3.265 tisuća HRK te ono sada iznosi 1.399 tisuća HRK."
Kako su popustili. Pa imaju preko 5 mil. € dobiti. Što je oporavak poslovanja.
nije li u prethodnom razdoblju bilo 8mil.€
Bilo je ako se tako gleda. Jedini bitni minus je u '22. iz drugog kvartala nakon stanja u Ukrajini i to sada stvara glavni minus dobiti u odnosu na '21. S ovom Q4 dobiti su posljedice Ukrajine bitno svladane i ERNT se vrača na svoju zaradu od prije Q2 '22.
Neto dobit: 119,2 milijuna kuna
super, malo su ipak popustili zadnji Q
Kako su popustili. Pa imaju preko 5 mil. € dobiti. Što je oporavak poslovanja.
S CERP-om ili bez CERP-a ako BDi raste.
Možda posljednje vijesti promijene pad cijene dionice;
Ø U međuvremenu, supramax indeks napredovao je već treći dan, popevši se oko 3,1% na 660 bodova,
Ø Najviši kineski čelnici proglasili su "ubjedljivu pobjedu" nad COVID-om 19
Tek sad će požurit sa prodajom.
Bar će biti trgovine. Kupnja da dobro kupuje, a prodaja da dobro prodaje. Pa poslije Izvješća znamo pobjednika.
Možda posljednje vijesti promijene pad cijene dionice;
Ø U međuvremenu, supramax indeks napredovao je već treći dan, popevši se oko 3,1% na 660 bodova,
Ø Najviši kineski čelnici proglasili su "ubjedljivu pobjedu" nad COVID-om 19
Neki noviji podaci bi bila priprema za novosklopljene poslove;
"Pojašnjava i kako novougovoreni poslovi u ovoj industriji traže neku pripremu i investicije, što obično prije početka serijske proizvodnje traje između jedne i dvije godine.
– Sad smo otprilike na pola tih aktivnosti izrade alata i priprema tvornica za serijsku proizvodnju koja bi u punim kapacitetima koje smo ugovorili trebala doći već sljedeće godine. Kad se sve sumira, rekao bih da je najteže razdoblje. – kazuje nam čelnik AD Plastika."
I na bidu i na asku ista osoba ,obori cijenu npr sa 300komada pa kupi 600.Zanimljivo i danas span ce biti među trgovanijima,kupac ce uzeti količinu koju je naumio ali sa drugom tehnikom trgovanja!
Ja sam mislio da će AZ držati i povisivati cijenu. Ono što je radio prošli tjedan kada je vjerojatno cijeli ask bio njihov i radili su s cijenom što su htjeli, a oni kako sada izgleda samo popuštaju. Išli su prodavati neki ispred njih ali dok bi prodali opet je AZ dignuo cijenu.
-IGH po 14,30. Mislio da mi je nalog na 15,00. Sada ako uspijem natrag.
koju cijenu nudi?
Po mojoj procijeni bez knjige ponude ovaj što je trenutno sa 500 kom koje drži više dana od prošlog tjedna, nešto ispod najviše ponuđene. Prošli tjedan je uspio nešto i kupiti ali danas mu ne ide. Možete Vi pojasniti ako imate točnije podatke.