Kolika je dividenda nakon oporezivanja?
prijateljski savjet, mani se dionica :D:D
Pa ovaj D.D. nije loš. 10,2 €, a i manje, tko je htio.
Kolika je dividenda nakon oporezivanja?
prijateljski savjet, mani se dionica :D:D
Pa ovaj D.D. nije loš. 10,2 €, a i manje, tko je htio.
Ocekivah vise od koei...
Nemojte biti tužni. u konačnici, KOEI je vlasnik 68% redovnih dionica KODT-a.
Dakle, nije KOEI toliko slab koliko su neki kolege i kolegice na KODT-u jednostavno snažni u dokupljivanju.
Naime, da ste čitali temu "Što smo danas tržili", bilo bi vam jasnije tko tu žari i pali...The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Vjerojatno je ta razlika što KODT prije najavljuje dividendu i održava Glavnu skupštinu. Prošle godine su 28.4. Uprava i Nadzorni odbor predložili Glavnoj skupštini Društva isplatu dividende za KOEI. Tako da se KOEI tek sada počinje zalaufavati.
+ULPL. Nije padao dok se padalo.
Kakvo da bilo Izvješće HPB ako ništa drugo neće platiti ekstraporez. Prema članku Tportala od 7.3.
"Zasad se ne zna koje će banke zahvatiti porezne škare, ali je sigurno da to neće biti Hrvatska poštanska banka. Premda je ova banka ostvarila rekordnu dobit prije oporezivanja u visini od 978,8 milijuna kuna (129,9 milijuna eura), koja višestruko prelazi prosječnu dobit unazad četiri godine, nije obveznik dodatnog poreza.
Naime, kako najveći dio ostvarene dobiti nije proizašao iz redovne djelatnosti, već je rezultat razlike u vrednovanju akvizicije Sberbanka (tzv. negativni goodwill priznat u dobiti), HPB ima pravo na izuzeće od dodatnog oporezivanja."
Prebacio se CERP prodavati dionice sa RIVP na ARNT. Dosta im je porasla cijena dionice pa da njima sada spušta cijenu.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…lijedi-15321768
ovde se tvrdi da bi moglo doči do kolapsa Ruske autoindustrije kako će u tome proči adplastika ?
Pa to mi izgleda da se Ruska autoindustrija dovoljno razvila da sve te strane firme može pošiknuti van i da pogoni tih stranih firmi su treba Ruskoj autoindustriji da u njima nastavi svoju proizvodnju. Do sada su Rusi dovoljno razvili svoje modele automobila i njima će popunjavati domaće im tržište. Njihova autoindustrija sigurno neće propasti, pa nisu toliko nesposobni da ne bi znali i dalje proizvoditi automobile koje sada proizvode.
Bila je sjednica Uprave prošle godine 28.4. no nije bilo navedeno što su odlučili o dividendi. Možda ove godine spomenu.
"Sjednica Uprave društva Span d.d. održana 28. travnja 2022.
Odluke o upotrebi dobiti, upućeni su Nadzornom odboru na ispitivanje i davanje suglasnosti."
Plaćanje očito ide u ratama, a iznos ovisi i o poslovanju u ovoj i slijedecoj godini:
"Procijenjena vrijednost transakcije iznosi 11.377.457,00 eura pri čemu je dio kupoprodajne cijene koji ovisi o poslovnim rezultatima
društva GT Tarkvara d.o.o. u 2023. i 2024. godini podložan usklađenju"Otvoreno je novo trziste, firma se širi i mislim da Uprava ne bi napravila ovu akviziciju da ne vide korist od toga.
Meni je ovo odlicno...
"Tom akvizicijom Span ulazi na tržište Estonije, za koju osnivač i predsjednik uprave Spana Nikola Dujmović ističe da je jedna od digitalno najrazvijenijih zemalja Europe.
"
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/48343
Pa kako sad ovo?!? Šta nisu rekli da će Talijani prati lovu preko doka
7 milijuna eur. Nje to puno novaca za Lenac. Jedan malo bolji kvartal, a dobiva ogromnu vrijednost za daljnje poslovanje.
Svaka čas šta novac ostaje u Hrvatskoj i šta su dali domaćem brodogradilištu posla.
Koliko pontona ima dok11, odnosno koliko je ukupna investicija?
Iz Izvješća; 9 komada.
Najznačajnija investicijska potreba Viktora Lenca i dalje je vezana uz osiguranje kapaciteta plutajućih dokova, prvenstveno najvećeg Doka 11. Njegova zamjena novim dokom trenutno je nedostižna za Viktor Lenac, jer je riječ o ulaganjima koja bi stajala više od stotinu milijuna EUR-a, a što je nemoguće osigurati dugoročnim kreditima zbog nedovoljnih kolaterala koje banke zahtijevaju radi osiguranja financiranja. …. Obnova bi započela izgradnjom dva nova zamjenska pontona kojima bi se zamijenili oni dotrajali. Naime, Dok 11 sastavljen je od ukupno devet plutajućih pontona povezanih tornjevima, te bi postepena zamjena jednog dijela i mogućnost popravka preostalih „na suhom“, … I ovdje je riječ o značajnim ulaganjima, koja će po jednom potonu stajati preko 6 milijuna EUR-a, ali i o mnogo trajnijem rješenju, kao alternativi nabavke novog ili novijeg korištenog doka, no takvih polovnih dokova na tržištu manjka. U cilju što obuhvatnije obnove pontona Doka 11, Viktor Lenac planira dio ulaganja osigurati dugoročnim kreditnim sredstvima, no sve u ovisnosti o dinamici obnove pontona i mogućnosti koje će pružati budući financijski rezultati poslovanja.
Sazivaju posebnu skupštinu samo zbog preračuna tk u euro? Hoće li nastavak možda uslijediti na sljedećoj skupštini?
Pa to mi i nije bilo jasno jer je navedeno u Kalendaru događanja da je Glavna skupština 21.6.'23.
Mogli su barem staviti točku "Razno" ili nešto slično da ostane neka nada.
Ne vidim nista o dividendi..
A, možda će na Glavnoj skupštini tek predložiti dividendu.
" ....donesena je odluka o Prijedlogu odluke o isplati dividende kojom će Upravni odbor Atlantske plovidbe d.d. Glavnoj skupštini Društva na redovnoj sjednici predložiti isplatu dividende u iznosu od 5 EUR."
Evo skoro 3%, vise nego na depozit a slicno kao i prije.
Prošle godine bilo na zadnji dan trgovanja sa dividendom 2,25%.
Prema najavi sjednice Uprave 29.3.'23. bilo bi da će danas odlučiti o dividendi.
"Prijedlog odluke o upotrebi dobiti PODRAVKA d.d. za 2022. godinu."
CERP već duže vrijeme ne prodaje. Izgleda ima dobar razlog da ne prodaje po ovoj cijeni.
Display MoreDisplay MoreAko se mene pita, ne kuha se nista posebno, jednostavno cijena ocekivano raste i nastavit ce i dalje rasti jer:
1. Q1 izlazi za 1m i moze se ocekivat minimalno +25% prihoda i +20% dobiti
2. Kroz 15 dana bi trebala bit odrzana sjednica NO na kojoj ce se predlozit (i objavit) dividenda koja bi minimalno trebala bit +20% u odnosu na lani, odnosno barem 11EUR/share
3. Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva
4. Prodavac koji je popunjavao ask je izasao i sve je manje dionica na prodaji, a dobri rezultati i divka ce znacajno podic potraznju tako da ocekujem pravocrtni rast cijene sljedecih 45 dana...ovo sudim po sebi jer ja koji sam nepopravljivi trejder nisam prodao ni jedni dionicu, dapace kupovao sam dodatno po 360EUR...jednostavno, ovo je najbolje razdoblje u godini (divka, Q1, potvrda da nema extra poreza) za KODT i ne pada mi na pamet sad prodavat...
5. KODT je od pocetka godine narasla oko 18% sto obzirom na rezultate (i ocekivanu divku) u odnosu na ostatak trzista nije nista posebno...ima tu jos prostora...
Da budem konkretan...do 01.05. ocekujem cijenu 440EUR pa bumo vidili jesam li lud ili vizionar😃😃😃😃
Vi računate da je narastao 18% od početka ove godine. Ja računam od Q4 prošle godine jer je prvi kvartal već u ovoj godini. Po tome je narastao 39,15%. Jedino je imao manji pad u Q4 '22. u odnosu na Q3 '22.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
U eurima. Ne računam u kunama.
Display MorePrava enigma sta se kuha
Ako se mene pita, ne kuha se nista posebno, jednostavno cijena ocekivano raste i nastavit ce i dalje rasti jer:
1. Q1 izlazi za 1m i moze se ocekivat minimalno +25% prihoda i +20% dobiti
2. Kroz 15 dana bi trebala bit odrzana sjednica NO na kojoj ce se predlozit (i objavit) dividenda koja bi minimalno trebala bit +20% u odnosu na lani, odnosno barem 11EUR/share
3. Za mjesec dana bi trebao izac GFI2022 koji bi trebao potvrdit da extra poreza nema i da ce drustvu ostat nekih 9EUR/share vise nego je bilo ocekivano prije mjesec-dva
4. Prodavac koji je popunjavao ask je izasao i sve je manje dionica na prodaji, a dobri rezultati i divka ce znacajno podic potraznju tako da ocekujem pravocrtni rast cijene sljedecih 45 dana...ovo sudim po sebi jer ja koji sam nepopravljivi trejder nisam prodao ni jedni dionicu, dapace kupovao sam dodatno po 360EUR...jednostavno, ovo je najbolje razdoblje u godini (divka, Q1, potvrda da nema extra poreza) za KODT i ne pada mi na pamet sad prodavat...
5. KODT je od pocetka godine narasla oko 18% sto obzirom na rezultate (i ocekivanu divku) u odnosu na ostatak trzista nije nista posebno...ima tu jos prostora...
Da budem konkretan...do 01.05. ocekujem cijenu 440EUR pa bumo vidili jesam li lud ili vizionar😃😃😃😃
Vi računate da je narastao 18% od početka ove godine. Ja računam od Q4 prošle godine jer je prvi kvartal već u ovoj godini. Po tome je narastao 39,15%. Jedino je imao manji pad u Q4 '22. u odnosu na Q3 '22.
Display MoreNajnovija objava. Od silnog mađarskog razumijem samo 30 mio. eura.
VI.5) Date of dispatch of this notice: 02/03/2023
Section VI: Complementary information
VI.3) Additional information:
Ajánlattevők:
1)
Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság
1051 Budapest, Sas utca 1. II. e 1.
Adószám: 27984356241
2)
Hitachi Energy Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság
1139 Budapest, Váci Út 99.
Adószám: 26711229241 - amely ajánlattevő végleges ajánlatot nem nyújtott be.
3)
Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.
HR-10090 Zagreb, Josipa Mokrovića Utca 8
Európai Uniós adószám: HR49214559889
Ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás eredményeként keretmegállapodást kötött a 2. helyezett ajánlattevővel is, figyelemmel az eljárást megindító felhívásban és a szerződéses feltételekben rögzítettekre.
Az eljárás 2. helyen rangsorolt nyertese:
Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.
A 2. helyezett szerződésének végleges összértéke: 30 418 500, 00 EUR
Google je to preveo ovako:
Ponuđači:
1)
Ganz Transformer and Electric Rotating Machine Manufacturer Company Limited Liability Company
1051 Budimpešta, Sas utca 1. II. e 1.
Porezni broj: 27984356241
2)
Hitachi Energy Mađarska društvo s ograničenom odgovornošću
1139 Budimpešta, Váci Út 99.
Porezni broj: 26711229241 - koji ponuditelj nije dao konačnu ponudu.
3)
Končar - Distributivni i specijalni transformeri d.d.
Porezni broj Europske unije: HR49214559889
Kao rezultat provedenog postupka javne nabave, ponuditelj je sklopio i okvirni sporazum s drugoplasiranim ponuditeljem, uvažavajući odredbe poziva za pokretanje postupka i ugovorne uvjete.
2. rangirani pobjednik postupka:
Končar - Distributivni i specijalni transformeri d.d.
Konačna ukupna vrijednost drugoplasiranog ugovora: 30.418.500,00 EUR
Obavijest primopredaji LPG broda Vis dana 16.03.2023. godine Obavijesti izdavatelja - EHO (zse.hr)
Jadroplov je već dogovorio i dugoročni najam tog broda na razdoblje 2+2+1 godinu s jednom od najvećih svjetskih kompanija, a prvo komercijalno putovanje tog broda počinje u petak, 17. ožujka. Prvi ukrcaj tereta.