1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Yieldchaser

Posts by Yieldchaser

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 13, 2022 at 2:28 PM
    Quote from verdi

slavenski narodi nemaju u svojoj osnovi rasizam radi svojih povjesnih iskustava. može biti izražen nacionalizam ili gora verzija šovinizam. kod poljaka i rusa anti semitizam. dok česi, slovaci i mađari imaju neki nazovimo to anti romski pristup. romi su ti veliki indikator trpeljivisti ili ne trpeljivosti domicilnog stanovništva (premda su svi dimicilni) i za sad kod njih prevladava mišljenje da su na balkanu relativno dobro prihvaćeni. začudili bi se o koliko velikoj populaciji radi. bugarska će uskoro postati većinski romska, makedonija i srbija nisu daleko od toga i određeni djelovi hrvatske tipa međimurje. ja sam bio svjedok kad u češkoj u neke objekt nerado puštaju grke, talijane pa i sve nas. jednom je čak tenkre izbacio van iz diskoteke neku američku crnu studentinju i ona sa požalila svojoj ambasadi. izbio je neki skandala ali nije to značajno promjenilo mišljenje tog vlasnika i recimo to tako kruga ljudi koji imaju neki rasistički pristup. meni je nevezano na sve to jednom rekao ti si jugoš (pogrdno) ja mu kažem buraz zamisli ti sad da dođeš kod nas na more i ja te ne pustim negdje samo zato što si čeh. ma svi ste vi nama isti. je li?

Postoje i povijesni razlozi zašto kod nas ima tako malo Roma. Istraženo je o tome dosta, ali može se i još istraživati. Nije baš sve de gustibus.. Brojna svjedočanstva su itekako dokaz. To je kao da ja i još dvadesetak ljudi oko mene posvjedočimo brutalnom ubojstvu djeteta od jedanaest godina pa sud krene u stilu da se ne zna točno ili je rekla kazala.. A još gore ako je počinitelj(počinitelji) sve foto-dokumentirao pa postoje i takvi dokazi. Što je uopće dokaz? Dokaz je kvalificirana činjenica. Ako čujem i vidim takve dokaze, što bih ja kao sudac/porotnik/promatrač u ime javnosti trebao reći? Da se ne zna? Ili je relativno sve? Trebam vidjeti neke magične arhive pa ću onda iz njih saznati "prave činjenice", "pravu istinu"? A svi ostali dokazi će u tome trenutku instantno devalvirati?

Za puno toga o čemu pišete ne znam. Znam za Bugarsku da je tamo značajan problem s romskom zajednicom, pogotovo mafijom njihovom i to već duže vrijeme. Čak su i neslužbenog ciganskog kralja proglasili, ima to već...

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 13, 2022 at 1:34 PM
    Quote from accountant

ustaše i partizani

covid ili gripa

to vam sve dođe de gustibus
    još uvijek nemamo dovoljno saznanja o posljedicama procijepljenosti ili broju žrtava u Jasenovcu i Bleiburgu

ergo pluralizam mišljenja je dozvoljen/poželjan i svatko će s obzirom na svoj doživljaj tumačiti stvari subjektivno

to je tak!

zato mi je smiješno kad se krene u raspru, a to je sve vrlo de gustibus

Display More

Nemamo preciznih saznanja, ali znamo da su samo u Hrvatskoj deseci tisuća pa i stotine tisuća ljudi nestali "prije roka" kao posljedica zločinačkih režima u prošlome stoljeću. Isto tako znamo da je šaka amatera prošle godine širila propagandu zbog koje su tisuće napustile ovaj svijet prije roka. O kojem broju ljudi pričamo? Pa svatko od nas zna nekog kome je netko nestao. Sad će mi tu doći neki pametnjaković koji će reći "nitko ne zna što se događalo po Hrvatskome saboru i po bolnicama 2021. godine..." Da, da.. naravno..

Od čega su krenule priče o domoljublju, koje neke toliko smeta? Krenule od toga da je kolega Normani spomenuo Švede i Amerikance koji provociraju Hrvate s pitanjima o nekoj rasističkoj i ustaškoj Hrvatskoj, a ja sam rekao da je nezahvalno povlačiti paralele suvremene Hrvatske s NDH i tu sam sam bio blag, to sam rekao biranim riječima.

Čim krenem ružno o NDH, uvijek se nađe prozvanih...kao da sam njih osobno uvrijedio. Pa naravno da će se onaj tko se osobno identificira s idejama na kojima je zasnovana NDH osjećati i osobno napadnut. Što bih ja trebao? Ispričavati se jer sam rekao istinu.

Evo ja imam "prijatelje" koji se meni u rujnu smiju na kavi jer sam rekao da sam bio Franju Tuđmanu na grobu taj mjesec. I njemu i Gojku Šušku i mnogim drugima na Mirogoju. Ako je to njima smiješno, oke. Ali neću dozvoljavati da se u mome društvu pljuje po Republici Hrvatskoj, a pogotovo neću to dozvoljavati onome tko uopće nije Hrvat i nema pojma o čemu priča jer nikad ovdje nije ni bio, a kud živio.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 13, 2022 at 12:50 PM
    Quote from renchi
    Quote from accountant

dajte renchi baš vam je neprimjeren rječnik

pa zašto ne bi djeca išla van na školovanje, nek' vide staru Evropu, nije to ništa loše

ja bih prvi poslao dijete

recimo u Nizozemskoj se uglavnom ne plaća, no treba se istovariti za dom ili sobičak

kad vide kako je vani onda nek' odluče hoće li ili se neće vratiti

nekom se svidi voziti se biciklom, nekom se svidi multikulturalnost

a nekom sve to skupa ide na živce pa se vrati u 'prćiju' ^^

Display More

A sto reci na traktate o ndh i nacizmu ? Price o domoljublju 🤮

Kao da je to nas problem ?

Nemam nista protiv da ljudi idu gdje im je bolje. Zato se oni koji ostaju moraju prilagoditi. Doći će drugi.

Display More

A što te smetaju traktati o NDH? Kaj bi ti, hvalospjeve NDH? Onaj tko je pročitao puno knjiga zna sve o tome. Kako se osjeća, to je već druga priča.

Isto ko o Covidu. S manje više istih pozicija su dolazile razne priče o Covidu i cijepljenju koje smo imali prilike slušati par godina. Ishod? Tisuće mrtvih ljudi koje uopće nisu trebale biti mrtve. Nisam primjetio da su te smrtonosne priče dolazile iz HDZa, a ni iz SDPa. Izvor tim genijima su bili Google i takvi. Knjige sigurno ne. Knjižnice barem i dalje imaju elementarne pristojnosti da odvoje djela fikcije od stručne literature, a Google to još nema.

Isto tako, onaj tko je vidio svijet(u biti dovoljno samo tu Europu, ni ne mora dalje), taj zna koliko je dobro ovdje.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 13, 2022 at 10:50 AM

Ah, to s iseljavanjem se isto napuhuje... Bilo je i gorih vremena u hrvatskoj povijesti.. turski osvajači i njihovi zločini..stoljećima je to trajalo i kad smo ih napokon porazili, čitavi dijelovi Hrvatske su bili prazni pa ih je trebalo naselit.. možemo i danas naselit Ukrajince, Afrikanere i druge.. Gle samo peronosporu vinove loze, kakvo je iseljavanje izazvala dugo nakon što smo se riješili Turaka..

Ideja da mora biti 12 milijuna ljudi u Hrvatskoj pa da budemo svi sretni mi nema smisla. Ono što je problem je što nam je otišlo dosta doktora, inženjera i drugih ljudi s dosta pameti i obrazovanja. To se osjeti kod nas posvuda. Pogotovo u prometu se to osjeti. Kad vidim kako ekipa vozi..I niz tih drugih pokazatelja. Snaga i ljubav prema domovini su tu - to se vidi, a vidit će se i večeras! Samo da je više pameti i obrazovanja i sve će biti dobro.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 6:15 PM
    Quote from verdi
    Quote from Yieldchaser

Kolega, možete li malo više o ovome? Ne znam ni u osnovnim crtama o čemu je riječ..

bio ti je G20 lavrov je dobio crveni tepih i sve ceremonijalne počasti kako to već ide, bajdena su na pistu istovarili ko vreću krompira. u s. arabiji prvi je primljen u kraljevsku palaču dok je potonji odsjeo u nekom hotelu. istočnjaci puno polažu na te sitne geste i signale. što će reći princ i ostali lideri su mlađi ljudi koji gledaju u budućnost dok je bajden gerijatrijski slučaj kao o ostatak demokratske stranke. sssr je propao kad su ga penzići vodili (koincidencija?) švabo u pekingu samo što nije dobio vritnjak. makron je bio javno prekoren zbog iznošenja privatnih razgovora u javnost. kina je s. arabiji naveći trgovinski partner i ono što su dogovorili za sad je nepoznato ali sve vodi tome da se dolar izbaci iz njihove međusobne trgovine što je više moguće. to je proces koji će potrajati barem deceniju ali je neumitan. dolar je smjenjivao funtu sterlingu od 1919 do 1960. danas su ti procesi brži ali ipak treba vrijeme jer je to bila dobra ideja dok ju nisu zloupotrijebili. niko normalan više americi ne vjeruje, čak se je više i ne boje a sa evropom si cipele brišu. izrazito je štetno čitati bilo koji zapadni medij jer se sa svima upravlja iz jednog centra dezinformacija. da ne dužim samo ova propast one cripto platforme FTX (mislim da se tako zove) je bila ogromna praonica pomoći za ukrainu koja se je vraćala demokratskoj stranci. tu se za početak radi o 30 milijardi $ i afera će se tek raspetljavati. bajden njegovi senilci će biti krivi za sve, okrene se novi list i idemo dalje ali ne više pod starim uvjetima američke hegemonije. o evropi ne treba ni pričati. pogledaj lidere i sve ti je jasno.

Znači G20. Da, nisam ništa o tome vidio u medijima. Ne shvaćam baš zašto jedan Lavrov dobije takav doček, a i on je dosta star. Sva ta ekipa je stara i mentalno su u Hladnome ratu pa se tako i ponašaju. Saudijska Arabija bez zapada ne znam kaj uopće može.. Nema mi to smisla, a opet, s druge strane, puno toga danas u tim geopolitičkim "preslagivanjima" nema smisla. Nema mi smisla ni da se svi oni baš žele u potpunosti riješiti dolara. Bit će Amerika uvijek jaka. Da se moram kladiti hoće li biti jake Amerike i za mnogo desetljeća od sad, kladio bih se da hoće.

Za taj FTX sam čuo da su Demsi preko toga prali milijarde i to će biti(već je?!) megaskandal. Nije se osjetilo na njihovim zadnjim izborima, doduše.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 5:13 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Nije 99% Hrvata nikog ubijalo, nego ustaše(manje od 1% Hrvata) i pobili su tisuće ljudi u prvim mjesecima NDH. Znaš ti to dobro.

Nitko ne zna što se događalo prvih par mjeseci nakon kapitulacije Jugoslavije. Samo znam da su se svi doma vratili sa oružjem, određene skupine izgubile povlaštene pozicije, druge ih dobile.

Bergholz i Yeomans itekako znaju. Kreni ih malo čitat pa mi se javi nakon toga.

Ono što je činjenica, kako ti voliš ovdje naglašavati, je da nisu svi dijelovi NDH bili jednako pogođeni ustaškim terorom. U nekim mjestima apsolutno jednome Srbinu nije pala dlaka s glave, u drugim mjestima su doslovno masakrirali ljude, žene i djecu.. Kad su se 'srpski ustanici' i 'gerilci' (čitaj četnici) dizali na svoje ustanke, svetili su se i to stostruko. Samo u Kulen Vakufu su pobili par tisuća muslimana i Hrvata(uglavnom muslimana), također mahom žena i djece, staraca na podjednako divljački način kako su to radili ustaše u mjesecima koji su prethodili.. Ima jako puno o svemu tome. Uzmi si "Nasilje kao generativna sila" od Maxa Bergholza. Pročitaj, vidi.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 5:07 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Ja redovito ljudima objasnim da su mnogi Srbi četnici. Znam da su neki Hrvati ustaše, samo ne znam jesi li to ti. Evo pitam te, dobivam svakakve odgovore, ali još nisam čuo jel jesi ili nisi?

Sa trolanjem nećeš daleko.

Kojih zadnjih "par godina" je na engleskoj Wikipediji milijun i koliko ubijenih u Jasenovcu kao službena brojka? Ja ga pratim zadnjih petnaest godina i duže, od kada sam sreo po Zagrebu takve kao što si ti. Oko brojke postoji konsenzus službene historiografije posvuda, i to već desetljećima. A kažem opet - čak i bez Jasenovca "u igri", bilo je više desetaka tih logora i gubilišta, stotine jama... To Bog Isus ne zna koliko je ljudi pobijeno.. Ne kažem ja da žalim za svakim kojeg su ustaše ubile..bilo je svakakvih koji su od njih dobili.. Ali ubijali su žene i djecu, po terenu.

Popis Srba 1931 i 1948... Srbi su u toj Kraljevini imali veliku moć i bolje poslove, posvuda po javnom sektoru neki Srbin.. Imali su više djece od ostalih, veću reprodukciju..bila je agrarna prenapučenost u to vrijeme. Mogao se povećat broj Srba do 1941.(i uvjeren sam da jest, baš zbog razloga koje sam naveo) i još se djece rodit nakon ww2, što je i rođeno dosta.. Hrvata je definitivno stradalo jako puno u toku rata, u borbi u svim mogućim vojskama pa i partizanima.. Nakon rata na svim križnim putevima, bolesti, itd.

Što to dokazuje? Da je NDH bila zemlja liberalne demokracije? Da nije bilo masovnih zločina?

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 4:56 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

Samo djelomično me citiraš. Ja tebe pitam da li da se ja počnem izjašnjavati kao ustaša, svugdje, gdje god dođem? Jesi ti ustaša?

Za te glupe memorandume sam nešto čuo i ne znam kaj si zabrijao s time sad. Pavelić je bio brutalni zločinac i psihopat, masovni ubojica. I bio je baš fašist, za razliku od većine ustaša koji nisu bili, ali on baš je.

Da se počnem ja izjašnjavati kao ustaša, hoćete onda bi sretni vas dvojica tu? Da kažem "Yes, I am from Ustaša state! Oh yeah, I am! And I am Ustaša as well!"

Jesi ti ustaša?

ovo razdoblje o kojem pričate 41. Travanj,svibanj tek proglašena ndh. Nema nikakvog sukoba osim sitnih svadja po selima. Pop Valerijan piše na sve bitne adrese da su Hrvati pobili čini mi se oko 100 tisuća Srba. To je otkrila Stjepan Lozo. Napisao knjigu. Oterali su ga sa mjesta ravnatelja pomorskog muzeja u Splitu. Žena imala neki lokal kao koncesiju na tuđem zemljištu ili rako slično i nju su oterali. Rukopis je morao razmositi na dnevnoj bazi po različitim adresama. Ovo se dogadja u Hrvatskoj državi... čuvari dvorca na djelu

Nije 99% Hrvata nikog ubijalo, nego ustaše(manje od 1% Hrvata) i pobili su tisuće ljudi u prvim mjesecima NDH. Znaš ti to dobro.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 4:49 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Samo djelomično me citiraš. Ja tebe pitam da li da se ja počnem izjašnjavati kao ustaša, svugdje, gdje god dođem? Jesi ti ustaša?

Sve do prije par godina na engleskoj wikipediji je bila max brojka do 1,7milijuna ubijenih u Jasenovcu, sada je vidim max brojka 100000 ubijenih...očito su fakti podložni nečijoj interpretaciji.

To što ti imaš dojam da nas netko smatra Ustašama, je tvoj subjektivan dojam, vjerojatno se krećeš u krugovima koji imaju kontakt sa ex Ju popualcijom.

Ja još nisam sreo Hrvat koji vani ljudima objašnjava da su Srbi četnici i zločinci, ali zato stalo srećem Srbe koji objašnjavaju da su Hrvati ustaše i zločinci. To ti je ujedno odgovor na tvoje pitanje.

S obzirom da se je službena povijest 2-3 puta korigirala od 1945, moje je da budem krajnje skeptičan.

Ja redovito ljudima objasnim da su mnogi Srbi četnici. Znam da su neki Hrvati ustaše, samo ne znam jesi li to ti. Evo pitam te, dobivam svakakve odgovore, ali još nisam čuo jel jesi ili nisi?

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 4:37 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Koja daljnja istraživanja su zabranjena? Pa pogledaj sve te istraživače...

Dovoljno je pogledati popis iz 1931 i 1948 godine i usporediš broj Srba koju su tada bili u RH i BiH. I u BiH I u RH broj Srba je veći 1948, nego je bio 1931, pa i usprkos tome što je gotovo 100000 srpskih kolonizatora iz RH i Bih u razdoblju 1945-48 naseljeno u Vojvodinu.

A apropo naše percepcije vani, gdje god se spominje Hrvatska, uvijek se nađe par komšija koji svim objašnjavaju "tko smo i šta smo"...jebiga jači su u propagandi i to je to, moramo i mi poradit na PR-u.

Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

Nije nam bilo ni dobro, pogotovo neposredno nakon WW2.

Evo, kolega bbkk0000 tvrdi da je našima bilo jako teško u Kraljevini Jugi i da je trebalo nešto napraviti. Slažem se s time, ali ono što nije trebalo napraviti je val masovnih zločina kojeg su ustaše napravili već krajem travnja 1941.g. i dalje kroz svibanj, lipanj, srpanj... To proljeće i ljeto su bili tako krvavi da je svima već tada bilo jasno kakva je to 'država'. Teza brojnih 'istraživača' je da je isti takav val masovnih zločina postojao i u toj Kraljevini pa se samo nastavio s osnutkom NDH a to je ništa više nego prljava laž. Bilo je dosta incidenata, nasilja, kundačenja, ali masovnih ubojstava nije bilo. Čak i neposredno nakon njemačko-talijanske okupacije je bilo dosta mirno po svim tim pasivnim krajevima. E, onda kad su došli fašisti, onda je krenuo teror.

Ovo citirate Valerijanove memorandume? Pavelic cim je dosao na vlast pozvao je da bude ministar i on je došao svog školskog kolegu Savu Besarovica ( srbin ) da smiri sukobe izmedju hrvata i srba . Ali četnici se ipak nisu dali i nastavili su svoje pokolje.... a ako ljudi smatraju da je divoljn9 inati dobar posao i držati glavu dolje dok ih pljackaju ne dozvoljavaju njihovu nacionalnost da ispliva,plaćaju daleko veće poreze,poništavanja povijesnu i kulturnu baštinu onda je razgovor suvisan.

Za te glupe memorandume sam nešto čuo i ne znam kaj si zabrijao s time sad. Pavelić je bio brutalni zločinac i psihopat, masovni ubojica. I bio je baš fašist, za razliku od većine ustaša koji nisu bili, ali on baš je.

Da se počnem ja izjašnjavati kao ustaša, hoćete onda bi sretni vas dvojica tu? Da kažem "Yes, I am from Ustaša state! Oh yeah, I am! And I am Ustaša as well!"

Jesi ti ustaša?

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 4:15 PM
    Quote from plavi05

Ako se u pisanju povijesti u obzir uzima broj stanovnika, u Hrvatskoj na prvom popisu nakon 2.svjetskog rata bilo je 3 i po milijuna, a 1991. 4,8 milijuna a danas 3,8 milijuna, dalo bi se zaključiti da nama Hrvatima u Titovoj diktaturi i nije bilo tako loše, industrijalizacija, elektrifikacija, opismenjavanje, i urbanizacija što će o tome reći povjesničari za 50 ili 100 godina

Nije nam bilo ni dobro, pogotovo neposredno nakon WW2.

Evo, kolega bbkk0000 tvrdi da je našima bilo jako teško u Kraljevini Jugi i da je trebalo nešto napraviti. Slažem se s time, ali ono što nije trebalo napraviti je val masovnih zločina kojeg su ustaše napravili već krajem travnja 1941.g. i dalje kroz svibanj, lipanj, srpanj... To proljeće i ljeto su bili tako krvavi da je svima već tada bilo jasno kakva je to 'država'. Teza brojnih 'istraživača' je da je isti takav val masovnih zločina postojao i u toj Kraljevini pa se samo nastavio s osnutkom NDH a to je ništa više nego prljava laž. Bilo je dosta incidenata, nasilja, kundačenja, ali masovnih ubojstava nije bilo. Čak i neposredno nakon njemačko-talijanske okupacije je bilo dosta mirno po svim tim pasivnim krajevima. E, onda kad su došli fašisti, onda je krenuo teror.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 4:00 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

A tko bi ju trebao pisati?

Pa povijest treba biti utemeljena na činjenicama, a ne na mojoj ili tvojoj verziji istine, i tako par generacija distorzije istine i od stvarnih događaja ne ostane ništa. Najbolji primjer te laži ti je 700000 ubijenih u Jasenovcu, u što smo svi uzimali kao nepobitnu činjenicu...kasnije je taj broj revidiran na 70000 ljudi i zabranjena daljnja istraživanja, da broj ne bi dodatno opao pa da ne bi bili optuženi za revidiranje povijesti.

Sad zamisli neki događaj od prije 500 ili 1000 godina, pa tu ako ima 10% činjeničnog stanja to je super.

Koja daljnja istraživanja su zabranjena? Pa pogledaj sve te istraživače... i dobro prouči te istraživače, njihove biografije.. uđi u njihove motive i namjere.. Ja mislim da nemaju dobre namjere. Koje teze oni iznose? Pa i da Jasenovac nekim čudom ispari kao da ga nikad nije bilo, a ostanu svi ostali ustaški zločini, dovoljno je da taj režim bude brutalan. Iz koliko je samo malih mjesta nestalo ljudi u većim brojevima? Iz nekih i u suradnji s lokalnim vlastima... Primjeri su mnogobrojni.

Ne pada mi na pamet braniti NDH. Ikad. A kud da bih podržavao teze da suvremena Hrvatska duguje toj zločinačkoj marionetskoj državi svoje postojanje. Cijeli svijet je to odbacio...a mi imamo ekipu koja stalno to potencira i sramoti nas. Da ja gdje god dođem, moram nekome zainteresiranome objašnjavati da nisam ustaša i da nemam veze s time, kao ni današnja Hrvatska. Ili mi sugeriraš da odem u posjet Izraelu ili Nizozemskoj ili Švedskoj i gdje već i da kažem da jesam ustaša i da nije to tako loše, nego eto, mi ustaše smo izgubili u ratu, a na našu nesreću eto povijest pišu pobjednici pa su nas tako dvostruko zeznuli. Ali dobar sam ja i moj ustašluk. I tražit ih sve da mi vjeruju na riječ i budu mi prijatelji? Ne vidim kud idemo s time? Koji nam je cilj?

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 3:03 PM
    Quote from Junius
    Quote from plavi05

Ovdje su napisane neke antiljudske, ne civilizacijske, ne humane teze umanjujući, nacističku i fašističku politiku od strane ustaškog režima, kao da Hrvati se nisu pobunili protiv zločinačkog, okupatorskog režima ustaša, Talijana, i Njemaca i pokazali svoj patriotski i domoljubni duh osloboditelja jedine nam Hrvatske

Treba uzeti u obzir činjenicu da povijest pišu pobjednici...po nekom matematičkom modelu 98% pisane povijesti prije 1500 godine je laž.

A tko bi ju trebao pisati? Gubitnici valjda? Kako ono ide Hasanbegova teza? "Ustaški zločini su opterećeni hipotekom poraza." To je bila njegova "isprika".

U tumačenju tih riječi možemo zaključiti što? Zanimljivo je da neće reći da je pobjeda NOVa opterećena hipotekom zločina koje su počinili na kraju rata i u poraću. Ne radi se valuacija pobjede i poraza... je li pobjeda bila dostojanstvena, nego se radi valuacija zločina, koja se veže uz pobjedu ili poraz.

Pobjednici pišu povijest... Srbi su dobili u BiH svoju "RS" izgrađenu na etničkim čišćenjima i genocidu. Taj termin "etničko čišćenje" je nastao upravo u to vrijeme, inspiriran njihovom zločinačkom politikom. To što su dobili državu u državi, s praktički pola teritorija BiH je njihova diplomatska pobjeda, iako su vojno izgubili. I što kaže službena povijest o "RS"? Jesu ju pisali srpski pobjednici ili dominiraju drugačiji stavovi?

Danas, u informacijsko doba, jako teško je išta sakriti. Google radi čuda.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 2:43 PM
    Quote from verdi

kinez je juče bio u s. arabiji i svašta tamo izdogovarao. inače na toj strani svijeta je neviđena diplomatska aktivnost o kojima zapadni mediji skoro pa i ne izvještavaju jer se to nikako ne uklapa u njihovu šuplju priču.

Kolega, možete li malo više o ovome? Ne znam ni u osnovnim crtama o čemu je riječ..

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 12:36 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

Sondiranja su rađena 1964. godine...

U vrlo plodnome tlu poput tla na tome prostoru, čak i kosti se razgrade za manje od dvadeset godina. Ostane jedva išta. U suhim uvjetima, pustinjskim, di je mineralizirano tlo, tu se mogu naći kosti, koje mogu opstati i milijunima godina ako se poklope pravi uvjeti za to. Poput kosti dinosaura.

Sugerirao bih Vam da to pustite, kolega, a Vi kako hoćete.

Znaci one ljude koje potrazujemo iz Vukovara a koji su vjerojatno pobijeni prije 30 tak godina tih kosti vise nema ? Tamo je jako plodna zemlja takodjer

Nažalost, navjerojatnije ih nikad nećemo naći, a to je i cilj Vučića i takvih spodoba. Nađe se pokoji zub i kosti zdjelice teoretski dugo mogu opstati, ali jako malo toga ostane. A najgore od svega je što apsolutno nitko od običnih lokalnih Srba nije ni anonimno javio sve ove godine dok se još moglo naći nešto.

Dobro je pitanje i zašto taj Tito nikad nije posjetio Jasenovac i zašto su čekali sa sondiranjima do 1964. godine? Znamo odgovor, naravno. Bili su napuhnuli broj žrtava na preko milijun da demoniziraju sve Hrvate(po tome bi ispalo da je jako velik broj Hrvata morao biti uključen u ustaše, pogotovo u masovne egzekucije jer mali broj zločinaca naprosto ne bi mogao uništiti toliki broj ljudi) i naravno, da dobiju veće ratne reparacije.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 12:27 PM
    Quote from havi

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…recesije-147216

Najsigurnije to stavit u birtiju, da ne dobijem upozorenje da nije u skladu sa temom :)

Nevjerojatno mi je koliko se razilaze mišljenja različitih institucionalnih investitora. Ovdje navedeni su najednom postali nekakvi optimisti, a ima i hrpa drugih velikih koji crnjače.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 11, 2022 at 11:58 AM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

https://www.nacional.hr/kako-je-igor-v…-o-jasenovcu-2/

Opet ovaj isti "svetac". Ali ni ne treba to... što je tek sa stotinama svjedočanstava, uključujući i ono jasenovačkog župnika, koja su sva podudarna? Teza o "radnom logoru" je davno osporena...

E, ali doslovno je nemoguće obraniti ustaški režim. Doslovno nemoguće. Današnja Hrvatska ne da im duguje išta, nego i danas to oni koji su protiv nas koriste kao oružje...

Dobro da ste ovo postali. Sada razumijem koliko su vas jugoslaveni izmanipulirali. Juga je napravila istraživanja 60 tih godina nisu našli ništa odnosno jesu oko 500 ljudi a po obilježjima nađenim oko vojnika vjerojatno domobrani i njemci. Skela za preko save je zaista postojala ali je mogla prevesti par desetaka ljudi pa bi bilo zanimljivo matematički izraziti na koj način su prevezli par desetaka tisuća ljudi preko i pobili ih..a onda su njihove kosti nestale nakon 15,20 godina kada su rađena sondiranja...

Sondiranja su rađena 1964. godine...

U vrlo plodnome tlu poput tla na tome prostoru, čak i kosti se razgrade za manje od dvadeset godina. Ostane jedva išta. U suhim uvjetima, pustinjskim, di je mineralizirano tlo, tu se mogu naći kosti, koje mogu opstati i milijunima godina ako se poklope pravi uvjeti za to. Poput kosti dinosaura.

Sugerirao bih Vam da to pustite, kolega, a Vi kako hoćete.

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 10, 2022 at 11:38 PM
    Kako je Igor Vukić fotografskim falsifikatima ponovno pokušao negirati istinu o Jasenovcu
    www.nacional.hr

Opet ovaj isti "svetac". Ali ni ne treba to... što je tek sa stotinama svjedočanstava, uključujući i ono jasenovačkog župnika, koja su sva podudarna? Teza o "radnom logoru" je davno osporena...

E, ali doslovno je nemoguće obraniti ustaški režim. Doslovno nemoguće. Današnja Hrvatska ne da im duguje išta, nego i danas to oni koji su protiv nas koriste kao oružje...

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 10, 2022 at 8:46 PM

Da. Ja ne sumnjam da su komunisti pobili i maltretirali i više nego ustaše.

Kako mislite "zločina ako su oni zaista stvarni"?

• Birtija

• Yieldchaser
    • December 10, 2022 at 8:21 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Yieldchaser

bbkk0000

Da, jasno, nedvosmisleno i decidirano da.

A gdje vidite tu točku otpora koju su Hrvati trebali pružiti prema velikosprskom imperijalizmu? U kojem razdoblju? Imate li neka saznanja kako je hrvatima bilo u Austrougarskoj pa poslije u staroj jugi čitaj proširenoj Srbiji? Naravno a da bi došlo do Hrvatske države?

Vidim ju u puno boljim Hrvatima od tristotinjak terorista koji su došli iz Italije pa im se pridružilo svega 1% stanovništva u njihov pokret. A tih 1% znamo što su radili, velika većina njih. Ne pada mi na pamet braniti ih. 99% Hrvata nema veze s Ustaškim pokretom. Ne vidim potrebu poistovjećivati se s time. Ako ju Vi vidite, ovo je slobodna država pa u njoj slobodno iznosite svoje ideje, a vidjet ćete kakva će biti recepcija tih ideja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt