1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Yieldchaser

Posts by Yieldchaser

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Yieldchaser
    • April 4, 2022 at 7:31 PM

Kolega goldfinger, ovime ste pokazali da ne razumijete ni osnove međunarodnog prava. To što Vam ja pričam nisu budalaštine, nego kogentno međunarodno pravo.

Za državu se traže tri elementa. Teritorij, stanovništvo i organizacija vlasti neovisna i nepodređena vlasti bilo koje druge države i/ili međunarodne organizacije. Drugim riječima - NE, nije potreban međunarodni konsenzus ni pomoć.

To da moraju biti određeni preduvjeti i kako kažete trenutak koji valja iskoristiti, neke sazrele okolnosti, to se slažem.

• Yieldchaser
    • April 4, 2022 at 6:33 PM

Srbi imaju tu neku opsesiju Rusima, vide sebe kao neke 'male Ruse', a Rusi njih baš i ne vole. Nikako da ih ne podnose, mrze i tako dalje, ali više žele prijateljstvo, nego ljubav, a onda to Srbe jako boli... ta neuzvraćena ljubav. Ruse smeta kod Srba to što Srbi dosta lažu... To laganje je problem za poslovanje, pogotovo neke dugoročne, veće stvari. Jer Rusi vole kad se nešto dogovori pa makar to i nije na papiru, da to tako bude. I Srbi su nekako uvijek više bili okrenuti prema Londonu, nego Moskvi...masa njihovih agenata. Od tuda isto to neko nepovjerenje. Tako ja to vidim. To što su si dva naroda 'bliža' kroz neko 'pravoslavlje', ne znači puno. Mađari su mahom rimokatolici poput nas Hrvata pa opet vrše jednu puzajuću agresiju na Hrvatsku kroz financijski sektor preko OTP banke pa 'investicije' na otocima, obnovljeni(trajni?) interes za Rijeku, igre s MOLom...

• Yieldchaser
    • April 4, 2022 at 6:13 PM
    Quote from renchi
    Quote from Yieldchaser

Priznanje države je jedno, postanak države je drugo. Hrvatska država je itekako postojala već u lipnju 1991. godine, po pravilima međunarodnog prava o sukcesiji država, s granicama definiranim po načelu uti possidetis.

Što to znači 'nitko nije htio da juga raspadne, osim nas' ?

A što su htjeli? Neko malo srpsko carstvo na Balkanu?

Bitno je, barem bi nama trebalo biti bitno(meni jest) ono što hrvatski narod hoće. Neki 'zapad', 'istočni blok', Turska i ostatak islamskog svijeta i svi drugi imaju neke svoje interese i oke, trebaju ih imati, ali interesi Hrvatske moraju nama biti na prvome mjestu. Ovdje nekolicina inkvizitora optužuje sve koji su skeptični i nepovjerljivi prema 'zapadu' da su nekakvi rusofili i podržavatelji terorizma i agresije pa skupa lupaju palčiće gore. To ništa ne mijenja na stvarima. Nekolicina galamdžija je i dalje samo nekolicina...bez obzira na količinu decibela koje proizvode.

Toliko je 'ljubavi' prema Hrvatskoj da se stalno priča o tome gdje bi trebalo živjeti.

Gdje bih ja živio nego u Hrvatskoj? Ja hoću da Hrvatska napreduje, da se ovdje živi bolje, da bude više Hrvata. Ako je neki drugi dio svijeta pogođen nesrećom pa i u našoj blizini, a i mi iz toga možemo napraviti i neko dobro za Hrvatsku, ne nanoseći tamo dodatnu štetu, ja ne vidim ništa loše u tome. Primjerice pokušaj demografske revitalizacije Hrvatske etničkim Ukrajincima koji su zainteresirani postati politički Hrvati. To da je tek 10.000 mlađih ljudi, osjetile bi se dobrobiti. Ne vidim potrebu da se mi uvlačimo u sukobe velikih sila. Ako tamo ima ljudi koji žele doći ovdje, maknuti se od svega toga trajno, poštovati i razvijati Hrvatsku, živjeti kao Hrvati... ne vidim ništa loše u tome.

Display More

Nije to bas tako bezazleno za nas tj Hrvatsku pa da se ne bi steli mesati.

Display More

Da? A što predlažete? Na koji način da mešamo? Da govorimo da nam imponira činjenica da nas Rusija smatra neprijateljskom državom? Plenković je najglasniji. Postoji cijeli spektar mogućih izjašnjavanja naših organa vanjskih odnosa. Od stila Ursule preko Macrona pa do Orbana. Naše vlasti imitiraju Ursulu... Ne kažem da se moraju ponašati kao Orban. Dapače, tip mi je gadljiv. Ali jedan oprezniji, mudriji pristup tipa Macron bi bio bolji za Hrvatsku. Jednog dana će ovaj rat stati. Krenut će obnova i sve ostalo. Naše vlasti bi trebale iznaći načina kako od toga napraviti korist za Hrvatsku.

To je ko Mesić kad su ga pitali za njegovo ustašovanje 1990ih pa kad priča da je on samo otvarao usta i sudjelovao. Nije on bio samo sudionik, nego jedan od glavnih poticatelja ustašluka, pogotovo po hrvatskoj emigraciji, koja je ionako bila prilično reakcionarna, da su se i oni čudili što je tom tipu. Danas ja promatram Andreja Plenkovića i isto se čudim što mu je. Ne znam jel to toliko koristi Hrvatskoj koliko koristi njemu?

• Yieldchaser
    • April 4, 2022 at 6:03 PM
    Quote from renchi

To su sve izgovori, imperijalizam na najjače. Ono sto je fascinantno je slicnost retorike i djelovanja srbijanskih politicara i postrojbi u DR i danas Rusije. Kao da imaju isti centar. Tako smo i mi bili ustaše, a oni branili ugrožene, a cilj je bio izaći na more. Virovitica - Karlobag.

Srpski cilj izlaska na te granice je daleko stariji od ikakvog ustaštva. A Hrvati zasigurno nisu bili ustaše. Sve ustaše su bili Hrvati ili su se Hrvatima smatrali, ali samo 1% Hrvata je bilo u ustašama. 99% Hrvata nema nikakve veze s Ustaškim pokretom. To je notorna činjenica.

Zapadna Ukrajina u 2. svjetskom ratu je imala masivnu potporu spram Švaba. Čitave SS divizije su bile sastavljene od Ukrajinaca. Dosta čuvara po koncentracijskim logorima su bili tzv. hiwiji, Hilfswiligeri. Koliko se samo te simbolike počelo javljati diljem ukrajine u zadnjih petnaestak godina.. Desni sektor, Svoboda...svi ti 'pokreti'..kakva im je bila uloga u 'Euromajdanu'? U spaljivanju živih ljudi u Odessi molotovljevim koktelima? Dokumentarac Ukraine on fire 2016. dosta dobro objašnjava sve. Gledao sam ga pred koji dan.

Kod nas je pokojni predsjednik Tuđman bio doslovno 'analan' po pitanju ikakvih 'pozdrava', a kud nekih obilježja, ideologija i ne znam čega..s povećalom i stetoskopom je obilazio sve frontove da slučajno negdje ne bi bilo toga jer je kao povjesničar, vojnik - general izučen u međunarodno pravo, antifašist i državnik bio itekako svjestan kakve opasnosti prijete samoj opstojnosti novonastale hrvatske države od tih fašističkih svinjarija. 'Svijet' nam ionako nije bio sklon pa je bilo još gore da se napuše jedra velikosrpskih teza oko nekog našeg fašizma i ustaštva pa da nam apsolutno svi okrenu leđa.. Danas Franju pljuju, a veliča se HOS. Paragin HOS. Od tog 'borca za ljudska prava'...

• Yieldchaser
    • April 4, 2022 at 5:40 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from NaBiduAsku

i eto kao da me netko slušao... gdje ste licemjeri. https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…azlika-15179456

evo ga borg je kliknuo. cijepni sladokusac.

Ima puno razlika.

Prva je da hrvatska nije bila međunarodno priznata država, ukrajina je to već 30 godina.

Drugo, nitko nije htio da se juga raspadne, osim nas.

itd itd

Display More

Priznanje države je jedno, postanak države je drugo. Hrvatska država je itekako postojala već u lipnju 1991. godine, po pravilima međunarodnog prava o sukcesiji država, s granicama definiranim po načelu uti possidetis.

Što to znači 'nitko nije htio da juga raspadne, osim nas' ?

A što su htjeli? Neko malo srpsko carstvo na Balkanu?

Bitno je, barem bi nama trebalo biti bitno(meni jest) ono što hrvatski narod hoće. Neki 'zapad', 'istočni blok', Turska i ostatak islamskog svijeta i svi drugi imaju neke svoje interese i oke, trebaju ih imati, ali interesi Hrvatske moraju nama biti na prvome mjestu. Ovdje nekolicina inkvizitora optužuje sve koji su skeptični i nepovjerljivi prema 'zapadu' da su nekakvi rusofili i podržavatelji terorizma i agresije pa skupa lupaju palčiće gore. To ništa ne mijenja na stvarima. Nekolicina galamdžija je i dalje samo nekolicina...bez obzira na količinu decibela koje proizvode.

Toliko je 'ljubavi' prema Hrvatskoj da se stalno priča o tome gdje bi trebalo živjeti.

Gdje bih ja živio nego u Hrvatskoj? Ja hoću da Hrvatska napreduje, da se ovdje živi bolje, da bude više Hrvata. Ako je neki drugi dio svijeta pogođen nesrećom pa i u našoj blizini, a i mi iz toga možemo napraviti i neko dobro za Hrvatsku, ne nanoseći tamo dodatnu štetu, ja ne vidim ništa loše u tome. Primjerice pokušaj demografske revitalizacije Hrvatske etničkim Ukrajincima koji su zainteresirani postati politički Hrvati. To da je tek 10.000 mlađih ljudi, osjetile bi se dobrobiti. Ne vidim potrebu da se mi uvlačimo u sukobe velikih sila. Ako tamo ima ljudi koji žele doći ovdje, maknuti se od svega toga trajno, poštovati i razvijati Hrvatsku, živjeti kao Hrvati... ne vidim ništa loše u tome.

• Yieldchaser
    • April 3, 2022 at 9:50 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from Yieldchaser

A ti mene napadaš ad hominem argumentima...da drobim? Isto mogu ja tebe napasti da nabrajaš i natucaš.. U kojem svijetu živiš? U tvom svijetu protivnike eliminiraju snajperima i drugim vatrenim oružjem. Bijela kuća kroz povijest nije bila ni ograđena, dok nije ubijen predsjednik McKinley. Kennedyje su pobili valjda sve... Parkland je lako i bio sovjetski posao, ali nikad nije dokazano. Što je Nixon radio svojim protivnicima? Nije ih trovao, da. U Americi je imao Watergate, a u Aziji je imao napalm bombe, je li? Nemaju gulage, ali imaju cijelu industriju zatvora i imaju Guatanamo. Imaju Compton, u koji ili u čiju blizinu bi se trebao preseliti svaki ljubitelj tih sloboda. Samo neka si uzme jedno dvije berette kad tamo ide, a i AR-15, pancirku, barem dva mobitela s auto punjačem i neka mu auto po mogućnosti bude blindiran. Internet? Tamo je mobilni internet toliko skup da se oni ne mogu isprečuditi koliko je kod nas bagatelan...

Sloboda govora? Reci tamo da rasa i spol nisu socijalni konstrukti i da se bijelci nemaju što kome ispričavati pa ćeš vidjeti koliko dugo ćeš zadržati posao. Okusit ćeš ljudska prava. Nema javnih egzekucija? Što znači javnih? Pred tisuću ljudi nema. Ali javnost jest zastupljena pri egzekucijama u dobrom dijelu država koje imaju smrtnu kaznu i nema naznaka da će doći do promjene politike na tome planu. A uzevši u obzir kakve okorjele zločince tamo imaju, ne čudi me.. Evo i danas je neki u Sacramentu počinio masovno ubojstvo. You mad, bro?

Nemoj plakati i cviliti, nema ad hominem napada ako tvoje trolanje nazivam trolanjem. Samo konstatiram činjenice, pišeš gluposti. Tebi su teroristički napadi greška napadnutih, pun si razumijevanja za teroriste.

O čemu ti bulazniš, kakve ja teroriste podržavam?

Ti iznosiš činjenice selektivno i ponašaš se ko glavni propagandist zapada. Kakva je demokracija tamo? Je li pitao netko stanovništvo tih država žele li oni da im se toliko korjenito izmijeni demografska struktura? SAD su pred pola stoljeća bile 90% bjelačka država. A danas? I kakav je trend? Isti taj Biden je govorio, ima snimka lika - da oni neće u budućnosti biti većinski bjelačka država i da je to dobra stvar. To je rekao. Dobra za koga?

• Yieldchaser
    • April 3, 2022 at 9:42 PM
    Quote from tollway

ha... po ovoj prepirci par stranica izgleda ispada da je naša hrvatska najljepše i najbolje mjesto za život na svijetu!!! kaj da smo v sredini hljeba!!! sa malo rada može se vrlo solidno živjeti, nismo i ne diraju nas (ili samo malo) niti istok niti zapad, sloboda govora i demokracija je onakva kakovu si tko poželi i primjeni, rentamo sve i svašta, čmeljice turisti donose eurića koliko želimo.... nastavite niz!

samo da nam je još barem 4-5 mjeseci godišnjeg odmora! onda bi bilo gotovo idealno.

Ja sam bio posvuda, svašta sam vidio. Hrvatska je raj na zemlji u usporedbi s 85% država na svijetu po kvaliteti života. Osobna sigurnost je nešto što mi primamo jako zdravo za gotovo...samo ako od toga krenemo... a sve ovo što ste naveli stoji.

• Yieldchaser
    • April 3, 2022 at 9:04 PM
    Quote from pod_zidom
    Quote from Yieldchaser

Naravno, kolega. Samo to što ste naveli vrijedi pod pretpostavkom da države pod 1 ne vode direktne ili indirektne ratove u ostatku svijeta kako bi svome stanovništvu osigurale sve te blagodati komotnog života, ljudskih prava i ekonomskih sloboda. A države pod 1 su u zadnjih stotinu i kusur godina napravile mnogo poprilično gadnih stvari, u velikoj mjeri i jedne drugima. Čak i boljševici su dobivali golemo financiranje upravo od pojedinaca i tadašnjih NGOova(tad se nisu tako zvale...uvijek je to neki fino upakirani naziv).. Što je s Latinskom Amerikom? Gdje oni tu spadaju? Kakvu politiku jedna od država pod jedan provodi tamo?(Pritom ne mislim na Kostariku, Urugvaj, Panamu i donekle Argentinu, zbog Falklanda i nježnog dodira koji je na Atlantiku napravilo UK, još jednom stalna članica, proglasivši 1982. "zonu isključenja" u krugu od par stotina nautičkih milja na otvorenome moru, prijetivši da će pucati na svakoga tko ih pokuša zaustaviti pa i svoje saveznike, da ne nabrajam dalje..)Zanima me politika spram ovih gdje koka dosta dobro uspijeva.

Je li to baš sve tako jednostavno?

I što si tko ima "birati" gdje će živjeti? Ja se ne bih iz Hrvatske odselio u jednu Nicu gdje frajeri koriste kamione i autobuse kao svojevrsnu ralicu za ljude na Engleskoj promenadi... Oni prakticiraju svoja ljudska prava, je li? Toga u toj mrskoj Vam Rusiji izuzetno malo ima... Da moram "birati" između toga da mi dijete ide u školu u Malmu, Švedskoj ili u Sankt Petersburgu, što bih odabrao?

Sve je prilično jednostavno, da. A tek Amerika... Tamo je super..samo ako nisam u nekom 'južnom' nečemu ili 'istočnom' dijelu nečega... Recimo Chicago pa Los Angeles... Mislite da su svi tamo bogati? U Appalachiji ili kako se već zove? Na što liči granica s Meksikom?

Dajte, podijelite s nama još svoje mudrosti o ljepotama života na "zapadu" i njihovih "vrijednosti".

Ti si najobičniji troll. S jedne od ruskih farmi takvih.

Prepoznaje vas se po predugačkim postovima u kojima je nadrobljeno sve i svašta a suštinski ništa.

U mom svijetu političari ne eliminiraju protivnike otrovima, nema Gulaga, svi imaju internet, postoji sloboda govora (koju onda koriste i zagovornici onih režima u kojima te slobode nema) nema javnih egzekucija, socijalne države funkcioniraju i tako dalje.

Display More

A ti mene napadaš ad hominem argumentima...da drobim? Isto mogu ja tebe napasti da nabrajaš i natucaš.. U kojem svijetu živiš? U tvom svijetu protivnike eliminiraju snajperima i drugim vatrenim oružjem. Bijela kuća kroz povijest nije bila ni ograđena, dok nije ubijen predsjednik McKinley. Kennedyje su pobili valjda sve... Parkland je lako i bio sovjetski posao, ali nikad nije dokazano. Što je Nixon radio svojim protivnicima? Nije ih trovao, da. U Americi je imao Watergate, a u Aziji je imao napalm bombe, je li? Nemaju gulage, ali imaju cijelu industriju zatvora i imaju Guatanamo. Imaju Compton, u koji ili u čiju blizinu bi se trebao preseliti svaki ljubitelj tih sloboda. Samo neka si uzme jedno dvije berette kad tamo ide, a i AR-15, pancirku, barem dva mobitela s auto punjačem i neka mu auto po mogućnosti bude blindiran. Internet? Tamo je mobilni internet toliko skup da se oni ne mogu isprečuditi koliko je kod nas bagatelan...

Sloboda govora? Reci tamo da rasa i spol nisu socijalni konstrukti i da se bijelci nemaju što kome ispričavati pa ćeš vidjeti koliko dugo ćeš zadržati posao. Okusit ćeš ljudska prava. Nema javnih egzekucija? Što znači javnih? Pred tisuću ljudi nema. Ali javnost jest zastupljena pri egzekucijama u dobrom dijelu država koje imaju smrtnu kaznu i nema naznaka da će doći do promjene politike na tome planu. A uzevši u obzir kakve okorjele zločince tamo imaju, ne čudi me.. Evo i danas je neki u Sacramentu počinio masovno ubojstvo. You mad, bro?

• Yieldchaser
    • April 3, 2022 at 8:03 PM
    Quote from pod_zidom

A sve je zapravo vrlo jednostavno:

1. postoji zapadni svijet, EU i USA (demokracija, poštivanje ljudskih prava, privatno vlasništvo, tržište),

2. postoje ostaci istočnog bloka, Rusija i sateliti u Aziji (siromaštvo, nepoštivanje ljudskih prava..),

3. Kina - moćna ali država jadnih ljudi. Javne egzekucije na stadionima, Tiananmen ...,

4. Islamski svijet - šerijatski zakon i sve što ide uz to, šačica ultrabogatih i milijuni gladnih

5. Japan, Koreja - vidi pod 1.

6. Afrika - mix svega a najviše jad i bijeda.

I onda biraš u kojem od tih svijetova bi želio živjeti. Kad odlučiš onda ne prodaješ šuplje priče po forumu. Živiš u skladu sa pravilima zajednice kojoj pripadaš.

Display More

Naravno, kolega. Samo to što ste naveli vrijedi pod pretpostavkom da države pod 1 ne vode direktne ili indirektne ratove u ostatku svijeta kako bi svome stanovništvu osigurale sve te blagodati komotnog života, ljudskih prava i ekonomskih sloboda. A države pod 1 su u zadnjih stotinu i kusur godina napravile mnogo poprilično gadnih stvari, u velikoj mjeri i jedne drugima. Čak i boljševici su dobivali golemo financiranje upravo od pojedinaca i tadašnjih NGOova(tad se nisu tako zvale...uvijek je to neki fino upakirani naziv).. Što je s Latinskom Amerikom? Gdje oni tu spadaju? Kakvu politiku jedna od država pod jedan provodi tamo?(Pritom ne mislim na Kostariku, Urugvaj, Panamu i donekle Argentinu, zbog Falklanda i nježnog dodira koji je na Atlantiku napravilo UK, još jednom stalna članica, proglasivši 1982. "zonu isključenja" u krugu od par stotina nautičkih milja na otvorenome moru, prijetivši da će pucati na svakoga tko ih pokuša zaustaviti pa i svoje saveznike, da ne nabrajam dalje..)Zanima me politika spram ovih gdje koka dosta dobro uspijeva.

Je li to baš sve tako jednostavno?

I što si tko ima "birati" gdje će živjeti? Ja se ne bih iz Hrvatske odselio u jednu Nicu gdje frajeri koriste kamione i autobuse kao svojevrsnu ralicu za ljude na Engleskoj promenadi... Oni prakticiraju svoja ljudska prava, je li? Toga u toj mrskoj Vam Rusiji izuzetno malo ima... Da moram "birati" između toga da mi dijete ide u školu u Malmu, Švedskoj ili u Sankt Petersburgu, što bih odabrao?

Sve je prilično jednostavno, da. A tek Amerika... Tamo je super..samo ako nisam u nekom 'južnom' nečemu ili 'istočnom' dijelu nečega... Recimo Chicago pa Los Angeles... Mislite da su svi tamo bogati? U Appalachiji ili kako se već zove? Na što liči granica s Meksikom?

Dajte, podijelite s nama još svoje mudrosti o ljepotama života na "zapadu" i njihovih "vrijednosti".

• Yieldchaser
    • April 3, 2022 at 1:30 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from D_artagnan

Verdi, kako tumacis to da u Rusiji, najvecoj zemlji svijeta od 140 mil. Stanovnika sa bogatim nalazistima plina, nafte i ruda, Putin i jako mali broj najblize ekipe je preuzeo i drzi gro naftnih, plinskih kompanija, banaka i medija? Pa uz pomoc vojske, policije i zakona onemogucava bilo bilo kakva prava svih ostalih rusa?

Jedino su se tako mogli oduprijeti zapadnoj hegemoniji koja kroz osmišljenr ekonomske sustave pljacka i otima ,kroz društveni inženjering mjenja biološke činjenice,kroz duhovni inzenjering rusi sve povijesne,svjetonazorske I intelektualne stecevine

Opiru se tome i druge države, pogotovo Japan i Izrael. Japan je jedna država koja se već četiri stoljeća opire pokušajima izmjene supstance same njihove nacije putem tog društvenog i duhovnog inženjeringa koji je na djelu.

Ali Rusija nije nikakvo nevinašce.. Ona ne samo da se opire, nego ima i neku svoju agendu svjetskog utjecaja. Film "Red Sparrow" dobro prikazuje njih... Ja imam tu neku predrasudu prema Rusima da za kojeg god čujem da živi negdje izvan Rusije, a da nije tamo domicilan, smatram da je neki špijun...

Svi koji bolje poznaju Putina znaju da on sebe vidi prvenstveno kao svjetskog igrača pa tek onda kao predsjednika Ruske Federacije. Kakav to on svijet želi, što mu je u glavi? Imam osjećaj da ni on sam nije siguran..

• Best buy

• Yieldchaser
    • March 31, 2022 at 9:33 PM
    Quote from Moller

može li se taj Best buy mijenjati,

ja bih sada izabrao Atgr umjesto Podr, nekako mi pijetao djeluje iscrpljen i promukao, a kokoške kokodaču bez veze

Danas je netko oko pola dva pokupio sve, ne pitajući za cijenu... Entuzijast?

• Birtija

• Yieldchaser
    • March 31, 2022 at 9:30 PM
    Quote from Moller
    Quote from Yieldchaser

Kakav gad...i ta njegova...

sretan je što nije u Titinoj postrojbi :)

Frend mi kaže da bi mu naši kolajnu dodijelili...

Kod nas dođeš iz Njemačke '96., Domovinskog rata ne vidiš, osim malo na DW, konobariš u kafiću HRTa..i žena ti tamo radi...zgodnu ženu imaš...

onda se malo zaposliš kod vojske i par desetljeća kasnije, ti si brigadir Hrvatske vojske!

• Birtija

• Yieldchaser
    • March 31, 2022 at 7:06 PM
    Quote from Moller
    Quote from StatusQuo

Jos malo pa ce i farmeri iz kontrolne sobe saditi i brati plodove, jedino ce zemlju trebati imati sve ostalo ce biti dostupno.

samo će uvijek biti i ovih koji će im otimati na silu, jer jedino to znaju

https://www.vecernji.hr/vijesti/ruski-…a-skolu-1575206

Kakav gad...i ta njegova...

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Yieldchaser
    • March 30, 2022 at 6:40 PM

Prošle godine je pred ex div prolazio i po 197kn, čini mi se... Najbolje je što se se cijena ove dionice jako brzo oporavi. Ovog ljeta će povući do sada najveću količinu vlastitih dionica. Nije nemoguće da se cijena približi 200kn, uz toliki otkup i masivan FCF. S time da su sredstva za otkup vlastitih već od ranije alocirana baš za to. Tu je i Optima...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Yieldchaser
    • March 30, 2022 at 3:25 PM
    Quote from renchi
    Quote from plavi05

Kad smo kod Tita nikad se u povijesti nije dogodilo da jedan diktator odluči sveobuhvatno obrazovati svoj narod besplatno, tako da su djeca seljaka, lugara i ribara završavali najprestižnije fakultete u zemlji, a danas demokracija, a vlast se bori da ima što neobrazovaniji i neosviješten narod kako bi se lakše vladalo i kralo.

To radi Kina i danas. Borba protiv siromastva im vodeca ideologija. Bore se skolovanjem svih drustvenih slojeva. Jako su uspjesni u tome.

U Kini su zapravo opsjednuti Titom. Posvuda u trgovinama razne stvarčice s motivima Tita. Barem je tako bilo pred petnaestak godina. Sumnjam da se po tom pitanju puno promijenilo..

Zar nije i Gadafi osiguravao stanovništvu svašta?

• Yieldchaser
    • March 30, 2022 at 12:57 PM
    Quote from toluen

Osobno sve to promatram i na još jedan način - meni čak i bitniji od same situacije kojoj svjedočimo.

Putin i njegova najbliža okolina odražava tipičan primjer nekoga tko je postao žrtva vlastitog uspjeha. Kada netko dugo živi u nerealnom svijetu, a dobro mu ide - ne zato što je apsolutno u pravu nego zato što su se tako posložile okolnosti - to je u suštini isto kao i ekonomski balon koji raste na osnovi uvjerenja da je to ispravno iako se već odavno odvojio od stvarne stvarnosti.

Međutim prije ili kasnije fundamenti se uključe i realnost vrlo grubo resetira tu pojavu. Nažalost uvijek uz ogromne kolateralne žrtve - što se taj proces dulje razvija to veće jer su i energije uložene u taj proces, kao i broj sudionika u njemu veće.

Kad već spominjem - ni Zelenski nije iz toga izuzet i s vremenom ako mu bude išlo "dobro", a krene ili nastavi živjeti odvojeno od stvarnosti i u međuvremenu ne shvati što je pogrešno - dočekati će ga isto triježnjenje na kraju puta - osim ako to na neki način ne osvjesti.

No praksa pokazuje da je u okolnostima u kojima je pojedinac izložen velikim izazovima to vrlo teško hendlati. Na tim pozicijama oni jednostavno više ne funkcioniraju kao normalni ljudi. No to ih ne opravdava, jer ako nisu za to - što su se toga išli hvatati.

Ovo jednako vrijedi za svakog od nas i mislim da nema osobe koja prije ili kasnije u životu neće iskusiti nešto slično iako ne na takav način i u tom opsegu kao što to događa onima na vrhu piramide moći. Tako da se ova pojava zapravo manifestira posvuda, na različite načine.

A zašto je to tako - e to je jedno vrlo zanimljivo pitanje.

Display More

Krajnje pojednostavljeno, kao kad netko već dosta dugo, godinama vozi nakon položenog vozačkog i onda mu dođe onaj najopasniji trenutak - kada pomisli da s vozilom sve može. Često se baš tada stradava. To su si u Kremlju zamislili. Da sve mogu. To je Staljin mogao, po onoj 'Ako drug Staljin pušta muziku, pametan čovjek pleše...' Ne ide to danas. Nije Putin Staljin.

• Yieldchaser
    • March 30, 2022 at 11:15 AM

Vjerojatno je računao na veću podršku etničkih Rusa u Ukrajini, na petu kolonu, a golema većina tih ljudi Ukrajinu percipira kao svoju domovinu, u zadnjih trideset godina su razvili i neki vlastiti ukrajinski identitet te su se solidarizirali i krenuli u obranu države. Tu su obiteljske veze, ljubavi, prijateljstva, svašta. Ukrajinske vlasti su izuzetno korumpirane i onaj Zelenski je stokaratni kriminalac. Narod Ukrajine ga sigurno ne zaslužuje, a još manje zaslužuje da nad njime vrši agresiju Putin i njegova klika iz Kremlja. Putin će vjerojatno pobijediti, u nekome scenariju, jer ima tri do pet puta jače snage. Zapravo je fascinantno i nadahnjuje koliki otpor Ukrajinci pružaju. Ali bez obzira na 'pobjedu', Vladu će nakon ovoga ostati jako gorak okus u ustima, a povijest će mu suditi.

• Yieldchaser
    • March 29, 2022 at 9:53 PM
    Quote from tollway
    Quote from Yieldchaser

Rusija bi Ukrajini morala naknaditi štetu koju je prouzročila razaranjima uslijed svoje "specijalne operacije".

nemojte biti naivni kolega! kao što je srbija/jugoslavija nadoknadila/platila hrvatskoj!

eu i cijeli zapadni svijet je rusiji udario sankcije!!?? dejte najte... udario nam ih je malim narodima i ljudima koji ih već debelo osjećamo i plaćamo! i plaćati ćemo ih godinama! a veliki će se ionako pobrinuti za sebe! plin, nafta i ugljen još uvijek putuju u njemačku, zar ne? a udarili im sankcije!!??

Quote from brajakica

a tko bi to kontrolirao? nemojte mi samo reći da tuska!? koji imaju 5 mil ruskih turista!

Mislio sam radi normalizacije odnosa. Ne da bi doslovno 'morala'.. Ne mora se ništa, pogotovo ne stalna članica VSa..

Ali može isplatiti u novcu i/ili sirovinama "ex gratia"... to se tako u međunarodnom javnom pravu zove. Bez obzira na ishod, dugo će ti odnosi biti jako narušeni nakon ovoga.

• Yieldchaser
    • March 29, 2022 at 7:20 PM

Rusija bi Ukrajini morala naknaditi štetu koju je prouzročila razaranjima uslijed svoje "specijalne operacije". Uvijek vole te takve termine... U doba Hladnog rata su imali "aktivne mjere"... Yuri Bezmenov je o tome pričao...

Mir mora biti osiguran trajno, da investitori vide da je to prava stvar. I onda napraviti od Ukrajine poljoprivrednu velesilu. A i za sve ostalo ima potencijala.

• Yieldchaser
    • March 29, 2022 at 2:53 PM
    Quote from toluen

Ono što je Rusija napravila s Krimom je po međunarodnim standardima čisti kriminal jer zamislite da se na takve poteze odluče sve sporne države i pokrajine u svijetu - prva Rusija više ne bi ostala to što je. Ali očito vrijedi isključivo zakon jačeg pri čemu se nuklearni potencijal očito računa kao prioritet.

Ovo sada što Rusija radi je samo nastavak još gore politike i dogoročno će je to skupo koštati. A šteta počinjena ratom u Ukrajini je već sada veća od 500 milijardi dolara. Međutim opet gledano međunarodno pravno - mnoge države koje se u to pravo "zaklinju" zapravo rade sve što mogu u suprotnosti s tim pod raznim izlikama - prva SAD, a da ne govorimo o svim ostalima koje kroz razne muljaže provučene kroz razne trgovačko ekonomske odnose to zamagljuju ili negiraju. Prljavi igraju prljavo.

Jedino pravilo koje bi tu otkrilo što se u pozadini zaista događa je da se prati trag novca jer on je nepogrešiv pokazatelj što se u stvarnosti zbiva.

Za primjer u jeku najžešćeg rata u RH 91 neprekidno su se dva Broda na različitim zaraćenim stranama granatirale i nema kuće koja nije dobila - sve osim produktovoda koje su i jedna i druga strana dobro pazile da ga slučajno ne pogode - kako to? Ista stvar u Ukrajini - sve se ravna do nule osim plinovoda koji gle čuda nitko ne dira i koji normalno funkcionira. Nekome to očito tako odgovara.

Veliki igrači igraju svoje igre, a male nitko ne pita nego trpaj u tenkove i "piči po neprijatelju". I nemoj slučajno da se netko ne odazove na mobilizaciju ili dezertira - taj je tek nadrapao. Nema što živimo u poštenom i ravnopravnom svijetu.

Načelno se slažem, kolega. Međutim teško da si sve države na svijetu to mogu priuštiti. Samo koncert velevlasti sastavljen od pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UNa. One rade manje više što hoće i ne može ih se sankcionirati pravim međunarodnopravnim sankcijama(a ne ovime što se po medijima paušalno naziva 'sankcijama') jer jedino Vijeće sigurnosti može izricati sankcije, a kako ih izreći stalnoj članici koja međunarodno pravo krši i daje(naravno) glas protiv snakcioniranja same sebe, tzv. veto?

To je svijet u kojem mi živimo još od 1945. godine, samo se svinjarije uglavnom ne događaju po cijelo desetljeće i duže, a onda kad budu, svi su puni ideja i kritika znajući da se u biti ništa ne može. Pa 'velikih pet' priječe svaki pokušaj izmjene Povelje UNa, dodavanja novih stalnih članica, npr. Indije i Njemačke(koja se i dalje u Povelji vodi kao 'neprijateljska država')...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt