Kolega Yieldchaser , provjerite na e oglasnoj ploči suda podneske u lipnju 2018. g
PVV uopće nije utvrdilo nacrt Nagodbe s uračunatim jamstvima. Zašto ? Jer su nebitna ?
Nakon tjedan dana , a desetak dana prije nego je Nagodba išla na glasanje na TS-u hrabri, sada pokojni odvjetnik Tin Dolicki uputio je sudu podnesak kojim je “ ISPRAVIO GREŠKE U PISANJU I RACUNANJU” pa ubacio u Nacrt Nagodbe 25 milijardi potraživanja.
Naravno, TS je to prihvatio kao ispravak greške u pisanju i racunanju pa je nekoliko milijuna potraživanja ispravkom advokata preraslo u silne milijarde.
Evo i tu vam je dio odgovora na vaše pitanje po čemu su ta jamstva ( bez)vrijedna.
Znate li uopće gdje su oni pohranjivali ta jamstva? Inače, na ZSE je još krajem '16. bila obavijest o jamstvima. O 2018. o kojoj pričate, tu je već bilo 'Kasno Marko na Kosovo stiže..'
Puno je emocija oko Agrokora. Gubio se veliki novac na tome. Ljudi su ulazili u te dionice u najgorim trenucima. Kad sam čuo trgovkinje u Konzumu kako pričaju da bi se isplatilo uzeti Ledo jer se nudi po 4.000, a bio je 12.000, to mi je bilo dosta.
Kao kad moj susjed djevac od 17 godina priča o dionicama, kako se isplate i kako svi na tome zarađuju... Tesla Motors, veli... - to je dobar signal da je tržište u balonu. Situacije kada se dionice ljudima toliko gade da ih nitko ne želi dirnuti, kad svi to zaobilaze i ne žele ni pričati o tome, e onda je to trenutak kada bi trebalo malo to istražiti, i to hladno, racionalno jer je to posao, a ne društvena igra. Na Poslovnom je čak bilo ekipe koja je tvrdila da "gubitak na Ledu nije stvaran", aludirajući na pad cijene, a kolege starigrac i StatusQuo su imali puno realnije ocjene tadašnje situacije.
Taman posla. To je tip koji upravo potvrđuje onu da ti ne treba više od par dobrih investicija u cijelome životu da uspiješ pa makar sve ostale podbacile.
I on nije tip koji je upješan u kontinuitetu, nego je popalio hrpu novca na glupostima. Uć sa 20 milijuna i izać s 8 milijuna iz nečega, to je uspjeh? Onaj tko njega sluša pa ima 200 tisuća za ulaganje i izgubi 120 tisuća, tome tih 120.000kn puno više vrijede nego tom prodavaču magle 12 milijuna. On je i s 8 milijuna i dalje bogat čovjek, neće to osjetit na svojoj kvaliteti života. Puno će se lakše oporaviti od onog jadnika kojeg je obmanuo. I još kasnije kad ga se raskrinka, onda je i bezobrazan i to na televiziji, u udarnom terminu kad svi gledaju.
kako te netko može obmanuti kad je generalno pravilo da se ne slušaju ničiji savjeti. meni je nekad davno broker predlagao atpl po 2200kn ali ja sam htio lcds. i jedno i drugo je bila greška jer sam ostao dugoročan u lcds. jedino što on vrijedi bar 4x više od one cijene pošto sam ga ja kupio i odluka i krivica su moje. na zse gdje caruje bezakonje čovjek sam sebi ne smije vjerovati kamo li nekom drugom.
Kolega, teško da će jedan takav demagog obmanuti nas dvojicu koji smo dosta prefrigani, Vi i više od mene jer ste, pretpostavljam, dosta stariji. Ali nedužni prolaznici često stradaju..
Evo pred koji dan su skoro stradali nedužni prolaznici u Amruševoj..Skoro ih je pogodila "Nova pravednost"..