1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Yieldchaser

Posts by Yieldchaser

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 5:08 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

i sad prodajes ispod 30 i navodiš "-2%"... Za koga je točno ta naznaka minusa i još važnije - tko bi točno trebao povjerovati u to?

Pa u to će povjerovati tko god me čita,...eto nije -2%, već -2.7% jer sam zaboravio ukalkulirati brokersku proviziju, odnosno računao sam napamet.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Tvoj problem je što se baviš sa svime osim dionicama.

Naravno da je to na ovih 50 komadića takav realizirani gubitak po FIFO metodi. A koliko ti je ostalo? Još preko 1.000 komada i na tome će minusi biti kakvi? Čekaš kraj godine da još padne pa ćeš onda prodavati da si smanjiš poreznu osnovicu. A dobit bijedna. Naravno, moraš prodati jer nemaš casha, kao što si već i cmizdrio "ovde" da nemaš keša, a i zato jer će na tu skromnu dobit 2023. svejedno biti potrebno platiti porez u 2024., a i za to će ti trebati keša. Začarani krug...začarani krug Marinovih laži...

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 4:52 PM
    Quote from Junius

3211 dionica, sad pobrojao. lani si izjavio da te oženilo za ARNT sa prosjekom od 315 kn(to si ti pisao krajem 2022, ne ja), vjerojatno si izašao kad sam ja kupovao sa gubitkom od nekih minus -35 do -40%...onda si prvu polovinu 2023 bio u kešu, pisao po forumu te čekao Godota. Onda si se oženio na ERNT na 240-250€ jer te oprao FOMO i sada tamo bagholdaš.

I onda tebe muči što sam ja objavio da sam kupio 50 dionica ARNT u svibnju po 37€, imaš ti puno većih problema.

Toliko od mene.

To sam trolao tebe da si po toliko kupovao pod nickom Marin83. Svi znaju da si to ti, ne moraš se praviti da nisi. Ja za ARNT odavno pričam da je to smeće koje pali novac i da nikad to ne bih ni dirnuo. U proteklih nekoliko godina dionica ARNT se u jako uskim vremenskim okvirima kretala na ispod 30 eura i još kad se uračuna provizija za kupnju, jako je malo vjerojatno da si ju ti kupovao baš i isključivo u tim trenucima. Iz ovog što si do sada objavio je očito da ti je prosjek bio mnogo viši od 29, a još viši ove godine i sad prodajes ispod 30 i navodiš "-2%"... Za koga je točno ta naznaka minusa i još važnije - tko bi točno trebao povjerovati u to? Ne samo da te nije sram tako lagati, nego dalje nastavljaš s komentarom da je prodaja fonda po 31,40 "jasan buy signal", a ti ju danas prodaješ! I navodiš kako ćeš sačekati do kraja godine da ju onda prodaš za tax loss harvest, je li? To od HPBa? Nisi sigurno zaradio na KTJV i drugim shit stoxima koje si kupovao.. Ali sve je to marginalno jer si imao ne 80, nego i mnogo više iljadi u ARNT! Pred neki dan si pisao da ćeš držati ARNT "do proljeća pa onda ubrati nekih 10-20% profita"... Prodaj sad cijelu svoju vreću smeća i kupi ju opet po 22 pa se hvali kako ti je to "prosjek".

I opet prezentiraš datum nabave do veljače ove godine. Nakon toga su kupnje valjda stale. To je dokaz za što točno? Ako nešto, iz tih nabava se vidi nisi imao prosjek 29,x...

Quote from Marin83

Jučer i danas +ARNT, prosjek 315kn.U pon. dokupim x2 ako nastavi padat...

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 4:27 PM
    Quote from Junius

Povlačim se iz razgovora, ne da mi se više.

Nemoj sada odustajati kad je najbolje. Kupio si ovih 2075 dionica po prosjeku dosta većem od 29,x. Dakle nije istina da ti je to prosjek. Prodao si ih uz kapitalnu dobit i zaradio si, to je istina. Zaradio si i na dividendi, to je također istina. A imao si ukupno 3.500 dionica? Znači nakon ovoga što si objavio ti je bilo ostalo još 1425 komada? To si sve kupio u ovoj godini? Po kojim cijenama? 37,20? 36,60?(cijeli dnevni promet tvoj, rekao si u zanosu...) Na neke burzovne dane si i ti davao svoj osobni doprinos rastu CROBEXa? "Ovde" su neke prodaje tad po 37, da bi se onda vraćao po istoj cijeni unutra, onako malo kocka prije divke. Pa po 36,60 pa po 35 i koliko?... To si objavljivao, nije ti nitko držao pištolj na glavi da to radiš, kao što ti nitko ni sada ne drži da dalje nastavljaš iznositi neistine.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 4:10 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Na kojoj si tezi da je raniji prosjek? 29, nešto?

Nisam ja na nikakvoj tezi...sve je jasno navedeno...tvoj problem je što svoj bijes na vlastiti neuspijen na ARNT lani , pa opet ove godine, projiciraš iz nekog razloga na mene.

Čovječe ja nikad nisam imao ARNT, nego tebe trolam cijelo vrijeme. Mislio sam da si pametniji pa da ti je jasna ta provokacija. Nije mi jasno da si jače od mojih napada branio neke nakaradne povijesne pokrete, nego što braniš sam sebe. Nije da "nitko ne zna što se događalo u proljeće 2023. godine".. Objavi sve te kupnje transparentno da vidimo koliko si čega kupio. Po onoj dividendi koju si slavodobitno prikazivao, tad si u proljeće imao nekih 2.500 komada. Marielena te pitala koliko si uložio i rekao si da i više, da si imao koliko dionica? 3.500? Koliko, Marine?

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 4:00 PM
    Quote from Junius
    RE: Što smo danas tržili

[…]

"Ovde" sam i ja kupio poveden tvojim primjerom. I nastavio dalje tih svibanjskih i lipanjskih tjedana. Mislio sam da će na 50. Nije moja krivnja što nije moglo žito iz Slavonije u Istru...
    Yieldchaser
    November 3, 2023 at 3:14 PM

Moja zadnja kupnja je bila 31.5.2023...imam još cca 1000 dionica, 550 dionica prosjek oko 32€, te još 450(zadnje kupljene) prosjek oko 35,50€...

ovih 550 prodam čim cijena poskoči iznad 32€, a ovih 450 prodam krajem godine da smanjim poreznu osnovicu, pa ih opet kupim...

Mislim kad je većinski vlasnik, član uprave i trezor kupili 25000 dionica po 31,40€ od OTP da je to jasan buy signal.

Ja sam sve usitno kupovao preko 10 mjeseci i usitno prodavao...jedino mi je žao što nisam iskoristio priliku i sve prodao po 37€, onih par dana nakon ex dividenda dana, jer je OTP indeksni tada kupovao kao lud. Imao samo relativno razuman target od 315kn, jbg nije išlo.

Display More

Na kojoj si tezi da je raniji prosjek? 29, nešto?

One kupnje koje pokazuješ u obrani sebe od nekog neosnovanog blaćenja ne demonstriraju takav prosjek kupnje. Ne blatim te ja neosnovano, nego te blatim jer ne govoriš istinu. Jedino kako se od toga možeš obraniti i "oprati svoj obraz" je da prestaneš iznositi neistine.

• Što smo danas tržili

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 3:14 PM
    Quote from Junius

+ARNT po 37,20 € (dokupljeno, malo kocke da će danas povećat dividendu)

"Ovde" sam i ja kupio poveden tvojim primjerom. I nastavio dalje tih svibanjskih i lipanjskih tjedana. Mislio sam da će na 50. Nije moja krivnja što nije moglo žito iz Slavonije u Istru...

• Što smo danas tržili

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 3:06 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

-ARNT po 29,80(i manje nakon provizije..skupe su te provizije, ali radim plemenitu stvar jer hranim čitave obitelji brokera po pola godine i duže)

U travnju i svibnju sam dosta toga kupovao po 37, 36 i 35. Minus mislim da mi je nekih +45%.

Imam još nekih 1.250 komada i to kiselim za zimnicu, a prodat ću to na proljeće po 22, uz minus nekih +62%.

Evo sve moje prodaje ARNT u 2023, nema ni jedne dionice prodane sa minusom, a prodano 2095 dionica. ovde ću odgovoriti, jer je ovo tema za kupnje/prodaje i čisto da me se prestane neosnovano blatiti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Daj objavi i svoje kupnje kad smo skupa kupovali ove godine. Ono u proljeće.

Prema ovim kupnjama mi nije jasno koliki tinje prosjek? Moj je 11 eura.

• Što smo danas tržili

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 2:41 PM

-ARNT po 29,80(i manje nakon provizije..skupe su te provizije, ali radim plemenitu stvar jer hranim čitave obitelji brokera po pola godine i duže)

U travnju i svibnju sam dosta toga kupovao po 37, 36 i 35. Minus mislim da mi je nekih +45%.

Imam još nekih 1.250 komada i to kiselim za zimnicu, a prodat ću to na proljeće po 22, uz minus nekih +62%.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Yieldchaser
    • September 25, 2023 at 1:26 PM
    Quote from Junius

Upratite kako je dotičnom svaka dionica 💩, osim ERNT gdje ima punu torbu tih dionica...inače lik uživa kad bilo koja dionica( u kojoj nije ) zaroni...po principu kad je meni crkla krava ( lani gubitak na ARNT od -25%, ove godine na ERNT od -20%), neka i susidu crkne...samo lagano ignor.

Tako me ignoriraš da mi redovito hodočastiš na profil, srićo.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Yieldchaser
    • September 25, 2023 at 1:15 PM
    Quote from Shogun

Evo ga, balkanske floskule. Netko ce nas pravariti, netko muti iza ledja, iznad zakona je, mi smo nemocni...

Legendo ovdje je stvar jasna, dokap ide za 20% vecu cijenu, i moci ces uvije prodat po toj cijeni + extra zarada za kupnju vecinskog udjela. Ako bulkeri nastave oporavak i rast bit ce vrlo, vrlo tesko skupiti vecinski ispod 100 eura.

A ništa, onda podebljaj taj Bid, frende. Ili još bolje, raspali po Asku. Počisti ga. Kaj da ti velim...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Yieldchaser
    • September 25, 2023 at 12:57 PM

Ovogodišnji dokap nitko živ ni mrtav nije očekivao. Ko kanta hladne vode. I od kad se saznalo za to 💩, priča se kao da je to "dobra stvar". Coping do maksimuma.

Onda kasnije, kad dođe do trajnog gubitka kapitala, bit će "j... burzu, j...o državu!". Onaj na Poslovnome ima već "spremne" "indicije" i "dokaze" koje "čuva za USKOK".

• Yieldchaser
    • September 25, 2023 at 12:27 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Yieldchaser

Logično je da ih burzovna cijena možda i ne zanima toliko, barem ne idućih x godina, nego im je sada u fokusu kako povećati kontrolu nad biznisom.

Logično je i da je cijena po kojoj provode povećanje temeljnog kapitala usklađena s iznosom gotovine koja biznisu treba, a kud će cijena dionice...a kome od njih je to bitno? Povećaju si plaće i naknade i sva ostala materijalna prava, srežu/obustave dividendu, možda i delistiraju dionicu s burze.. Ima toliko puno smjerova u kojima ovo može krivo otići.. Ali budžovani neće izgubiti, ne bojim se ja za njih.

Zanima ih itekako tomjesečni prosjek uz želju da u dokapu uzmu što više dionica.

Pod pretpostavkom preuzimanja.

Ne vidim kako mali mogu pobijediti, kako god okrenemo.

Problem je onome tko je jako nakrcan ovim 💩 jer ne može lako van. A ako svi krenu van, onda će to ličiti na požar u kino dvorani.

• Yieldchaser
    • September 25, 2023 at 12:06 PM
    Quote from tizian1

Logično je da će rušiti cijenu a sve kako bi ubili želju da sudjelujemo u dokapu.

Logično je da ih burzovna cijena možda i ne zanima toliko, barem ne idućih x godina, nego im je sada u fokusu kako povećati kontrolu nad biznisom.

Logično je i da je cijena po kojoj provode povećanje temeljnog kapitala usklađena s iznosom gotovine koja biznisu treba, a kud će cijena dionice...a kome od njih je to bitno? Povećaju si plaće i naknade i sva ostala materijalna prava, srežu/obustave dividendu, možda i delistiraju dionicu s burze.. Ima toliko puno smjerova u kojima ovo može krivo otići.. Ali budžovani neće izgubiti, ne bojim se ja za njih.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Yieldchaser
    • September 21, 2023 at 5:51 PM

Kupili rukovoditelji ove dionice u mnogo navrata zadnjih šest, sedam godina pa je cijena i išla s blizu 50 kuna prije sloma TODEXa na ovo što je danas. Vjerojatno bi bez ove šugave inflacije te dobiti bile i veće, nalik onima u ta vremena, a možda jednog dana i budu. Ovo sad ima goleme rashode i pakira dosta duga, a nova zaduženja će biti daleko nepovoljnija.

Solidna je kompanija, ali nema najprijateljskije makroekonomsko okruženje, a i konkurencija je snažna. Pogledajte samo onu silu, onaj moćan biznis od ARNT, koja joj tako neumoljivo konkurira i puše za vrat.

• Birtija

• Yieldchaser
    • September 21, 2023 at 5:43 PM
    Quote from KultLicnosti

'Mnogi su se ismijavali kad je Grabar Kitarović upozorila na hibridni rat'

'Kako su postali partneri velikom Microsoftu? Tko su im bili prvi kupci? Zbog čega su u posljednjih pet godina uložili velik novac u segment kibernetičke sigurnosti? Podržava li novi nacrt Zakona o kibernetičkoj sigurnosti? Treba li domaća obavještajna agencija SOA biti središnje državno tijelo za područje kibernetičke sigurnosti?

To je samo dio tema koje je novinar biznisa na tportalu Luka Filipović pretresao u razgovoru s Nikolom Dujmovićem.'

Vidim da Dujmoviću ne pucaju samo koljena na Bidu, nego mu i košulja puca. Dobro je. To je znak velikog bogatstva. Da ne pomisle Microsoft i Rusi da je slab. S McDonald'som je to, vidimo, jedna plodna suradnja.

• Yieldchaser
    • September 21, 2023 at 2:11 PM
    Quote from dionicar
    Quote from chief24

Vlasnik Tankerske:

1. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O/TANKERSKA HOLDING GMBH 95.73%

Dakle, nije slucajno da INTERKAPITAL kupuje dionice ATPL, a sigurno u ime TANKERSKE.

Sigiran sam da postoji deal izmedju prvog dionicara ATPL i Tankerske, da ovaj izadje kao Lonza i Tankerska preuzme ATPL sa dionicama od CERPA plus Nove dionice.

Nakon toga TANKERSKA ce otkupit sve dionice malih dionicara i ATPL ce biti maknuta sa burze.

ma je li to moguce ?!?

Display More

Najbolja teorija koju sam do sada imao prilike čuti. U skladu je s podmuklim potezima uprave. Sve ostalo mi nema puno smisla.

• Yieldchaser
    • September 20, 2023 at 9:04 PM
    Quote from Robbie
    Quote from Yieldchaser

To nikako ne bi trebalo biti tako u pogledu cijene dionice jer se pri njezinoj valuaciji sve gleda "po dionici" pa ako je ukupna dobit ista ili nešto veća i dijeli se na upola više dionica nego ih je bilo ranije, onda mi na moj aktualni broj dionica pripada manje te dobiti. Budem razvodnjen, kak bi rekli. Ne znam...obično dokape svugdje prikazuju kao negativnu vijest za male dioničare.

Cijena na svakom tržištu se formira prema tome koliko su kupci spremni platiti, ali ZSE je prepuna paradoksa, kao i druge burze pa tko zna? Možda i naraste burzovna cijena, iako mi to nema smisla.

Prilikom uspješno provedene dokapitalizacije se gleda sveukupan potencijal daljnjeg razvoja kompanije, koji nije zanemariv, bez obzira na razvodnjavanje postojećih malih i velikih dioničara, ali svi postojeći dioničari mogu sudjelovati u dokapitalizaciji ako vjeruju u kompaniju. Kompanija je nakon dokapitalizacije snažnija i sa većim potencijalom zarade u budućem razdoblju, te sa smanjenim zaduženjima. Ovo sa Tankerskom plovidbom bi bila dobra sinergija znanja i iskustva, jer oni osim brodova za prijevoz rasutog tereta kao Atlantska plovidba imaju i tankere na kojima je bila ogromna zarada prošle i ove godine.

Ne negiram da postoje izvjesni povoljni potencijali i da time kompanija dobiva golemi priljev gotovine i priliku za smanjenje zaduženja i sve to.

Ja vidim razliku između cijene u dokapu, koja je dogovorena i cijene na ZSE, koja nije dogovorena, tj. barem ne bi trebala biti. Zašto? Zato jer nije isti cilj, barem ne na neki kraći i srednji rok, onima koji sudjeluju u dokapu i aktualnim malim dioničarima. Ovi koji sudjeluju u dokapu en masse, njima je cilj povećati kontrolu nad društvom. Njima nije toliko bitno koliko će toga biti "po dionici" nakon dokapa. A ionako će imati brdo dionica. Malima je to bitno, tj. trebalo bi im biti bitno. Ne vidim zašto bih ja plaćao 60 za nešto što će mi davati pravo na manje dobiti nego na što sam imao kad je to koštalo 50 ili 45 ili 40? Zašto bi to itko radio? Budući potencijali mogu biti takvi da se dobit poveća 15 ili 20 posto, a ja razvodnjen za 33%?

• Yieldchaser
    • September 20, 2023 at 8:34 PM
    Quote from Robbie
    Quote from Yieldchaser

A kad dokapitalizacija bude uspješno provedena? Cijena će se zadržati na tim razinama ili će još rasti? Hoće li pasti?

Nakon svake uspješne dokapitalizacije cijena obično nastavlja rasti, jer je kompanija osnažena sa novim kapitalom i spremna na nova ulaganja u modernizaciju flote ili nekretninske projekte, te će možda ovim putem dobiti i novog jakog dioničara.

To nikako ne bi trebalo biti tako u pogledu cijene dionice jer se pri njezinoj valuaciji sve gleda "po dionici" pa ako je ukupna dobit ista ili nešto veća i dijeli se na upola više dionica nego ih je bilo ranije, onda mi na moj aktualni broj dionica pripada manje te dobiti. Budem razvodnjen, kak bi rekli. Ne znam...obično dokape svugdje prikazuju kao negativnu vijest za male dioničare.

Cijena na svakom tržištu se formira prema tome koliko su kupci spremni platiti, ali ZSE je prepuna paradoksa, kao i druge burze pa tko zna? Možda i naraste burzovna cijena, iako mi to nema smisla.

• Yieldchaser
    • September 20, 2023 at 7:54 PM
    Quote from Robbie

Navedeni raspon cijene dokapitalizacije u prospektu je od 53,5 - 60€, dok je cijena na Zse 50€, tako da će cijena rasti prema vrhu tog raspona kako se bude bližila dokapitalizacija.

A kad dokapitalizacija bude uspješno provedena? Cijena će se zadržati na tim razinama ili će još rasti? Hoće li pasti?

• SPAN (SPAN d.d.)

• Yieldchaser
    • September 20, 2023 at 5:52 PM
    Quote from Backdraft

Ja cekam na 50 pa na svakih 5 nize, sto uleti uleti

Bio sam sličnog pristupa, ali baš na 5 niže od 50. Nije mi se dalo čekat pa sam otišao držat kesu na ERNT.

Ne tone svaka lijepa IT lađa jednako brzo, ali kad tako tonu i sudbina nam prezentira takovu priliku, a što nam je drugo činiti nego čučati na Bidu dok nam koljena ne puknu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt