1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Yieldchaser

Posts by Yieldchaser

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Yieldchaser
    • November 9, 2022 at 6:05 PM

Baš sad gledam kvartalne prihode unazad osam godina. Primjeti se obrazac da je Q4 uvijek osjetno jači od ostalih kvartala, a prošle godine je bilo monstruoznih 679.146.000 kuna prihoda zadnji kvartal. Pretpostavljam da puno toga naplate pred kraj godine?

Potraživanja su bila skoro 415 milijuna na Q22021 i 363 milijuna na Q32021.

Sad su na 315 milijuna, ali Q2 je preko 370, a Q3 preko 358 milijuna kuna. Kad se to naplati, realizira se kao prihod.

Ovih 315 milijuna djeluje manje u usporedbi, ali unazad 4-5 godina mahom su kvartalna potraživanja bila ispod tog iznosa ili tu negdje.

Proizvodnja u tijeku za Q32022 je 99 milijuna, što je manje nego neke cifre u 2018. i 2019., ali sve je to tu negdje, slično kao i prošle godine.

Djeluje mi zdravo sve to... Good company.

• Yieldchaser
    • November 9, 2022 at 4:41 PM
    Quote from hugh
    Quote from Yieldchaser

Zadnja 4 kvartala su 142 milijuna na MD i web aplikacija predviđa za malo manje Q42022. Bila je velika ranija neto dobit. Ova zadnja dva kvartala su s malom neto dobiti, što je logično. Ali ne znam koliko realnu sliku daje njihovo uključivanje u očekivanja budućih rezultata. Slično je kao da promatram poslovanje mase kompanija unazad osam godina pa sad zaključke izvodim iz rezultata 2020. godine. Stvar je u tome da se zna što je bilo tada i zašto, a tako i sada to s Bjelorusijom.

o kojoj, ćijoj web aplikaciji koja predviđa rezultat je rijeć?......

pitam za očekivanja baš zato jel ako oni ponove za ovaj q rezultat koji je na tragu zadnja 2 kvartala ode P/E omjer dobro preko 20?.....

"MD"... mojedionice-com...

Stvar je u tome da ta web aplikacija u onome "trendu" predviđa toliko jer je vjerojatno programirano da uzima u obzir zadnji kvartal prošle godine, koji je imao enormnu neto dobit od 60 milijuna kuna. Oni u ERNT imaju velike razlike u toj neto dobiti od kvartala do kvartala i teško je, praktički nemoguće predvidjeti koliko će biti. Prihodi su im pak prilično stabilni. Čak me iznenadilo da nisu toliko pali zbog rata, ali očito i nije trebalo jer su već bili naglasili da im Bjelorusija i taj dio Europe nisu toliki udio u prihodima.

Meni je kod ERNT prava poslastica što je FCF toliko jači u odnosu na neto dobit.. Redovito je P/FCF omjer znatno niži od P/E, ali događaji od proljeća na ovamo su im po prirodi stvari udarili i na FCF i to je naglašeno već i u Q2 izvještaju, gdje je bilo dosta boli u tome pogledu, do mjere da je srušilo dionicu blizu 1.400kn početkom kolovoza.

Osobno, pojma nemam kakva bi mogla biti neto dobit za Q4. Vidimo da je za Q3 plaćeno brdo poreza na dobit. Kako će si oni to računovodstvevno posložiti, pojma nemam. Ono u što sam uvjeren je da neće poslovati s gubicima, da će im cash flow i dalje biti prilično jak, da će na godinu opet isplatiti ok dividendu te da taj biznis ima čvrstu dugoročnu perspektivu, u velikoj mjeri i zbog slabe konkurencije.

• Yieldchaser
    • November 9, 2022 at 9:09 AM
    Quote from hugh
    Quote from Yieldchaser

Očekivanja neto dobiti su oko 140 milijuna kuna, dakle malo preko 100kn po dionici. Da cijena ostane ista ovakva, to je neki P/E ~16. Međutim, smatram da će cijena ići gore jer su dosta dobro primili stress test rusko-ukrajinskog rata, imaju financijsku stabilnost i mogu samo imati bolje rezultate od Q2 i Q3 2022., koji uopće nisu toliko loši. Još da im matična kompanija da više posla, a za pretpostaviti je da hoće, budućnost djeluje dosta svijetla. Nema tog regionalnog rata i krize koji može zaustaviti napredak svijeta kroz 5G. Bio je i WW2 pa nije to zaustavilo revoluciju farmaceutske industrije kroz niz antibiotika koji su pred kraj i poslije tog rata ušli u masovnu primjenu.

neto dobit za prva 3 kvartala je cca 80 mil. kn ili sam ja pobrkao neke brojeve u sječanju ?

Zadnja 4 kvartala su 142 milijuna na MD i web aplikacija predviđa za malo manje Q42022. Bila je velika ranija neto dobit. Ova zadnja dva kvartala su s malom neto dobiti, što je logično. Ali ne znam koliko realnu sliku daje njihovo uključivanje u očekivanja budućih rezultata. Slično je kao da promatram poslovanje mase kompanija unazad osam godina pa sad zaključke izvodim iz rezultata 2020. godine. Stvar je u tome da se zna što je bilo tada i zašto, a tako i sada to s Bjelorusijom.

• Yieldchaser
    • November 9, 2022 at 12:02 AM

Očekivanja neto dobiti su oko 140 milijuna kuna, dakle malo preko 100kn po dionici. Da cijena ostane ista ovakva, to je neki P/E ~16. Međutim, smatram da će cijena ići gore jer su dosta dobro primili stress test rusko-ukrajinskog rata, imaju financijsku stabilnost i mogu samo imati bolje rezultate od Q2 i Q3 2022., koji uopće nisu toliko loši. Još da im matična kompanija da više posla, a za pretpostaviti je da hoće, budućnost djeluje dosta svijetla. Nema tog regionalnog rata i krize koji može zaustaviti napredak svijeta kroz 5G. Bio je i WW2 pa nije to zaustavilo revoluciju farmaceutske industrije kroz niz antibiotika koji su pred kraj i poslije tog rata ušli u masovnu primjenu.

• PODR (Podravka d.d.)

• Yieldchaser
    • November 8, 2022 at 11:37 AM

Po čemu su toliko "bolji" od ATGR?

Nemaju bolju upravu, to i mala djeca znaju.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Yieldchaser
    • November 7, 2022 at 5:42 PM
    Quote from Dr.Kalica

Ne znam baš koliko je poštena usporedba propalog gubitaša Optime i ove zlatne koke. Sve u svijetu pada, tako i ATGR.

Tako neka samo prodaju.

Tko kupi i misli kratkoročno zaraditi, bojim se da nema tu kruha. Samo će popušiti.

Dugoročno, nemam brige s ovim papirom. Kupovat ću dokle god je ispod 330 kn. Mirno

Ja ga ne kupujem jer mi glavnina keša spava na (tekućem) računu, a s preostalih 25% trejdam i nije mi ni jednom palo na pamet da bih trejdao s ATGR, tako da se tu slažem s Vama. A slažem se i da bi mogla biti dobra dugoročna igra, samo bih ju ja htio viditi na 300kn i niže. No i tada bih malo dokupio, vjerojatno samo poduplao ovu omanju količinu koju držim trajno.

U zadnje vrijeme više preferiram pokušati zaraditi veće postotke na manjim glavnicama kroz te trejdove, tako da cijelo vrijeme imam puno casha sa strane i bez brige sam. Heh, da je bilo short sellinga, ATGR shortati od ožujka na ovamo..ne bi bilo loše, ha?

• Yieldchaser
    • November 6, 2022 at 8:22 PM

Pa što? Nikad kompanije bez duga/s minimalnim dugom i cash mašine nisu te koje primaju najjače udarce rasta kamatnih stopa. ERNT se bavi takvim poslom gdje je naplata dosta dobra, sigurna. A nove neke investicije hoće li doskora raditi, pitanje je. Energetska obnova zgrade je bila velika stvar. Nije najavljivano ništa novo, zbog čega bi morali povećati dugoročni dug. Štoviše, ako promatramo 2020., 2021.i ovu godinu, imaju kontinuirani trend smanjenja duga. Sad je ispod 10%, što je fenomenalno.

Da..na razvijenim tržištima cijene dionica padaju kad kamatne stope rastu jer su tada obveznice konkurentnije u smislu prinosa. Nevezano uz to, smatram da više mogu zaraditi držeći pet godina ERNT, nego obveznicu izdanu na deset godina, s kamatom od 5%.

• Yieldchaser
    • November 6, 2022 at 12:23 PM
    Quote from boca

P/E 22.5 je bio kada su kamatne stope bile puno niže pa je i traženi očekivani povrat bio niži, tako da ne treba očekivati povratak na te razine P/E (iako je moguć, naravno).

Imam ERNT.

Sve jasno.

Samo ne treba upadati u tu tzv. zamku P/E jer neto dobit, a i cijena mogu dosta varirati u godinu-dvije. Zato je za valuaciju bolje promatrati barem petogodišnji P/E. Daje nam jednu stabilniju, realističniju sliku.

• Yieldchaser
    • November 5, 2022 at 10:51 PM
    Quote from whiteking

Po kojim je pokazateljima ERNT jeftin?

Po P/FCF, koji mu je znatno niži od P/E. A čak i P/E 15 je povoljan za ERNT jer ima potencijal daljnjeg rasta. Meni je dionica takve kompanije oke ako je prosječni P/E unazad pet i više godina do nekih 22,5. Tih 2,5 mi je rast na koji računam pa zato to dodajem.

Po niskom dugu i visokim maržama, po značajnoj zadržanoj dobiti jer su ove godine pametno odlučili da će isplatiti konzervativniju dividendu, po značajnim potraživanjima, po i dalje zaista snažnome ROCE, koji odolijeva zadnjih osam mjeseci, koji nisu nimalo lagani za kompaniju.

• Ulaganje u obveznice

• Yieldchaser
    • November 5, 2022 at 5:27 PM

Ima smisla ulagati u njih ako ih se misli držati do dospijeća. Kamate se bere do dospijeća, a o dospijeću dobivamo nazad glavnicu. Naravno, nominalnu glavnicu.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Yieldchaser
    • November 5, 2022 at 4:07 PM

U civiliziranim kapitalističkim društvima je stvar poslovnog prestiža biti uvršten na burzi. Neće nikada Unicredito biti delistiran na stranim burzama. Ali u ovakvim udaljenim kolhozima EU, kako oni nas vide, sve je moguće. Ovdje vrijedi obrnuto od logičnog i važniji su "needs of the few" od "needs of the many"...

Čim mi zasmrdi na ovakve scenarije, gledam ono... "really, why bother?" Eto.. kako se to kod nas promijeni.. Od mene koji sam se kroz skoro cijelu prošlu godinu krcao ovom dionicom, do toga da sam ovo proljeće likvidirao cijelu poziciju i dugoročno sam nezainteresiran.

Možda se dogode ružni scenariji, a možda se ne dogodi apsolutno ništa. Ne znam. Možda ni sami vlasnici još ne znaju, nego važu, kalkuliraju pa kako onda da mi znamo?

A što znamo? Znamo da postoji rizik.. Rizik u vidu vjerojatnosti neugodnih scenarija u kojima se gubi novac. Toga smo svi svjesni. E... a onda ako se kasnije takvi scenariji pretvore u stvarnost, nemojmo onda galamiti "kvragu i ova naša burza, aaaajme burze! to treba zatvorit, taj ZSE!!"

Kriviti burzu kao takvu je bezveze. Državu, to mi je oke. Netko je ranije spomenuo da bi po sili zakona velike banke i općenito dionička društva kad dosegnu određenu veličinu - morala biti uvrštena na burzu.

To se neće sjetiti u Vladi i Saboru.

Uglavnom... svatko od nas neka sam odluči s koliko rizika se može nositi, koliki gubitak mu je prihvatljiv. I da krenu u istiskivanje, vrijedi to i daleko od toga da bi se za ZABU dobilo ništa. A koliko bi se dobivalo, e to samo nebo zna.

Ja otvoreno kažem - propustit ću ovu priliku. Do daljnjega.

• AGROKOR

• Yieldchaser
    • November 5, 2022 at 12:06 AM
    Quote from accountant
    Quote from Yieldchaser

... a i pitam se je li uopće ustavan takav zakon? Već ustavnost "Lex Agrokora" je dovedena u pitanje, a i ovo mi smrdi.

Odakle ovo, kolega, za neustavan Lex Agrokor?

Profesor Smerdel i ostali ustavnopravni stručnjaci. Koncept je jednostavan. Svi subjekti trebaju biti jednaki pred zakonom. Jedinstvena primjena prava je dosta važna stvar u masi zakona, uključujući i Zakon o parničnom postupku kod revizije. "Sistemski značaj" je dosta nategnuta priča...

Quote from D_artagnan
    Quote from Yieldchaser

Nekako se nadam da bi razni lobiji mogli zaustaviti tu besramnu otimačinu. Žele privući investicije u Hrvatskoj? Pa neka onda ukinu/drastično smanje porez na kapitalnu dobit, dividendu, itd. Neka smanje porez na dobit. A ne ovako. Što ne isplate HEP i Lutrija i takvi dio svoje zadržane dobiti u državni proračun? Koji je cilj tih poduzeća? Da gomilaju dobit do besvijesti? A tko će napasti vladajuće zbog ovoga? Oni marksisti iz oporbe sigurno neće, kao što ni Sanadera nisu napadali kad je povlačio sjećamo se kakve poteze.

Jedino lobiji mogu pomoći, a i pitam se je li uopće ustavan takav zakon? Već ustavnost "Lex Agrokora" je dovedena u pitanje, a i ovo mi smrdi.

Ne vjerujem da su toliko blesavi da ce to uvesti za sve. Jer ako uvedu ubit ce jos dodatno gospodarstvoumjesto da privuce nove investitore u novi kapital. Jel za koju godinu nece im tko imati puniti ni ovo malo proracuna…

Slažem se. To bi bio u najmanju ruku pucanj sebi u nogu. Kad si ministar, onda za tri soma eura ili koliko plaće trebaš biti malo maštovitiji, a ne izmišljati kontraproduktivne namete.

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Yieldchaser
    • November 4, 2022 at 7:22 PM
    Quote from Parica

Mene je ova najavljeni porez totalno ukomirao...

...ovo je hardcore crni labud jer napada uspjesne firme koje su trebale bit zastita u ovim teskim vremenima...situacija je apurdna jer je postalo bolje da firma zaradjuje manje...VLEN, KODT, SPAN, KTJV, turisti, KOEI, banke, JDGT, MDKA...sve sto valja i brutalno zarajuje je sad na tapetu...uzas...

Prema probnim balonima što vlada pušta dodatno bi se, po stopi 30%, oporezivala sva dobit koja je 20% veća od prosječne ostvarene dobiti u posljednje tri godine...pa sam sukladno tome napravio tablicu KATA KLIZMA kako bi to izgledalo u stavrnosti ako se provede (a mislim da hoće ;( )...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Znači, svi bi bili gubitnici, ali KOEI, RIVP, LKPC i SPAN bi predvodili listu gubitnika...a ATPL je u ovom slučaju, zbog lanjske ogromne dobiti dobitnica...

Podaci su uzeti sa poslovna.hr, odnose se na nekonsolidirana izvješća, dobit u prva tri kavrtala 2022. se odnosi na dobit prije oporezivanja, Q42022 sam odokativno projicirao...

U privitku dostavljam i exelicu da možete i svoje perjanice dodat i da vidite njihovo prolazno vrijeme...

p.s. u kešu sam 50%, ništa ni više ni manje nego zadnjih mjeseci, tako da ne drukam na pad...već sam žalostan jer sam bezbrižno držao VLEN, KTJV, RIVP, KODT, SPAN a sad razmišljam da to sve rasprodam...a kupit nemam što jer će ionako država sve što je dobro oderat.... ;( ;( ;(

Dividend yield plaćenog poreza u posljednjem stupcu se odnosi na prinos plaćenog extra poreza (ne ukupnog poreza)...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Nekako se nadam da bi razni lobiji mogli zaustaviti tu besramnu otimačinu. Žele privući investicije u Hrvatskoj? Pa neka onda ukinu/drastično smanje porez na kapitalnu dobit, dividendu, itd. Neka smanje porez na dobit. A ne ovako. Što ne isplate HEP i Lutrija i takvi dio svoje zadržane dobiti u državni proračun? Koji je cilj tih poduzeća? Da gomilaju dobit do besvijesti? A tko će napasti vladajuće zbog ovoga? Oni marksisti iz oporbe sigurno neće, kao što ni Sanadera nisu napadali kad je povlačio sjećamo se kakve poteze.

Jedino lobiji mogu pomoći, a i pitam se je li uopće ustavan takav zakon? Već ustavnost "Lex Agrokora" je dovedena u pitanje, a i ovo mi smrdi.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Yieldchaser
    • November 3, 2022 at 11:32 PM
    Quote from ValueInvestor

Jeli netko istraživao kako posluju slične kompanije ATGR na Europskom tržištu? Ovaj kontinuirani pad već mjesecima mi nije jasan....

Dionice često padaju bez ikakvog suvislog razloga. Kad bismo promatrali što je sve recimo danas padalo, a što raslo na ZSE, to bi nas navelo na neke sasvim krive tragove.

Izvješće ATGR nije sjajno, ali je bolje od mojih očekivanja. Dionicu držim u jednoj sitnoj konzervativnoj količini, isključivo kao financijsku imovinu. Toliko me ne smeta imati, bez obzira na cijenu i njene padove, a ostatak sam prodao ranije. S ovom količinom bih se se identično ponašao i da raste. Ako još padne do kraja godine, a budem imao jako veliku dobit na drugima do istog trenutka, možda napravim "tax loss harvest" prodajući to malo ATGR uz veći gubitak, a možda počnem agresivnije kupovati ako bude nekih dobrih vijesti. To mi je jedina dionica na kojoj sam izgubio ove godine, a uopće nije loša, dapače.

2022. nije ugodna godina za dionice generalno, a pogotovo ne za ATGR. Dividenda je doduše sigurna, a kolika će biti, to ćemo vidjeti.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Yieldchaser
    • November 3, 2022 at 11:38 AM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

Ajme meni fikusa, Hanfa :S

Kad vidim količine kojima su trgovali, ne steknem dojam da su se nešto jako okoristili.

Sreća ionako prati hrabre. Da radim u HNBu, iskreno, bojao bih se ovakvog scenarija, čisto radi sramote da me netko ovako da u novine, ali eto, neki nemaju srama. Pitam se od kud nekome ideja da od bezbroj potencijalnih ulaganja ulaže baš u vrijednosne papire kojima je poznavatelj institucija koju nadzire njegov poslodavac? Čak je i rekla gđa Švaljek onoj novinarki na N1 onako drsko "Hajde, recite Vi meni u koju imovinsku klasu sam trebala ulagati novac koji sam naslijedila?"

Jer kao postoje razne imovinske klase, koje su sve objekt nelog nadzora. Pa da, naravno, ali ona je od svih maštovito odabrala baš onu koju ona, tj. njen poslodavac nadziru i očito ne vidi u tome neki kamen spoticaja. Sad se isto neki dan pojavila na N1 i opet daje izjave da porast kamatnih stopa neće znatno povećati rate kredita. Zna li ona možda do kada i koliko će rasti kamatne stope? To nitko ne zna, ni ECB ni FED ni bilo koja monetarna vlast na svijetu.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Yieldchaser
    • October 24, 2022 at 11:33 AM

Što znači da mi pojedine dionice koje želim kupiti "pobjegnu" ili ne padnu dovoljno?

Lako ću se ja oporaviti ako u godinu i pol, dvije zaradim "samo" 45%, a ne 78 ili 112%. Problem je ako sam do grla u dionicama i nemam ni 10.000 eura sa strane da ih mogu investirati. Priče o tome da nakon trispet godina nema razlike jel netko gađao dno ili je dollar cost averageao su naivne priče. Ja ću za 35 godina imat 70 i to ću bit sretan da sam uopće živ. Po muškima patrilinearno, nisam se usrećio dugovječnom genetikom.

Glavninu kapitala treba nagomilati do svoje 45.-50. godine. Nakon toga je daleko teže financijski uspjeti. Da imam dvoje djece u srednjoj ili na faksu, još ženske..pa koji su to troškovi, čovječe? Koliko mi ostaje za investiranje. Oke ako imam plaću ko ovi lumeni koje gledamo po medijima, ali tko ima takvu? Većina ljudi nema puno novca, a pogotovo ne za ulaganje. To je hladna istina.

• Inflacija

• Yieldchaser
    • October 23, 2022 at 11:26 PM
    Quote from Normani
    Quote from Yieldchaser

Smatram da bi svaki razboriti investitor trebao u narednim godinama držati dosta veliku cash poziciju.

A inflacija u ovoj i (eventualno) narednih godina? To ste zaboravili? Cash u ovakvim uvjetima nije čuvanje vrijednosti. Čuvanje vrijednosti je za mene biti u kvalitetnim dionicama.

Quote from Yieldchaser

Ako se pak svjetska kriza dogodi, to će nam biti životna prilika da značajno zaradimo.

Ako se svjetska kriza dogodi, puno toga će otići k vragu pa tako i zarada.

Da, samo sve krene tonuti 35 i više % dugo ostaje zabetonirano. Tada je vrijeme da se kupuje. Doctor Doom Roubini je nedavno rekao da jest istina da inflacija nagriza vrijednost novca, ali njegova nominalna vrijednost ostaje ista, a vrijednost svih ostalih oblika imovine je podložna drastičnim padovima, s time da je izražena upravo u novcu.

Krize su prilika za enormno bogaćenje. Na bikovskim se može lijepo zaraditi, ali medvjeđa tržišta nas doslovno mogu obogatiti. 1987. su govorili na NYSE "At times like this, millionaires are made..."

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Yieldchaser
    • October 23, 2022 at 10:27 PM
    Quote from Infinity

Pitanje je također koliko ide market gori ako se napad ne dogodi 🤔😝

Živimo u dosta geopolitički nestabilnim vremenima. Po meni nije nikako dobro biti all in u stranim papirima. Mislim da je veliki pad Alibabe uzrokovan upravo rizikom oružanog sukoba za Tajvan, u koji bi se SAD vrlo vjerojatno uključio. To su izjavili - da će ga braniti silom, za razliku od Ukrajine, za koju to nikad nisu izjavili.

Nije kod Alibabe samo potencijalni delisting s NYSE uzrok pada jer se može prijaviti kao dioničar na Hang Seng. Traje i nije jeftino, ali kompanija će ostati na toj burzi. Stvar je u tome da da će, ako rata ne bude, kompanija možda biti delistirana, a ako ga bude, sigurno će biti delistirana.

Nevezano uz Alibabu, smateam da bi svaki razboriti investitor trebao u narednim godinama držati dosta veliku cash poziciju od barem 40%. To nije psihički lako u uvjetima kad se napad ne događa i cijeli market ide gore, gledat u taj cash i njegov "monetarni nominalizam".

Ako se pak svjetska kriza dogodi, to će nam biti životna prilika da značajno zaradimo. Prilika kakva se javlja valjda par puta u cijelome životu.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Yieldchaser
    • October 23, 2022 at 9:01 PM

Što mislite o nedavnom očitovanju američkog admirala Gildaya da se dosta suzio vremenski okvir za napad Kine na Tajvan? Prošlo je pomalo ispod radara u medijima.

To ako(kad?) se dogodi, potpuno će uzdrmati svjetsku ekonomiju. Valjda svi burzovni indeksi bi se u tome slučaju doslovno prepolovili. Stvari bi se s vremenom stabilizirale, kao i uvijek, ali inicijalni šok i panika bi bili strašni. Imam osjećaj da Apple mudro prebacuje proizvodnju u Indiju, kao i dosta njih.

Admiral tvrdi da je napad Kine na Tajvan moguć već do kraja ove godine ili iduće, umjesto do 2027., što se do sada mislilo.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Yieldchaser
    • October 22, 2022 at 12:22 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Yieldchaser

Najjače mi je kad se jave žene sa onim srpskim naglaskom "iz Londona". Ne kužim tko uopće nasjeda na te gluposti... Nikad u životu ništa ne ulažu putem tuzemnih brokera i onda pošalju 83.000 ili koliko kuna nekom društvenom otpadu o kojem ništa ne znaju, nikad ga vidjeli i nikad prije čuli za njega...

Mene zvala srpkinja “iz Cypra” izracunala mi zaradu u 3 sek razgovora, uspia san reci da se razumin niti bavim s tim.Za čudo nije bila uporna ne smo se lipo pozdravili i svak na svoju stranu.

Mene je moja pitala jesam li čuo za Bitcoin. Reko jesam, znam sve o tome. Pita me da ulažem li, velim naravno. Znam li koliko to može narasti? Rekoh "gospođo, znate li Vi koliko je moje predviđanje cijene Bitcoina 2030. godine?" Pita me koliko. Kažem joj "četrnaest milijuna američkih dolara jedan Bitcoin." Bila je zbunjena.

Razgovor je završio sa "Imate li dozvolu regulatora?" -Pa naravno, naravno da ju imamo.

"Aha, znači Vi ste u UK? Ozbiljno društvo?"

-Da. Znači, zainteresirani ste?

"Ne. Već imam svog brokera. Zovite po UK, oni su Vam daleko veće tržište, budete već našli nekoga za prevariti. Nazovite mene još jednom, podnijet ću kaznenu prijavu i u njoj navesti ovaj broj. Doviđenja."

1. Privacy Policy
  2. Kontakt