Ja ću im prodat i ako su fulali samo drugu brojku
Ja ću im prodati ako nadopišu još jednu brojku. 🤣
Ja ću im prodat i ako su fulali samo drugu brojku
Ja ću im prodati ako nadopišu još jednu brojku. 🤣
Crobex je podcijenjen zadnjih 15 godina pa nikom ništa. 😁
Za roman "U iščekivanju Godota", Becket je vjeovatno inspiraciju dobio prateći Crobex. 🙄
Dax na najvisoj razini u povijesti ako se ne varam. 15 826.
Mislim da je DAX bio preskočio 16 000 svojevremeno.
Nego, hoće li tko kupiti kakvu dijonicu danas, jel sve stoji, da i tu ne trošimo toliko struje, kada nam HEP već dokapitaliziravaju (jel može tko ovo brzo pročitati 5 puta )
Nitko ništa ne kupuje, svi čekaju nešto jeftije. Većina očekuje kataklizmu koja nikako da dođe, dapače EU, a bome i ovi preko bare, se poprilično zelene. 🙂
Gospodin Dr. Kalica od ranog jutra crnjake baca. 😂
Doktore ostavite se linija nisu dobre za zdravlje. Izađite vani na svjež zrak, možda vam se popravi raspoloženje.
Iako čini mi se da ste možda alergični pa vam smeta ovo zelenilo vani. 😁
Imam dojam da većina tipuje na krah
I ja sam na tragu ovog razmišljanja. Većina, potpuno razumljivo, očekuje kataklizmu i većina se boji ući ozbiljnije u dionice. I onda se mislim koliki potencijal za rast trenutno leži u cash-u. 🙄
Tento imas je po 60-61€ na lopate, dodjes i uzmes koliko ti treba. 😁
st-brajo kao što sam napisao uopće ne mislim da pišeš gluposti. Sve što pišeš stoji. Banke su u problemima, inflacija, fed, ecb, nafta se ispuhuje, a kripto "piči" u nebesa dok banke koje podržavaju takve projekte grcaju u problemima...
Ništa što se događa nema neke logike, ALI činjenica je da se događa.
Ako se događa onda je to jedino ispravno, jer je tržište uvijek u pravu. Ako sutra bude 30% gore ili dolje opet će biti u pravu.
st-brajo sve što pišeš stoji i o ovoj našoj nazovi burzi i o ovim "stručnjacima" vani. Ali isto tako tvoje žalopojke izgledaju kao dječji plač kad mu ne daš čokoladu. Netko je uzeo lovu, jer se kockao. A ti nisi iako si uvjeren da si puno pametniji od ekipe kojoj je upao neki euro i sada se ne možeš miriti s tim.
???
kad je to ukinula?
20.03.2023 krece novi krug APN poticaja.
i kad god ga ukine napravice napokon nesto dobro.
Rečeno je da je to zadnji.
Manu izraz "vlada ukinula" navodi na krivi zaključak. Ništa vlada nije ukinula, APN je donesen zakonom i donesen je na određeni rok, a taj rok je do 2023. godine. Tako da ništa nije ukinuto. Planirano je da ovaj APN koji ide ove godine bude zadnji.
Eventualno se može dogoditi da se donese odluka o produženju, ali o tom po tom.
U svakom slučaju ništa nije "potiho ukinuto".
Kako slabo? Dinamika otpuštanja je "taman", ako dobro pratim.
Ima vremena za ukrcaj tko god želi po 60€, a količina nije ogromna da će istovar trajati mjesecima.
Ako se ne varam radi se o cca 55 000 dionica?
Polako, bit će gužve na bidu.
Čekamo bijeli dim da je BDI probio 1500, a prije manje od mjesec dana je bio samo 500.
Dividenda (koja je doduse vec ukalkulirana u cijenu) je spremna.
A vani vatromet na indeksima, sve se zeleni, vidi se da stiže proljeće.
Tako da nam CERP dođe kao poklon bon. 😊
Odmah po otvaranju Europa krenula padati, naročito banke.
Deutche bank odmah -6.4%
Unicredi -3.4%
Intesa Sao Paolo: -1.77%
Societe Genberale: -4.5%
Ovo je kamilica obzirom kako je izgledalo u petak. Blagi pad kojeg svaka malo ozbiljnija pozitivna vijest preko bare može pretvoriti u opće zelenilo.
Trenutno je raspad sistema vani. Uzivajte u vikendu, jer u ponedjeljak... 📉 😈
100 000€ dividende?
Dovoljno bi bilo, za početak, do 20 000 € dividende jer bi to bio signal da se pogoduje onim skroz sitnim i manjim ulagačima.
Navodno je najčešća uplata za obveznice bila 10 000€. I to su ulagači na koje burza treba "ciljati". Od 5 000-10 000 pa do cca 100 000€ kupnje vrijednosti dionica.
Paulie kada kažeš da netko ima jer radi, a drugi nema jer ne radi tu ima puno istine, ali ima i još jedna kvaka u toj priči, a to je da je država tu da stvori jednake uvjete za sve, a naša država se trudi maksimalno da ubije jedne na račun drugih.
Evo primjer: Ako smo ti i ja na burzi i sutra izlazi GFI xy dionice. Ti načitan, pametan kužiš alate TA, bilance i sve. A ja "glup ko stup", znam neke osnove, ali imam rođu koji mi je jučer dao to izvješće i rekao o čemu se radi. Danas lagano odradio prodaju/kupnju jer znam da sutra izlazi brutalno izvješće ili groblje. I ja se nakupio love ti ćorak.
Problem je što tako naša država funkcionira. Rad DA, apsolutno. Uvijek sam za rad, ali naša država ubija poduzetništvo i rad.
Prošle godine je vrh bio pocetkom 5. mjeseca: 75.39 eura.
Daleko je jos od toga.
Mozemo li to dostici ove godine?
Ako nas BDI nastavi uveseljavati kao zadnjih dana. I ne bude nekih većih globalnih šokova u vidu eskalacije rata, novih Corona kriza ili nekih agresivnih poteza fed-a, mislim da su to sasvim razumne razine.
Oće li brodari prepoznati jucerašnji rekordan rast brodarskih indeksa?
Nismo nešto suludo reagirali na padove, pa ne očekujem da će biti posebno drugačije niti u suprotnom smijeru. A što se tiče BDI, mislim (usprkos pričama o recesiji i "ne recesiji") da smo tek na početku novog dužeg zelenog razdoblja. 😎
Imao je lik dobrih zaj... u investiranju, a zadnje vrijeme je bio i iritantan sa svojim jadikovkama i svadjama preko drustvenih mreza kao kakva srednjoskolka.
Medjutim smatram kada su novci u pitanju da je dosta metodičan i kada on stavi svoje novce negdje zna zašto to radi.
Zna li se što oko skupštine i dividende za ATPL? Dionica je lijepo potonula zadnjih dana...
460 Kn. Izgleda da se zna. 😂