-HPB na 935
Posts by tenchi0110
-
-
Pa super, vidiš da nije sve tako sivo...
-
Kužim ja sve to al mi nije jasno kako su onda uspjeli ugovoriti sad vozarine od 16.000 USD po danu (odnosno oko 19.000 USD po danu u opciji)??
Kao da ne voze tim vašim slabim rutama...
Ovo sto sam postao su spot vozarine (trenutne dnevne vozarine), a tih 16.000 sto su ugovorili je visegodisnji najam.
Vjerovao ili ne i to mi je jasno, ali to bi značilo da mogu očekivati ATPL da će uz današnje spot vozarine od 30k ugovoriti 90k na višegodišnji najam jel...
-
da nije naš mitkko
Ja baš mislim da je...
-
Evo i danasnje vozarine za clean tankere:
Poten clean tanker spot rate (VLSFO fuel, non scrubber) update for Monday 3/14:
- LR1: 20.500 (+1.700)
- LR2: 29.900 (+600)
- MR 37: 6.500 (+400)
- MR 38: 4.000 (+2.400)
MR 38 vise nije u minusu, sada zaradjuje 4.000 dolara po danu. MR 37 je nesto bolji, 6.500 dolara po danu.
Poanta - MR vozarine i dalje karastrofa, LR1 pristojan, LR2 i dalje odlican.
BCTI index je 1.050. Kuzite koliko je taj BCTI obmanjujuc ako se ne uzimaju u obzir njegove sastavnice?
Kužim ja sve to al mi nije jasno kako su onda uspjeli ugovoriti sad vozarine od 16.000 USD po danu (odnosno oko 19.000 USD po danu u opciji)??
Kao da ne voze tim vašim slabim rutama...
-
Samo sam čekao kad će netko stavit komentar u temu pa da možemo očekivati pad... haha
Neeeeeeego, primjetio sam sličan način kupovanja kao i kod Končara d.d. kad se od početka studenog 2021. počelo lagano skupljat i čistit sa aska.
Skidali su se nalozi od 200 do 1000 kom u jednoj transakciji te su u 2,5 mjeseca dogurali od 750 do 950... Ja promatram i čekam
-
Pa valjda do 2023 bude gotova i ukljucena dobit🤔
To se možemo samo nadati, jedino ako se opet ne javi Milan Sarić ili neki drugi gospar
-
A dobit od batale?
Pa vidi u kojoj je fazi a ti zazivaš dobit??
Nastavlja se gradnja Atlant Batala Centra, teška mehanizacija vratila se na gradilište - DuListTeška mehanizacija vratila se nakon gotovo dvije godine na gradilište budućeg Atlant Batala Centra. Radovi su nastavljeni, što su nam potvrdili i iz samog -…dulist.hr -
I šta ćemo onda?
Pa ništa do trenutka kad se pračka ne nategne do kraja a onda uvijek sljedi ono što se zove oslobađanje vrijednosti...već viđeno prošle godine.
Evo ja se iskreno onda nadam (radi moje pozicije u ATPL) da ćete vi vitezovi foruma pomoći u financijskom otključavanju (i moje) vrijednosti.
-
BCI 5 T/C routes 180000 21668 2740
BPI 5 T/C routes 82500 29097 353
BSI 10 T/C routes 58328 32158 863
BHSI 7 T/C routes 38200 27554 458
BDI INDEX 2704 +146
E da sad kad krenu capovi ozbiljno rast začas će BDI preko 3000 bodova...
I šta ćemo onda?
-
Kolege, može pomoć?
Ima li netko primjer ugovora o prijenosu dionica između članova obitelji (žena-muž)?
-
Tek mi je sad kolega skrenuo pozornost na ovo...
"Također smo nastavili kvalitetnu suradnju s našim dugogodišnjim kupcima, operatorima Ipko (Kosovo), Crnogorski Telekom (Crna Gora), beCloud (Bjelorusija), Beltelekom (Bjelorusija) i A1 (Bjelorusija) na proširenju, modernizaciji i održavanju telekomunikacijskih mreža. U segmentu ICT rješenja za Industriju i društvo u tijeku je implementacija druge faze projekta nacionalne zdravstvene IT platforme u Bjelorusiji"
-
Evo kolegice i Musk je na vašoj strani...
-
Ja vidim da se vi puno čudite i puno pišete a slabo kupujete. Zato diona pada...
Dobit za q4 je u razini očekivanja (meni više od očekivanja jer sam milsio da će bit 50 a ne 60 mil kn).
Revalorizacija se prizivala i spominjala, tako da bih rekao očekivano.
Većina je govorila da će q4 biti bolji od q3; znači očekivano.
Volatilnost tržišta brodara je takva kakva je pa prilikom panike padamo; znači očekivano.
Dionica je (trenutno) narasla nakon boljeg q4; znači očekivano.
Ja tu ne vidim ništa čudno, al opet ja sam "unutra" od 2017. pa sam se svega nagledao...
-
Zadnji kvartal nebi trebao biti odličan, bit će dobro ako bude pozitivan.
Ne pričajte napamet, da nije bilo pojačane amortizacije od 5 miljuna kuna i 3Q bi završio u plusu, a kamoli neće 4Q.
Vidite da nije bilo napamet kolega...
-
mozda su prodali sve brodove a zaboravili nam rec...
-
Ovo mora biti da su uknjižili u 4Q 62 milijuna kuna gubitka na optimi??? stavka : umanjenje vrijednosti ili ( – ) ukidanje umanjenja vrijednosti po financijskoj imovini koja nije mjerena po fer vrijednosti kroz dobit ili gubitak)
Bila bi brutalna dobit od 60 milja kuna da nije ovoga....Bolje ovo ,nego da im se poslovanje pogoršalo....
To je i meni palo na pamet al kaj su vodili optimu po 15kn a sad po 0? Pa kak od 4.234.852 dionica uspiju toliku razliku dobit?!
-
pad na 2076
tu si pogledaš; odmah u 14:00 ažuriraju... https://www.balticexchange.com/en/data-servic…y-services.html
Cini mi se da oni u 17.00 sati azuriraju.
Pa kako onda sad imaš vrijednost BDI-a, a inače i u 12:00 ti BCI ažuriraju...
-
bdi danas?....ne vidim ništa ne twiteru
pad na 2076
tu si pogledaš; odmah u 14:00 ažuriraju... https://www.balticexchange.com/en/data-servic…y-services.html
-
Uvijek jedni te isti upisi, uvijek jedni te isti komentari i komentatori. 😕
Čovjek druka da sruši što više cijenu, legitimno...samo način je u najmanju ruku malo neukusan...
Tri tankera su pod ugovorom cca 16100 dolara/dan...ovde nije samo stvar većih prihoda, već i manjih operativnih troškova za tankere pod ugovorom.
Pa marine, sto se deslio sa dobiti?!