Kina ide opet u lockdown.
Oni su se u glavi jos davno lockali...A ti parcijalni grad po grad lockdowni traju već valjda godinu dana. Toliko su me iznervirali da im želim sve najgore
Kina ide opet u lockdown.
Oni su se u glavi jos davno lockali...A ti parcijalni grad po grad lockdowni traju već valjda godinu dana. Toliko su me iznervirali da im želim sve najgore
mogla bi uprava predložiti i da se dividenda ne isplati ove godine...
Uprava je predložila, sada predlažu i odlučuju dioničari s dovoljno glasova.
Pogledati pod Viktor Lenac
Breaking: razotkriven hajdukov navijač zbog kritike Dinamu
Dobri moj Stipe, to je ta navijacka mantra "ako nisi sa nama, protiv nas si"
Da slažem se, ovaj današnji Dinamo je još slabiji...
Ovakav Dinamo kakav gledamo zadnjih par godina je samo malo lošiji od Dinama iz kraja 90-ih s Prosinečkim, Marom, Šimićem, Cvitanovićem, Vidukom i ostalima. Ti nisi navijač Dinama. Pitam se jesi li uopće ikad bio na Dinamovoj utakmici na Maksimiru.
Stvarno si smiješan sa svojim pretpostavkama koje su sve apsolutno krive. Šta bi ti da ja sad tebi idem slikat svoje godišnje ulaznice, garniture dresova, slike odlaska na tekme sa starim, rodni list iz Petrove?!
I kategorija Navijač je nešto najgore što možeš čovjeku dati...
ps ti vjertojatno izgledaš kao tvoj avatar, tako da mi je jasno koji si ti tip navijača...odi razbijat boce i vikat mi pod prozorm u 1 ujutro
Meni igra Hajduk? Ti si nekaj žestoko zabrijo...ne umanjujem rezultat ali ne želim se prisjećati ponosne 2011 kad smo osvojili koliko ono bododva? A da, 0; Ili 2012. kad smo slavili osvojeni bod kao da smo kup osvojili (tad sam još bio mlad i euforičan).
Osim novčeka u nečijoj drugoj blagajni, finog dizanja cijene naših najboljih igrača radi što lakše prodaje vani, ja ne vidim nikakav pozitivan impuls za Dinamo da postane bolji klub....
Daleko je to od ekipa iz '67 kada su dečki igrali za klub a ne za prodaju
Ti uspoređuješ današnji Dinamo s onim od prije 10 godina. Neusporedivo. A i pitam se koliko si godina imao tada.
Da slažem se, ovaj današnji Dinamo je još slabiji...
Display Morestadion je prekrasan
prava uživancija doći recimo sa sinom na tekmu i uživati u spektakluku
što bi rekao moj frend: mnoge su se privatne vikendice izgradile na tom poslu 'uređenja' stadiona
Večeras vam igra Hajduk na prekrasnom Poljudu protiv europskog velikana Villarreala za ulazak u UEFA ligu,
pa slobodno možete navijati. Ja im želim sve najbolje, da pruže dobru partiju i ostvare pozitivan rezultat!
Nije lijepo umanjivati rezultat i trud bilo koje momčadi, bez obzira o kome se radi! A što se tiče stadiona, istočna
tribina je stradala u potresu, te je zato jučer bila prazna. Slažem se da stadion treba srušiti i na njegovom mjestu
sagraditi novi koji može podnijeti potres od minimalno 7 Richtera.
Meni igra Hajduk? Ti si nekaj žestoko zabrijo...ne umanjujem rezultat ali ne želim se prisjećati ponosne 2011 kad smo osvojili koliko ono bododva? A da, 0; Ili 2012. kad smo slavili osvojeni bod kao da smo kup osvojili (tad sam još bio mlad i euforičan).
Osim novčeka u nečijoj drugoj blagajni, finog dizanja cijene naših najboljih igrača radi što lakše prodaje vani, ja ne vidim nikakav pozitivan impuls za Dinamo da postane bolji klub....
Daleko je to od ekipa iz '67 kada su dečki igrali za klub a ne za prodaju
Realno je bolje u UEFA ligi da nas baš ne napucavaju, al kad se već guraju...
30 milja € vrijedi ulazak u Ligu prvaka
Zaboli me koliko će love dobiti Mamići&Co ako moram sa suramljem gledat kako ih neki europski velikani šutiraju sa 5:0
Realno je bolje u UEFA ligi da nas baš ne napucavaju, al kad se već guraju...
Nisam upoznat sa cijenom "sirovine za hidroelektrane" samo znam da je hidrološki ova godina dosta loša
Je, ljeto je bilo loše za kišu. Ali onda sad jesen i zimu, mogu spustiti cijenu struje kad krenu jesenje kiše
Koliko od tih 50% otpada na KRŠKO, poprilično. A elektrane na plin neka smanje na minimum, sad kad je otišlo toliko gore.
Ovo love u mutnom nauštrb poskupljena plina kao da svu struju uvoze koju su napravili sa plinom negdje
Pa ne pada kisa direkt na turbinu, treba se ta akumulacija akumulirat
OK, Udio iz Krškog smanji uvoz na nekih 30% prema trenutnim tržišnim cijana koje i dalje rastu
Sad ti i dalje ostaje uvoz 30% EE po tržišnim cijenama, 20% proizvodnje u TE gdje je cijena energenta skočila nemalih 10-15x, te opet cijena pokrivanja gubitaka prijenosa EE koji se također pokriva nabavkom na spot tržištu....
Ako HEP uvozi oko 50% električne energije, a cijena struje na tržištu je otišla sa 55e (22.8.19.) na 550e (22.8.22.) kakve veze ima cijena sirovina u Krškom?
Evo ti za TE recimo; 22.08.2019. 1MW plina je bio 10e, a 22.08.2022. 275e
Koliko je poskupila sirovina za hidroelektrane?
Nešto se šuška da samo Norveška u YUropi dobiva više struje iz hidrocentrala od Hrvatske.
Nisam upoznat sa cijenom "sirovine za hidroelektrane" samo znam da je hidrološki ova godina dosta loša
Ima li promjena u vrijednosti brodovlja?
Revelin je nešto jeftiniji
Bilo bi zanimljivo da vlada i HEP gospodarstvenicima predoči formule i brojke proizvodnje/potrošnje kako su došli do toga za cijena struje ode par puta gore, da vidimo koliko su poskupile sirovine za krško, hidroelektrane i termoelektrane.
Ako HEP uvozi oko 50% električne energije, a cijena struje na tržištu je otišla sa 55e (22.8.19.) na 550e (22.8.22.) kakve veze ima cijena sirovina u Krškom?
Evo ti za TE recimo; 22.08.2019. 1MW plina je bio 10e, a 22.08.2022. 275e
Display MoreDisplay MoreRazočarali... manja dobit (od Q1) ali veća divka. Nebu dobro danas...
Jedino pozitivno kaj vidim je ovo
"A prime example of this
has been the growth in our car carriage activities, growing from one vessel operated 2 years
ago to 10 car carriers operated today. We believe that this approach will continue to serve us
well as the market is expected to normalize from peak levels"Dobit u q2 je 50% veća nego u q1 2022, a dobit u h2 je 100% veća u odnosu na 2021.
q2 - q1 - h2-2022-h2-2021
Earnings per share (diluted EPS) ($) ..................... 11.07 7.38 25.26 12.56
https://s27.q4cdn.com/416879924/file…l-17-8-2022.pdf
Ovo je prezentacija:
https://s27.q4cdn.com/416879924/file…L-17-8-2022.pdf
Za q2 "Recorded Q2 2022 Net Income of $1.34 Billion; Continued to Deliver Very Strong"
Za q1 "Generated Highest Ever Quarterly Net Income of $1.7 Billion"
Pa mi reci da je q2 veci od q1
Danas čekam earnings za 2q od Zim-a
Razočarali... manja dobit (od Q1) ali veća divka. Nebu dobro danas...
Jedino pozitivno kaj vidim je ovo
"A prime example of this
has been the growth in our car carriage activities, growing from one vessel operated 2 years
ago to 10 car carriers operated today. We believe that this approach will continue to serve us
well as the market is expected to normalize from peak levels"
Ja danas pogodio samo dno na TGH...bumo vidjeli koliko cu dana bit u plusu...
Veli nas dragi Mister da je gotovo. Tko zadnji, magarac
Weekly report od 29.07.
novci u dolasku!
Samo da ne bude spot average 18100usd za 3q
Sa ovolikom vozarinama valjda nece...
"Poten: Clean tanker spot rate non scrubber for Fri 7/29 (vs. 7/28) MRs
- BCTI: 1363 (+13)
- MR 37 (west): 36,800 (+6000)
- MR 38 (east): 49,800 (+15300)
- LR1 (TC5): 33,200 (-3300)
- LR2 (TC1): 46,000 (-700)"
Izgleda da su ga ipak danas pustili