1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. JosefBeuys

Posts by JosefBeuys

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• JosefBeuys
    • August 6, 2020 at 8:43 AM

Ne poznaješ elemementarnu logiku koja se uči u srednjoj školi, a pogreške u zaključivanju i logički kvadrat ti ja ne mislim objašnjavat. Puno je gori problem, obzirom da ulažeš, je što ti je i to nepoznanica, ali ni na to ne mislim gubit vrijeme.

Ovo sa "stručnom pomoći i specijalističkim mišljenjem" tak se doma sa ženom i djecom razgovaraj (samo ne razumijem koja je svrha admina ovdje).

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• JosefBeuys
    • August 5, 2020 at 1:05 AM

Briljantno logičko zaključivanje na tragu "jučer se islamist samoubojica raznio. I na ovom primjeru se pokazuje da muslimane treba držati izvan granica države". Kolega, držite se vi sa svojim čarobnim digitronom Optime, Aztn je objavio zanimljivu objavu danas, pa dajte si truda je dešifrirati, a ne da gubite vrijeme na stvarima koje ne razumijete i na kojima ne znate zaraditi novac.

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • July 28, 2020 at 10:13 AM

Ma nikakvo glasovanje poštom, bit će održana skupština. Samo je to sve aljkavo napravljeno. Dobit ćete formulare poštom, bez jasne upute što s njima. Uz napomenu "prijava mora biti predana voditeljici odjela riznice... najkasnije 20.8.2020.". A koliko ja znam oni svi rade od doma...

http://www.medika.hr/investitori/glavne-skup%C5%A1tine/

Našao uputu na internetu pod "važne obavijesti", to naravno nisu poslali...

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • July 27, 2020 at 7:27 PM
    Quote from bjane

Čekamo poštu a u njoj poziv.

Tako je bilo do sada.Popuniti prijavu za sudjelovanje.

I onda poštom opet vratiti?

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • July 27, 2020 at 3:40 PM

Je li dobio tko poštom prijavu za sudjelovanje na skupštini?

Pa nije valjda da očekuju da to ručno popunim i poštom pošaljem nazad!? Pa kaj smo u 19. stoljeću, da im golubom pismonošom vratim?

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • July 23, 2020 at 4:29 PM

Izašlo izvješće. Ne znam ga linkat preko moba. Prihodi veći, dobit manja. Potraživanja od kupaca narasla preko 300 mil. u ovoj godini

• Birtija

• JosefBeuys
    • July 15, 2020 at 8:07 PM
    Quote from Sheriff

Evo jedan stari dobar clanak, isplati se pročitati.

http://arhivanalitika.hr/blog/dionicka-…a-kada-prodati/

Ovo me podsjeća na

You know what fugazi is?

Tootsky;)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• JosefBeuys
    • July 11, 2020 at 12:49 PM

Što će biti možemo samo nagađati, ali trenutno stoji činjenica je da je cijena Rivp-a pala više nego što je utjecaj korone na turizam ove godine.

• JosefBeuys
    • July 11, 2020 at 10:08 AM

Očito turisti i nisu tolko loši, samo da se ne pogorša situacija i opet zatvore granice

https://www.glasistre.hr/istra/odlican-…-prometa-653973

Ja ušao u rivp po 26,10 kn. Mislim da na ovim cijenama nije loša prilika za ulaz. U nekakvom smo sideu, 2q i iduca 2 mjeseca će odredit smjer.

• Best buy

• JosefBeuys
    • July 2, 2020 at 9:58 AM

Rivp je opet interesantan...

• JosefBeuys
    • June 19, 2020 at 9:48 AM

Nakon ovih 10000 progutanih u komadu sam siguran da nastavljamo prema gore.

• JosefBeuys
    • June 18, 2020 at 2:03 PM

I jeste se napokon istresli kaj ste imali, to je to?

Files

a je to.png 47.35 kB – 0 Downloads
  • Tehnička analiza - komentari LIVE

• JosefBeuys
    • June 18, 2020 at 11:40 AM

Rivp postaje ponovno zanimljiv...

Files

Rivp.png 40.18 kB – 0 Downloads
  • Tehnička analiza - komentari LIVE

• JosefBeuys
    • June 18, 2020 at 9:26 AM
    Quote from Neo

Kolega situacija se mijenja. Vozarine rastu.

A tek 10 milijardi eura iz EU u gradjevinu.

Gadna je to para.

Para vrti gdje burgija neće;)

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • May 26, 2020 at 11:20 PM
    Quote from plavi05

Nepoznanica broj 2 kod kontrole duga države: Da li se Medika osigurala ukoliko sve zaduženija država (kupac lijekova) u jednom trenutku ne nađe novog dobavljača-veletrgovca koji ne će imati velika potraživanja od države i moći će na dug opskbljivati državu lijekovima u puno većim iznosima nego štoto radi Medika. Medici tada padaju prihodi, naplata i profit.

Uf kolega, jeste ga zakomplicirali, ali plus za kreativnost. Znači implicirate da država ciljano krene povećavati dug prema Medici i onda u jednom trenutku napravi salto mortale i počne cicati drugog dobavljača jer je kod ovog iskoristila "veresiju". I onda cucla drugog dok ne pređe na trećeg i tako u beskonačno nalazi veću budala koja je spremna davati robu na dug uz veće iznose i veće popuste. Ne znam kakvo mišljenje imate o Hrvatskoj, ali u konačnici, obzirom na ogromni dug koji država ima prema Medici, ne mislite li da bi se Medika u tom slučaju zaštitila i iskoristila neku od poluga (npr. prisline naplate, potpune blokade zdravstva i sl.). To bi bila onda neka dilema zatvorenika u kojoj svi gube i nastaje kolaps. Ja pretpostavljam da su ipak u ovom slučaju racionalni akteri posrijedi i da takvo nešto nije moguće, tim više što je uprava Medike debelo povezana s državom.

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • May 26, 2020 at 8:18 PM

Je li tko lani bio na skupštini? Isto je prijedlog bio da se dobit zadrži pa je na kraju dividenda isplaćena iz ranije dobiti. Je li to neki običaj tu da uprava ne da a onda se na skupštini zavrću ruke ili je to lani bio izuzetak?

• Best buy

• JosefBeuys
    • May 24, 2020 at 5:03 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Ivana7

- a to će biti prije iduće godine nego ove.

- ovi izbori vam idu jer je financijsko stanje u državnoj blagajni blago rečeno katastrofalno.

- možemo očekivati s 100%-om sigurnošću nove velike poreze na kapital i sve što je povezano s kapitalom.

- isto tako s 100% sigurnosti očekujem pobjedu stranke HDZSDP koje će i sprovesti te nove poreze.

- tu vam nitko zdrave pameti neće investirati ni jednu kunu.

- na tragu toga vam je i promet u petak od 2.5M kn, a drastično se smanjilo i pisanje na forumu.

- ja tu ne vidim ništa dobroga osim povećanja i izmišljanja novih poreza i prireza.

Display More

Ja pak vidim prilike da se proda brdo državne imovine, poput HEP-A, Podravke, Pošte, HAC-a,... Itd. Nešto od toga bi moglo i kroz kakav IPO.

Sad je vrijeme za takve relativno brze poteze sa dugoročno dobrim učinkom. A i napunila bi se blagajna.

Display More

Uoravo to, mislim da bi jesen mogla biti idealna prilika da država rasproda sve ono gdje joj nije mjesto - aci, podravka, petrokemija, poštanska banka... Benefit u obliku popunjavanja proračunske rupe čak i nije tu toliko bitan, koliko dugoročna korist i za gospodarstvo i za tržište kapitala.

P.s. Netko tu vidim citira Lovrinovića, dajte najte...

• MDKA (Medika d.d.)

• JosefBeuys
    • May 20, 2020 at 3:58 PM

Pa ćemo valjda saznati hoće li divka

https://zse.hr/userdocsimages…Ad3IvsbQw==.pdf

• Prognoza cijena

• JosefBeuys
    • May 20, 2020 at 10:35 AM

Lijepo se popunio bid, čekamo eksploziju prema koti 84.

• Birtija

• JosefBeuys
    • May 20, 2020 at 9:45 AM
    Quote from diokidina

Zadnjih dana usla su nova imena u TOP-10.

Važno je zvati se Božo;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt